• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelikten istifa etmek istiyorum

arkadaşlar benımde 5 yaşında kızım var o kadar huysuzkı anlatamam yaşayan bılır bıde kızımda dıkkat eksıklıgı var bıde epılepsı bende artık dayanamıyom epılepsı ama nobet yok allah şukur kızım şu an egıtım alıyoruz ınşallah duzelır bıde konuşma terapısı alıyor bunun yanı sıra konuşma tembellıgı var
onun içinde terapı alıyoruz ogertmenı benım de destek alammın ıyı olucagını soyledı alsam ıyı olcak geralde bana yardımcı olun bu drtlerı olan arkadaşlar

arkadaşlar benımde 5 yaşında kızım var o kadar huysuzkı anlatamam yaşayan bılır bıde kızımda dıkkat eksıklıgı var bıde epılepsı bende artık dayanamıyom epılepsı ama nobet yok allah şukur kızım şu an egıtım alıyoruz ınşallah duzelır bıde konuşma terapısı alıyor bunun yanı sıra konuşma tembellıgı var
onun içinde terapı alıyoruz ogertmenı benım de destek alammın ıyı olucagını soyledı alsam ıyı olcak geralde bana yardımcı olun bu drtlerı olan arkadaşlar

gecmıs olsun canım.allah sıfa versın.benım bıldıgım kucuk yasta olusan eepılepsı ergenlık donemınde buyuk oranda gecıyor,duzelıyor.

malesef istıfa edılmeyecek tek meslek annelık canım..cocugun ıcın katlanacaksın..şuan senın yerınd eolmak ısteyen öyle cok ınsan varkı..cocuk sahıbı olmak tüm zorluklarına ragmen emınım cok guzeldır..sen kendını cok kasmıssın ve bunaltmıssın..mekan degıstır..gez toz cocugunla..onu kendıne bagımlı hale getırme..artık kocaman olmus sensız de yapabılır bazı seylerı..

haklısın arkadasım benım yerımde olmak ısteyen cok ınsan var bende oglumu cok sevıyorum ama onun varlıgı yasadıgım sıkıntı ve bunalımı yoketmıyor.cocugu sevmek ve ıstemek ayrı bır sey onu buyutmenın zorluklarına sorumluluguna alısmak ayrı bısey.ben emınımkı cok cocuk sahıbı olmak ısteyende bebegı olunca doldugu bunaldıgı anlar olacaktır.sımdılerde bılıyorsun havalar cok soguk oglumda cok cabuk hastalanan bır bebek nerdeyse her ay hastayız o nedenle dısarı pek cıkamıyorum aman yıne hastalanacak korkusundan.valla evet kocaman oldu ama bensız yapamıyor hıc.ve ınan sende olunca goreceksın bebeklerın cogu boyle sureklı senle olmak ıstıyor ve ılgı beklıyorlar

Kericim ne desen haklısın..ilk defa anne oluyoruz ve daha önce tecrübe etmişliğimiz yok..haliyle anneliğe alışma sürecimiz de çok sıkıntılı oluyo..kolay değil bi insan dünyaya getirdik..benimde elim ayağıma dolaşıyo sürekli..ağlama nöbetleri geçiriyorum kaç zamandır..sağolsun eşim çok anlayışlı ve yardımcı..ama günde 12 saat çalışan bi memur..üstelik trafik polisi.eve gelince çok yorgun ve çok srtesli oluyo haliyle..onada pek yüklenmek istemiyorum..bak 10 dk önce uyudu (öyle sanmıştım) yine ağlamaya başladı şu anda:((( hayır derdinin ne olduğunu da anlamıyoruzki..karnı tok,altı temiz,gazınıda çıkarmış..ama ağlıyo işte..kucağa alınca tak kesiyo sesini..gün geçtikçe ağarlaşıyo..sağ kolumda hasar olduğuna eminim..doğum yaptığımdan beri bi vakit bulsamda evde saçımı boyasam diyorum..(kuaförün anlamını unutmaya başladım) ama ne mümkün..ya uyanırsa,ya ağlarsa diye strese giriyorum....zor zanaat annelik..allah yardımcımız olsun canım

Çok geçmiş olsun canım..Allah en kısa zamanda şifa versin..a.s.

