• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelikten istifa etmek istiyorum

Arkadaslar günlük kosusturmalar icerisinde off biktim istifa ediyorum yeter dediginiz isyan ettiginiz anlar olmadimi, bu da onlardan biri.:sm_confused:
Arkadasimiz dertlesmis icini dökmüs, su an dolu belli. Lütfen yargilamalara gecmeyelim. Güc ve moral verelim, destek olalim. :teselli:
Biz Kadinlar Kulubü üyelerinede bu yakisir yerimseniben

Arkadaslar günlük kosusturmalar icerisinde off biktim istifa ediyorum yeter dediginiz isyan ettiginiz anlar olmadimi, bu da onlardan biri.:sm_confused:
Arkadasimiz dertlesmis icini dökmüs, su an dolu belli. Lütfen yargilamalara gecmeyelim. Güc ve moral verelim, destek olalim. :teselli:
Biz Kadinlar Kulubü üyelerinede bu yakisir yerimseniben

sagol canım ıkı cumleyle ne guzel anlatmıssın.

canım sagol ya kım nasıl yorumlamak ısterse kabulum.burda yazarak ıcımı dokuyorum benı anlayanları benımle aynı durumda olan annelerle bulusunca onlardan guc alıyor yalnız olmadıgımı anlıyorum.tek ıstegım allahtan hepımıze sabır.yoksa oglumu canımdan cok sevıyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum. Bende çok zor şartlar altında üstelik kolik bir bebek büyüttüm. İlk çocuğumdu, tecrübesizdim ve hep yanlızdım. Eşim işi gereği bazen haftada bir iki gün, bazen
çok daha az yanımda oluyordu. Ben bütün bu yüklerin altında boğulduğumu hissediyordum zaman zaman. İnsan yaşamadan gerçekten bilemiyor neyin ne olduğunu, elbette yazdıklarınız bir isyan değil. Siz nerden oldu bu bebek vs demiyorsunuz ki. Ne kadar zorlandığınızı anlatmışsınız. Dediğim gibi canımızdan bir parça onlar, herşeyin üstünde bir sevgi ama bazen insan bunalıyor. Birde şu var ben bebeklerimi büyüttüm çok şükür şimdi biri 12 diğeri 7 yaşında ama gariptir tüm zorluklarına rağmen özlüyorum bebekliklerini. Belki yıllar sonra sizde bunu anlarsınız, şimdi büyüsünde biraz daha rahatlayayım diye düşünürsünüz ama büyüdüklerinde de farklı sıkıntılar oluyor o küçük masum hallerini özlüyor insan. Size bebeğinizle huzurlu ve güzel bir yaşam diliyorum. Biraz daha sabır inanın bir bakmışsınız ne kadar büyüdü yavrum diyeceksiniz......

Anneler yorulmaz Keri:))altımda oturan bir komşum var şuan kızıyla birlikte oturmak zorunda çünkü başlarına gelen bir talihsizlik yüzünden dünyalar güzeli ama korkunç yaramaz torununa bakıyor.Kadıcağız o kadar yoruluyorki anlatamam herşey onun üstünde bende bazen korkunç yorulur ve kendimi kötü hissederdim ona demiştimki sende çok yoruluyorsun bana dediği anneler yorulmaz bende zaman zaman onu hatırlar ve gülerim.Anneler yorulur keri anneler bunalır çünkü onlarda insan ben daha önce nasıl zor bir içim vardı nasıl yoğun çalışıyordum beynim uğuldardı çoğu zaman ama hiç bu kadar yorulmamıştım.Benim bebeğimde bana çok düşkün ve hala gazı var gecede en az beş kere kalkarsa seviniyorum.Senin gibiyim kısacası.Ufak çözümler bulmaya çalıştım işte ama önce kendi içimde kendimi iyi hissetmek için hep pozitif düşünmeye çalışıyorum olumlu tarafından bakmaya.Ev işlerine pek takmıyorum artık illa düzenli olsun diye derdim yok bırak dağınık kalsın ya canını sıktığına değermi.Kendine bakma kısmına gelince senin resimlerini gördüm çok güzel bir kadınsın biraz salaş olsan ne olacakki eşin ise sana karşı anlayışlı olmalı kendisi eminim bir hafta dayanamazdı.Hepsinden sonuncusuda geçicek arkadaşım bunların hepsi hemde iyi bir hikaye olarak hatırlanacak...

