Bebek Beslenmesi Anneler yardım edin!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edasummm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
873
3
0
İstanbul
bebeğim 35 gündür kabız ,sabahlara kadar ağlıyor ne yapacağımı bilmiyorum,dr.lara götürüyorum ilaç yazmıyorlar normal diyorlar fitil verip gecıyorlar,neyse son götürdüğüm dr. ilac yazdı duphalac ve bio gaia diye hiç faydası yok ,bebeğim 2 aylık nolur yardım edin,poposu demir çubukla genişletildi gene çözümü yok ne yapacağım,hep ağladığı için uyutmuyor eşimde ayrı odada yatmaya başladı sabahları işe uyanamadığı için of cok sııntılı günler geciriyorum,anneler bu kabızlığa çözüm nedir?????

Canım Bu Basit Bir Kabızlık Değilki Bizler Ne Diyebiliriz Daha Doğrusu Ne Desek Yanlış Olur Bence. Bağırsaklarında Bir Problemmi Var Acaba İnceledilermi? Ayrıca Bebeğin Daha Çok Küçük Allahım Şifa Versin Kuzuna Ama Sana Tek Tavsiyem Çözüm Bulana Kadar Doktor Önerisi Dİnlemek

Evet ne desek yanlış olur çünkü iki aylık daha hani daha büyük olsa ek besindendir diyeceğim ama ya memeyle ya mamayla beslenen bebek niye kabız olur bilmemki mamayla besleniyorsa mamadan kaynaklanabilirmi mama markası değiştirmeyi deneyin bir.Kıyamam ya Allah acil şifalar versin canım inşallah tez vakitte

evet canımbasit kabızlı olsa 35 gün sürmezdi,ne bilim ilaç verip film cektıler bırsey cıkmadı,4 tane dr. götürdüm,ilaç vermıyorlar,normal dıyorlar doğum sancısı gibi sabahlara kadar ıkınıyor nşuan benımle bırlıkte uyanık belıyoruz off off

önce kendimi emziriyorum doymadığı içinde mama veriyorum aptamil comformil,ne bilim buna iyi dediler bağırsak çalıştırır dediler ondan bunu aldım,acaba bu mu kabız ediyor,bu mamayı kullanıp kabız olan var mı? hiç böyle yorum okumadım çünkü...tşkler

Biz de oğluma conformil kullanmıştık hazmı daha kolay diye doktor vermişti.Ama 35 gün diyosun.35 gündür hiç mi yapmadı kaka?Yoksa arada yaptı da çok mu katı yaptı?Yani 1 haftadan fazla yapmadıysa normal değil diye bilirim.35 güne nasıl normal dediler anlamadım.Gliserin kansuk diye bir fitil var ilaç gibi değil onu denedin mi ya da poposuna zeytinyağı sürmeyi.Mutlaka denemişsindir ama ne bileyim aklıma gelenler.Bir de sütüne 1 çay kaşığı zeytinyağı koy.Kıyamam ya daha çok minik ne kadar sancısı vardır.Bol bol masaj yap karnına.Ne bileyim ilk defa duydum ben de bu kadar küçük bebekte 35 gün kaka yapmayanını.İnşallah bir an önce düzelir kuzun.

Son düzenleme:

canım öncelikle çok geçmiş olsun. neler çektiğini anlıyorum çünkü benim bebeğimdede kabızlık sorunu var.bizim hipotroidimiz var.doktorlar bu yüzdendir diyorlar.bizim bir aylıkken başladı kabızlığımız 6.aya kadar ek gıdalara geçtikten sonra azalmaya başladı. bizimde bir hafta yapamadığımız zamanlar olmuştu.acile ağrıdan haftada iki üç gittiğimi bilirim.her seferinde lavman yapıyorlardı.en son gittiğimiz acil doktoru lavman yapmadı fitil koy dedi. lavman zamanla bağırsaklarda genişleme yaparmış.comformilden kullandık. biraz faydası oldu.biraz uzun mu oldu ne?kusura bakma.bebeğini bir çocuk endokrin doktoruna götür canım.hormonlarına baksınlar. umarım çabuk atlatırsın.ben altı aylık olunca prebiyotik bebek yoğurdu almıştım .onunda faydası oldu bize.Allahım bebeğine şifa versin inşallah.

