• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliği sorgulamak..

belki benim gibi hissedenler oluyordur arada. Sadece paylaşmak istiyorum ama.
İki oğlum var 8-4 yaş civarı. Onlara daha verimli olmak adına sosyal hesaplardan takip ettiğim bir kaç fenomen anne hesabı vardı. Belki hatta tamamen iyi niyetle, insanlara çocuklara sevgiyle yaklaşmanın yollarını anlatan, önerilerde bulunan, hep iyi, hep sabırlı olmayı öğütleyen denenmiş hikayelerle bizlere sesleniyorlar. Ama ben son zamanlarda bu sayfaları takipten çıkardım. Sebebiyse kendimi yetersiz hissetmeme neden olmaları..
her an sabırlı olamıyoruz, bağırmayayım diyorum. Bazen ses tonum yükselebiliyor. Çok yorgun olduğumuz zamanlar belki çocuklarla hiç oyun oynamamışız ama ben bugün mutlaka oyun oynamalı, günü bir şekilde değerlendirmeliydim diye onlar uyurken vicdan azabı çekiyorum.
Benim de çocuklarıma verecek çok şeyim olabilir. Ama buna bazen sabrım bazen de zamanım yetmiyor. Son bir kaç yıldır arkadaşlarıma vakit ayırmıyorum kasıtlı olarak. Akşam için bir plan yapayım desem ‘aman boşver çocuklarına bak sen’ deyip vazgeçiyorum. Çalışıp, para kazanıp, onlara hediye ve istedikleri oyuncakları almak onların istediği şeyler değil evet. Bugün dondurma yediler ama unuttular. Çünkü parkta çok eğlendiler misal.
Ama insan yine de anneliğini sorgulamadan edemiyor. Hele ki karşımızda hep böyle musmutlu, hep güleryüzlğ, hiç kızmayan ve hep oyun etkinlikle uğraşabilen anneleri görünce. Ben de yapamadığım için yetersiz ve mutsuz hissetmektense kendi önüme bakmaya karar verdim. Kişisel görüşümdür. Belki böyle daha mutlu olurum. Sonucu da gerçekten merak ediyorum kendi adıma. İyi geceler herkese
İnanın hiç kimse sosyal medya hesaplarında göstermeye çalıstıkları gibi bir hayatı yaşamıyorlar ve gerçek karakterlerini yansıtmıyorlar.. Kendinizi eksik hissetmeniz bile ne kadar güzel bir anne oldugunuzun göstergesi :KK200:

Gerçekten mutlu olduklarına inanıyor musun?
O kadar mutlu olsalar her saniye ellerinde bıkbıkbık telefon olmaz. Ben turistken selfie çekerken bile utanıyorum. Kaldı ki bunlar her gün her ortamda kolları uzakta video çekip konuşuyorlar.
Bana çok komik geliyor.
Bu bir endüstri. Nasıl görmezsiniz ki?
Bir anda herkes aynı burun açacağı ile ilgili anılarını anlatırken bir anda herkes aynı oda kamerasını paylaşıp 'basima böyle böyle bir olay geldi, kamera olmasa Allah korusun şöyle şöyle olabilirdi' diye reklam yapıyorlar.
Bir film vardı örnek aile diye (the joneses) bir banliyö mahallesine harika bir aile taşınıyor. Arabaları çok güzel. Kadınin spor ayakkabilari- mücevherleri, ev partileri,sevgi dolu aile olmalari... Aynı sizin instagram aileleri gibi, kusursuz.
Mesela evde parti veriyorlar, herkes o kadar özeniyor ki aynı şeyleri alıp onlar da parti vermek istiyorlar . Hatta örnek ailenin ev sahibi güzel kadın yemeklere iltifat edene 'hayir aşçı tutmadık, bim hazır borekten aldık, mikrodalgaya at ve hazır!' dedi diye o marka hazır gıda bir anda yok satıyor falan... Meğer bunlar bir reklam ailesiymis. Görevleri insanların kendini eksik hissetmesi , bunlara özenmesi ve onlarin kullandıklarını almasi.
İşte instagram anneleri de tam olarak bu :)

