Annem 55 Yaşında İşe Başladı. Canım Çok Sıkılıyor Bu Duruma.

Babası nihayetinde kendi babası.
Konu sahibinin ailevi ilişkilerini,anne babası ile aralarında bunca zaman geçeni bilemeyiz.
Anne babalar evlatlarına kızabilldiği gibi yeri gelir evlat ta bir ana babasına sitem edebilir de kızabilir de.
Normal şeyler bunlar,konusahibi arkadaşımız hassas bir durumda ve sonuçta annesi onun için kıymetli.
Babasının çalışabilecek fiziki gücü yerindeymiş.Hasta değil sakat değil.
kaldı ki babasının karşısına geçip te çalışmalısın mecbursun filan dediği yok.
Kendi kendine üzüldüğü içerlediği bir durumu burada paylaşabilir .
Bence tepkilerimiz normal yaşantımızdakinden farklı oluyor bu platformlarda.
Bi ailenin içinde bin türlü hal olur,iyi olunur kötü olunur,darılınır da sitem de edilir.
Hepimizin hayatında böyledir,babam benim için de çok kıymetlidir ama yeri gelir hatalarından dolayı sitem edebilirim.
Kırmam incitmem ancak bu onun hatalarını görmeme ve de yorumlamama engel değil.
Konu sahibi de babasını atmış değil,gözden çıkarmış değil.Babasına ihanet ediyormuş gibi veya ona hiç kıymet vermiyormuş gibi değerlendirmek yersiz
ve de konu ile de alakasız.

Son düzenleme:

Anne baba elinde olursa yapar, disaridan borc alipta yapmaz ki . Yapim geregi evlenirken anneden babadan ellerinde olsa dahi para almak ters geliyor. Evlenmek ne demek, biz bir cift olarak yuva kuruyoruz , maddi -manevi kendi ayaklarimizin uzerinde duruyoruz demek.

Senin soyledigin de bana dogru degil onu ne yapicaz simdi.

Hamile bir kadinla konusuyorsun uslubuna dikkat et.benim babam kac yasinda calisiyorhemde ihtiyaci bile yok.55 yaslarindaki adamin evde oturup karisini calistirmasi uzucu bir durum helede bu kadin daha once calismamissa cok agir gelir..

sanane.sana mı sorucam ne konuşucağımı.seninle muhattap olan mı var bana cevap veriyosun ayrıca da senin gibi düşünmek zorunda mıyım?biraz saygılı olmayı öğrenin artık.buraya konu açıyosa herkes onunla aynı şeyleri düşünmek zorunda değili, hoşuna gitmeyen şeyler okumaya da tahammül edecek.ayrıca o senin babanın kendi sorunu, bi insan yıllarca çalışıp emekli olmuşsa artık niye çalışmıyo diye suçlamaya kimsenin hakkı olmaz, insanlar ona buna çamur atarak kendilerini rahatlattıklarını sanırlar sadece, herkes önce biraz kendine baksa zaten sorun olmayacak.insanlar böyle işte, yıllarca beni babam büyütmüş çalışmış bakmış demiyo da, işi ne gitsin pazarda limon satsın diyo..başka bişey demiyorum

Konunu kapattır istersen;
Yoksa burada baya tartışmalar çıkacak gibi.

canım bana da aynını yaptı dediğime diyeceğime pişman oldum pişman....

e tamam üzüldüğü annesiyse diğer kızdığı da babası yani el değil.
her nolursa olsun babası onu bugünlere getirmiş beğense de beğenmese de
kızmak alınmak başka şeyler ama şahsen benim evladım benimle ilgili
onca çalışma hayatımdan sonra işten atıldığım için 2 ay iş aramadım diye
"gitsin limon satsın pazarda, işi ne" dese yıkılırdım yani.
bu kızmak değil, bu başka bişeye girer.
anne babanın aileye karşı görevleri var da
evladın yok mu sizce yani

O zaman çık konumdan gerilme bu güzel bahar gününde. Bana kimsenin acımasını istediğim yok acıyın diye yazmadım. Durumumu yazdım. Ben tavsiye bekledim ne acıma ne de başka bir şey. Bilmem anlatabildim mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

neden bu gerginlik canım ayy anlamadım nedir herkese sataşıp duruyorsun herkes sana yardımcı olmaya çalışıyor zaten. ne acıması ya ne diyorsun????

Anne babalarımıza yük olmadık denmesi gerçeği yansıtmıyor bence.
Doğduğumuz andan itibaren bize baktıkları-yedirdikleri içirdikleri ,vs. vs. hepsi bir emektir ve karşılıksızdır.
Ama sonuçta bizler için gelirlerini,ömürlerini maddi manevi herşeylerini harcamışlardır ve harcamaktadırlar.
Evlenirken onlardan maddi destek almıyor olmak onlara hiç yük olmadım demek için yeterli değildir.
Anne babalarımız da ailelerinin desteği ile yuva kurdular zamanında.
Bizler de maddi olmasa da manevi veya her ikisi birlikte onların desteği ile yuvalarımızı kurduk.
bunda kötü yanlış bişey göremiyorum.
Konu sahibinin annesine zorla bu harcamaları yaptırdığını varsayıyorsunuz ama kadın büyük ihtimal kızının mürvetini görme
sevinci ile maddi gücünün üstünde alışveriş yapmış.

canım bana da aynını yaptı dediğime diyeceğime pişman oldum pişman....

e saygı denen şeyin varlığından bihaber insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz çok normal.insanların kendi gibi düşünmeyenlere hiç tahammülü kalmamış gerçekten.onaylamak zorunda değilsin ama saygı duyucaksın yani.biz burda kaç yaşında insanlarız bi de üslup-konuşma dersi veriyolar ya hayret bişey, herkes kendine baksın önce.tahammülü yoksa da konu açmasın bıktım artık ne zaman farklı bişey düşünsem burda insanların saldırmasından ya.