Canım böyle uzun süren rahatsızlıklarda çocuklarınızı normalde gittiğimiz çocuk doktoruna değil de işin uzmanına götürün.yani konuyla ilgili bir prof araştır bence,çocuk gastroentoloğumu artık araştır hangi branşa dahil oluyorsa bu sorun ona git.biraz pahalıdır ama böyle aylarca çekmesin zavallı bebiş.bir ara benim oğlumda kabız olmuştu, ne verdiysem geçmedi.meğer çok gazı varmış ve agrıdan ıkınıp gazı çıkaramadığından ardından gelen kakayı da yapamıyormuş.gazlı bir bebekse önce onu çöz.mamayı değiştirmeyi bir dene.çok küçükmüş ama azıcık zeytinyağı vermeyi dene.bir de o duphalak çok iyi bir ilaç,düzenli kullan.bir de maflor diye bişey var toz bir ilaç,doktoruna danış,ayı uygunsa öyle doğal probiyotikler verirsin.geçmiş olsun

tşkler canım kendiliğinden yapamıyor bir şekilde ben yaptırıyorum,poposunu zeytinyağı ile uyarıyorum,hergün 3 öğün zeytinyağı içiriyorum,kansuk fitili kullandık canım onun sayesinde yapabiliyor ama fitilin reçetesinde 1 haftadan fazla kullanmayın yazıyor,bağımlılık yapıcak dıye korkuyorum,ilk 1 ay cok düzenli günde 3-4 kez yapıyordu kakasını ne olduysa anlamadım aniden böyle kabız oldu

edasummm cok cok gecmiş olsun hayatım..su bebeğin bi büyüsün atlatsın su dertlerı..cok derdi oldu seni hep takip edip dua ediyorum sana..
yalnız sana bi şey dicem darılma..
cok telaslı ve heyyecanlısın ...bebgine yansır hayatım..sakin ol..rahatlıgını hissetsin..sakın ona hastaymıs duyguları ve kötü duygularla yaklasma..
anne sütünü ana ögünü yap bebegin..
bebegi deneme tahtası gibi herseyi deneme üstünde..
büyücek bak cok dua et tamam mi..tebrik edicem ben onu büyüyünce..canım benim..annesi biraz telaslı..bebek ne yapacagını sasırdı..
ama en ama en ÖNEMLİSİ LÜTFEN BU SORUNUN İÇİN Bİ ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE DOKTORA GÖRÜN..
BIRAK BİZE SORMAYI..
BİLMEM KAC TANE DOKTORA GİTTİM DE..DAHA FAZLA DENEME TAHTASI YAPMAK İSTEMİYORUM YAVRUMU DE..
İNAN BAK BUGUN AKLIMDAYDIN DUA ETTŞM SANA..
HANİ EMMİYO DİYODUN SONRA BURNU TIKANMISTI..
NE GÜNLER GECTİ GİDİYO Dİ Mİ..
hep beraber dua edelim..
ben cok sevdim senin meleği..içimden geliyo..
iyileşecek o..
lütfen prof a arastırma has yani üniversiteye götür
ve lütfen emzir..
ac bile kalsa seni seni seni emsin..sütün artsın..durmadan emzir..
dualarımdasın..

sakinliğinizi hissettirin anne baba..ben gecen gün sinirliydim erdem bi dakika dahi gaz cıkaramadı..melek onlar..herseyi hissediyo..HERSEY MÜKEMMEL SENDE BEBEKTE..BUNU BÖYLE BİL..
ÜNİVERSİTEYİ AKSATMA..HEMEN GİT..

