• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliği sorgulamak..

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
belki benim gibi hissedenler oluyordur arada. Sadece paylaşmak istiyorum ama.
İki oğlum var 8-4 yaş civarı. Onlara daha verimli olmak adına sosyal hesaplardan takip ettiğim bir kaç fenomen anne hesabı vardı. Belki hatta tamamen iyi niyetle, insanlara çocuklara sevgiyle yaklaşmanın yollarını anlatan, önerilerde bulunan, hep iyi, hep sabırlı olmayı öğütleyen denenmiş hikayelerle bizlere sesleniyorlar. Ama ben son zamanlarda bu sayfaları takipten çıkardım. Sebebiyse kendimi yetersiz hissetmeme neden olmaları..
her an sabırlı olamıyoruz, bağırmayayım diyorum. Bazen ses tonum yükselebiliyor. Çok yorgun olduğumuz zamanlar belki çocuklarla hiç oyun oynamamışız ama ben bugün mutlaka oyun oynamalı, günü bir şekilde değerlendirmeliydim diye onlar uyurken vicdan azabı çekiyorum.
Benim de çocuklarıma verecek çok şeyim olabilir. Ama buna bazen sabrım bazen de zamanım yetmiyor. Son bir kaç yıldır arkadaşlarıma vakit ayırmıyorum kasıtlı olarak. Akşam için bir plan yapayım desem ‘aman boşver çocuklarına bak sen’ deyip vazgeçiyorum. Çalışıp, para kazanıp, onlara hediye ve istedikleri oyuncakları almak onların istediği şeyler değil evet. Bugün dondurma yediler ama unuttular. Çünkü parkta çok eğlendiler misal.
Ama insan yine de anneliğini sorgulamadan edemiyor. Hele ki karşımızda hep böyle musmutlu, hep güleryüzlğ, hiç kızmayan ve hep oyun etkinlikle uğraşabilen anneleri görünce. Ben de yapamadığım için yetersiz ve mutsuz hissetmektense kendi önüme bakmaya karar verdim. Kişisel görüşümdür. Belki böyle daha mutlu olurum. Sonucu da gerçekten merak ediyorum kendi adıma. İyi geceler herkese

Bence doğru yoldasın.. Sadece “mükemmel anne” hesaplarını takipten çıkartmak değil, komple sosyal medya hesaplarını kapatmanı tavsiye ederim. İnsanın kendini bir başkasıyla kıyaslaması her zaman yetersizlik hissi yaratır. Sosyal medya da bundan öte bir işe yaramıyor.

Ayrıca “nasıl daha iyi anne olurum” sorusunu soran kadın iyi annedir bence. Çocuklarının iyiliğini istediğin ve onların gelişimi için çaba sarfettiğin belli. Elinden geleni yapıyorsan daha ne? Hiçbirimiz mükemmel değiliz :)

Cok iyi yapmissiniz. Mukemmel iyinin dusmanidir. Yeter artik kadinlara dayatilan bu imkansiz standartlar! Hem is hayatinda en basarili ol, hem evi eksiksiz cekip cevir, sonra bi de kilsiz/makyajli/bakimli ol, ustune bi de ustun yetenekli/dahi/terbiyeli/super cocuk yetistir. Surekli onune muhtesem ornekler sunsunlar. Ne bedenini ne aileni ne evini ne cocugunu begen. Beceremedim hissiyle daha cok cabala daha cok bat. Ruh hastasi olduk hepimiz yemin ediyorum.

Sosyal medyadaki anneler sadece oyun,etkinlik gibi şeyleri yayınlıyorlar. Tâbi ki onlarindan sabrının tükendiği, yorulduğu anlar var ama kimsenin olumsuz birşeyi göstermek isteyeceğini sanmıyorum. Ayrıca kendinize ayıracak vaktiniz bile yokken hâlâ vicdanen çocuklarıma yetemiyorum diye düşünmeniz +cabalamaniz da çok iyi bir anne olduğunuzu gösteriyor bence...

Bence doğru yoldasın.. Sadece “mükemmel anne” hesaplarını takipten çıkartmak değil, komple sosyal medya hesaplarını kapatmanı tavsiye ederim. İnsanın kendini bir başkasıyla kıyaslaması her zaman yetersizlik hissi yaratır. Sosyal medya da bundan öte bir işe yaramıyor.

