Anneler, süt konusunda bir sorum olacak

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
598
Konunun yeri burası değil biliyorum ancak daha çok ve çabuk bilgiye ulaşmak için buraya açtım. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. cevap alana kadar konum şimdilik burada dursa olur mu? :/

Hemen sorumu sorayım:
Emzirmeyi keseli 6 ay kadar oluyor, 7-8 aylık bıraktı oğlan.
Şimdi 13-14 aylık...

Bugün sarılmak ve kucak istedi yine, kucaklaştık filan; bluz da az dekolteydi. Dikkatini çekti oğlanın, biraz çekiştirdi filan derken içgüdüsel olarak hatırladı herhalde, başladı meme filan.
Ben de yasaklar gibi olmasın diye artık hani biraz müsaade ettim "Bak oğlum bitmiş bunlarda süt, yok. Buradan içmiyoruz artık, bak süt burada" filan diye biberonunu gösterdim.

Neyse, unuttu gitti yine, uyuttum filan.
Derken bluzda bir ıslaklık, baktım; sütüm gelmiş. :/
Bu durumda ne yapılır hanımlar?

Annemi aradım "Doktora sor, bir şey diyemem, hiç duymadım" filan dedi.
Kardeşime sordum zaten sağlıkçı "Duyguların depreşmiştir" dedi güldü, "Jinekoloğuna sor ne olur ne olmaz, hormonal bir problem olduğunu sanmıyorum, konuya çok hakim de değilim sen kendi doktoruna sor" filan dedi. Netten biraz bakındım, kafam iyice karışsın da istemedim.

Yaşayan var mı kızlar bunu, yakınında gören ya da?
Emzirilir mi böyle, ne yapılır?
Pazar günü diye rahatsız edesim gelmedi adamı, şaşırdım, meraktan çatlayacağım.

Evlat edinen annelerin (hepsinin değil tabi malesef ) düzenli beslenme programı ve yine düzenli sağma durumuyla süt üretebildiklerini okumuştum.

Yani daha önce hiç emzirmemiş ve doğum yapmamış bir kadın bile süt salgılayabiliyor.

Senden süt gelmesi çok normal geldi bana. 6 ay olmuş emzirmeyi bırakalı. Bir daha emzirmezsen kesilir zamanla diye düşünüyorum.

Doktorun en doğrusunu bilir tabi.

Bi arkadaşım 3 ay bırakıp tekrar başlamıştı emzirince sütü gelmişti. BAzı kadınların sütü geç kuruyor galiba. Ama senin bayaaa zaman geçmiş Dr danış mutlaka

Hiç evlenmeyen çocuğu olmamış kadınlarda bile bir çocuk emdiginde süt getirebilir. Hormonlar aktiflesiyor. İstiyorsanız devam edin emzirmeye. İki yaşa çok var daha.

emzirmek istiyorsan bebegine tekrar deneyebilirsin bence.
Yok istemiyorum kesinlikle diyorsan o ayri, sen vermedikce o kesilir zaten zamanla.

Back