tesekkurler canım,bebeğimi 4 tane dr. götürdüm hemde birkaç kez gittim,testler yapıldı hormonlarına bakıldı kimisinin ki guatırdan oluyormus,ultrasona girdi,ilaçlı film cekildi,hepsi temiz cıktı,acaba bende mi bir hata var nerede yanlıs yapıyorum anlamadım canım ya

cerraha götürmelisin dedi dr.muz götürdüm oda poposu dar olabılır dedi,demir cubuklarla actılar,gene değişen birşey olmadı,evet benım bebişinde aşırı gazı var ultrason ceken dr. gazdan çatlayacak duruma gelmiş cocuk dedi sürekli gaz cıkarıyor zorlanarak ama hic bitmiyor gazı offff,maflor ok sorucam dr.umuza,tşkler canım

çok teşekkur ederım arkadaşım,yazdıkların benı mutlu etti,canım heyecanlı ve telaslıyım haklısın ama napıyım elımde değil hep aklımda acabalar var bebeğim benım yüzümden mı kabız acaba asla sırt üstü yatıp uyuyamıyor,göğüsümde uyuyor yatırıyorum sırt üstü 5 dk sonra ağlayarak uyanıyor yüzüstü yatırıyorum,o şekilde boğulur dıye korkuyorum of,bırde fırsatcı k.validem hergun eşime arayıp bebeğin durumunu sorup bu şekılde oldugumuzu duyunca rahatlıyor halimıze gülüyor eşime üzülmüş numarası yapıyor,onlara fırsat vermek istemıyorum,benım annemde sağolsun sütüm artsın dıye komposto yapıp organık yıyecekler alıp yolluyor,tek başımayım hic tecrubem yok bebeğimi büyütmeye calısıyorum,3sene bekledım gelmesını sımdı bırsey olur dıye korkuyorum canım,k.valıdem ve görumcelerım tepemde akbaba gibi beklıyor kötu haber alsak dıye,neyse onları anlatıp konuyu dağıtmıcam,evet canım zor günler gecırdık cok sükür sımdı emıyor burnunada damla kullanıyorum,eşimde dr. götürmek ıstemıyor artık,kaç kez gittik böbrekleri için ultrason,ilaçlı film,hormon testi,popo genişletme hepsi yapıldı birşey cıkmadı dıyor,normalmiş kabızlık dıyor

sakinliğinizi hissettirin anne baba..ben gecen gün sinirliydim erdem bi dakika dahi gaz cıkaramadı..melek onlar..herseyi hissediyo..HERSEY MÜKEMMEL SENDE BEBEKTE..BUNU BÖYLE BİL..
ÜNİVERSİTEYİ AKSATMA..HEMEN GİT..

kesınlıkle canım herseyı hıssedıp en ufak seyde huzursuz oluyorlar,onlara bunu yasatmaya hakkımız yok,canım Allah senınde bebeğinin şifasını versin

Comfirmil, düşük kilolu ve iştahsız bebeklere öneriliyor..

Küçük bir kutu aptamil pre alın, daha sonra aptamil1'le devam edin...

1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla beraber uygulayın... 2-3 günde düzene girecektir merak etmeyin..

yanlız bu süre zarfında, kaka yapmasına müdahale etmeyin...

yani (aptamil pre ve zeytinyağı) verdikten sonra...

ben kabızlıkla bu şekilde baş ettim...

yavrunuzla birlikte uzun, sağlıklı güzel günler görmeniz dileğiyle...

peki dediğinizi uygulayacağım,benım bebişin kilosu önde ben bırde conformil kullanıyordum bu yuzden mi kabızlık cekıyordu,ne bılım bana bağırsak calıstırır kullan dedıler ondan kullandım,2gun önce zorakı kaka yapmıs bozuk para kadar cok az ve rengı koyu kahve,ama buyuk ınsan kakası gıbı cok uzuldum onu nasıl cıkarttı dıye,aslında sarı renkte yapması gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…