Anneler rica etsem bakar mısınız?

Ya dis cikariyor ya da agiz enfeksiyonu var. Oglum da o yaslarda iken ateslenmisti. Sonra agzinda pamucak hastaligi denilen beyaz beyaz seyler olusmustu. Ilk basta biz de bogaz enfeksiyonu diye antibiyotik kullanmistik. Sonra baska bir doktora gittigimizde tedaviyi degistirmisti.

Bizim basimiza geldi. Yavrumun ateşi 1 ay kadar düşmedi. Defalarca doktora gittik. Defalarca antibiyotik kullandık. Yine geçmedi. En sonunda tavsiye edilen bir doktora götürdük. Atipik zaturre dedi. Uzun zaman oldu ama sanirim röntgen istemisti. Diğer cocuk doktorları anlayamamis. İki antibiyotik ağızdan ve iğne aynı anda verdı. Ancak öyle geçmişti.

8 gündür hic mi düşmedi arada düşüyor sonra mi yükseliyor.
3 gün ateş hic dusmezse doktora gidilmesi gerekir. Geniz akıntısı da ateş yapar dişten de bazı çocuklarda olabiliyor. Ben ateş konusunda Kadir Tugcuya guvenirim.
Ateş neden düşmez derseniz şöyle anlatayım ateş neden cikiyor hastalık virütik diyelim bu virüsler 39.8 derecede yok olacak vücut bunun için savaşa geçiyor ve yükselmeye başlıyor. Siz bu ateşi 39.0 da dusurdunuz diyelim virüsler yok olmadı çünkü 39.8 ateşe ihtiyaç var sonra tekrar yükselmeye başlıyor. Siz 38.6 da düşürdünüz diyelim yine çıkıyor. Ateşi düşürmemek gerekiyor. Ateş çıkabildiği kadar cikacak ki hastalığı iyilestirebilsin. Ateşle havale olacak sanariz yıllardır oysa Kadir Tuğcu okuyarak ateşle havale arasında bir ilişki olmadığını öğrendim. Havale 37.5 derecede bile görülüyor ve sebepleri arasında ateş yok. Ateş çıkınca ateş düşürücü vermek duşa sokmak gibi hiçbirşey yapmadan müdahale etmemek gerekiyor ki ateş vücudu iyilestirebilsin. Ben bunu oğlumda fark ettim. İlk zamanlar bilgisizdim doktor ateş düşürücü iki tane bu ikisini dönüşümlü kullan dedi ateşi dusurdukce ateş çıktı bir haftayı geçti ateş düşmedi. Sonra çok zor düştü. Kadir Tugcuyu okuduktan sonra hic müdahale etmedim ateşe ve en fazla 3 günde ( cogu zaman 1-2 gun) geçti. Bi anne olarak belki bize buna dayanmak çok zor geliyor. Çünkü bilinç altımıza ateşin hemen düşürülmesi gerektiği ve havaleye sebep olacağı işlenmiş. Kesinlikle Kadir Tugcuyu google araştırın ve okuyun. Demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

Her şeyi temizse 6. Hastalık olabilir benim bebeğim geçirdi herşeyi temiz ateşi düşmüyordu 3.götürdüğümz doktr teşhis koydu

Cevabınıza çok teşekkür ederim. Ateş hiç düşmüyor değil, fakat tekrar yükseliyor. 2 gündür de ateş düşürücü şurupların hiçbir etkisini göremiyorum açıkçası. Ilık banyolarla, kompreslerle müdahale ediyoruz onlar daha etkili geliyor. Evet çok endişe verici çocuğun ateşli olması anne için.. Mutlaka araştıracağım Kadir Bey’i, tekrar çok teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…