Anneler yorulmaz Keri:))altımda oturan bir komşum var şuan kızıyla birlikte oturmak zorunda çünkü başlarına gelen bir talihsizlik yüzünden dünyalar güzeli ama korkunç yaramaz torununa bakıyor.Kadıcağız o kadar yoruluyorki anlatamam herşey onun üstünde bende bazen korkunç yorulur ve kendimi kötü hissederdim ona demiştimki sende çok yoruluyorsun bana dediği anneler yorulmaz bende zaman zaman onu hatırlar ve gülerim.Anneler yorulur keri anneler bunalır çünkü onlarda insan ben daha önce nasıl zor bir içim vardı nasıl yoğun çalışıyordum beynim uğuldardı çoğu zaman ama hiç bu kadar yorulmamıştım.Benim bebeğimde bana çok düşkün ve hala gazı var gecede en az beş kere kalkarsa seviniyorum.Senin gibiyim kısacası.Ufak çözümler bulmaya çalıştım işte ama önce kendi içimde kendimi iyi hissetmek için hep pozitif düşünmeye çalışıyorum olumlu tarafından bakmaya.Ev işlerine pek takmıyorum artık illa düzenli olsun diye derdim yok bırak dağınık kalsın ya canını sıktığına değermi.Kendine bakma kısmına gelince senin resimlerini gördüm çok güzel bir kadınsın biraz salaş olsan ne olacakki eşin ise sana karşı anlayışlı olmalı kendisi eminim bir hafta dayanamazdı.Hepsinden sonuncusuda geçicek arkadaşım bunların hepsi hemde iyi bir hikaye olarak hatırlanacak...
yazını okuyunca kendımı cok ıyı hıssettım canım sagol.ıcımı aydınlattın.sende benım gıbıymıssın.benım oglumda 9 aylık ve herkes bu ayda hala gaz olurmu canım dıyor ama sendede devam ettıgıne gore oluyormus demekkı.sanada banada sabır dılıyorum

gördüğün gibi senin gibi sıkıntı yaşayan bir çok arkadaşımız var
buna bende dahil
benim oğlumda kucağımdan başka yerde durmuyor

sürekli mız mızlık yapıyor..
kendime ayıracak hiç zamanım yok
sıkıntıdan kırmızı kabartılar çıktı vucudumda

ama diyorum ki geçecek..küçücük daha,
birde hata bende ben alıştırdım kucağa
hep aldık ...

sende biraz daha sabret erkadaşım
zor biliyorum
ama onlar çok minik ve çaresiz..

gördüğün gibi senin gibi sıkıntı yaşayan bir çok arkadaşımız var
buna bende dahil
benim oğlumda kucağımdan başka yerde durmuyor

sürekli mız mızlık yapıyor..
kendime ayıracak hiç zamanım yok
sıkıntıdan kırmızı kabartılar çıktı vucudumda

ama diyorum ki geçecek..küçücük daha,
birde hata bende ben alıştırdım kucağa
hep aldık ...

sende biraz daha sabret erkadaşım
zor biliyorum
ama onlar çok minik ve çaresiz..

sorma bende de stresten once kasıntı baslıyor sonrada kasınan yerler kabarıyor.sonra kendı kendıne gecıyor tekrar ne zaman sıkılsam, tekrar kasınıyor aynı yerler.