Bu arada bana göre ne evlilik başarı kıstasıdır ne de boşanmak bir başarısızlıktir. Bu konuda yanlış anlaşılmak istemem Ama sanki çok huzurlu bir hayatı varmış, mükemmel bir aile hayatı varmış gibi devamlı insanlara öğütler veren ,hatta mutlu aile üzerine kitap yazan -yazar olan kadınlar pat pat bosaniyorlar.
E hani sen çok mutluydun? Hani yuvada huzur , ah çiçek çocuklar, en mükemmel aileye sahip olduğum için önerilerim bunlar falan derdin. Demek ki o kadar da harika değilmiş senin yöntemlerin.
Bence kimseye ozenmeyin. Nasıl sanayağ reklamındaki aile gerçek değilse instagram anneleri de gerçek değil.
Adı üstünde, sanal dünya.
Benim instagramimi gezen; ' sırtında çantası dünyayı geziyor,her gece bir yerde, özgür kız' falan der. Oysa sadece tatillerimde özgürüm (ona bile binbir mücadele ederek çıkarım), eglenmeye çıkarım ama mekanı erkenden terk ederim çünkü eve 23.30 dan sonra gelince ailemden azar isitiyorum:KK47: ne özgürü
Instagram yalandır, inanma . Kendini de uzme

İşte bu yüzden çocuk yapmaktan korkuyorum. Bı sorun olursa kendimi çok sucliycagimi biliyorum. Ne desem bilemiyorum konu sahibi. Sen kendi anneligini sorgulamasan da başkaları senin anneligini sorgular. Özeleştiri iyidir. Ama çok da dertlenmeyin. Çocuğa kızmak normal eylem büyüdüğünde çevresinde melekler olmiycak onca şeytan taniycak. Yeter ki travmatik tepkiler vermeyin

Cok iyi yapmissiniz. Mukemmel iyinin dusmanidir. Yeter artik kadinlara dayatilan bu imkansiz standartlar! Hem is hayatinda en basarili ol, hem evi eksiksiz cekip cevir, sonra bi de kilsiz/makyajli/bakimli ol, ustune bi de ustun yetenekli/dahi/terbiyeli/super cocuk yetistir. Surekli onune muhtesem ornekler sunsunlar. Ne bedenini ne aileni ne evini ne cocugunu begen. Beceremedim hissiyle daha cok cabala daha cok bat. Ruh hastasi olduk hepimiz yemin ediyorum.
+15000

Gerçekten mutlu olduklarına inanıyor musun?
O kadar mutlu olsalar her saniye ellerinde bıkbıkbık telefon olmaz. Ben turistken selfie çekerken bile utanıyorum. Kaldı ki bunlar her gün her ortamda kolları uzakta video çekip konuşuyorlar.
Bana çok komik geliyor.
Bu bir endüstri. Nasıl görmezsiniz ki?
Bir anda herkes aynı burun açacağı ile ilgili anılarını anlatırken bir anda herkes aynı oda kamerasını paylaşıp 'basima böyle böyle bir olay geldi, kamera olmasa Allah korusun şöyle şöyle olabilirdi' diye reklam yapıyorlar.
Bir film vardı örnek aile diye (the joneses) bir banliyö mahallesine harika bir aile taşınıyor. Arabaları çok güzel. Kadınin spor ayakkabilari- mücevherleri, ev partileri,sevgi dolu aile olmalari... Aynı sizin instagram aileleri gibi, kusursuz.
Mesela evde parti veriyorlar, herkes o kadar özeniyor ki aynı şeyleri alıp onlar da parti vermek istiyorlar . Hatta örnek ailenin ev sahibi güzel kadın yemeklere iltifat edene 'hayir aşçı tutmadık, bim hazır borekten aldık, mikrodalgaya at ve hazır!' dedi diye o marka hazır gıda bir anda yok satıyor falan... Meğer bunlar bir reklam ailesiymis. Görevleri insanların kendini eksik hissetmesi , bunlara özenmesi ve onlarin kullandıklarını almasi.
İşte instagram anneleri de tam olarak bu :)

