• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliği sorgulamak..

En doğrusunu yapmışsınız.
Kendi adıma tek takip ettiğim hesap var ,oda kendiyle,anneligiyle çok güzel dalga geçen,müthiş ironiler yapan çok tatlı bir anne. Onun dışında samimi bulmadığım için kimseyi takip etmiyorum.
Yemek sunumları bile insanı çileden çıkarıp "bu ne yahu,her gün her gün böyle sofra mı donatılır"dedirtirken,mükemmel anneler hiç bana göre değil.
Mükemmel değilim zaten,olmak ta istemiyorum,sadece elimden gelenin en iyisini yapmak derdindeyim kendi adıma.
Her hangi bir kaygımda yok bu konuda.
Boşverin. Hepimizin şartları başka. Siz çocuğunuzu mutlu etmenin tek bir mutlak doğrusu olmadığını bilin yeter.

Gecenlerde bir kadın gördüm instagraamda sırf bebekbezi reklam uğruna çocuğunun uyurken bezden taşmış kakalı halini instagramda paylaşdı
Resmen ben utandım

bi üst postumda yazmıştım, valla takmamayı nasıl başarıyor anlamıyorum bi ara ben de bi msj attım nasıl bir terbiyesizlkle cevaplamıştı :işsiz:
Ben hayret ediyorum bu kadar olaydan sonra nasıl bu denli rahat davranabiliyor. Size nasıl cevap verdiğini tahmin edebiliyorum çünkü kadının huyunda terbiyesizlik var.

Gerçekten mutlu olduklarına inanıyor musun?
O kadar mutlu olsalar her saniye ellerinde bıkbıkbık telefon olmaz. Ben turistken selfie çekerken bile utanıyorum. Kaldı ki bunlar her gün her ortamda kolları uzakta video çekip konuşuyorlar.
Bana çok komik geliyor.
Bu bir endüstri. Nasıl görmezsiniz ki?
Bir anda herkes aynı burun açacağı ile ilgili anılarını anlatırken bir anda herkes aynı oda kamerasını paylaşıp 'basima böyle böyle bir olay geldi, kamera olmasa Allah korusun şöyle şöyle olabilirdi' diye reklam yapıyorlar.
Bir film vardı örnek aile diye (the joneses) bir banliyö mahallesine harika bir aile taşınıyor. Arabaları çok güzel. Kadınin spor ayakkabilari- mücevherleri, ev partileri,sevgi dolu aile olmalari... Aynı sizin instagram aileleri gibi, kusursuz.
Mesela evde parti veriyorlar, herkes o kadar özeniyor ki aynı şeyleri alıp onlar da parti vermek istiyorlar . Hatta örnek ailenin ev sahibi güzel kadın yemeklere iltifat edene 'hayir aşçı tutmadık, bim hazır borekten aldık, mikrodalgaya at ve hazır!' dedi diye o marka hazır gıda bir anda yok satıyor falan... Meğer bunlar bir reklam ailesiymis. Görevleri insanların kendini eksik hissetmesi , bunlara özenmesi ve onlarin kullandıklarını almasi.
İşte instagram anneleri de tam olarak bu :)

Bu arada bana göre ne evlilik başarı kıstasıdır ne de boşanmak bir başarısızlıktir. Bu konuda yanlış anlaşılmak istemem Ama sanki çok huzurlu bir hayatı varmış, mükemmel bir aile hayatı varmış gibi devamlı insanlara öğütler veren ,hatta mutlu aile üzerine kitap yazan -yazar olan kadınlar pat pat bosaniyorlar.
E hani sen çok mutluydun? Hani yuvada huzur , ah çiçek çocuklar, en mükemmel aileye sahip olduğum için önerilerim bunlar falan derdin. Demek ki o kadar da harika değilmiş senin yöntemlerin.
Bence kimseye ozenmeyin. Nasıl sanayağ reklamındaki aile gerçek değilse instagram anneleri de gerçek değil.
Adı üstünde, sanal dünya.
Benim instagramimi gezen; ' sırtında çantası dünyayı geziyor,her gece bir yerde, özgür kız' falan der. Oysa sadece tatillerimde özgürüm (ona bile binbir mücadele ederek çıkarım), eglenmeye çıkarım ama mekanı erkenden terk ederim çünkü eve 23.30 dan sonra gelince ailemden azar isitiyorum:KK47: ne özgürü
Instagram yalandır, inanma . Kendini de uzme
Vallahi ya ben selfi cekmeye utaniyorum millet ayni pozu 10 kere cekiyo. Olmadi boyle cek. Arkamdan cek falan.

belki benim gibi hissedenler oluyordur arada. Sadece paylaşmak istiyorum ama.
İki oğlum var 8-4 yaş civarı. Onlara daha verimli olmak adına sosyal hesaplardan takip ettiğim bir kaç fenomen anne hesabı vardı. Belki hatta tamamen iyi niyetle, insanlara çocuklara sevgiyle yaklaşmanın yollarını anlatan, önerilerde bulunan, hep iyi, hep sabırlı olmayı öğütleyen denenmiş hikayelerle bizlere sesleniyorlar. Ama ben son zamanlarda bu sayfaları takipten çıkardım. Sebebiyse kendimi yetersiz hissetmeme neden olmaları..
her an sabırlı olamıyoruz, bağırmayayım diyorum. Bazen ses tonum yükselebiliyor. Çok yorgun olduğumuz zamanlar belki çocuklarla hiç oyun oynamamışız ama ben bugün mutlaka oyun oynamalı, günü bir şekilde değerlendirmeliydim diye onlar uyurken vicdan azabı çekiyorum.
Benim de çocuklarıma verecek çok şeyim olabilir. Ama buna bazen sabrım bazen de zamanım yetmiyor. Son bir kaç yıldır arkadaşlarıma vakit ayırmıyorum kasıtlı olarak. Akşam için bir plan yapayım desem ‘aman boşver çocuklarına bak sen’ deyip vazgeçiyorum. Çalışıp, para kazanıp, onlara hediye ve istedikleri oyuncakları almak onların istediği şeyler değil evet. Bugün dondurma yediler ama unuttular. Çünkü parkta çok eğlendiler misal.
Ama insan yine de anneliğini sorgulamadan edemiyor. Hele ki karşımızda hep böyle musmutlu, hep güleryüzlğ, hiç kızmayan ve hep oyun etkinlikle uğraşabilen anneleri görünce. Ben de yapamadığım için yetersiz ve mutsuz hissetmektense kendi önüme bakmaya karar verdim. Kişisel görüşümdür. Belki böyle daha mutlu olurum. Sonucu da gerçekten merak ediyorum kendi adıma. İyi geceler herkese
O sosyal medya hesapları adamı bunalıma sürüklüyo resmen.Her daim bakımlı anlayışlı sevgi dolu mükemmel kadınlar orda.Onlarla kendimizi kıyaslayamayız.Zaten yansıttıkları çoğu şeyinde doğru olduğuna inanmıyorum.Herkesin hayat şartları aynı değil bizlerde robot değiliz. O yüzden yetersizim diye canını sıkma.Gayet insani tepkiler.

Back