Ayrıca “nasıl daha iyi anne olurum” sorusunu soran kadın iyi annedir bence. Çocuklarının iyiliğini istediğin ve onların gelişimi için çaba sarfettiğin belli. Elinden geleni yapıyorsan daha ne? Hiçbirimiz mükemmel değiliz :)
Aynen..hiçbirimiz mükemmel değiliz

Bana bu hesaplar pek samimi gelmiyor açıkçası. 10 dk çocuğu ağaç eden kadın gördüm neymiş güneş varmış da fotoğrafını çekmesi gerekiyormuş.. Bir başka gayet popüler hesap annesi kışın ortasında çocuğa kısa çorap giydirmiş. Amaç ne? Reklam yapmak.. Bu insanlar 5 dk, 10 dk mutlu görüneceğiz, para kazanacağız diye çocukları maymun ediyorlar. Belki içlerinde iyiler de vardır ama bilemem..

Siz elinizden geleni yapıyorsanız kimseyle kendinizi kıyaslamayın. Herkesin iyi ve kötü anı var. Neticede insansınız. Mutlu bir yuva diliyorum.

Bana bu hesaplar pek samimi gelmiyor açıkçası. 10 dk çocuğu ağaç eden kadın gördüm neymiş güneş varmış da fotoğrafını çekmesi gerekiyormuş.. Bir başka gayet popüler hesap annesi kışın ortasında çocuğa kısa çorap giydirmiş. Amaç ne? Reklam yapmak.. Bu insanlar 5 dk, 10 dk mutlu görüneceğiz, para kazanacağız diye çocukları maymun ediyorlar. Belki içlerinde iyiler de vardır ama bilemem..

Siz elinizden geleni yapıyorsanız kimseyle kendinizi kıyaslamayın. Herkesin iyi ve kötü anı var. Neticede insansınız. Mutlu bir yuva diliyorum.
Haklısınız bu kıyaslama konusunda. Olaya bu şekilde başladığım için böyle hissettim belki. Oysa hepimiz şartları ve imkanları farklıydı.

Genelde bu annelerin yardimcilari var zaten. Standartlari yuksek. Hepimiz boyle olamayiz. Ben de bir donem cok takip ediyordum. Ama hesaplarini ve cocuklarini reklam.amacli anneleri gordukce bu isten tiksinmeye basladim acikcasi.
Mesela.cocuklarini 1 haftaligina ve ya bir kac gunlugune birakip o etkinlikten bu etkinlige gidebiliyorlar. Ben bunu yapmam mesela yapamam.
Herkesinneksi ve ya artilari mutlaka vardir ki emin olun hep olumlu seyler yansiyor telefonlarimizin ekranlarina.
Ben cozumu sosyal medya hesaplarimi kapatarak buldum.
Boylece hem cocuguma daha fazla zaman ayiriyorum hem evime.
Ayni zaman da sosyal medya hesaplarimi kapattiktannsonra kk ya daha cok girer oldum:anne:

belki benim gibi hissedenler oluyordur arada. Sadece paylaşmak istiyorum ama.
İki oğlum var 8-4 yaş civarı. Onlara daha verimli olmak adına sosyal hesaplardan takip ettiğim bir kaç fenomen anne hesabı vardı. Belki hatta tamamen iyi niyetle, insanlara çocuklara sevgiyle yaklaşmanın yollarını anlatan, önerilerde bulunan, hep iyi, hep sabırlı olmayı öğütleyen denenmiş hikayelerle bizlere sesleniyorlar. Ama ben son zamanlarda bu sayfaları takipten çıkardım. Sebebiyse kendimi yetersiz hissetmeme neden olmaları..
her an sabırlı olamıyoruz, bağırmayayım diyorum. Bazen ses tonum yükselebiliyor. Çok yorgun olduğumuz zamanlar belki çocuklarla hiç oyun oynamamışız ama ben bugün mutlaka oyun oynamalı, günü bir şekilde değerlendirmeliydim diye onlar uyurken vicdan azabı çekiyorum.
Benim de çocuklarıma verecek çok şeyim olabilir. Ama buna bazen sabrım bazen de zamanım yetmiyor. Son bir kaç yıldır arkadaşlarıma vakit ayırmıyorum kasıtlı olarak. Akşam için bir plan yapayım desem ‘aman boşver çocuklarına bak sen’ deyip vazgeçiyorum. Çalışıp, para kazanıp, onlara hediye ve istedikleri oyuncakları almak onların istediği şeyler değil evet. Bugün dondurma yediler ama unuttular. Çünkü parkta çok eğlendiler misal.
Ama insan yine de anneliğini sorgulamadan edemiyor. Hele ki karşımızda hep böyle musmutlu, hep güleryüzlğ, hiç kızmayan ve hep oyun etkinlikle uğraşabilen anneleri görünce. Ben de yapamadığım için yetersiz ve mutsuz hissetmektense kendi önüme bakmaya karar verdim. Kişisel görüşümdür. Belki böyle daha mutlu olurum. Sonucu da gerçekten merak ediyorum kendi adıma. İyi geceler herkese