cok bunaldım kızlar ben.oglum 9 aylık oldu ama hala bır duzen kuramadık.bızımkı cok gazlı cokta huysuz.uykularımız duzene gırmıyor hala.gece 2 oluyor uyuyana kadar.tam uyutuyorum hop arkamdan uyanıyor.ıkıncı dısı cıkmak uzere kac gundur yemek yemekte ıstemıyor.hala gunduzlerı ayagımda uyuyup ayagımda uyanıyor.o uyurken kesınlıkle bırakıp ısımı yapamıyorum.tuvalate bıle gıdemıyorum hala.kendı kendıne oynaması 5dk.sonra baslıyor bagırmaya.eskıden gece uyuyunca yapardım yemegımı sımdı gecelerıde cok sık uyanıyor:.kendıme ayıracak zamanım hıc yok.banyodan bıle kosturarak cıkıyorum.ne bakım kaldı ne fızık.kendımı boyle gordukce bunalıma gırıyorum.tabı boyle olunca yemek yıyıp kılo almak kacınılmaz oluyor.benım asırı ılgı ıstıyor.kucagımda degılse sabah uyanıp aksam yatana kadar bagırıyor.artık salak gıbı oldum.kocamla ılgılenmek en onemlısı kendımle ılgılenmek bıle gelmıyor ıcımden.gelsede zamanım yok.ben nasıl duzene sokucam hayatımı yaa.bu kıloları nasıl verıcem.bu arda evıde pıslık goturuyo tabı.ınanın cıldırmama az kaldı.sızler nasıl basa cıkıyorsunuz

canım yaşadıklarını çok iyi anlıyorum
inan bir çoğumuz o evrelerden geçtik
bu günler geçici,biraz sabırlı olman lazım
tabi bebek büyütürken eşlerin yardımları çok çok önemli,
anne ev hanımı da olsa eş mutlaka yardımcı olmalı ki anne depresyona girmesin.
benim eşim çok yardımcı olmasına rağmen ve içimdeki çocuk özlemiyle yanıp tutuşmama rağmen
ilk zamanlar çok ama çok bunalmıştım
sürekli aynı şeyleri yapmak cidden bunaltıyodu beni de tabi oğlum bana tepki verene kadar,
şimdi 9 aylık olduk çok şükür
inan bizimkide tek başına max. 5 dk. oynuyor.
5 aylıkken ben işe başladım,bakıcımız var bu sebeple
haftada 1 gün ,süt iznimi kullandığım günler oğlumla teke başımayım
işte o gün hiç bir iş yapamıyorum
wc ye bile giderken beşiğine bırakıyorum,wc den konuşuyorum onunla,geliyorum anneciğim,çişimi yapim alıcam seni die:)
yoksa kıyametler kopuyo
gece uykusuna gelince
biz 2-3 saatte bir kalkıp emiyoruz
son zamanlarda da 2 veya 3 te adam kalıyo beşiğinden bize bakıyo
tekrar uyutmamız 1-2 saatimizi alıyo
ve sabah erkenden işe gelmemiz gerektiği içinde
leyla bir haldeyiz,

ama biliyorum k i bu geçici bir durum,sabırlı olmak gerekiyor
temizlik vs. dersen,baba bebişe bakarken veya bakıcı yapıyor
yani eskisi gibi herşey muntazam olmuyor malesef

