Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları ANNELER YARDIM...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.710
9.700
Hanımlar Merhaba.
6 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var.
Ne yaptı isem boyamayı sevdiremedim.
Boyama yapmıyor,yapmayı istemiyor.
Okulda da öğretmeni bu konudan daha önce bana şikayet etti.
Bugunde eşime söylemiş.Yavaş yapıyor
Yapmak istemiyor.ödül verdim yapmadı yinede.
Ceza verdim oyuna katmadım.
Ağladı yine yapmadı demiş.
Evde de böyle.Başında durursak.zar zor istemsiz yapıyor.bir sürü bahane buluyor.

Çizgi çalışması veya sayı rakam konusunda çok istekli yapıyor.hiç nazlanmıyor.tabi rakamları henüz çok güzel değil.hatta okumayı da öğrenmek istiyoruz.Ne yazıyor vs soruyor yazı görünce.telefon da bazı isimleri tanıyor.

Ama boyama konusunu aşamıyoruz.sevmiyor ve de yapmıyor.
El becerisi,motor gelişimi için yapsa iyi olurdu.
Çok umutsuzluğa düşüyorum bu konuda.
Öneriniz varmı bana...

Henuz Anne değilim ama çocuğun üstüne bu kadar gidilmesi doğru gelmedi. Sevmeye bilir. Başka etkinliklerle gelistirebilirsiniz.

Ilkonce cocugunuza boyalari renkleri sevdirerek ise baslayabilirsiniz
Ama bunu sevdirmeye calistiginizi cok belli etmeden sindire sindire yaparsaniz oda bunun zevkine varir
Cocuklarin en cok svdigi boya parmak boyasidir
Genis fon kartonlari alin farkli renklerde ve her birine birlikte boyalara dalip boyalarin keyfini cikarin :)
Zamanla alisacaktir

Her çocuk boyama sevmek zorunda değil. Boyama yapmadığı için de kasların gelişmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Çizgi çalışmalarını seviyor ve istekle yapıyorsa kafidir. Ödül hadi neyse de ceza verilmesi doğru olmaz. Başarıyı tatması lazım, başarısızlığı değil.

boyamayı sevmiyor bunu dert edecek bişey yok ki
el becerisini değiştirecek başka şeylere yöneltin

ceza vererek boyama yaptırmak ne demek yapmayın lütfen.aynı yaşta oğlum var.okulda bu tutumda davrandığı için yapmak istemiyordur..ya da mutlaka yaptığı resme öğretmeni laf etmiştir birşey olmuştur mutlaka..
üstüne düşmeden bunu hissettirmeden yapın.mesela bir kırtasiyeye gidin beraber ,boyalar kısmına gidin zaten rengarenk şeyler ilgisini çeker mutlaka.ilgisiz görünün ama,kendi seçsin ilgilensin..parmak boya deneyebilrsiniz.sulu boya mesela..kozalak toplayın evde boyayın hoşuna gider..taktir edin..
inatlaşmayın,ödül ceza koymayın..başaramayacağı duygusu bu hale getirdi bence..
sevmek zorunda değil elbet ama o yaş çocuğu için önemli bir faaliyet bu..bir de aklıma geldi şimdi t shirt boyamaları var.oyuncakçılarda satılıyor,deneyebilrsiniz dikkatini çekerse.

Boyama ödev değil oyundur...çocuk ta sevmiyor...o öğretmenin nasıl bir eğitim almış öyleki sırf boyamıyor diye ceza veriyor çocuğa...asıl sizin çocuğu değil öğretmeni sorgulamanız lazım...bazı çocuklar şarkıyı sever bazıları boyayı,bazıları futbolu bazıları basketbolu...yani şimdi çocuk futbol oynamıyor diye cezalandırılabilir mi...boyamayı ödev niyetine zorla yaptırırsanız,çocuk sevecekse de sevmez...

boyama sevmiyosa zorla yaptırmanın, üstüne bi de ceza vermenin filan anlamı ne? başkaları boyama yaparken o da çizgi çalışması yapsın, ne olacak?