Her yaş grubu çocuğun ihtiyacı farklıdır.
8 ve 4 yaş diyorsunuz. Onlar artık kendi kendilerine oyun kurabilen çocuklar.
yada parka götürdüğünüzde peşinden koşacağınız yaş grubu çocukları degil.
siz aktivitelere kafa patlatıp yormayın canım kendinizi :) onlar halleder. Biraz kavga eder, biraz boguşur, kardeşler arasında bile oynarlar.

Yada götürün ormana taş toplasınlar. Eve gelince de boyasınlar.
Yaprak toplasınlar eve gelince kağıda yapıştırsınlar ağaç yapsınlar. Siz söyleyin onlar yapsın. Başında beklemeyin. Her şeylerini programlamayın. Çocukların ihtiyaç hissetmesi de önemli. Ara sıra kendi hallerine bırakın, onlar gelip sizden fikir istesin, talep etsin.

Zeytin çekirdeklerinin ve ekmek kırıntılarının dans ettiği kahvaltı masasını, instagram'da paylaşan bir Allah'ın kulu yok sanal dünyada. Halbuki kahvaltıdan sonra masanın aldığı şekil odur. Genellikle muntazam bir düzen ve süsleme ile donatılmış yemek masalarına şahit oluyoruz.

Heh işte bu instamomlar da emin ol o video ya da fotoğrafın akabinde zeytin çekirdekli masaya dönüşüyorlar. Sunum bitiyor, gerçekler başlıyor. Üç beş fotoğrafla kimsenin hayatına tam manasıyla şahit olamazsınız. Zerre kadar inanmıyorum o annelerin tatlışlığına. Hadi hepsini geçtim. Ben elime telefon aldığımda oğlum ona ilgim azaldığı için paçama yapışıyor. Kıyametleri koparıyor. Bu yüzden çok fazla paylaşım yapmam, vaktim yok. Bu mikemmel anneler sürekli hikaye, fotoğraf, video paylaşıyor. Bunları çekmek, paylaşmak ciddi zaman istiyor. Bir de yorumlara cevap veriyor, yetmiyor reklam alıp çekiliş yapıyorlar. Buradan anlayın ne kadar ilgili anne olduklarını.

Son düzenleme:
Onlar sanıyor musunuz ki mükemmel ?
Sadece göstermek istedikleri kadarını gösteriyorlar .
Ayrıca fenomen annelik nedir yani sin zamanların modası çoğusu para kazanmak için kullanıyor 50 tane reklam sayfalarında .
Siz bin kat daha iyisinizdir onlardan sakın karşılaştırmayın.
Çocuğun banyosunu, tuvaletini , yemesini her saniyesini paylaşıyorlar yani 1,2 resim değil ki sadece .
Bunun adı teşhircilik başka birşey değil .

O kadar takipcisi olan bir hesabin sahibi cocuguna bagirirken video mu koyacak? :KK70:
Fenomeniligi gectim kimsenin cocuga bagirirken video attigini gormedim ben. Gercekte bagirsa bile oyle bi video atmaz. Siz atiyormusunuz?

Sosyal medyada sanki insanlarin hayatinin icinde oldugunuzu saniyorsunuz ama degil. Herkes yansitmak istedigi kadarini yansitir.
Sosyal medya hesabimdaki fotograflarimin hemen hemen hepsinde ufakta olsa gulumsuyorum. Ama bu demek degil ki ben hic uzulmuyorum, surekli moral tavan. Uzuluyorum ama “uzulurkenn benn” diye fotograf mi paylasacagim? Saniyorsunuz ki herkes mukemmel bir sizde sikinti var.

