Gerçekten mutlu olduklarına inanıyor musun?
O kadar mutlu olsalar her saniye ellerinde bıkbıkbık telefon olmaz. Ben turistken selfie çekerken bile utanıyorum. Kaldı ki bunlar her gün her ortamda kolları uzakta video çekip konuşuyorlar.
Bana çok komik geliyor.
Bu bir endüstri. Nasıl görmezsiniz ki?
Bir anda herkes aynı burun açacağı ile ilgili anılarını anlatırken bir anda herkes aynı oda kamerasını paylaşıp 'basima böyle böyle bir olay geldi, kamera olmasa Allah korusun şöyle şöyle olabilirdi' diye reklam yapıyorlar.
Bir film vardı örnek aile diye (the joneses) bir banliyö mahallesine harika bir aile taşınıyor. Arabaları çok güzel. Kadınin spor ayakkabilari- mücevherleri, ev partileri,sevgi dolu aile olmalari... Aynı sizin instagram aileleri gibi, kusursuz.
Mesela evde parti veriyorlar, herkes o kadar özeniyor ki aynı şeyleri alıp onlar da parti vermek istiyorlar . Hatta örnek ailenin ev sahibi güzel kadın yemeklere iltifat edene 'hayir aşçı tutmadık, bim hazır borekten aldık, mikrodalgaya at ve hazır!' dedi diye o marka hazır gıda bir anda yok satıyor falan... Meğer bunlar bir reklam ailesiymis. Görevleri insanların kendini eksik hissetmesi , bunlara özenmesi ve onlarin kullandıklarını almasi.
İşte instagram anneleri de tam olarak bu :)
Bu arada bana göre ne evlilik başarı kıstasıdır ne de boşanmak bir başarısızlıktir. Bu konuda yanlış anlaşılmak istemem Ama sanki çok huzurlu bir hayatı varmış, mükemmel bir aile hayatı varmış gibi devamlı insanlara öğütler veren ,hatta mutlu aile üzerine kitap yazan -yazar olan kadınlar pat pat bosaniyorlar.
E hani sen çok mutluydun? Hani yuvada huzur , ah çiçek çocuklar, en mükemmel aileye sahip olduğum için önerilerim bunlar falan derdin. Demek ki o kadar da harika değilmiş senin yöntemlerin.
Bence kimseye ozenmeyin. Nasıl sanayağ reklamındaki aile gerçek değilse instagram anneleri de gerçek değil.
Adı üstünde, sanal dünya.
Benim instagramimi gezen; ' sırtında çantası dünyayı geziyor,her gece bir yerde, özgür kız' falan der. Oysa sadece tatillerimde özgürüm (ona bile binbir mücadele ederek çıkarım), eglenmeye çıkarım ama mekanı erkenden terk ederim çünkü eve 23.30 dan sonra gelince ailemden azar isitiyorum
ne özgürü
Instagram yalandır, inanma . Kendini de uzme