Bu arada bana göre ne evlilik başarı kıstasıdır ne de boşanmak bir başarısızlıktir. Bu konuda yanlış anlaşılmak istemem Ama sanki çok huzurlu bir hayatı varmış, mükemmel bir aile hayatı varmış gibi devamlı insanlara öğütler veren ,hatta mutlu aile üzerine kitap yazan -yazar olan kadınlar pat pat bosaniyorlar.
E hani sen çok mutluydun? Hani yuvada huzur , ah çiçek çocuklar, en mükemmel aileye sahip olduğum için önerilerim bunlar falan derdin. Demek ki o kadar da harika değilmiş senin yöntemlerin.
Bence kimseye ozenmeyin. Nasıl sanayağ reklamındaki aile gerçek değilse instagram anneleri de gerçek değil.
Adı üstünde, sanal dünya.
Benim instagramimi gezen; ' sırtında çantası dünyayı geziyor,her gece bir yerde, özgür kız' falan der. Oysa sadece tatillerimde özgürüm (ona bile binbir mücadele ederek çıkarım), eglenmeye çıkarım ama mekanı erkenden terk ederim çünkü eve 23.30 dan sonra gelince ailemden azar isitiyorum:KK47: ne özgürü
Instagram yalandır, inanma . Kendini de uzme
Sana yağ reklamlarındaki aile :KK70: çok tatlısın..

Sonsuz katılıyorum ..

. Hele ki karşımızda hep böyle musmutlu, hep güleryüzlğ, hiç kızmayan ve hep oyun etkinlikle uğraşabilen anneleri görünce

Sadece goruntude oyle olduklarin dusunuyorum bu instamom'larin...kimbilir kamera arkasindaki yasantilari nasil..9 aylik bebegime yeri geliyor benim bile enerjim yetmiyor, bazen kiziyorum bile kendime, esime, cevreme, cocuguma...hic takilmayin onlara, engelleyin gitsin boylece kesfet'inize bile dusmezler :KK66:

Bi de hepsinin cocuklari biblo gibi masallah, uzuluyorum boyle sosyal medyada her hallerinin herkese acik bir bicimde servis edilmelerine..

İki oğlum var 8-4 yaş civarı. Onlara daha verimli olmak adına sosyal hesaplardan takip ettiğim bir kaç fenomen anne hesabı vardı. Belki hatta tamamen iyi niyetle, insanlara çocuklara sevgiyle yaklaşmanın yollarını anlatan, önerilerde bulunan, hep iyi, hep sabırlı olmayı öğütleyen denenmiş hikayelerle bizlere sesleniyorlar. Ama ben son zamanlarda bu sayfaları takipten çıkardım. Sebebiyse kendimi yetersiz hissetmeme neden olmaları..
her an sabırlı olamıyoruz, bağırmayayım diyorum. Bazen ses tonum yükselebiliyor. Çok yorgun olduğumuz zamanlar belki çocuklarla hiç oyun oynamamışız ama ben bugün mutlaka oyun oynamalı, günü bir şekilde değerlendirmeliydim diye onlar uyurken vicdan azabı çekiyorum.
Benim de çocuklarıma verecek çok şeyim olabilir. Ama buna bazen sabrım bazen de zamanım yetmiyor. Son bir kaç yıldır arkadaşlarıma vakit ayırmıyorum kasıtlı olarak. Akşam için bir plan yapayım desem ‘aman boşver çocuklarına bak sen’ deyip vazgeçiyorum. Çalışıp, para kazanıp, onlara hediye ve istedikleri oyuncakları almak onların istediği şeyler değil evet. Bugün dondurma yediler ama unuttular. Çünkü parkta çok eğlendiler misal.
Ama insan yine de anneliğini sorgulamadan edemiyor. Hele ki karşımızda hep böyle musmutlu, hep güleryüzlğ, hiç kızmayan ve hep oyun etkinlikle uğraşabilen anneleri görünce. Ben de yapamadığım için yetersiz ve mutsuz hissetmektense kendi önüme bakmaya karar verdim. Kişisel görüşümdür. Belki böyle daha mutlu olurum. Sonucu da gerçekten merak ediyorum kendi adıma. İyi geceler herkese
Ne güzel annesiniz. Ah o çocuklar ne şanslı çocuklar... 4 aylık kızım var umarım sizin gibi daha iyi nasıl anne olabilirim diyerek hüzünlenebilirim.

