Annem bana kadın diyor.

Aha yok o kadar değilim ben. Bir kaç yıl daha atalım.
Bilmem bana tuhaf gelmiyor. Kadın kelimeisni severim ben ama, belki o yüzden rahatsız etmiyor beni.

ilginç bir hitap şekli, kendisine sorun bakalım neden öyle diyor, hoş bir tabir değil bana göre.

Ben arkadaşlarım olsun, kız kardeşim olsun 'deli kadın' falan derim yani bu şekilde bir seslenmeyse bana garip gelmedi.
Ama konu sahibi kızım yerine kadın diye hitap ediyor demiş.
'Kadın buraya gel', 'kadın gel yemek yiyelim' gibi seslenirken söylüyorsa bilemiyorum.
Ama yine de kötü niyetli söylemiyordur heralde, kadın demekte nasıl bir art niyet olabilir?

Kızım, yavrum diyeceği yerde kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın ilan etmiş, konu sahibi "en baştan beri böyle " diyor. Alt manada üstünden atmaya çalışıyor gibi.

Kadın olunca kendi ayakları üzerinde durabilir sonucu Nasıl çıkar ki

Burada bir konu vardı evlendim görümcem bana kadın dedi diye

Çocuğuna rahat bırak kadını demiş eskiden demezdi şimdi evlenince beni kadın ilan etti diye

Koca kafon oldun lafında bir şey yok koca kız oldun ile arada fark da yok ki

Açılan konu farklı, gorumce - kaynana falan ....
Bizler yeni nesil kadinlariz, son iki cümle arasında fark var mı yok mu tartışılır ama en az 50 yaşındaki bir kadının eskiden beri 23 yaşındaki kızına bu şekilde hitap etmesi hoş değil. Ben "kadın" dan asla rahatsız olmamama rağmen kizlarima o şekilde hitap etmem. Dediğim gibi bende uyandıran duygular sahiplenmeyen, başından atan anne modeli. Yukarıda verilen birkaç istisna hariç. Zaten konu sahibi de istisnalar için konu acmazdi, belli ki annesi sürekli kadın diyor.

en nefret ettigim cümle kadın bu anca nusu cuzdanında cinsiyet belirlemek icin olur anne kız hala teyze vs dememesi lazım görümcemde bana diyo bazn uyuz oluyroum kadın kadın ne o oyle ben daha genc bi kızım evlendim diye kadın mı oldum yani bana göre 50 yasında biride kadın degildir olgun bi bayandır

Kadın kim peki? :)

seslenme bicimi olarak tuhaf kacıyor bana gore..kız denildiginde daha cıtır daha genc daha sevimli durdugundan o sekilde seslenilebiliyor daha samimi ama kadın diye seslenmek daha kaba geliyor ya

18 yaşından sonra her kıza kadın denilebilir.

Edit:
tdk nın ilk tanımı;Erişkin dişi insan

Son düzenleme:
Tamam kadınız da benimde annem bana kadın diye hitap etse garibime giderdi,kızım demek varken neden kadın yani şimdi bile garibime gitti

Bayan bir cinsiyet belirtmez. Kadın ve erkek vardır sadece.

18 yaşını doldurmuş her dişi insan kadındır, ondan öncesinde de kız çocuğudur.
Siz de kadınsınız ben de kadınım, elli yaşındaki de kadın. Insan cinsiyetini neden inkar etsin?

Bayan ne demek sevgili limoncu?
Bay-Bayan diye bir cinsiyet yoktur.
Kadın-erkek bunlar cinsiyet belirtir.
18 yaşından sonra her yetişkin dişi kadındır.
Bende kadınım.
Kadın olabilmek için,evli bebeli mi olmak gerekiyor.
Çıkın artık şu m.ö olan kafa yapılarınızdan.
Burasıda kadınlar kulübü,bayanlar değil.

Tabi ki hepimiz kadınız, kız-bayan diye bir şey yok zaten. Ama annem bana "kadın" diye hitap etse, tuhafıma giderdi açıkçası. Sonuç olarak ben onun kızıyım yani. Kızım, yavrum, canım diyebilecekken kadın demek nedendir ? Hiç konuştunuz mu annenizle bunu ?

Bir de bunu normal bulanlara şunu sormak lazim:
Kacınızın annesi size "kadın, 23 yaşına gelmiş hala evde oturuyor"
"Ne kadar becerikli kadinsin, ne güzel sofra hazırlamışsin" türünden konuşuyor?
Yaşınız 23 civarı ise tabii ki.
Bakın hem olumlu hem olumsuz örnek verdim.

27 yaş kabul olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…