Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları ANNELER YARDIM...

Bekara kari bosamak kolay o zaman ondan bu sekilde davranabiliyo.empati kuramiyo ben burdan cocugumu cocugunuzun yerine koydum sinirlerim zipladi

Benide geriyor bazen.ama okul konusunda eşim ilgileniyor daha çok.ben yetilemiyorumm çıkış a.
Bikaç kez yanlış davranış a denk gelmiş eşim.biraz çıkışmış öğretmene.

Benide geriyor bazen.ama okul konusunda eşim ilgileniyor daha çok.ben yetilemiyorumm çıkış a.
Bikaç kez yanlış davranış a denk gelmiş eşim.biraz çıkışmış öğretmene.
Imkaniniz varsa eger okulunu degistirebilirsiniz ya da konuyu yonetimle konusun kiyamam ben ona inanin burdan icim ezildi ya

Benim oğlumda hiç sevmezdi boyamayı. .ama şuan el becerisi konusunda hiçbir problemi yok.her çocuk sevmez..üstüne gidilmez boyle birşey için.

Hanımlar Merhaba.
6 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var.
Ne yaptı isem boyamayı sevdiremedim.
Boyama yapmıyor,yapmayı istemiyor.
Okulda da öğretmeni bu konudan daha önce bana şikayet etti.
Bugunde eşime söylemiş.Yavaş yapıyor
Yapmak istemiyor.ödül verdim yapmadı yinede.
Ceza verdim oyuna katmadım.
Ağladı yine yapmadı demiş.
Evde de böyle.Başında durursak.zar zor istemsiz yapıyor.bir sürü bahane buluyor.

Çizgi çalışması veya sayı rakam konusunda çok istekli yapıyor.hiç nazlanmıyor.tabi rakamları henüz çok güzel değil.hatta okumayı da öğrenmek istiyoruz.Ne yazıyor vs soruyor yazı görünce.telefon da bazı isimleri tanıyor.

Ama boyama konusunu aşamıyoruz.sevmiyor ve de yapmıyor.
El becerisi,motor gelişimi için yapsa iyi olurdu.
Çok umutsuzluğa düşüyorum bu konuda.
Öneriniz varmı bana...

Bu hic problem degil bos yere kendinizi uzmeyin cocugunuzu da zorlamayin... kalem tutmayı cizgi calismalarini severek yapiyorsa bence hic bir problem yok... not : anasinifi ogretmeniyim :)

Imkaniniz varsa eger okulunu degistirebilirsiniz ya da konuyu yonetimle konusun kiyamam ben ona inanin burdan icim ezildi ya

Bitti zaten by sene.bikaç ay kaldı.sonra kısmetse ilkokul.
Yok şahsi yanlış davranış değil.
Mesela boyama önlükleri giydirmeden boyama yaptırmış hep üst baş kalem boya olmuş.eşşmde titizdir neden aldık o onlükleri diye çıkışmış.

Şiir falan verdi yerli malı haftasında onu çok güzel ezberledi oğlum.
Okulunu da çok seviyor.
Herhangi bişey ters bir davranış olsa sınırfta.mutlaka anlatır eminim....bakalım hayırlısı.

Bu hic problem degil bos yere kendinizi uzmeyin cocugunuzu da zorlamayin... kalem tutmayı cizgi calismalarini severek yapiyorsa bence hic bir problem yok... not : anasinifi ogretmeniyim :)
:) gece gece tebessüm etmeme sebeb oldunuz :) teşekkür ederim.
Peki hocam harflere de başlamalı mıyım.
Rakamlarda sıkıntı yok.
Legolarla tolama çıkarmayı da öğretsem mi

:) gece gece tebessüm etmeme sebeb oldunuz :) teşekkür ederim.
Peki hocam harflere de başlamalı mıyım.
Rakamlarda sıkıntı yok.
Legolarla tolama çıkarmayı da öğretsem mi

Siz hep gulumseyin egitim gerginlikle ceza ile yapilacak bir sey degil... harf icin erken bol bol cizgi calismasi yapin boyalarinizi makarna vs gibi farkli seyleri boyamak icin kullanin... toplama cikarma islemini de eger saymayi ogrendiyse ve rakamlarin hepsini taniyorsa yapabilirsiniz. .. yalniz toplama cikarmayi yazi ile degil oyuncak fasulye vb seyleri bir araya getirerek ya da eksilterek ogretebilirsiniz... cocugunuzun yaparken zevk aldigi seylere odaklanin biz ebeveynler hep yapamadiklarini düşündüğümüz icin hata yapiyoruz. O minikleri de kendimizi de boşa yipratiyoruz... boyamayi yapamamasi bir eksiklik degil kalem tutmuyor kalemi sevmiyor deseydiniz bir problem arardik... basarili ve mutlu bir egitim hayati diliyorum...

