Annelik..

Alittlesunshine

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
282
131
23
30
Merhaba arkadaşlar. 40 günlük bebeğim var çok seviyorum canımı veririm ama.. Ağlama krizleri ve meme bağımlılığı beni mahvetti. Sürekli emmek istiyor bunu yadırgamıyorum ama kalkıp yemek bile yiyemiyorum sütüm de olmuyor mecbur günde bi kere mama veriyorum 60 cc ams ondan sonra yine ağlıyor :( bir de meme de çok sinirleniyor akşamları ağlama seansları başlıyor muhtemelen sıkıntı gaz.. Yediğim şey sayısı çok az ne dokunabilir bilmiyorum.. Bi de huysuz bebişimm gazını çıkarmams bile izin vermiyor ya ağlıyor ya emiyor.. Ne yapmalıyım?

Emzik vermeyi deneyebilirsin. Doymuyorsa da mama ver. Gaz için damla kullan. Youtube da gaz masaları var onlari yap. Ve gaz hep oluyor yediklerine dikkat t et ama kesilmez gaz

Merhaba arkadaşlar. 40 günlük bebeğim var çok seviyorum canımı veririm ama.. Ağlama krizleri ve meme bağımlılığı beni mahvetti. Sürekli emmek istiyor bunu yadırgamıyorum ama kalkıp yemek bile yiyemiyorum sütüm de olmuyor mecbur günde bi kere mama veriyorum 60 cc ams ondan sonra yine ağlıyor :KK43: bir de meme de çok sinirleniyor akşamları ağlama seansları başlıyor muhtemelen sıkıntı gaz.. Yediğim şey sayısı çok az ne dokunabilir bilmiyorum.. Bi de huysuz bebişimm gazını çıkarmams bile izin vermiyor ya ağlıyor ya emiyor.. Ne yapmalıyım?
Canım beni anlattın. Benim oğlum İnan ki ilk 3 ay susmadan ağladı günde toplam 4-5 saat uyurdu. Götürmediğim çocuk dr kalmadı. 3 aydan sonra 6 aya kadar sadece akşamları ağladı. Şu an 1,5 yaşındayız o kadar keyifli ki. Şu an da yine ağlama krizleri oluyor. Hatta parka gittiğimde 3-4 yaşında büyük çocukların bile ağlama krizi olduğunu görüyorum. Bu hep böyle sürecek. Şu an çok zorlanıyorsun ama şunu bil yalnız değilsin annelik böyle bişey. Zamanla alışacaksın ve o kdar keyifli bir şey ki. Şu an Ben oğlumu uyuttuğumda uyansın da seviyim diye özlüyorum. Ağlamalarına tepki vermiyorum neden ağladığını anlayabiliyorum. Şu an daha çok erken. Kafana bişey takma süt mama bi şekilde büyür. Ağlayacak tabi ki herkesin bebeği ağlıyor de. Ağlamadan büyüyen yok İnan ki canım. Sen sakin kal mutlu ol anneliğin tadını çıkar. O sana rabbimin verdiği hediye 💝

Sabır tabiki. Dunyaya yeni gelmiş savunmasız bir bebek o. Tek bildiği de sizsiniz. Zamanla düzelir . Ama erken isyan etmişiniz

Canım beni anlattın. Benim oğlum İnan ki ilk 3 ay susmadan ağladı günde toplam 4-5 saat uyurdu. Götürmediğim çocuk dr kalmadı. 3 aydan sonra 6 aya kadar sadece akşamları ağladı. Şu an 1,5 yaşındayız o kadar keyifli ki. Şu an da yine ağlama krizleri oluyor. Hatta parka gittiğimde 3-4 yaşında büyük çocukların bile ağlama krizi olduğunu görüyorum. Bu hep böyle sürecek. Şu an çok zorlanıyorsun ama şunu bil yalnız değilsin annelik böyle bişey. Zamanla alışacaksın ve o kdar keyifli bir şey ki. Şu an Ben oğlumu uyuttuğumda uyansın da seviyim diye özlüyorum. Ağlamalarına tepki vermiyorum neden ağladığını anlayabiliyorum. Şu an daha çok erken. Kafana bişey takma süt mama bi şekilde büyür. Ağlayacak tabi ki herkesin bebeği ağlıyor de. Ağlamadan büyüyen yok İnan ki canım. Sen sakin kal mutlu ol anneliğin tadını çıkar. O sana rabbimin verdiği hediye 💝
Ağlasın tabiki yapması gereken bu :) sıkıntım süt birikmiyor sanırım aç kalıyor

