• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem bana kadın diyor.

Oykumm786

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
905
323
103
31
Annem bana sürekli kızım demek yerine kadın diye hitap ediyor neden yapıyor bide şu kadın diyor ve gençkızlıgımdan beri söylüyor

İki cinsiyet vardır.
Kadın-Erkek
Ama nasıl kadın diyor? Benim annem bana hep kızım diye seslenmiştir ya da ismimle, kadınım diye seslenmesi çok tuhaf olurdu. Sizin anneniz direk kadın baksana falan mı diyor?

Bende evliyim.evli arkadaşlarıma kız napıyorsun diye konuşurum
Benimde kadın mı demem lazım..
Bilemedim benimki dil alışkanlığı
Belki annenizinkide öyledir
Annenizle konuştunuzmu neden böyle diyor?
Sizi rahatsız ediyorsa bu hitap tarzı konuşun bence

Ben şöyle anladım: Mesela odanızı toplamiyorsunuz. Anneniz "kadın, odasını bana toplatiyor bu yasta" vs tarzı söyleniyor.
Hoş değil.
Evet, 18 yaşından sonra herkes kadın olsa da ben 36 yaşında bir kadın olarak koruma içgüdüsü duyduğum, bende ablalık hissi yaratan kucuklerime "kadin" diye hitap etmem. Eşitlik hissinde kullandığım bir tabırdır.

bende kızlara panda keçi diyorum bu kızma sebebimidir çok şirin ve sevince bazen anneler yaparlar böyle

Ne var bunda? "Kadin" kelimesi tdk'da kufur kabul ediliyor da benim mi haberim yok...

AA insanlara ne kadar normal gelmis , kocanız size sürekli kadın şunu yap şunu et şunu vs vs vs kadın kadın kadın dese hosunuza mi gidecek . Arada tatlı bir laf olmaz mı barı ismimi kullan demez mısınız. Yoksa kadın değil misiniz ?

Anlıyorum canım çok ilginç acaba annen yapı olarak soğuk ve mesafeli bir 'kadin' mı

Kızım yüz yaşında da kizimdir ya ne kadını

AA insanlara ne kadar normal gelmis , kocanız size sürekli kadın şunu yap şunu et şunu vs vs vs kadın kadın kadın dese hosunuza mi gidecek . Arada tatlı bir laf olmaz mı barı ismimi kullan demez mısınız. Yoksa kadın değil misiniz ?

Anlıyorum canım çok ilginç acaba annen yapı olarak soğuk ve mesafeli bir 'kadin' mı

Kızım yüz yaşında da kizimdir ya ne kadını
Aslında ne söylediğinden çok nasıl söyledi ği önemli aziz nesin bunu çok güzel vurgular bazen küfürle bile severiz biz

Aslında ne söyledinden çok nasıl söyledi önemli aziz nesin bunu çok güzel vurgular bazen küfürle bile severiz biz

Anlıyorum benimde kızım iki.bucuk yaşında akla gelmez şeyler derim ona, hadi benim minik pandam , gel benim civciv im vs :) ama.kadin ne yani

Dediğiniz gibi belki arada olur ama annem bana hep kadın diye hitap etse yanı bir empati yapıyorum zoruma gider Gayette kadınım yani ona rağmen

Cinsiyet olayına bağlanmış hemen :) Ne alakası var.
Ben hiç bir annenin çocuğuna kadın dediğini duymadım.
Kızım şunu getir yerine sürekli kadın şunu getir demesi kulağa garip gelmiyor mu.
Bunun sürekli bir sesleniş olarak söylenmesi genel olarak garip duruyor bence.
Sordunuz mu hiç, ilginç geldi.

Anlıyorum benimde kızım iki.bucuk yaşında akla gelmez şeyler derim ona, hadi benim minik pandam , gel benim civciv im vs :) ama.kadin ne yani

Dediğiniz gibi belki arada olur ama annem bana hep kadın diye hitap etse yanı bir empati yapıyorum zoruma gider Gayette kadınım yani ona rağmen
Kadın sözcüğü algıda şu çağrışımı yapmakta
Misal hey kadın şunu yap yani kaba istenmeyen küçültücü bir durum hitap
Aslında kadın sözcüğü bayan dişi sözcükleri ile aynı anlamda
Anlam olarak farklı olmasada algıda itici gelebiliyor

Back