Ukala lık gibi algılamayın lütfen
Ama ben bizim öğretmeni çok yetersiz buluyorum.
Altyapısı yok.yahu bu işin içinde sin biraz bişeyler hakkında bi fikir sahibi ol yani bir araştır.Ne sorsam fikrim yok diyor.

Merak etmeyin bikaç kere eşim biraz çıkışmış öğretmene.

Siz ne düşünüyorsunuz alfabe ye başlayalım mı yavaştan hocam.
Kaç yaşında ?

Bunda şöyle iki görüş var
Birincisi alfabeyi ezberlerse çocuk ilkokula gittiğinde alfabe döneminde sıkılır. Arkadaşları yeni öğreniyordur ve kendisi sadece oturur bekler. Bu da uzun bir süreç ve okuldan soğumasına yada tembel gibi algılanmasına yol açabilir

Diğer görüş ise harfleri ezberlemesin, sırasını vs bilmesin. Sadece şekillerini bilsin. Ama ilkokul çocuğu düzeyinde değil ki ilkokulun ilk ayları sıkılmasın.

Ben illa öğretecek olsaydım, adındaki harfleri vs öğretirdim.

Siz ne düşünüyorsunuz alfabe ye başlayalım mı yavaştan hocam.
Ben sınıf öğretmeniyim. Çocuklarda biri yapmak istemezse diğerleri de ona katılıyor. Belki bu yönden düşünerek ceza vermiş olabilir. Tabi yersiz olmuş. Birinci sınıf öğrencilerime anneleri ile beraber kurabiye hamuru yoğurup kurabiye yapmalarını ödev olarak veriyorum. El kasları sadece boya, çizgi çalışması ile gelismez. Evde bol bol makas kullansın,maskeler yapsın. Kartondan bebek giydirme oyunları var,onlardan oynasın.
Öğretmenler arasinda alfabeyi öğretin ya da ogretmeyin konusunda farklı düşüncelere sahip olanlar mevcut. Çocuğunuzun el kaslarını geliştirin öncelikle. Çizgi çalışmalarını istenen düzeyde yapıyorsa harflere geçebilirsiniz-çocuk da istekli ise-. Fakat harfler seneye yeni sistemde olması bekleniyor. Harf grupları değişecek,yazı sekli ve birleşme noktalari değişecek deniyor. Elat diye öğretime başladığımız gruplar elan diye başlayacakmış. R sesi şu anki sesten farklı yazılacakmis. Bunları araştırarak ogretmenizi tavsiye ederim,tabi öğretmek isterseniz. Benim bu yıl birinci sınıftaki öğrencim okula geldiğinde benim ismimi yazıyordu,okuyordu. Her sabah bana heyecanla notlar verip yerine oturuyordu. Şu an 6 yaşında,okula başladığında 5yaşındaydı. Bilgisi sayesinde diğerlerine göre özgüveni yüksek bir çocuk. Yeni ogrenecegi konuları dahi daha çabuk kavrıyor. Ben bunu yaparım ki öğretmenim,diyor.
Harfleri bilirse öğrenme aşamasında sıkılır konusunda da o öğrencim de böyle problem yaşamadım. Aksine onun bildiği harflerde Nisacığım ben beceremedim sanki, bir de sen anlatsana arkadaşına diyordum. Akran eğitimi de daha çok etkili oluyor,bu şekilde.

Ne yapıcaz bu çok bilmişler le :)
Sevmediği şeye çok zorlama derim. Bizim eğitim sistemi sorunlu çocuklar değil. Belliki çocuğun başka bir ilgi odağı var. Boyama da yapmayı versin. Bu arada bende cocukken boyama yapmaktan nefret ederdim. Be sonunda stilist oldum :KK66:
Birde çocuğa ağaç yeşil gövdesi kahve olmalı falan dememek gerekiyor. Bizde bulutlar pembe ağaçlar mavi.

Ama uzmanlar da bunu öneriyor. Diğer dersler iyi ise hiç sorun değil annesi.