En zor zamanlarınız.
Gazı hafifletmek için bir şeyler yapabilirsiniz ama ağlamaları normal karşılayıp kucaklamak yapacağınız en güzel şey.
Harvey Karp'ın 5s yöntemine bir göz atın, 2.çocuğumda çok işime yaradı.
Bir de yeni öğrendim, annenin proteinden fakir beslenmesi gaz ve mukusa yol açıyormuş.
Proteine yüklenin.

Hemen her yenidoğan böyledir. Şimdi bitmeyecek geçmeyecek gibi geliyor. Ama ne yazık ki süreç bu. Sık sık emmesi esasında güzel olan. Bebeğimin doktoru derdi hayatta kalma içgüdüsü derdi, sebepsiz bebek ölümlerini de önleyen aslında sık uyanmaları. Bebeğinizin şu an kendini güvende hissettiği tek yer var meme ve anne kokusu. Korkunca, karnı ağrıyınca, acıkınca, annesini özleyince hep emmek istemesi normal. Sabretmek ve yakında samimi aile büyüğünüz varsa çağırmak destek istemekten başka yapacak bir ley yok. 4-6 ay arasında biraz nefes aldıracak. Bir yaşından sonra nispeten kolaylaşacak. İkinci sene çok daha mutlu ve adapte olmuş olacaksınız. Şu an en zor kısmındasınız ama geçecek. Ben saatlerce ağlardım ilk sene. Çok zordu. Ama şu an 4,5 yaşında kendi kendine oyun oynayan, acıkınca söyleyen, kesintisiz uyuyan, desteksiz uyuyan bir çocuk oldu. Sonunda oh diyorsunuz.
Tek önerim sling ve kanguruyu deneyin. O biraz daha rahatlatıyor

Ağlasın tabiki yapması gereken bu :) sıkıntım süt birikmiyor sanırım aç kalıyor
Süt birikmez. Memede süt bitmez. Tomrisin emzirme notlarını okuyun. Memeler fabrika gibi talep oldukça üretim yapar. Bebek ne kadar meme ucunu uyarırsa yani emerse süt o kadar artar. Aslında bebeğiniz sık emerek şu an süt artışını da arttırıyor. Galactago damla deneyebilirsiniz içiniz rahat etsin isterseniz. Eczanede var

Sabır tabiki. Dunyaya yeni gelmiş savunmasız bir bebek o. Tek bildiği de sizsiniz. Zamanla düzelir . Ama erken isyan etmişiniz
Erken mi?
İsyana en açık dönemde, bebek dünyaya alışırken anne de bebeğe alışıyor, bebeğin en zor oyalandığı dönem, lohusalık.
Kolay değil içinde olduğu zaman.

Süt birikmez. Memede süt bitmez. Tomrisin emzirme notlarını okuyun. Memeler fabrika gibi talep oldukça üretim yapar. Bebek ne kadar meme ucunu uyarırsa yani emerse süt o kadar artar. Aslında bebeğiniz sık emerek şu an süt artışını da arttırıyor. Galactago damla deneyebilirsiniz içiniz rahat etsin isterseniz. Eczanede var
Evet damla bariz fark ettiriyor.