Kesinlikle katılıyorum

Ben olsam çocuğu değiştirmeye çalışmak yerine, sınıfını değiştirirdim.
Ana okulunda, boya yapmıyor diye ceza vermek ne demek.

Motor gelişimini sağlayacak bin türlü elişi var. Mesela bir figür çizersiniz yada internetten çıktı alırsınız pritleyip, tahılla (mercimek, bulgur, gıda boyası ile renklendirilmiş toz şeker ile) yada renkli kağıt parçaları ile( delikli zımba ile yada makasla elde edebilirsin) neyse bu gibi materyalle doldurtabilirsin.
Hem renkleri öğrenir, hem çizgileri öğrenir hemde anne çocuk iyi Zaman geçirmiş olur. Başlangıç için sevdiği kahramanın olduğu şeyleri tercih edersen ilgisini daha kolay çekmiş olursun.

Boya yapmadı diye ceza vermekmi çocuk boya yaparken sıkılıyor demekki yapmak zorunda da değil..size her akşam atıyorum balık yiyeceksiniz diye zorlamalar olsa birde balığı sevmiyorsaniz dusunun artik.. evde siz bari sikmayin.anaokulunda zaten öğretmenler ha bire boya yaptırıyor lay lay lom..Bende hiç sevmezdim boyama yapmayı yegenlerler teyze bunu sen boya diyorlar hatri için o ayicigin içini boyucam diye sıkıntıdan patliyorum valla..

Biz yetişkinlerin sevdiği ve sevmediği tonlarca şey varken, çocukların da olması neden abes olsun? O da insan değil mi? Onun da hobileri, zevkleri, becerileri, beceremedikleri olacak. Yaşadığınız sorun çocuğunuzdan değil, eğitim sistemimizdeki yetersizlikten kaynaklı. İnsanı sevdiği şeylerden bile soğutur bu sistem. Okul için ille boyama yapması gerekliyse, en son yapacağınız şey ceza vermek, çocuğunuzu zorlamak olsun. Bu onu daha da soğutur yapacağı işten. Belki boyama işini bir oyun haline getirebilirsiniz. Çizdiklerini evde duvara asmak, hadi birlikte sergi açalım demek, sadece kağıt değil, başka türlü materyalleri de boyamak, okuduğu bir kitabın karakterlerini hayal edip, çizmek, boyamak... vs gibi... Aklıma bunlar geliyor, elbette konunun uzmanı filan değilim.

Boyama çok mu elzem.
Öncelikle öğretmenin hatası, sizi de baskı altına almış.
lütfen çocuğa yüklenmeyin.
Neden istemediğini sorun buna yönelik çözüm arayın, 6 yaşında çocuk gayet güzel kendisini ifade edebilir.

çocuğa istemediği birşeyi şantajla tehditle yaptırmaya çalışan ana okulu öğretmeninin aklını seveyim..
işte bunlar yüzünden hayır demeyi bilmiyoruz..
oğlununda dik duruşunu seveyim .. sevmediği birşeyi yapmak zorunda olmadığını bilecek kadar akıllı maşallah..

el kasları gelişimi becerisi için hamur verin ..

Aynen dusunduklerimi yazmışsınız helal olsun
Çocuğu değil öğretmen sorgulayın her insan nasıl aynı şeyleri sevmez yapamazsa cocuklarda oyledır lütfen cocugunuzu daha fazla rencide edip ozguveni ile oynamayın

Resim sevmeyebilir ama biraz da istettirmek lazım. Mesela en sevdiği çizgi film ne? O çizgi filmin karakterinin çıktısını alın, siz boyar gibi yapın, o da yanınızda olsun, biraz gaza getirebilirsiniz. Böyle böyle olabilir. Mesela araba resmi çıkarttırın, boyama bitince ona araba hediye edin. Muz seviyorsa falan muz boyayın birlikte sonra muz verin vs. Bir de böyle deneyin. Sakın ama sakın cezalandırmayın ama :S Buarada benim çocuğum yok ama aldığım bazı eğitimler ve küçük kardeşimden yola çıkarak böyle olabileceğini düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…