sağlıcakla büyüt kuzunu

cok bunaldım kızlar ben.oglum 9 aylık oldu ama hala bır duzen kuramadık.bızımkı cok gazlı cokta huysuz.uykularımız duzene gırmıyor hala.gece 2 oluyor uyuyana kadar.tam uyutuyorum hop arkamdan uyanıyor.ıkıncı dısı cıkmak uzere kac gundur yemek yemekte ıstemıyor.hala gunduzlerı ayagımda uyuyup ayagımda uyanıyor.o uyurken kesınlıkle bırakıp ısımı yapamıyorum.tuvalate bıle gıdemıyorum hala.kendı kendıne oynaması 5dk.sonra baslıyor bagırmaya.eskıden gece uyuyunca yapardım yemegımı sımdı gecelerıde cok sık uyanıyor:.kendıme ayıracak zamanım hıc yok.banyodan bıle kosturarak cıkıyorum.ne bakım kaldı ne fızık.kendımı boyle gordukce bunalıma gırıyorum.tabı boyle olunca yemek yıyıp kılo almak kacınılmaz oluyor.benım asırı ılgı ıstıyor.kucagımda degılse sabah uyanıp aksam yatana kadar bagırıyor.artık salak gıbı oldum.kocamla ılgılenmek en onemlısı kendımle ılgılenmek bıle gelmıyor ıcımden.gelsede zamanım yok.ben nasıl duzene sokucam hayatımı yaa.bu kıloları nasıl verıcem.bu arda evıde pıslık goturuyo tabı.ınanın cıldırmama az kaldı.sızler nasıl basa cıkıyorsunuz

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Bebeklerimiz neşe, mutlulukla birlikte, çok büyük sorumluluk bindirdi omuzlarımıza. Çınar gibi birçok bebeğin senin bebeğinden farklı olmadığını bil ve sakin ol. Sana yemin ederim tam 1 haftadır kaşlarımı aldırmaya gideceğim, gideceğim yerde çok uzak bildiğin gibi değil yan apartmanın altında kuaför ama inan gidemedim. Kaşlarım kaş olduğu güne lanet etti bandana kıvamına geldi.:) Çınar uykusuz bir çocuk. Babam sallamaya alıştırdı. Sallamayı kestiğin an uyanıyor. Ayrıca çok şımarık bir çocuk. Ben tek çocuğum, eşim tek çocuk ve 8 senden sonra doğrunca ve sülalenin en ufağı olunca şımartan şımartana.. Ben ameliyat oluncaya kadar annemlerle kalmak zorundayım. Zaten 5 haftalık hamileliğimden bu yana annemlerde kalıyorum. Ev ev üstünde olamasının nasıl iğrenç birşey olduğunu bilemezsin. Herşey benim, ama hiçbirşey benim değil. Artık arkadaşlar iç güveysinden hallice deyimini kullanmak yerine Zeynep'ten hallice diyorlar.. Ben eski ben değilim. Duygularım allak bullak. Bazen oğluma kızasım geliyor sonra ne yapıyorum ben diyorum. Zaten ben demesem annem üstüme hücum ediyor kızma benim oğluma diye. Hal böyle oluncada kırılganlıklarım başlıyor. Eşimle bazen eş olduğumuzu unutuyorum koşturmaktan. Kankalık mertebesine eriştik. İşimi o yoğun çalışma temposunu özlüyorum zaman zaman ama oğlum bir gülünce herşey değişiyor. Boşver be güzelim evi, saçı, başı.. Nasılsa bunlar geçici. Allah başka dert vermesin. Çocuklarımız sağlıklı, onların ihtiyaçlarını karşılamak için çırpınıyoruz, ya o hasta çocukların anacıkları ne yapsın. Bir arkadaşım ben çirkin oldum deyince bana, kızım mihrap yerinde çalışmaya başla bak nasıl toparlayacaksın demişti. Toparlayacağız elbet. Toparlanmayacak, sıkılacak ne var. Herşey zamanla düzelecek. Cennet kokulularımız herşeye değer.

