Anneler tavsiyeye ihtiyacım var ve biraz da desteğe =(( (sütten kesme)

Betul56

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
323
Merhabalar, hergün düşünüyorum saatlerce ama nasıl yapacağımı, nereden başlayacağımı bilmiyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Oğlum 2yaşında. Artık sütten kesmem gerekiyor. Ama doğduğundan beri emerek uyuyor. Başka türlü mümkün değil uyumuyor. Çoook ama çok ağlıyor. Bir de sık uyanıyor tekrar emziriyorum öyle dalıyor. Gündüz uykularında dahi uyanıyor o kısacık uyku bile bölük pörçük yani. Emzik, biberon, ayakta sallanmak vs bilmiyor. Ben nasıl yapıcam bu işi ya. Azaltayım dedim hadi gündüz azaltmaya çalışıyorum dikkatini dağıtıyorum ama uykuya geçiş başka türlü olmuyor ki. Çocuk hem uykuya yeni geçiş yöntemi bulacak hem de en sevdiği şeyden mahrum kalacak bu onun için çok ağır değil mi =( Keşke baştan öyle alıştırmasaydım.
Bu arada tiksindirme yöntemiyle kesmek istemiyorum. O eeeeen son çare.
Sizce nereden başlayayım. Kendi mi uyusun önce? Yoksa uyku öncesi hariç emzirmeyip ona da bir hafta kadar alışınca pat diye artık yok mu demeliyim uygun bir dille. Ve o uygun dil nasıl =( Ya da ne yapayım? =(( Valla kafayı yicem oğlum olumsuz etkilenmeden olsun istiyorum bu mesele. En son çare de sirke falan sürcem ama hiç istemiyorum onu hiç.

bilemedim şimdi
benim anlamadığım tiksindirmeyi neden istemiyorsunuz
psikolojisini falan mı etkiliyormuş bilmediğimden soruyorum

Bende aynı durumdayım 2.5 yaşında benim oğlan. Aktar da sabir tasi diye bisey varmış onu denemeyi düşünüyorum. Memeye sürdüğünde kekremsi tat oluşuyormuş çocuğun ağzında .

oğlunu geç saatlere kadar yor. tüm gün açık havada dolaştır, yapabilirsen tüm gün park vs acaip yoruluyolar. sonra sızar. uyur kalır emmeden .Birkaç gün sonra da istemez... gündüz emzirmelerini de yarıya düşür ve hep artık memeye bay bay diyeceğiz diyerek alıştır
veya
Birde gece emerken, baktın uykuya geçer gibi oluyor, usulca artık sütünü bırak yavrum, uyuyalım falan desen. Peşine pişşş pişşş i de ekleyince Birde ninni söylemek
1f609.svg

Son düzenleme:
Bende aynı durumdayım 2.5 yaşında benim oğlan. Aktar da sabir tasi diye bisey varmış onu denemeyi düşünüyorum. Memeye sürdüğünde kekremsi tat oluşuyormuş çocuğun ağzında .
Evet onu çok duydum ama bu tarz şeyler sürmek istemiyorum. Ben ocakta işe başlıyorum daha fazla erteleyemem=(

Benim arkadaşım öyle kesmis ise yarıyor

oğlunu geç saatlere kadar yor. tüm gün açık havada dolaştır, yapabilirsen tüm gün park vs acaip yoruluyolar. sonra sızar. uyur kalır emmeden .Birkaç gün sonra da istemez... gündüz emzirmelerini de yarıya düşür ve hep artık memeye bay bay diyeceğiz diyerek alıştır
Evet haklısınız aklımda bu var benimde. İnşallah işe yarar yormak. Yorgun olunca bazen çok ağlıyor hırçınlaşıyor. Öyle olmasından korkuyorum ama deneyeceğim.

Ben baticon sürdüm pamuk koydum biraz emmek istedi baktı tiksindi uf olmuş filan dedim acıyor dedim bi iki gün zorlandım sonra bıraktı iki gece çok önemli sonra birakiyo zaten ayakta sallayarak uyuttum ama bana kaynanam yardimci oldu kalabalık bi yerde alıştirsan daha iyi olur mesela annenler kaynananlar birilerinin destek olması iyi oluyor

Ben baticon sürdüm pamuk koydum biraz emmek istedi baktı tiksindi uf olmuş filan dedim acıyor dedim bi iki gün zorlandım sonra bıraktı iki gece çok önemli sonra birakiyo zaten ayakta sallayarak uyuttum ama bana kaynanam yardimci oldu kalabalık bi yerde alıştirsan daha iyi olur mesela annenler kaynananlar birilerinin destek olması iyi oluyor
Biz memleketten çok uzağız burda kimsemiz yok malesef. Eş dostla da olacak iş değil ki onlar da çok az. Eşim de akşam 6civarı evde oluyor yani gündüz sadece oğlumla ben takılıyoruz =)