Aslında isyan etmiyorum ama sütüm olmaması beni üzüyor yani aç mı kalıyor acaba
Bakın çocuğumun doktoru demişti. Yüzyıllardır her memeli emzirir. Bu gayet doğal bir süreçtir, akışıma bırak bebeğine memelerine güven demişti. Ağlaması açlıktan değil. O aylarda zaten sık uyanması sık emmesi gerekir. Kontrollerde kilo alımı kontrolü yapılır, doktorunuz sizi bilgilendirir. Lütfen kendinize güvenin. Ağlaması normal.

Erken mi?
İsyana en açık dönemde, bebek dünyaya alışırken anne de bebeğe alışıyor, bebeğin en zor oyalandığı dönem, lohusalık.
Kolay değil içinde olduğu zaman.
Zaten insanı o dönemde en dibe çeken de bu daha iyi günlerin diyen tayfadır. İlk sene en zoru bence. Gram mutluluk yoktu içimde fotoğraflarıma bakıyorum da ordan bile belliymiş.

Bebeklerdeki gazin sebebi hareketsizlik. Yediklerimizin gaz yaptığına asla inanmiyorum. Hicbir seyi kısmadım aman bu gaz yapar yemeyeyim demedim. Bakliyat delisiyim, vazgecmedim. Bu gaz damlasi diye geçen şeyler uzun sureli kullanimdan sonra bağırsak tembelliğine sebep oluyor. Ben demiyorum doktor amca diyor. Gazini da omzunuzda dik tutarak cikarin. Bir gün aksam disardan yemek söyleyin karnınızı bir güzel doyurun sonra emzirin bebeğinizi. O uyuyunca da yemeginizi yapin yavas yavas duzeniniz oturur.emzirirken sut salgılanması hem emzirmeye hem de olumlu düşünmeye bağlı olduğundan bir sağ bir soldan emzirmeye devam edin. Suyu bol icin. Memeyi almak istemezse kucaginizdayken ayaga kalkin gezdirirken hafif pışpışlayarak emzirin.

En zor zamanlarınız.
Gazı hafifletmek için bir şeyler yapabilirsiniz ama ağlamaları normal karşılayıp kucaklamak yapacağınız en güzel şey.
Harvey Karp'ın 5s yöntemine bir göz atın, 2.çocuğumda çok işime yaradı.
Bir de yeni öğrendim, annenin proteinden fakir beslenmesi gaz ve mukusa yol açıyormuş.
Proteine yüklenin.
Bakayım :) yaa olabilir çok protein içerikli beslendiğim söylenemez ne bulursam yiyorum çünkü :((

Bebeklerdeki gazin sebebi hareketsizlik. Yediklerimizin gaz yaptığına asla inanmiyorum. Hicbir seyi kısmadım aman bu gaz yapar yemeyeyim demedim. Bakliyat delisiyim, vazgecmedim. Bu gaz damlasi diye geçen şeyler uzun sureli kullanimdan sonra bağırsak tembelliğine sebep oluyor. Ben demiyorum doktor amca diyor. Gazini da omzunuzda dik tutarak cikarin. Bir gün aksam disardan yemek söyleyin karnınızı bir güzel doyurun sonra emzirin bebeğinizi. O uyuyunca da yemeginizi yapin yavas yavas duzeniniz oturur.emzirirken sut salgılanması hem emzirmeye hem de olumlu düşünmeye bağlı olduğundan bir sağ bir soldan emzirmeye devam edin. Suyu bol icin. Memeyi almak istemezse kucaginizdayken ayaga kalkin gezdirirken hafif pışpışlayarak emzirin.
Doğru söylüyorsunuz gaz damlaları bana da güven vermiyor ve çok ta rahatlatmadı açıkça.. Peki hareket etmesi gereken bebiş mi anne mi :)

Buna inanmak istiyorum ama bazen böyle göğüsler boşaldı boşa emiyor gibi hissediyorum yani aç olunca da hal de kalmıyor.. Ağlaması açlıktan mı gazdan mı emin olamıyorum

Back