• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelere okuyun lütfen

cokmasum

Guru
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
4.608
101
363
Gelişimi normal olan çocukların anneleri, aslında kendilerine nasıl bir hediye verildiğinin farkında dahi değiller. Bazen öylesine sıradan konularda kendini ve çocuğunu üzen anneler görüyorum ki çığlık çığlığa bağırmak geliyor içimden.

Çocuğu peynir yemiyor diye üzülüyor bir anne, sadece peynir, çünkü onun dışında herşeyi yiyor çocuk. Gelişimi farklı olan çocukların çoğu ise sadece birkaç yemeği kabul ediyor menülerinde. Bizim gibi özel diyet yapanlar ise değil peynir, içinde herhangi bir süt ürünü olan hiçbir şeyi sokmuyor evine.

Bir anne, eşinin 40 yaşında diyet yapmak zorunda olduğunu ve çok genç olduğunu anlatıyor. Benim 4 yaşındaki yavrum ise 2 yaşından beri diyetsiz tek bir gün geçirmiyor.

Bir başka anne ise çocuğu bir iki kelimeyi doğru telaffuz etmiyor diye ne yapacağını bilemiyor. Oysa ki gelişimi farklı olan bir çocuktan tek bir kelime duymak için saatlerce terapi veriliyor, günlerce gözyaşı dökülüyor. Bazen ise sadece tek bir 'anne' duymak için bir ömür bekleniyor...

Bir aile çocukları için hangi okulu seçeceklerine karar vermek için okul okul dolaşıyor, yemek listesinden öğretmenlerin diplomalarına kadar tüm detayları inceliyor. Gelişi farklı olan bir çocuğun ailesi ise kendilerini kabul edebilecek tek bir okul bulmak için aylar, yıllar harcıyor.

'Çok yaramaz benim çocuğum' diyor bir anne... 'Çok yaramaz' çünkü oyuncağını paylaşmak istemiyor, sürekli parkta oynamak istiyor, oyuncaklarını dağıtıyor, toplamıyor. Diğer yanda gelişimi farklı bir çocuğa oyuncaklarla ve arkadaşlarla nasıl oynanacağı öğretiliyor. Bilmiyor çünkü, bebekle nasıl oynanır, legolar üst üste nasıl konur, hayvanlar nasıl konuşturulur...

Hayat çok garip. Birisi için 'sorun' gibi görünen şey bir başkası için öylesine uzak bir hayal ki. Keşke anneler, ellerindeki hediyenin farkına varabilse... Sıradan küçük sorunları dert etmek yerine çocuklarına sarılıp şükredebilse..

alıntıdır

çok mükemmel bir paylaşım,çok doğru,hayatta herşey anlamsız bazen,,,nedenirki,sen açıkça herşeyi söylemişsin zaten.çok sağol..

annelerin, bebekleri için sürekli şükrettiğini düşünüyorum kesinlikle.....
ama annelik denen duygu izin vermiyor pürüzleri düşünmemeye

annelik içgüdüsü evham yapmamak elde değil tabi ama gerçekten şükür etmek gerekiyor...

herzaman şükür edecek o kadar çok şey varken, acizlenmek biz kulların büyük hatası..
farkında olabilmek adına güzel bir paylaşım olmuş...teşekkürler..

Kendi adıma konuşayım bazen benimde aynı şekilde söylendiğim oluyor.Çok güzel bir paylaşım olmuş.Çocuklarımızın kıymetini bilip her zaman şükretmemiz gerekiyor aslında.Yürüyemeyen,konuşamayan ne kadar çok çocuk var.Allah hepsininde şifasını versin.

ikiz meleklerime kavuştuğum yaklasık 11 ay boyunca her gece Allah'a şükrettim.her gece onların bakımı konusunda doğru yolları bana hissetirmesi için Allah'a dua ettim. onlar benim hayatımda aldığım en güzel en anlamlı hediyem...elimden geldiğince aklıma olumsuz hiçbirşeyi getirmemeye çalışıyorum. kafam olumsuzluklarla değil, onlarla nasıl daha iyi vakit geçirebilirimle, kendimi nasıl daha fazla geliştirebilirimle meşgul sürekli...:nazar:

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.Yazınız beni 4 yıl öncesine ilk doğumuma götürdü. 6,5 aylıkken mecburi sezeryana aldılar.ikiz kızlarımdan birini doğumun ertesi günü kaybettik. 950 gram olan ise 44 gün yoğun bakımda kaldı.Günde 1 saat görme izni vardı, her gün ölecek korkusu... 2,5 aylık 2 kilodayken ameliyat... Gözyaşı döktüğüm gün sayısını bilmiyorum.Kızımın benimle olduğu her gün için akan mutluluk gözyaşlarıydı bunlar...Şükrettim...
Ama sanırım özellikle ilk kez anne olanlar yanlış yapmaktan korktukları için kaygılı davranıyorlar.Konu evlatlarımız olunca hep en iyisi olsun istiyoruz.
Allah hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin...

arkadaşımız çok güzel bir konuyu ele almış.inanın çok beğendim ve açıkçası kendimi kötü hissetttim.
çok şükür demek lazım her zaman doğrusu.ama ama ama her zaman arkasına gizlendiğimiz amalarımız var.
ama annelik işte anne her zaman en iyisini en mükemmeli ister her zaman.
evlatlarınımız sorunsuz ve mükemmel yetişmeli.
allah tüm annelerimize ve anne adaylarına sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.:emir_bebek:

bazen hersey üstüste geliyor ve bız belkıde bazı ınsanlar ıcın sorun bıle olmayan seyelrı kendımıze dert edınebılıyoruz ben de oyle ypıda bı ınsanım ama oğlum hasta olup acılde hava verıdlıkten sonra daha farklı bakmaya basladım artık zamnı gelınc ekonuscak canı ıstedıgı zaman yemek yıyecek moduna gectım yeterlı saglıklı olsun cunku onun alternatıfı yok ama saglık olursa hersey sırasıyla gelıyor çok şükür halımıze

Gerçekten çok güzeldi paylaşımınız için teşekkürler insan bazen yaşarken verilen nimetlerin güzelliğini unutup, farkına varamayabiliyor hatırlattığınız için teşekkürler

Back