Ben hiç öyle birilerini takip etmiyorum
Tek yaptığım kitap okumak
Mükemmel annelik diye bişey de olduğunu düşünmüyorum
Kendi düzen ve rutinimizi oluşturursak yeterli bence
Herkesin hayattan beklentisi, mutluluk kaynağı farklı
Yeterince ilgi ve sevgi gören bir çocuk bence mutludur

Bende 1 fenomen anne, 2 tane profesör takip ediyorum hem anne hem eğitmen olan. Fenomen anne bazen kamera arkası adı altında video paylaşıyor. Çocuk kıyameti koparıyor. “Her şeyi burada gördüğünüzle sınırla sanmayın, oda bir çocuk, bende bir anneyim” diyor hep. Yanlış olan onların hayatlarını o kadar sanmak. İyi şeyleri alıp devam etmek gerekiyor.

Ama diğer takio ettiğim 2 eğitmenin mizacı gerçekten olağanüstü bir sabırla yaratılmış gibi. Onlar gerçekten hep öyleler, mesleklerinide mükemmel yerine getiriyorlar. Ama siz, ben, o, bu karakterlerimiz müsaade ettiği kadar o hale bürünebiliriz. Gerçekten öyle olmadığımızda çabalarımız eğreti duruyor.

Tek amaç çocukları mutlu etmek olmalı. Nasıl mutlularsa, nasıl güvende hissediyorlarsa öyle bir hayat yaşatmalı. Tabiki sınırlar ve gelişimlerini destekleyici planlar eşliğinde. Kaldı ki çocuğunu düşünen her anne iyi bir annedir.

onlar sadece ıyı olanı gosterıyor. bırde durumlara ıyıyse arkada olan yardımcılarının da gayet olduğunu düşünuyorum.kendım kızıma oyun kartları hazırlıyorum ev işinde yardım ettırıyorum.tepemde zıplaması bıle ben oturrken oyun onun için. bence hiç bir çocuğa yetemez kımse.çünku çocuklarda oyunun sınırı yok.sabahtan akşama kadar parkta bırakın anne eve gıdelım demez.sureklı oynamak ıster.e o sabırda kımsede yok.artık cıdden fıt vucudlu kadınlar kendılerını atıyolar ınst ,sevdiğimiz yağlar gozumuze batıyor,pembiş evleri goruyosun evını beğenmıyosun,çeşitli anne prfılı var anneliğini beğenmıyosun,çiçek böcek aşkım canım muck muck fotoğrafları koyuyolar koccam ılgısız dıyosun vs vs ama bence çoüğu yalan shopla açıyla en guzel fotoyla belkı zorla daytmayla çekılen fotolar yzunden yetersız hıssedıyoruz.bence ulu ortaya herşeyımızı dokmediğimiz ve anı yaşadığımız içinde yaşadığımız için mukemmelız.çunku anormal olan herşeyını sergıleyıp goze sokanlrda.

O insanların gerçek olduğuna inananlar var mı yani cidden?arkadaşım böyle bişey mümkün değil kendini kandırma seni de kandırmalarına izin verme.Çocukların için en iyi anne sensin ve sen de insansın sen iyi olamazsan onlar da olamaz gerisi hikaye.

Hele bu instamomlardan bi kadın var adı hatice mi Kübra mı ne devamlı akıl veriyo millete kafasına göre hiçbi eğitimi hiçbi özelliği yok bi de kitap yazmış alan da var.Yani bu cehalettir bakın.Araştırmadan okumadan bizim milletimizdeki kadar hazır bilgiye konma sevdalısı hiçbir millet yoktur.Kadının söylediklerinin en az yarısının pedagojide hiçbi yeri yok ama gel gör ki binlerce takipçisi var.

