• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliğin Kitabı Yazılmış, Koşun:)

cokmasum

Guru
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
4.608
101
363
Dikkat, aramızda profesörler dolaşıyor.
Bilirkişiler, ulu insanlar onlar.
Kimi çocuk büyüttü, kimi büyütmese de çok iyi biliyor!
Okulunu okumuşlar, tek gerçeği var ya çünkü anneliğin.
Bir kitapta yazıyor anneliğin temel ve değişmez kuralları:

1. Çocuğa emzik verme.
Yoksa verdin mi? Ayıp ayıp, emzik de neymiş. Benimki hiç emzik kullanmadı!

2. Kucağına alma, alışır, yüzsüz olur hep ister. Sonra kucağından inmez başına dert alırsın.
Alıştırdın mı yoksa? Yazık sanaaa...

3. Aaaa kendi kendine yemiyor mu hala? Böyle her lokmayı ağzına verirsen alışmaz elbet. Bırak kendi yesin.
Eee sen hala kendin yediriyorsun, bu kafayla işin zor senin...

4. Çok serbest yetiştirme bu çocuğu, sonra üstüne çıkar, baş edemezsin.
Yoksa sen hala dolaplara lastik takmadın mı? Aaaa bunu bilmeyen kaldı mı bu devirde!!!
Her odanın kapısını kapatıp, çocuğunu oynaması için tek bir odaya tıkmadın mı? Yanlışşşş!

5. Birinin sert yüzünü göstermesi lazım çocuğa, yoksa tepene çıkar. Birinden korkacak ki, durmayı bilsin.
( Hatta utanmasa arada döv ki dizini dövme sonra diyecek !!!)

6. Aaa hala çişini söylemiyor mu?
Ben çocuklara çok erken öğrettim, rahat ettim. Sen geç kalmışsın buna da...
Dur sana tüyolar vereyim
( Aman sende kalsın tüyoların :) )

7. Benim çocuk da çiçeklerin toprağını döküyordu, eline iğne batırdım her döktüğünde!!!
Vazgeçti dökmüyor artık korkudan, tavsiye ederim sen de yap!!!
( O iğneyi sana batırmak lazım asıl )

8. Bu kadar da üstüne düşme canım, bir çocuk sende mi görüldü hıh...

9. ( 3 aylık bebeğe ) Ver ver, ne kadar erken verirsen yemekleri o kadar alışır . Yoksa Mazallah bizim filancanın oğluna benzer, çocuk 9 yaşında hala yemek seçiyor..

10. Aaa daha dişlerinin hepsi çıkmadı mı?
Bizimki 6 aylıkken tamamlamıştı, tosunum benim hep önde giderdi yaşıtlarından :P

11. Aaa benimki hiç biberon kullanmadı, hep emzirdim ben..
( Çalışan anne biberonsuz ne yapsın akıllı profesörüm söyle bana!!! )

İşte ben bu profesör geçinen çok bilmişlere karşı diyorum ki!!!

DERLER
NE DERLER?
NE DERLERSE DESİNLER..
KİME NE!!!

Her çocuk farklıdır
Her çocuk ayrı bir BİREYDİR
Her anne de farklıdır
Ve bir çocuk için en doğrusunu her zaman annesi bilir..
Unutmayın...
Karışmayın...
Karıştırmayın...

alıntıdır...

o kitabı bulursanız insanlık namına yakın!!!! sempatiksalakcinni :lepi:

kesin bunları söyleyen anneanneler babannelerdir :))benim kaynanam böyle laflar çok eder :)ama en sonunda yazılana katılıyorum gerçekten her çocuk farklıdır,her annne de farklıdır.ve gerçekten çocuk için en doğrusunu anne bilir...

kesin bunları söyleyen anneanneler babannelerdir :))benim kaynanam böyle laflar çok eder :)ama en sonunda yazılana katılıyorum gerçekten her çocuk farklıdır,her annne de farklıdır.ve gerçekten çocuk için en doğrusunu anne bilir...

aynen katılıyorum keremce kaydirigubbakcemile5 a.s.

Yaa sormayın o kadar karısan var ki. Ben bircok kitap okudum cocuk yetiştirmeyle ilgili. Hepsinin soyledigi son söz: "her coccuk farklıdır, içinizden geldigi gibi davranın " şeklinde.

Benim oglum evde gürültü olursa uyuyamıyor. Herkes "Sen cocugu sessizlige alıstırmıssın. " ile baslayıp bir tavsiyeyele biten cumleler soyluyor.:oklava:

9 ay aranızda bag olusturan sizsınız...
bebegınız hıssettı kızdıgınızı uzuldugunuzu....
eger bebegı en ıı anne tanımıyo olmasaydı babada emzırırdı yada agladıgında ılk duyan annesı dısında olanlar olurdu..
boyle cok bılenlere haddını bıldırınde bız gelecegın annelerınınde karsılarına cıkmasınlar:D

Ben henüz doğum yapmadım doğumuma az kaldı hayırlısıyla ama daha şimdiden kayınvalidem arkamdan o çocuk bakamaz, ben bakacağım, 3 ay gidip yanlarında kalacağım diyormuş. Yaaa neden bakamayayım, doğurmayı bilen bakmayı da bilir elbet. Herkes annesinin karnında öğrenmiyor ya çocuk bakmayı. Hem bebeğimin babaannesinin bakımına değil annesinin bakımına, ilgisine ihtiyacı olacak yanılıyor muyum kızlar. Daha şimdiden burun sokuyorsa ileride yapcaklarını düşünemiyorum bile.. Bırakmıyorlar ki şöyle bir rahat rahat mutluluk içinde ilgilenelim çocuklarımızla.