Sen bana mı diyorsun çamur atıyor diye. Bana annem baktı annem babamın eline kalsaydım eve getirdiği paraya rağmen liseyi bile bitiremezdim ben. Neye tahammül edip etmeyeceğimide sana sormayacağım. Herkes madem aynı düşünmek zorunda değil. Sende benim düşünceme saygı duyacaksın. Uslübunu düzgün tutacaksın. Prenses bilmem ne gibi iğneleyici laflar yazmayacaksın. Ha yazarım diyorsan bende senin gibi konuşurum o zamanda saygıdan bahsetmeyceksin.

neden bu gerginlik canım ayy anlamadım nedir herkese sataşıp duruyorsun herkes sana yardımcı olmaya çalışıyor zaten. ne acıması ya ne diyorsun????

Yardımcı oluyorlar derken ben pek göremedim. Sen yazar mısın gördüklerini. Ben yardımcı olanlara teşekkürümü ettim zaten.

Canim ne yaran var bu kadar cellallendin senn.uslup sorunu yasiyorsun uyarmak istedim.neyse banane istedigini yaz.55 yas buyuk bir yas degil bana gore ben erkek olsam bu duruma uzulurdum facebooklarda gezicegime is bakar esimi muhtac etmezdim kimseye.biz babadan bole gorduk ondan bize ters geldi.

hiç gülesim yoktu
sen mi saygı duyuyosun insanlara?
burda işine gelmeyen şeyler yazan kaç kişiye konumdan çık git o zaman diyen ben miyim?
ben sana saygısızca bişey yazmadım zaten, sadece baban hakkında düşündüklerini
yanlış bulduğumu ifade eden şeyler yazdım.
evet prenses gibi davranıyosun, herkese oturduğun yerden acıyıp e şunu yap o zaman diyenlere de burun kıvırıyosun.
hatta senin borcunu ödemek için çalışmayan baban için de bi evladın söylememesi gereken şeyler söylüyosun.
anlayana çok bile konuştum.
ne istersen onu düşün, senin zaten çalışmakta falan gönlün yok insanları burda boşa yorma.
oturduğun yerden zavallı annene acımaya devam et ve babanı suçlayarak vicdanını rahatlat.
kolay gelsin.

Gercegi yansitmiyorsun diyorsunda cok genel konusuyorsun. Destek almadan evlenenlerde var. Evlilik evin cocugu olmaktan farkli bir kurum. Orada bir ciftin kendi kendine yetebilecegi gosterilir. Ben istedigim yorumu yazarim ama sonra gecer giderim. Sonrasinda bana asagidakiler yaziliyorsa harclikta almiyorum derim. Hani diyorsunuz ya yasadigimi bilmeden konusmayin. Sizin bu yaptiginiz ne oluyor acaba?

+ konu sahibi annesine istedigini belli etmis, yani psikolojik baskiyla aldirmis istediklerini. Hangi anne , cocugunun istedigine hayir der ki. Borc harc bir yerden bulur mutlaka almaya calisir.

gizzemksk kullanıcısından alıntı

İyi benimkide bana dert olacak o zaman. Terbiyesiz.

gizzemksk kullanıcısından alıntı

Benim annem benim varlığım için oturur şükreder. Sizin ananız babanız gibi fazlalık görmez. Ya siz her şeye ne kadar güzel böyle yorum yapıyorsunuz? Öncesini sonrasını nereden biliyorsunuz? Tavsiye istedim ben sadece. Biri yazmış avon biri yazmış çeyiz işi. Bak yardımcı olmuşlar. Sizlerde ancak vır vır. Ego tatmini

+ 750 , 750 paylasin dedim. Kitabin sonundan okursan iste boyle yarim yakalarsin.

Son düzenleme:

Evet ben duyuyorum. Konimdan cık diye sadece bir kişiye yazdım. Baba benim babam ne istersem onu söylerim. Benim gönlümde sana kalmadı. Kimseye gel zorla yaz demiyorum. Yorulma o zaman. Ben teşekkürümü ettim gerekenlere. Sizin gibi hadsiz yorumlar yapanlarada tavrımı aldım. Düzgün ifade edeydin o vakit.

kelimesi kelimesi katılıyorum size. kendi gibi düşünenlere yazmış canım sağol diye yada duymak istediklerini yazanlarla sorun yok farklı açılardan bakınca hiç kaçamağı yok.

Ben psikoljik baskı mı yapmışım. Bu kadarda olmaz.

Luck7 adlı arkadaş terbiyenden ve saygından alıntılar yapmış son yorumunda
görüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…