Kendi annenizin hatalarini tekrarlamayin
Kendi annenizin iyi yonlerini ornek alin, yeter bence.
Hayatta en buyuk okul ailedir. İnstagramda yazip cizenler, kitaplarinda atip tutanlar ohooo layloyloyleyley. Oyle bir hayat olamaz. Herkes bazen sinirlenir, bazen uzulur vs.

Onemli olan cocuga "cocuk karsilik veremez diye" saygisizlik yapmamak. Yani normal hayat yasamaya devam edelim. İnternet gercek bir sey degil, sanal.

Oğlum 22 aylık.
Hemen hemen hiçbir etkinlik hazırlamıyorum, anca şişeye fındık atıyor falan.
Ne bulursak onunla oynuyoruz.
Ama çok öpüp gıdıklıyorum.
O oyunların etkisi büyüktür illa ki ama bizde de kahkaha sesi eksik değil ve vicdanım çok rahat.
O anneleri takip ve takdir ediyorum, o kadar.

Sosyal medya anneliği artık sektör haline geldi. Bedava ürün ve para için çocuklarını teşhir ediyorlar,hatta bunlardan biri “ben psikoloğum tabi ki mükemmelim” tribine girmişti ve aslında psikoloji okumadığı ve insanları kandırdığı ortaya çıkmıştı fakat tatlı bebeği sayesinde hala fenomen. Bu şahsın fenomen olan kankileri de bu olay sayesinde bir bir patlamıştı. Sosyal medyada olanlara hiç özenmeyin,eminim ki siz hepsinden çok daha iyi bir annesiniz.

O mukemmel anne seklindeki hesaplar o videolarla ugrasacklari zamanlari cocuklarina harcasalar daha iyi olur bence.
Hem sorun bakalim cocuk hayatinin o sekilde ifsa olmasini istiyor mu? Ben istemezdim annem kakami temizlerkenki videom youtubeda gezsin. Ilk adim, ilk gulus, ilk bakis bunlar ozel seyler; o sosyal medya anneleri unlu olmak adina cocuklarinin ozel anlarinin ustunden prim yapan sosyopat tipler. Ben hepsinin problemli ve ilgiye ac tipler oldugunu dusunuyorum. Silin gitsin.

Sosyal medya anneliği artık sektör haline geldi. Bedava ürün ve para için çocuklarını teşhir ediyorlar,hatta bunlardan biri “ben psikoloğum tabi ki mükemmelim” tribine girmişti ve aslında psikoloji okumadığı ve insanları kandırdığı ortaya çıkmıştı fakat tatlı bebeği sayesinde hala fenomen. Bu şahsın fenomen olan kankileri de bu olay sayesinde bir bir patlamıştı. Sosyal medyada olanlara hiç özenmeyin,eminim ki siz hepsinden çok daha iyi bir annesiniz.

++++++++

bi üst postumda yazmıştım, valla takmamayı nasıl başarıyor anlamıyorum bi ara ben de bi msj attım nasıl bir terbiyesizlkle cevaplamıştı :işsiz:

İnanilmasi bu kadar zor mu gercekten?
Yani bir insan hayatinin cok buyuk bolumunde neseli, pozitif ve sakin olamaz mi?
Bunu instagram anneleri için soylemiyorm zira sadece su sahte psikolog anneyi merak edip bir sure takip etmistim, ama o da cok sakin ve mutlu bir profil cizmiyordu sanki. Ama bir insan mizaci geregi cok eglenceli, enerjik, sakin vs vs olabilir bu cok da inanilmaz degil.
Mesela ben bebek konusturma tarzi oyunlardan 10 dk da sıkılıyorum ama esim saatlerce oynayabiliyor, bu ne onu mukemmel baba yapar ne de beni kotu anne, sadece farkli bireysel ozelliklere sahip ebeveynleriz.
Ama iş cocuga karsi sakin olmaya gelince bence bu ustun bir nitelik değil, olmasi gereken standart bir davranis bicmi o kadar.

Back