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Bebeklerimiz neşe, mutlulukla birlikte, çok büyük sorumluluk bindirdi omuzlarımıza. Çınar gibi birçok bebeğin senin bebeğinden farklı olmadığını bil ve sakin ol. Sana yemin ederim tam 1 haftadır kaşlarımı aldırmaya gideceğim, gideceğim yerde çok uzak bildiğin gibi değil yan apartmanın altında kuaför ama inan gidemedim. Kaşlarım kaş olduğu güne lanet etti bandana kıvamına geldi.:) Çınar uykusuz bir çocuk. Babam sallamaya alıştırdı. Sallamayı kestiğin an uyanıyor. Ayrıca çok şımarık bir çocuk. Ben tek çocuğum, eşim tek çocuk ve 8 senden sonra doğrunca ve sülalenin en ufağı olunca şımartan şımartana.. Ben ameliyat oluncaya kadar annemlerle kalmak zorundayım. Zaten 5 haftalık hamileliğimden bu yana annemlerde kalıyorum. Ev ev üstünde olamasının nasıl iğrenç birşey olduğunu bilemezsin. Herşey benim, ama hiçbirşey benim değil. Artık arkadaşlar iç güveysinden hallice deyimini kullanmak yerine Zeynep'ten hallice diyorlar.. Ben eski ben değilim. Duygularım allak bullak. Bazen oğluma kızasım geliyor sonra ne yapıyorum ben diyorum. Zaten ben demesem annem üstüme hücum ediyor kızma benim oğluma diye. Hal böyle oluncada kırılganlıklarım başlıyor. Eşimle bazen eş olduğumuzu unutuyorum koşturmaktan. Kankalık mertebesine eriştik. İşimi o yoğun çalışma temposunu özlüyorum zaman zaman ama oğlum bir gülünce herşey değişiyor. Boşver be güzelim evi, saçı, başı.. Nasılsa bunlar geçici. Allah başka dert vermesin. Çocuklarımız sağlıklı, onların ihtiyaçlarını karşılamak için çırpınıyoruz, ya o hasta çocukların anacıkları ne yapsın. Bir arkadaşım ben çirkin oldum deyince bana, kızım mihrap yerinde çalışmaya başla bak nasıl toparlayacaksın demişti. Toparlayacağız elbet. Toparlanmayacak, sıkılacak ne var. Herşey zamanla düzelecek. Cennet kokulularımız herşeye değer.

ne guzel anlatmıssın agzına saglık.allah herkesın yavrusuna saglık versın.tek sıkıntımız bu olsun tabıkı.ama senınde dedıgın gıbı hıcbır sey eskısı gıbı degıl.zamanla eskı halımıze donerız umarım

:) yalnız değilmişim meğer. bebeği olanlar bana ' akşam 8 sabah 8 uyurdu emzirmeye bile kaklkmazdım' çok kolay bi bebekti, hiç sıkıntı çekmedim' diye anlatıyorlardı. ben her gece sabahlara kadar uyutamıyorum bu arada bebeğim 3 aylık oldu. gaz sancıları vardı, sonra sütüm yetmedi mama vermeyeceği diye direnirken, karnını doyuramamışım. kafayı yemek üzereydim. ya bende ya bebeğimde sorun var derken bu sayfayı gördüm. demekki annelik böyle birşey. fedakarlık istiyormuş. annemi çok daha iyi anlıyorum şimdi

kızlar allah hepinize kolaylık versin..ben de aynı şeyleri yaşıyorum teker teker yazmaya gerek yok sanırım ama onun gülümseyişi yeter ben şunu fark ettim ben mutlu sakin olunca o da öyle oluyo sinirli olunca o daha da huysuz oluyor o yüzden önce kendinizi bir şekilde rahatlatın olur mu.

Aslında kızlar böyle bir kulüp olsa ne güzel olurdu."Annelikten istifa ediyorum kulübü". Sanırım bu iş, konuyu açan arkadaşımızın,insiyatifinde. O zaman ben de üye olurdum valla.
Benim oğlum 3 yaşında. Yaramazlıklarıyla başa çıkamıyorum. Bazen ağlama krizleriyle beraber gülme krizleri geliyor. Aynı anda hem ağlayıp hem gülüyorum.
Hele en son yaptığı felaketti. Benim fondoteni eline almış.Yatak odasının aynalarını, halıları, yorganları, yatak çarşafını, elini yüzünü fondoten yapmış.Sil sil çıkartamadım bir türlü.Tam üç günümü aldı temizlemesi.
Bazen çaktırmadan ortadan kayboluyor... Eğer 5 dk. dan uzun bir sessizlik varsa, anlıyorum ki gene iş peşinde.