Biz memleketten çok uzağız burda kimsemiz yok malesef. Eş dostla da olacak iş değil ki onlar da çok az. Eşim de akşam 6civarı evde oluyor yani gündüz sadece oğlumla ben takılıyoruz =)
Gündüzleri bi şekilde oyalarsin dışarı cikar oyna emmek istediği zaman ağlar gibi yap aciyo filan de emmesin gece de esin ilgilensin

merhaba,
bende geçen temmuz ayında bıraktırdım kızıma 20 aylıktı ve aynen dedıgınız gibi hep emerek uyurdu ve abartsız gece 5-6 kez uyanır emerdı tekrar dalardı..
ben gündüz calıştıgım için akşam eve gittikten sonra ve gece emıyordu,yanı bir sekılde aşamalı kesmiş oldum..eger gündüz emıyosa öncelıkle gündüzü kesın hatta sadece gece emzırın bir 10 gun kadar..
bizde de ne biberon ne ayakta sallama ne de baska bir yöntem yoktu sadece meme...
kestigim gün gündüz uykusunu az tutup artık uykudan bayılacak hale gelene kadar bekledım,ve kucagına aldım bı nınnı actım ayakta nınnıye eşlik ederek sallandık..sonra hopp oyun parkına..süt içmedigi için ilk 1 hafta uyanınca ayran verdım sonrasında sadece su..
inan uykusu düzelıyor ve ben ınanmıyodum bıraktıracagıma ama oldu,sorunsuz atlattık..
demem o ki,önce sadece gece düzenıne geçin..sonrada uyutacagında kendıne göre bır yontem bul ninni ve ayakta sallamak işime yaradı benım..
tabı ayakta sallama işini 2 gün falan yaptım ona alışmasın diye sonra ninni açıp ışıgı kapatıp öpüp koydum oyun parkına bende yanında yatakta yattım..bu sekılde hallettık

Tipatip ayni durumdayim, hatta konu acacaktim. Sabahtan beri interneti arastiriyorum yabanci yerli.
Oglum birakirken cok zorlandi kizimi rahat biraktirmak istiyorum.
1.5 yasinda ama gece gunduz aklina estikce meme diyor artik.
Bu konuyu takipteyim.
Ben de tiksindirerek pat diye kesmek istemiyorum.

merhaba,
bende geçen temmuz ayında bıraktırdım kızıma 20 aylıktı ve aynen dedıgınız gibi hep emerek uyurdu ve abartsız gece 5-6 kez uyanır emerdı tekrar dalardı..
ben gündüz calıştıgım için akşam eve gittikten sonra ve gece emıyordu,yanı bir sekılde aşamalı kesmiş oldum..eger gündüz emıyosa öncelıkle gündüzü kesın hatta sadece gece emzırın bir 10 gun kadar..
bizde de ne biberon ne ayakta sallama ne de baska bir yöntem yoktu sadece meme...
kestigim gün gündüz uykusunu az tutup artık uykudan bayılacak hale gelene kadar bekledım,ve kucagına aldım bı nınnı actım ayakta nınnıye eşlik ederek sallandık..sonra hopp oyun parkına..süt içmedigi için ilk 1 hafta uyanınca ayran verdım sonrasında sadece su..
inan uykusu düzelıyor ve ben ınanmıyodum bıraktıracagıma ama oldu,sorunsuz atlattık..
demem o ki,önce sadece gece düzenıne geçin..sonrada uyutacagında kendıne göre bır yontem bul ninni ve ayakta sallamak işime yaradı benım..
tabı ayakta sallama işini 2 gün falan yaptım ona alışmasın diye sonra ninni açıp ışıgı kapatıp öpüp koydum oyun parkına bende yanında yatakta yattım..bu sekılde hallettık

ayakta sallamaktan kastım ben ayaktayım o kucagımda tabi:)

Bir gecede kesip asla vermeyeceksin. Çocuk tabiki ağlayacak. İlk gece belki 3 saat ağlayacak sonra 1 saat. Ama kesinlikle uyuyacak. Sabır.

merhaba,
Hiç cesaret edemiyorum ya. Ağlayacak ve bu çok normal biliyorum ama kıyamıyorum. Dediklerinizle mümkün değil ikna olmaz gibi geliyor. Çünkü uykusunu almazsa vay halimize =) Geçen gün sakindi yatağına koydum bir saati geçkin zıpladı bir şeyler yaptı hala uyumuyor en son ben pes ettim alıp emzirdim =)

Back