Kericim ne desen haklısın..ilk defa anne oluyoruz ve daha önce tecrübe etmişliğimiz yok..haliyle anneliğe alışma sürecimiz de çok sıkıntılı oluyo..kolay değil bi insan dünyaya getirdik..benimde elim ayağıma dolaşıyo sürekli..ağlama nöbetleri geçiriyorum kaç zamandır..sağolsun eşim çok anlayışlı ve yardımcı..ama günde 12 saat çalışan bi memur..üstelik trafik polisi.eve gelince çok yorgun ve çok srtesli oluyo haliyle..onada pek yüklenmek istemiyorum..bak 10 dk önce uyudu (öyle sanmıştım) yine ağlamaya başladı şu anda:((( hayır derdinin ne olduğunu da anlamıyoruzki..karnı tok,altı temiz,gazınıda çıkarmış..ama ağlıyo işte..kucağa alınca tak kesiyo sesini..gün geçtikçe ağarlaşıyo..sağ kolumda hasar olduğuna eminim..doğum yaptığımdan beri bi vakit bulsamda evde saçımı boyasam diyorum..(kuaförün anlamını unutmaya başladım) ama ne mümkün..ya uyanırsa,ya ağlarsa diye strese giriyorum....zor zanaat annelik..allah yardımcımız olsun canım
oyle arkadasım gercekten sımdıkı cocuklar ılgı delısı.benımkıde gece aglayarak uyanıyor yatagında pıspıslıyorum susmuyor.kucagıma aldıgım anda uyuyor yıne uyudu bırakayım dıyorum daha kolumdan bırakmadan uyanıyor.gorenler pazu yapmıssın dıyor.

canım bende korktum şimdi acaba benim yumurcak nasıl olcakkk
bişey sorcam keri34 hamileyken stresli mi geçirdinn sakin geçirmedin mi gebeliğinii

Allahım hepimize sabır versin.gerçekten büyük fedakarlık isteyen bir şey annelik.öyle yada böyle büyüyüp gidecekler işte.bende ilk doğduğu zamanlar çok bunalmıştım.durduk yere ağlıyordum nasıl bakacağım diye.ama inan hep sabır ve güç diledim allahımdan.şimdi rahatım allahıma binlerce şükürler olsun.yine pek uslu olduğu söylenemez oğlumun ama buluyorum işte bi çaresini.allah hepsine sağlık sıhhat versin.

merhaba seni en iyi anlayanlardan biride benim sanirim..
Uyku problemimiz var 15 aylik kizim dogdugundan beri Tik sesine uyaniyor
gece kalkip su bile icemiyorum su sesini bile duyuor..
yeterki ses duysun..
Sabahlara kadar ayagimda salliyorum ikimizde o sekilde sabahlara kadar uyurduk
benim boynum duvarda ayaklarimda kizim o sekilde..
kizimin bebekliginden beir huyudur mama icerkensacimi eller yuzumu ellerdi..

iki gece once babasi ise gidince uyandi yanima aldim..5 dk daha uyuyum diye..
cunku bizim yaramaz ayaklanip gidiyor..sacimi ellemeye basladi ve 7 kalkan cocuk 12 kadar uyumussuz iki gecedir beraber yatiyoruz en azindan yeni bir eve cikana kadar ayri sesiz bir odasi olana kadar 15 aydir ilk defa dun gece ruya gordum cunku ilk defa uyanmadan derin bir uyku cekmistim :)

yeterki ses duysun..