Bence de "karışmasınlar" ama susmuyolar ki...
Ben de artık herşeye "hııı" demekte buldum çözümü...

Dikkat, aramızda profesörler dolaşıyor.
Bilirkişiler, ulu insanlar onlar.
Kimi çocuk büyüttü, kimi büyütmese de çok iyi biliyor!
Okulunu okumuşlar, tek gerçeği var ya çünkü anneliğin.
Bir kitapta yazıyor anneliğin temel ve değişmez kuralları:

1. Çocuğa emzik verme.
Yoksa verdin mi? Ayıp ayıp, emzik de neymiş. Benimki hiç emzik kullanmadı!

2. Kucağına alma, alışır, yüzsüz olur hep ister. Sonra kucağından inmez başına dert alırsın.
Alıştırdın mı yoksa? Yazık sanaaa...

3. Aaaa kendi kendine yemiyor mu hala? Böyle her lokmayı ağzına verirsen alışmaz elbet. Bırak kendi yesin.
Eee sen hala kendin yediriyorsun, bu kafayla işin zor senin...

4. Çok serbest yetiştirme bu çocuğu, sonra üstüne çıkar, baş edemezsin.
Yoksa sen hala dolaplara lastik takmadın mı? Aaaa bunu bilmeyen kaldı mı bu devirde!!!
Her odanın kapısını kapatıp, çocuğunu oynaması için tek bir odaya tıkmadın mı? Yanlışşşş!

5. Birinin sert yüzünü göstermesi lazım çocuğa, yoksa tepene çıkar. Birinden korkacak ki, durmayı bilsin.
( Hatta utanmasa arada döv ki dizini dövme sonra diyecek !!!)

6. Aaa hala çişini söylemiyor mu?
Ben çocuklara çok erken öğrettim, rahat ettim. Sen geç kalmışsın buna da...
Dur sana tüyolar vereyim
( Aman sende kalsın tüyoların :) )

7. Benim çocuk da çiçeklerin toprağını döküyordu, eline iğne batırdım her döktüğünde!!!
Vazgeçti dökmüyor artık korkudan, tavsiye ederim sen de yap!!!
( O iğneyi sana batırmak lazım asıl )

8. Bu kadar da üstüne düşme canım, bir çocuk sende mi görüldü hıh...

9. ( 3 aylık bebeğe ) Ver ver, ne kadar erken verirsen yemekleri o kadar alışır . Yoksa Mazallah bizim filancanın oğluna benzer, çocuk 9 yaşında hala yemek seçiyor..

10. Aaa daha dişlerinin hepsi çıkmadı mı?
Bizimki 6 aylıkken tamamlamıştı, tosunum benim hep önde giderdi yaşıtlarından :P

11. Aaa benimki hiç biberon kullanmadı, hep emzirdim ben..
( Çalışan anne biberonsuz ne yapsın akıllı profesörüm söyle bana!!! )

İşte ben bu profesör geçinen çok bilmişlere karşı diyorum ki!!!

DERLER
NE DERLER?
NE DERLERSE DESİNLER..
KİME NE!!!

Her çocuk farklıdır
Her çocuk ayrı bir BİREYDİR
Her anne de farklıdır
Ve bir çocuk için en doğrusunu her zaman annesi bilir..
Unutmayın...
Karışmayın...
Karıştırmayın...

alıntıdır...

Super akillarmis gercekden ama hangi akilla yazmislar merak etim???? sempatiksalakcinnidelikafadulden

Son düzenleme:
Ben henüz doğum yapmadım doğumuma az kaldı hayırlısıyla ama daha şimdiden kayınvalidem arkamdan o çocuk bakamaz, ben bakacağım, 3 ay gidip yanlarında kalacağım diyormuş. Yaaa neden bakamayayım, doğurmayı bilen bakmayı da bilir elbet. Herkes annesinin karnında öğrenmiyor ya çocuk bakmayı. Hem bebeğimin babaannesinin bakımına değil annesinin bakımına, ilgisine ihtiyacı olacak yanılıyor muyum kızlar. Daha şimdiden burun sokuyorsa ileride yapcaklarını düşünemiyorum bile.. Bırakmıyorlar ki şöyle bir rahat rahat mutluluk içinde ilgilenelim çocuklarımızla.

ben de hamileyken nasıl bakıcam diye çok endişeleniyordum.daha çocuk nasıl tutulur onu bile bilmezken anne oldum.ama annelik öyle bir mucize ki herşeyi sanki yıllardır biliyormuş hissiyle başlıyorsunuz onu büyütmeye.benim kayınvalidem çalıştığı için yanımda olamadı fazla.tek korkum banyosu olmuştu.bir kaç kez gelip yıkadı kayınvalidem akşamdan ama iş dolayısyla her zaman olamıyodu yanımda.cesaretli ol dedim kendime:)ve bebeğimi kendim yıkamaya başladım...
yani demem o ki,annelik iç güdüsü seni her zaman yönlendirir merak etme. canım.buna kendin bile hayret edersin...sana hayırlı doğumlar.bebeğine sağlıkla kavuş inşallah...

çok komik bunlar ya.
çok şükür hemşire olmamın getirdiği rahatlık ve birazda bilerek yapılmış ben daha iyi biliyorum havalarım sayesinde bana karışan olmadı. annem arada söylenir ama ben duymuyorum..

Back