Ben sınıf öğretmeniyim. Çocuklarda biri yapmak istemezse diğerleri de ona katılıyor. Belki bu yönden düşünerek ceza vermiş olabilir. Tabi yersiz olmuş. Birinci sınıf öğrencilerime anneleri ile beraber kurabiye hamuru yoğurup kurabiye yapmalarını ödev olarak veriyorum. El kasları sadece boya, çizgi çalışması ile gelismez. Evde bol bol makas kullansın,maskeler yapsın. Kartondan bebek giydirme oyunları var,onlardan oynasın.
Öğretmenler arasinda alfabeyi öğretin ya da ogretmeyin konusunda farklı düşüncelere sahip olanlar mevcut. Çocuğunuzun el kaslarını geliştirin öncelikle. Çizgi çalışmalarını istenen düzeyde yapıyorsa harflere geçebilirsiniz-çocuk da istekli ise-. Fakat harfler seneye yeni sistemde olması bekleniyor. Harf grupları değişecek,yazı sekli ve birleşme noktalari değişecek deniyor. Elat diye öğretime başladığımız gruplar elan diye başlayacakmış. R sesi şu anki sesten farklı yazılacakmis. Bunları araştırarak ogretmenizi tavsiye ederim,tabi öğretmek isterseniz. Benim bu yıl birinci sınıftaki öğrencim okula geldiğinde benim ismimi yazıyordu,okuyordu. Her sabah bana heyecanla notlar verip yerine oturuyordu. Şu an 6 yaşında,okula başladığında 5yaşındaydı. Bilgisi sayesinde diğerlerine göre özgüveni yüksek bir çocuk. Yeni ogrenecegi konuları dahi daha çabuk kavrıyor. Ben bunu yaparım ki öğretmenim,diyor.
Harfleri bilirse öğrenme aşamasında sıkılır konusunda da o öğrencim de böyle problem yaşamadım. Aksine onun bildiği harflerde Nisacığım ben beceremedim sanki, bir de sen anlatsana arkadaşına diyordum. Akran eğitimi de daha çok etkili oluyor,bu şekilde.
Benim oğlum da 3 yaşında harfleri öğrendi. Ama herkes öğretme sıkıntı çeker okulda dedi. Gerçi eski sistem öğrenmişti. Unutturmak için sürekli odak noktasını değiştirmeye çalıştım. Okumayı sökmek istiyordu çünkü. Gecerlermi eskisi gibi öğrenmeye. Gerçi benimki önümüzdeki yılda ana sınıfında.

Benim oğlum da 3 yaşında harfleri öğrendi. Ama herkes öğretme sıkıntı çeker okulda dedi. Gerçi eski sistem öğrenmişti. Unutturmak için sürekli odak noktasını değiştirmeye çalıştım. Okumayı sökmek istiyordu çünkü. Gecerlermi eskisi gibi öğrenmeye. Gerçi benimki önümüzdeki yılda ana sınıfında.
Eski sistemden kastettiğimiz "b" sesini "be" diye öğrenmeyse, bu düzeltilmeli. Çünkü b sesine (yanına sesli harf eklemeden ağzımızdan çıkarıyoruz) diye öğretiyoruz. Bu harfi "be" diye öğrendiğinde öğretmeni dikte yaptırırken "be" yazın dediğinde sadece "b" yazacaktır. Aslında istenen "be" yazmasıdır. Daha bir yıl varmış, o zamana kadar bunu kavratabilirsiniz. Sıkıntı olmaz.
Eski sisteme geçerler ya da geçmezler dersem yalan olur. Eğitim sistemi çok değişken. Şimdilik yazımda birleşme ve öğretimdeki sıra değişeceğini paylaşıyorlardı.

Eski sistemden kastettiğimiz "b" sesini "be" diye öğrenmeyse, bu düzeltilmeli. Çünkü b sesine (yanına sesli harf eklemeden ağzımızdan çıkarıyoruz) diye öğretiyoruz. Bu harfi "be" diye öğrendiğinde öğretmeni dikte yaptırırken "be" yazın dediğinde sadece "b" yazacaktır. Aslında istenen "be" yazmasıdır. Daha bir yıl varmış, o zamana kadar bunu kavratabilirsiniz. Sıkıntı olmaz.
Eski sisteme geçerler ya da geçmezler dersem yalan olur. Eğitim sistemi çok değişken. Şimdilik yazımda birleşme ve öğretimdeki sıra değişeceğini paylaşıyorlardı.
Çok teşekkür ederim.

Aşamadığımız trk konu bu.artık umursanayacağım.

Onun dışında minik bir istanbul beyefendisi yetişiyor.öyle nazik öyle kibar ve çevreye duyarlı bir çocuk.maşallah.insanları da çok seviyor :)

Boşverin bütün çocuklar aynı şeyi yapacak,aynı şeyden zevk alacak diye bir kaide yok. Bakın kendiniz diyorsunuz çevreye duyarlı,kibar küçük beyefendi diye ne güzel :) boşverin zamanla onuda yapar. İnsani duygular daha önemli benim için hele ki bu devirde :KK43:

artık ana okullarında halkeğitimden 1 senelik çocuk gelişimi sertifikası alanları bile öğretmen yapıyorlar ben şahsen kızımın gittiği okuldan memnun değildim ve sordum öğretmenin diploması varmı diye aldığım cevap 'üniversite mezunu değil ama çocuk gelişim okumuş' idi. benim kızımda boyama yapmayı hiç sevmiyor ve boyama yaptığında hep koyu renkleri kullanıyor özellikle dikkatimi çekiyor maviler pembeler dururken siyah ve kahverengi neden? :KK64:

X