Aynen..hiçbirimiz mükemmel değilizBence doğru yoldasın.. Sadece “mükemmel anne” hesaplarını takipten çıkartmak değil, komple sosyal medya hesaplarını kapatmanı tavsiye ederim. İnsanın kendini bir başkasıyla kıyaslaması her zaman yetersizlik hissi yaratır. Sosyal medya da bundan öte bir işe yaramıyor.
Ayrıca “nasıl daha iyi anne olurum” sorusunu soran kadın iyi annedir bence. Çocuklarının iyiliğini istediğin ve onların gelişimi için çaba sarfettiğin belli. Elinden geleni yapıyorsan daha ne? Hiçbirimiz mükemmel değiliz :)
Haklısınız bu kıyaslama konusunda. Olaya bu şekilde başladığım için böyle hissettim belki. Oysa hepimiz şartları ve imkanları farklıydı.Bana bu hesaplar pek samimi gelmiyor açıkçası. 10 dk çocuğu ağaç eden kadın gördüm neymiş güneş varmış da fotoğrafını çekmesi gerekiyormuş.. Bir başka gayet popüler hesap annesi kışın ortasında çocuğa kısa çorap giydirmiş. Amaç ne? Reklam yapmak.. Bu insanlar 5 dk, 10 dk mutlu görüneceğiz, para kazanacağız diye çocukları maymun ediyorlar. Belki içlerinde iyiler de vardır ama bilemem..
Siz elinizden geleni yapıyorsanız kimseyle kendinizi kıyaslamayın. Herkesin iyi ve kötü anı var. Neticede insansınız. Mutlu bir yuva diliyorum.
belki benim gibi hissedenler oluyordur arada. Sadece paylaşmak istiyorum ama.
İki oğlum var 8-4 yaş civarı. Onlara daha verimli olmak adına sosyal hesaplardan takip ettiğim bir kaç fenomen anne hesabı vardı. Belki hatta tamamen iyi niyetle, insanlara çocuklara sevgiyle yaklaşmanın yollarını anlatan, önerilerde bulunan, hep iyi, hep sabırlı olmayı öğütleyen denenmiş hikayelerle bizlere sesleniyorlar. Ama ben son zamanlarda bu sayfaları takipten çıkardım. Sebebiyse kendimi yetersiz hissetmeme neden olmaları..
her an sabırlı olamıyoruz, bağırmayayım diyorum. Bazen ses tonum yükselebiliyor. Çok yorgun olduğumuz zamanlar belki çocuklarla hiç oyun oynamamışız ama ben bugün mutlaka oyun oynamalı, günü bir şekilde değerlendirmeliydim diye onlar uyurken vicdan azabı çekiyorum.
Benim de çocuklarıma verecek çok şeyim olabilir. Ama buna bazen sabrım bazen de zamanım yetmiyor. Son bir kaç yıldır arkadaşlarıma vakit ayırmıyorum kasıtlı olarak. Akşam için bir plan yapayım desem ‘aman boşver çocuklarına bak sen’ deyip vazgeçiyorum. Çalışıp, para kazanıp, onlara hediye ve istedikleri oyuncakları almak onların istediği şeyler değil evet. Bugün dondurma yediler ama unuttular. Çünkü parkta çok eğlendiler misal.
Ama insan yine de anneliğini sorgulamadan edemiyor. Hele ki karşımızda hep böyle musmutlu, hep güleryüzlğ, hiç kızmayan ve hep oyun etkinlikle uğraşabilen anneleri görünce. Ben de yapamadığım için yetersiz ve mutsuz hissetmektense kendi önüme bakmaya karar verdim. Kişisel görüşümdür. Belki böyle daha mutlu olurum. Sonucu da gerçekten merak ediyorum kendi adıma. İyi geceler herkese
Her anne kendi çocuğuna en iyi annedir, ki annelik kusursuzluk ya da süper kahramanlık değildir, yeri gelir hepimiz yetersiz kalırız çünkü insanız mükemmel değiliz, çocuk yetiştirirken hatalarımız da olur, onlara büyütürken öğreniriz anneliği, nasıl ki çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslamak yanlışsa, anneliğimizi de başka annelerle kıyaslamak yanlıştır, o yüzden hiç sıkmayın canınızı, çocuklarınızla geçirdiğiniz zamanların keyfini çıkarın.İşte böyle hissediyoruz sonra. Onlar çok iyi, biz yetersiziz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?