Annem,babam,ananemin baskısı

Kusura bakmayın ama maalesef iyi bir kardeş değilsiniz. Yok okula birlikte gitmeler, yok üniversite için beklemeler falan sizin iyi bir kardeş olduğunuzu göstermiyor. İyi bir kızkardeş ablasının 4 sene boyunca yaşadığı ilişkiden haberdar olurdu. Bunu size anlatmadıysa verdiğiniz orantısız tepkiler sebebiyledir. Evlenmiş boşanmış diye bir adamı tanımadan yaftalayan insanlarsınız belli ki. Nasıl bunaldıysa çekip gitmiş kızcağız. Sizden özür dilemesini gerektirecek de bir şey yapmamış, özür beklemeniz anlamsız.

Annenizin gönlü olsun diye kırıldım arası gelsin özür dilesin kapım açık diyin kestirip atın ,ben evimden mi kovdum kaçıp gidip kıran döken o diyin üste çıkın ,ablanızla bir daha asla samimi olmayın el oğlu için bu kadar ailesini yıkan insandan hayır gelmez

Niye özür dilesin kardeşinden? Kendine yakın hissetmediğini söylediği için mi? Bir insanı kendine yakın hissetmemek özür dilemeyi gerektirecek bir suç mudur?

Annenizin gönlü olsun diye kırıldım arası gelsin özür dilesin kapım açık diyin kestirip atın ,ben evimden mi kovdum kaçıp gidip kıran döken o diyin üste çıkın ,ablanızla bir daha asla samimi olmayın el oğlu için bu kadar ailesini yıkan insandan hayır gelmez
Evet dedim yok o büyükmüş illa ben gidecekmişim

Onun cabalamasi lazim ben ondan adim beklerdim neticede soylememesi gerekeni soylemis

Kusura bakmayın ama maalesef iyi bir kardeş değilsiniz. Yok okula birlikte gitmeler, yok üniversite için beklemeler falan sizin iyi bir kardeş olduğunuzu göstermiyor. İyi bir kızkardeş ablasının 4 sene boyunca yaşadığı ilişkiden haberdar olurdu. Bunu size anlatmadıysa verdiğiniz orantısız tepkiler sebebiyledir. Evlenmiş boşanmış diye bir adamı tanımadan yaftalayan insanlarsınız belli ki. Nasıl bunaldıysa çekip gitmiş kızcağız. Sizden özür dilemesini gerektirecek de bir şey yapmamış, özür beklemeniz anlamsız.
Kimseyi yaftaladığımız yok adam karısını evden atmış kaç defa döverek alkol falan alıyor ne deseydik aaaa ne güzel oh iyi iyi git kendini atrşe mi at diyeydik

Kimseyi yaftaladığımız yok adam karısını evden atmış kaç defa döverek alkol falan alıyor ne deseydik aaaa ne güzel oh iyi iyi git kendini atrşe mi at diyeydik

Uygun olmadığını söylersiniz, doğru insan olmadığını söylersiniz ama kararı kendisine bırakırsınız. Koskoca insan çocuk değil. Bir kadın ilişkisini dört sene boyunca kızkardeşinden saklıyorsa evet o iki kardeş birbirine yakın değildir. Bunu dile getirmek de özür dilemeyi gerektirecek bir suç değildir.

Belli ki ablanızda size kırılmış. Belki de bu süreçte hatası ile doğrusu ile onu olduğu gibi kabul etmediniz ve aileniz gibi kendi doğrularınızı ona empoze etmeye çalıştınız. Belki de bu sebeple ayrılmadığını anlatacak kadar yakın bulmadı sizi ve en sonunda bunu size ifade etti. Bu sizde hayal kırıklığı yaratmış ve üzmüş olabilir. Ama esasen uzun soluklu küslük sebebi olur mu, bu tartışılır. Şahsen benim açımdan aylarca küsmeme sebep olacak bir ifade şekli değil bu. Kaldı ki sağlıklı ilişkilerde tartışma ortamı olur. Kişiler rahatsız oldukları durumları birbirlerine ifade eder. En sonunda ikisininde onay verdiği bir sonuca bağlarlar. Yani tarafların birbirlerini hiç rahatsız etmeyecek bir iletişim kurmaları sağlıklı olan değildir.
Belli ki birbirinizi hiç dinlemeden, anlamadan küslük çıkarmışsınız. Belki de hala siz onu anlamadınız. O da sizi.
Tabiki annenizin zoruyla ablanızla barışmayın. Ablanızı seviyorsanız kendiniz istediğiniz için barışmalısınız. Size tafsiyem barışmak istediğinizde haklılığınızı karşı tarafa ıspatlamak olmasın. Kendi duygunuzu ve düşüncenizi ifade edip, karşı tarafı da anlamaya çalışmak olsun.