cunku bizim yaramaz ayaklanip gidiyor..sacimi ellemeye basladi ve 7 kalkan cocuk 12 kadar uyumussuz iki gecedir beraber yatiyoruz en azindan yeni bir eve cikana kadar ayri sesiz bir odasi olana kadar 15 aydir ilk defa dun gece ruya gordum cunku ilk defa uyanmadan derin bir uyku cekmistim :)
benim bebeğimde yanımda uyumak istiyor bende uykusuzluğa dayanamayıp bir kaç kere aldım o zaman deliksiz uyudum.Doğduğu anda öyleydi hastanede iki gün yanımda yattı kendi yatağına gidince başlıyordu ağlamaya hemşirede o senin kokunu almış senin durumun çok zor olacak dedi.Yatağa almıyorum çünkü o zaman alışacaktır ve yataktan ayırmak yıllar sürebiliyor 13 yaşına varana kadar annesiyle babasının arasında yatan 2 tane çocuk biliyorum biri erkek biri kız biri akrabam biri komşum ben almıyorum sabahın beşine kadarda otursam almıyorum.Birde benimki babayı yataktan gönderiyor öyle durumda tekmeliyor itiyor adamı baba gidince bana sarılıp uyuyor sarılmadan da uyumaz arkamı dönsem beni uyandırır ve kendine döndürür bende dedim bu işn sonu daha kötü olacak almadım artık.

kızlar hepiniz annesiniz ne güzel allah yavrularınıza uzun ömür versin tabiki benimkinede benim oğlumda çok yaramazdı 2 sene mnormal uyku uyumadım hep gözlerim mor gezerdim çok bunalırdım ne zaman büyücek diye şimdi oğlum 9 yaşında inanın keşke bebek kalsaydı diyorum bebeklik sorunları şu ankinden daha basitmiş bebekler büyüdükçe sorunları değişerek artcak zannetmeyinki bebek büyücek yada okula başlayınca herşey düzelicek hayır çocukla birlikte sorunlarıda büyüyo bundan kurtuluş yok yani ona göre bir kere anne olduk dönüşü yok ömür boyu anneyiz biz

yeterki ses duysun..

Selam kızlar;
keri cim gerçekten de anne olmak çok zor.. Allah hepimize güç versin,sabır versin.Herkes de aynı sorunlar var sanırım.Benim kızım da 4 ayı bitirdi. gitgide daha da anlamaya ve ayaklanmaya başlıyor.Anakucağına koyup sallıyodum biraz iş yapayım diye, bu aralar ondanda kalkmaya çalışıyo poposundan destek alarak.Ondan da korkmaya başladım.Bi odayı yakmaya başladık, doğalgaz malumm..Mutfağa da uzun bi koridorun var, koşakoşa gidip koşakoşa geliyom.Biraz tv ye bakıyo 10-15 dk sonra ağlıyo.Yine koşakoşa geliorumYa yemek yanıyo ya çok salçalı, tuzlu oluyo.Yaptığımı da anlamıyorum.

Soğuk diye dışarı da çıkamıyoruz ,zaten ben yeni işten ayrıldım, daha doğrusu tam iznim bitti başlayacakken kriz yüzünden çıkışlarda çıkarıldım.Oysaki iş yerinin kreşi vardı ve kızımı da götürecektim.Çok üzgüüm bu yüzden çookkk. Araba alacktık ama kriz yüzünden eşimin işi de çok iyi değil şu ara.Temelli evdeyim :çok üzgünüm: dışarı çıkmak için de hep taksi çağırmamız gerekiyo, maddi olarak kısmamız gerektiğinden artık o da çok kısıtlı olacak....10 ay sanıyorum işsizlik parası alacağım ama bi iş bulmam lazım ama şimdi kızım da var...Eşim devamlı kısıtlı ol demeye başladı.Adam gibi üstüme kıyafetim yok.Hiç bişeyim olmuyo.Devamlı eşorfmanla geziyorum, bi yere gitme olduğu zaman düşnüyom ne giysem diye.Ben kendime çok bakardım ama artık banyoyu bile zor yapıyorum.eşimle olmak istiyorum bazen ama ne yazık ki kızım hemen uyanıyo.Yada tam uyttum diyorum eşim uyuyo.Kendi ailemin yanından da 1.5 saat uzaktayım.Onlarda her istediklerinde gelemiyolar...Hep eşimin ailesi ve hep negatif laflar çoook sıkılıyorum bende çook.Erkek olmak ne kolay... Geliyolar ayaklarını uzatıp yatıyolar..Sonra tv karşısında uyuyo bizimki..İki dakka seviyo sonra al diyo bana...

