- 5 Nisan 2023
- 3.812
- 11.691
- 128
- 27
- Konu Sahibi karamsargirl
-
bence yemeğe çok gidiyor diyorsan, hazır yememeni kendin hazırlamanı daha uyguna getirmeni tavsiye ederim. ya da yurt gibi bir yerden ya da yemekhaneye yazılıp daha uyguna yemen mümkün. bence bir yaştan sonra artık ailelere çok yüklenmemek gerek. verilenle idare etmek ya da part çalışmak gerek. annen sığ görüşlü değil hayat çok pahalı. ve ben okulumun son senelerinde nerdeyse artık para almadım çünkü çok zorlandılar. durumları olsa bile bence dikkat etmen iyi olur.hemen konuya girmek istiyorum.
üniversite son sınıf öğrencisiyim temmuzda mezuniyetim var derece öğrencisiyim derslerimde başarılı,çalışkanım.
Babamın durumu iyi,standartın bir üstü diyebilirim. Her hafta harçlık verir 400 tl ama 2-3 kere anca yemek yiyebiliyorum o para ile malum fiyatlar. Geçenlerde kendime 2 tane parfüm almıştım 220₺ falan tutmuştu. Tanesi 100 tl birinin diğeri de 120. Neyse bunu da babamın anneme verdigi kredi kartı ile almıştım. Annem o zamanda kızmıştı neden kendi paranla almıyorsun karttan ufak şeyler alıyorsun diye. Halbuki kendi harçlığımı sadece yemek yiyeceğim zaman harcayabiliyorum ya da çok ihtiyacım olan bir şey olursa alıyorum. Babamın kartı varken oradan alayım istedim her neyse.
Babam bir arkadaşına 30 bin küsürlerde hediye almış kılıç. Arkadaşı ile ticaret yaptıgı için birbirlerine bu derece fiyatlarda hediyeler alıyorlar genelde. Kardeşimde bunu dile getirip benim içinde o 100 tl harcayınca sorun ediyorsunuz dedi. Ben de dogru dedim elaleme gelince sıvarsınız bize gelince 100 tl bile gözünüzde büyüyor dedim.
Sonra başladı benimle alay etmeye. “ Seme iş bul da işe gir.Paranı kazan” gibi gibi hakaretler…
Öncelikle ben işe girip çalışmak istemiyorum kendiside bunu çok iyi biliyor. Yüksek lisans yapmak istediğimi bilmesine rağmen yeni mezun birine bu şekilde işe bir baskısı yapıyor. Sanıyor ki her yeni mezun hemen iş buluyor.
Annem çok sığ görüşlü ve ben artık çok yoruldum.
Babam da aynı harcamalarımızı abartı bulur. Halbuki ihtiyacımız dışına asla çıkmayız. Ama görüyorsunuz ki 100 tl bile dert anneme göre…
yüksek lisans yapabilmem için ingilizce sınavını geçmem gerekiyor ama o sınav icin biraz ders calısmam lazım o yüzden çalışmak istememiştim ingilizcemi rahat rahat geliştirmek için
Yüksek lisans yaparken çalışanlar var. Ben de kardeşlerim de çalıştık bizim de maddi durum iyiydi.4kardesiz hepimiz yukseklisans yaptık abimler doktora da yapti. Herkes çalıştı yedi içti gezdi harcadı.hemen konuya girmek istiyorum.
üniversite son sınıf öğrencisiyim temmuzda mezuniyetim var derece öğrencisiyim derslerimde başarılı,çalışkanım.
Babamın durumu iyi,standartın bir üstü diyebilirim. Her hafta harçlık verir 400 tl ama 2-3 kere anca yemek yiyebiliyorum o para ile malum fiyatlar. Geçenlerde kendime 2 tane parfüm almıştım 220₺ falan tutmuştu. Tanesi 100 tl birinin diğeri de 120. Neyse bunu da babamın anneme verdigi kredi kartı ile almıştım. Annem o zamanda kızmıştı neden kendi paranla almıyorsun karttan ufak şeyler alıyorsun diye. Halbuki kendi harçlığımı sadece yemek yiyeceğim zaman harcayabiliyorum ya da çok ihtiyacım olan bir şey olursa alıyorum. Babamın kartı varken oradan alayım istedim her neyse.
Babam bir arkadaşına 30 bin küsürlerde hediye almış kılıç. Arkadaşı ile ticaret yaptıgı için birbirlerine bu derece fiyatlarda hediyeler alıyorlar genelde. Kardeşimde bunu dile getirip benim içinde o 100 tl harcayınca sorun ediyorsunuz dedi. Ben de dogru dedim elaleme gelince sıvarsınız bize gelince 100 tl bile gözünüzde büyüyor dedim.