Ablanin kendi çabasi olsa neyse diyecektim fakat öyle bir durum yok.

Klasik, sen küçüksün diye hersey senden bekleniliyor. Halbuki ablan annenleri adam yerine bile koymuyor, kaçmis gitmis ve yine en degerli o oluyor.

Bence sakin barisma. Ablan çok istiyorsa kendi gelsin yanina ve barismaya çalissin. Öyle sirf büyükler diyor diye barismaya kalkisma. Barisirsan hiç degerin olmaz. Zaten ablan bence kendini gerçekten birsey saniyor. Daha fazla havalara girmesin.

Adam sadece bosanmis degil, 1 çoçuguda var. Konu sahibin ablasi o siralarda 23-24 yasinda. Hangi aile gencecik kizi, çoçugu olan bir adam ile evlenmesini ister? Bende açikçasi istemezdim kizimin o sorumlulugun altina girmesi.

Ki bu defada dügün yapmak istediler ve yinede ablasi gizli nikah kiyip, kaçip gitmis. Abla kardesinin tepkisinden dolayi degil, burnu kaf daginda oldugu için birsey söylemedi. Öyle kirici bir cümle söylemis ve halen çaba sifir. Sadece anne baba çaba sarf ediyor.

Ablanin kendi çabasi olsa neyse diyecektim fakat öyle bir durum yok.

Klasik, sen küçüksün diye hersey senden bekleniliyor. Halbuki ablan annenleri adam yerine bile koymuyor, kaçmis gitmis ve yine en degerli o oluyor.

Bence sakin barisma. Ablan çok istiyorsa kendi gelsin yanina ve barismaya çalissin. Öyle sirf büyükler diyor diye barismaya kalkisma. Barisirsan hiç degerin olmaz. Zaten ablan bence kendini gerçekten birsey saniyor. Daha fazla havalara girmesin.
Evet çok havalı burnu kaff dağında bnde ona bozuluyorum

Bencr barışın. Ama çok samimi olmayın. Gidip gelme gibi muhabbetlere girmeyin. Ama bayramda seyranda görüşün. Ya da karşılaşınca iki muhabbet edin.

Illaki yakın olmak gerekmiyor.

Madem sizi yakın görmemiş. Siz de onu yakın görmeyin. Mesafeli iliskiyi koruyun.

Evet çok havalı burnu kaff dağında bnde ona bozuluyorum

Bozulmakta çok haklisin. Hadi bunalimdaydi ondan dolayi öyle kiriciydi, ee gelsin senden özür dilesin, durumu izah etsin. Sana 4 yil yalan söyledi ve üstüne kirici laflar söyledi ve bunun üstüne senin yanina bile gelmiyor. O adim atmadikça, sen hiiiç atma.

Ben insanlari anlamiyorum o sizin caniniz kaniniz ablaniz size birsey olsa ilk kosacak kisilerden birisi olabilir gercekten asik olmustur gozu kor olmustur dogrusu yalnisi iyisi kotusu ile yasamak istiyordur belki bu iliskiyi siz kardes olarak her ne olursa olsun ablanizin yaninda olmalisiniz kardes arasinda soz soylenir gecer gider bir donem yalnizliktan belkide o adama tutundu bunu bilemezsiniz gidin barışın birşey kaybetmezsiniz

X