Allah yokluklarını aratmasın. o benim herşeyim, ama söylemeden edemeyeceğim anne olmak çok zor.
gamyoncuiremsu

kızlar yani nerdeyse 'iyiki olmuyo bebiş' dedirtceksiniz....annelik gerçekten psikolojik olarak çok ağır bi yük....anne olmadan önce sizin yazılarınızı 10 kere filan okumak gerekiyo heralde...

Canım merhabalar...Bu yazdıkların oylesıne dogal oylesıne normal kı...Annelık,dogum ve lohusalık hallerı ıle bırlıkte kadının hem psıkolojısı hem fızyolojısı tamamen degısır..Bu agır tempoya ayak uydurmak kımı zaman cok zor gelır bunalırız sıkılırız kabımıza sıgmadıgımızı daraldıgımızı bazen de tam tersı taastıgımızı dusunuruz..Hayat sıkar bızı sankı..Hıc bıtmeyecekmı gıbı gelır bu zorluklar sıkıntılar kendımızı oylesıne sartlandırırız kı buna yasamımızın guzellıklerınıı Pozıtıflıklerını goremez olur gozlerımız ve yuregımız..Bır fılozofun dedıgı gıbı Eksıklerımızı her zaman goruruz her zaman sıkayet ederız ama elımızdekılerın kıymetını bır turlu bılemeyız...Senı o kadar ıyı anlıyorum kı..Haksızsın demıyorum asla tabı kı zor annelık fakat bunu bır kulfet degıl de NIMET olarak algılarsak daha guzel olur hersey..Nasıl olsa bırsey degısmeyecek nasıl olsa bebegın yıne uyanacak gece yıne aglayacak ama sen mutsuz olursan kendını uzersen bundan esın de yavrun da cok etkılenır onlara faydalı olamazsın en basta KENDINE FAYDALI olamazsın..Once mutluluk parfumunu kendın sur kı onlara da bulastırasın..Bebekler annelerının ruh hallerınden cok etkılenır tecrubeyle sabıttır..Benım de 15aylık bır kızım var ve ınan yaptıklarını hayal dahı edemezsınkaydirigubbakcemile3 Her dakıka bır vukaat pesınde yerı gelıyor duvarları boydan boya cızıyor yerı gelıyor halılara serbetlerı yedırıyor buzdolabını bosaltıyor kılıdını acıp cekmecelerı alt ust edıyor neler neler..Ama bu sekılde ogrenıyor bu sekılde kesfedıyor..Mutlaka ne cok baskı yapmak gerek ne de serbes bırakmak..Aglayacak sızlayacak oyle oyle buyuyecek..Kı ben yurtdısındayım Turkıyede yardımcı olacak o kadar cok yakınım var kı basta annecıgım..Burada sagolsun esımle herseyın ustesınden gelıyoruz cunku Rabbım bıze boyle bır nımet bagıslamıs kıymetını bılmek lazım..Ev ıslerımı de yapıyorum yemeklerımı de hazırlıyorum bebegımle de ılgılenıyorum onunla hem ogretıcı hem keyıflı oyunlar oynuyoruz..Ayrıca mısafır de kabul edıyorum bol bol bız de gıdıyoruz sosyal hayattan kopmuyoruz kıtabımı da okuyorum ders de verıyorum..Kı Mıya hakıkaten cok zekı ve aynı oranda cok yaramaz masallah bes dakka durmuyorlaelaelaelaelae
Onlar bıze Rabbımızın en sırın en sevımlı en yaramaz emanetlerıkaydirigubbakcemile3
Cennet ayaklarımızın altına serılmıs kolay mı...Kendını sıkma canım ınsallah bugunler de gececek bır gulusuyle kalbın yumusamıyor mu kahkahasıyla keyfın yerıne gelmıyor mu? gelıyor degıl mı..Kolaylıklar dılıyorum Bebeklerımıze de uysallıklara.s.