Sonra başladı benimle alay etmeye. “ Seme iş bul da işe gir.Paranı kazan” gibi gibi hakaretler…
Öncelikle ben işe girip çalışmak istemiyorum kendiside bunu çok iyi biliyor. Yüksek lisans yapmak istediğimi bilmesine rağmen yeni mezun birine bu şekilde işe bir baskısı yapıyor. Sanıyor ki her yeni mezun hemen iş buluyor.
Annem çok sığ görüşlü ve ben artık çok yoruldum.
Babam da aynı harcamalarımızı abartı bulur. Halbuki ihtiyacımız dışına asla çıkmayız. Ama görüyorsunuz ki 100 tl bile dert anneme göre…
30 bin tl ye hediye alan aile sizce asgari ücretle mi geçiniyordur ya?Haftalık 400 TL yetmediği için başlık mı açtınız. Aileler asgari ücretle geçiniyor çoluk çocuk. Bana biraz şımarık geldiniz.
Sizce orada konu sahibinin ailesinden mi bahsediyorumdur ya30 bin tl ye hediye alan aile sizce asgari ücretle mi geçiniyordur ya?
Herkes gelirine göre yaşar, oraları bilir, sosyal çevre diye bir şey var.Sizce orada konu sahibinin ailesinden mi bahsediyorumdur ya
Eee sen çalışmayı düşünmüyorsun, onlar da yaşı 22 olan ve zaten bunca yıldır bakıp okuttuklari çocuklarına üç - beş sene daha bakmak istemiyorlar.Evet çalışmayı şuan düşünmüyorum. Yüksek lisans yapıp akademisyen olmayı hedefliyorum. Bunun için de ingilizcemi geliştirmem gerekiyor. Hem iş hem ingilizce konusunda zorlanacağımı düşündüğüm iş çalışmayı düşünmüyorum.
Bir mesaj var yukarıda.Herkes gelirine göre yaşar, oraları bilir, sosyal çevre diye bir şey var.
Asgari ücretlinin oturduğu semtte bir çay 10 lira ise orta üst semtlerde 20 30 hatta daha üzeri.
Neyle neyi kıyaslıyorsunuz, çok saçma.
Konu sahibi yaşadığı hayat içerisinde bu parayla geçinemez, başkasını düşünüp aç mı kalsın kmlerce yol tepip ucuzunu mu arasın?
Para yönetimi vs güzel düşünceler ama hayat keşke öyle işlese. Torpilliler, zengin aile çocukları maddi imkanları dibine kadar kullanırken sen “aman para yönetimi öğrensin” diye kısarsan çocuk hayattan geri kalıyor. Mesela iyi bir puan alamamıştır gidip ışık üniversitesi yüzde sıfır burslu grafik tasarım bölümüne yazdırmak şımartmaktır. Gerekirse bir yıl daha çalışsın düzgün yer kazansın dersin. Ama dil öğrenimi, yüksek lisans falan bunlardan kısarsan anca zamandan çalmış olursun. Çoğu başarılı insanın arkasında da cidden aile desteği var. Medyada “zorluklardan geçmiş” diye lanse edilseler de o işin şov kısmı. İmkan varsa değerlendirilmeli.Benim ailem de böyle yapardı lakin para yönetimini öğrenmem için.
İhtiyaçlarımı onlar karşılar, günlük giderimi ise sınırlı tutmam adına yemek ve yol olarak hesaplarlardı.
Bu mantık ise doğru derim lakin varyemez şekilde sizin hayatınıza bir katkıları yok ise kızarım.
İş maddiyata gelince modern olur herkes 18 de git çalış para kazan, diğer meselelere gelince aa annedir babadır kalp kırılmaz, kötü söylenmez elbet yardımcı olacak bakacak edeceksiniz vs.
Kendi paranızı kazanıp üzerinizde sıfır söz sahibi olacaklarsa eyvallah, diğer türlü ise zaten başarılı ve tutumlu bir genç kadınsınız, ne istiyorlar daha!
Haftalık 400 tl çok mu sizce? Bayburtta mı yaşıyorsunuz?Haftada 400 lira veriyorlar demiyorsunuz da 100 lirayı çok gördüler diyorsunuz. Mantıklı mı bu?
100 lirayı çok gören 400 lirayı neden versin diyorum. Alıntıladığınız mesajı tekrar okur musunuz? Konu sapmamış olur.Haftalık 400 tl çok mu sizce? Bayburtta mı yaşıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?