Sizin yaşadıklarını ve hissettikleriniz çok iyi anlıyorum zira bende aynı şeyleri hissettim
Şöyle düşünün bizlere annemiz kızar söylenirdi şimdiki anneler kadar bilinçli olmadıkları gibi bu kadar ilgi bile gösteremediler ama onları sevmekten vazgeçtik mi tabi ki hayır
Kimse mükemmel değil
Bizlerde mükemmel anne olamayacağımız gibi evlatlarımız da kusursuz mükemmel evlat olmayacaklar
İnsanın doğasında sevmek kızmak üzmek kırılmak bunlar hepsi var
Ve hiçbir çocuk fanusta büyümeyecek

Bende ayni durumdayim bebegim daha 5 aylik sezeryan dogum yaptim cok agir gecti neredeyse 1 aya yakin bebegime bakamadim hic o zamandan beri surekli vicdan azabi cekiyorum elimden geleni yapiyorum ona iyi bakmak icin ama hep sanki yetersiz geliyo bana iyi bi anne olup olmadigini beni sevmedigini bile dusunuyorum surekli bu psikilojiden nasil çıkıcam bilmiyorum :KK42:

Yakın bir arkadaşım bu sebeple pedagogla görüştü.
Benim çocuğum bana bağımlı, ben hiçbir şeye yetişemiyorum bir yerde yanlış yapıyorum diye.
Pedagogun ilk önerisi, o sosyal medya tuzaklarından kurtulun oldu.
‘Her anne bir gün totosunu devirip yatmak ister, çocuğuna kızar, yorulur, ağlar ve hiçbir işi zaten tam yapamaz.
İnsan yetiştirmeyi tabloya döndürdüklerinden, normal anneler eksilik hissediyor, doğru olan sizsiniz onlar yanlış çocukları çizgifilm gibi bir hayata sokuyorlar,’cevabını aldı.

O pembecik annelerden tanıdığım var. Hem de kitapları vs de var. Hiç yansıtıldığı gibi değil.
Çok ünlü pedagog olan birini de tanıyorum. Reklam süper. Bomboş adam. Psikopat çocuklar.
Gerçekten verimli olan ebeveynler reklama ihtiyaç duymazlar. Bunlar artık sektör haline geldi. Çocuğun gelişim döneminden önce yükleme yaparsan çocuğa ileri de öğreneceği her şey anlamsız ve boş gelir. Zaten biliyorum der ve hiç bir şey bilmeyen bireye dönüşür.
Bırakın çocuk sizin istediğiniz değil kendi istediği oyunu oynasın. Neden mı? Çünkü çocuk sürekli başkasına bağımlı hale gelir. Kötü arkadaşa uyma olasılığı daha çok artar.

En kötüsü bu instaşeyler ( böyle söylemeyi daha uygun buluyorum) onları takip esen yüzlerce binlerce anne yüzünden dünyanın parasını kazanıyorlar...

Gereksizce takip etmeyin şunları lütfen...sizin çocuğunuz için siz, sizin gülen gözleriniz, sıcaklığınız, kucağınız yeter...oyun aktivite bilmem ne hepsi ikinci planda...siz çocuklarınızı karşılıksız koşulsuz sevin yeter...zaman zaman kızsanız da, onlara bağırsanız da, gerektiği kadar oynayamasanız da bu koşulsuz sevgiyi hissetmek her çocuk için yeterlidir...gerisi kendiliğinden gelir...yeter ki onları anlamaya çalışın...

Ben yetersizim diyen her anne yetmek için kendini paralıyor demektir ve bu da yeter emin olun....

İşte böyle hissediyoruz sonra. Onlar çok iyi, biz yetersiziz.
Her anne kendi çocuğuna en iyi annedir, ki annelik kusursuzluk ya da süper kahramanlık değildir, yeri gelir hepimiz yetersiz kalırız çünkü insanız mükemmel değiliz, çocuk yetiştirirken hatalarımız da olur, onlara büyütürken öğreniriz anneliği, nasıl ki çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslamak yanlışsa, anneliğimizi de başka annelerle kıyaslamak yanlıştır, o yüzden hiç sıkmayın canınızı, çocuklarınızla geçirdiğiniz zamanların keyfini çıkarın.

Back