Bir Çocuğun Meleği

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir bebek varmış. Bir gün Allah'a sormuş:

—Allah’ım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?

—Tüm meleklerin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın.

—Pekiiiii... İnsanlar bana bir şeyler söylediklerinde, dillerini bilmeden söylenenleri nasıl anlayacağım?

—Meleğin sana dünyada duyabileceğin en güzel ve tatlı sözcükleri söyleyecek, sana konuşmayı dikkatle ve sevgiyle öğretecek.

—Peki Allah'ım, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?

—Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek.

—Dünyada kötü adamlar olduğunu duydum, beni kim koruyacak?

—Meleğin seni kendi hayatı pahasına dahi olsa daima koruyacak.

—Fakat ben, seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm.

—Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve bana gelmenin yollarını sana öğretecek. O sırada Cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Bebek gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar:

—Allah’ım eğer şimdi gitmek üzereysem lütfen çabuk söyle, benim meleğimin adı ne?

—Meleğinin adının önemi yok yavrum, sen onu ANNE diye çağıracaksın...

Anne olmak..Yavrusunun en sıcak kucagı en buyuk en guvenlı sıgınagı...Onun melegı bu dunyadakı koruyucusu olmak...
Meleklersınız sız ,meleklerız bız onların meleklerı...

Bir Çocuğun Meleği

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir bebek varmış. Bir gün Allah'a sormuş:

—Allah’ım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?

—Tüm meleklerin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın.

—Pekiiiii... İnsanlar bana bir şeyler söylediklerinde, dillerini bilmeden söylenenleri nasıl anlayacağım?

—Meleğin sana dünyada duyabileceğin en güzel ve tatlı sözcükleri söyleyecek, sana konuşmayı dikkatle ve sevgiyle öğretecek.

—Peki Allah'ım, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?

—Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek.

—Dünyada kötü adamlar olduğunu duydum, beni kim koruyacak?

—Meleğin seni kendi hayatı pahasına dahi olsa daima koruyacak.

—Fakat ben, seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm.

—Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve bana gelmenin yollarını sana öğretecek. O sırada Cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Bebek gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar:

—Allah’ım eğer şimdi gitmek üzereysem lütfen çabuk söyle, benim meleğimin adı ne?

—Meleğinin adının önemi yok yavrum, sen onu ANNE diye çağıracaksın...

Anne olmak..Yavrusunun en sıcak kucagı en buyuk en guvenlı sıgınagı...Onun melegı bu dunyadakı koruyucusu olmak...
Meleklersınız sız ,meleklerız bız onların meleklerı...

çok guzel bır yazı çok dogru onlar bizim canlarımız ne olursa olsun herzaman yanlarında olmalıyız yavrularımız olmadan olmaz allah olmayanlarada versın herkez tatsın annelık duygusunu :asigim:

Allah bütün annelere kolaylıklar versin ve isteyen herkese nasip etsin.Eminim ki annelik zordur fakat kutsiyeti de o kadar yüksektir.Ne mutlu anne olmayı başarabilenlere ve bunu keyifli hale getirenlere.Annesi biraz büyüsün gönlünü nasıl alır bak:)

malesef istıfa edılmeyecek tek meslek annelık canım..cocugun ıcın katlanacaksın..şuan senın yerınd eolmak ısteyen öyle cok ınsan varkı..cocuk sahıbı olmak tüm zorluklarına ragmen emınım cok guzeldır..sen kendını cok kasmıssın ve bunaltmıssın..mekan degıstır..gez toz cocugunla..onu kendıne bagımlı hale getırme..artık kocaman olmus sensız de yapabılır bazı seylerı..

Back