QUELE canımm derdimden unutmuşum sanada yazacaktım.
Benim kızımında uykuları çok hafif nasıl huy edindi bunu bilmiyorum. Kapı sesinden hep uyanıyo, kapıyı kapatmyor yastık dayıyoruz artık. Eşimin tarafı alıştır bunu diyolar biz çok sesliyiz alışacak deyip mana buluyolar hep.Ama ne yapsam böyle.zaten uyumuyo uyusun diye bakıyorum.
Bu aralar yalancı emziği de almıyor hep göğsümde olsun istiyor.uyuydu diyorum göğsümü çıkarıyorum ama yine uyanıyo mememi istiyo....3-4 saat göğsümde kalıyo böyle gece uyandığında da....
:Yaz gelsin diye iple çekiyorum.En azından biraz dışarı çıkabileceğim....,

Allah tüm annelerin yardımcısı olsun, annelik gerçekten çok zor ve sabır gerektiren bişey, benim oğlanda çıt sesine uyananlardan sese alıştır diyo herkes ama olmayınca olmuyo alışmadı bikere
evdeki seslere müdahele edersin sessiz olursun tv yi kısarsın ama dışardaki araba seslerine köpek havlamalarına da bişey yapamamki ne kadar böle devam edecek bilemiyom inşallah düzene girer hapşırmak öksürmek içinde evin öteki ucuna gidiyoz

İstifan kabul edilmedi.....

Öncelikle annesin, Rabbim sana bu duyguyu yaşatmış, bir de yaşayamayanları düşün....

Benim kızım 1 yaşında ve hala ne uyku ne de beslenme düzenimiz var....

O da büyüyecek annesi hangimiz çocuk kaldık ki?

Sabır ve sevgi herşeyi halleder....

Alah yardımcımız olsun....

anlamadığım bu neden bu kadar sorun oldu?Tabiki binlerce şükür ki Allahım böylesi bir duyguyu yaşatmış.Tarifsiz bir duygu.Sadece insan yoruluyor işte.Bu da o anlardan biri.Birçok kişinin haksız yere yargıladığını düşünüyorm.Üzüldüm

bıtcek dıye 15 aydır beklıyorum bıtmedı bıtcegıde yok şimdı daha çok yoruluyorum keske bebek kalsaydın dıyorum ve o gunlerı ozluyorum bende çok bunalmıştım hergun oglumu alıp dışarı çıkıyorum ıyıce yoruyorum eve gelınce uyuyor hemen gecen gun oglen bı uyuttum 4 saat delıksız uyudu korktum uyandırdım valla

sizleri böyle dinledikçe
ay pardon okudukca benimde o günlerim gözümün önüne geldi yaşadıklarım
gerçekten zor yani allah yardımcınız olsun ciciş anneler
benim ilk bebiş çok mahsun bir bebeklik geçirdi varlığı varmı yokmu belli değildi
ama ikinci velet aman allahım aynı sizler gibiydim gündüz kuçagımda uyur ve uyanırdı
gece desen uyku yok
4,5 aylık oldugunda düzene girdik tabi bebekten bebeğe fark da edebilir
şimdi bebişlerim biri 10biri 5 yaşındalar
sizlere kolay gelsin bacılar
sağlıklı bir şekilde büyütün bebişlerinizi:1hug:

canım cok gecmıs olsun allah sıfa versın ınsallah..Annelık gercekten zormuş..karsılık beklemeden sevgı bır tek anne olunca verılıyormus..Benımde bunaldıgım zamanlar oluyor ama her zaman saglıklı bır evlat nasıp ettıgı ıcın allaha sukredıp dusunmemeye calısıyorum..Allah butun evletlarımızı korusun

Back