anneler...lütfen banada akıl verin:(

yellowflower

Artik 59a geleyim:)
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
273
1
46
İzmir
gerginim uykusuzum konu farklı değil 'uyku' sorunumuz var,oğlum 2. ayını doldurmak üzere,şu bi iki güne kadar akşamları beşiğine koyar biraz sallardım,5-6 saat uyurdu,son iki gündür çıldırdı resmen,ne gece uykusu belli ne gündüz uykusu ,gözleri kıpkırmızı oluyo sallıyorum 10 dakika kuş uykusuna yatıyo hoopp gözler bi açılıyo sanki daha deminki uykusu olan çocuk o değil,karnını doyuruyorum,altını değişiyorum,gazını çıkarıyorum olmuyo,küçük bi ayrıntı vereyim,kayınvalidem bizde şuan,bişi yedikmi çocuğada tattırıyo,üzüm suyu veriyo,hurma yalatıyo,geceleri bağırsaklarına iyi gelir diye şerbet veriyo,bende kötü gelin olmamak için susuyorum bişi demiyorum,tabii bizim oğlanda şekerli şeyleri tadınca hoşuna gidiyo,ben sallıyorum o ağzını şapurdatıyo ben sallıyorum o ağzını şapurdatıyo,bi gram uyku olmuyo gözlerinde,biraz uzun oldu kızlar kusura bakmayın ama lütfen tavsiyelerinizi yazın,oğluma uyku düzenini tekrardan nasıl sağlayabilirim,şimdiden teşekkür ederim kızlar...

gerginim uykusuzum konu farklı değil 'uyku' sorunumuz var,oğlum 2. ayını doldurmak üzere,şu bi iki güne kadar akşamları beşiğine koyar biraz sallardım,5-6 saat uyurdu,son iki gündür çıldırdı resmen,ne gece uykusu belli ne gündüz uykusu ,gözleri kıpkırmızı oluyo sallıyorum 10 dakika kuş uykusuna yatıyo hoopp gözler bi açılıyo sanki daha deminki uykusu olan çocuk o değil,karnını doyuruyorum,altını değişiyorum,gazını çıkarıyorum olmuyo,küçük bi ayrıntı vereyim,kayınvalidem bizde şuan,bişi yedikmi çocuğada tattırıyo,üzüm suyu veriyo,hurma yalatıyo,geceleri bağırsaklarına iyi gelir diye şerbet veriyo,bende kötü gelin olmamak için susuyorum bişi demiyorum,tabii bizim oğlanda şekerli şeyleri tadınca hoşuna gidiyo,ben sallıyorum o ağzını şapurdatıyo ben sallıyorum o ağzını şapurdatıyo,bi gram uyku olmuyo gözlerinde,biraz uzun oldu kızlar kusura bakmayın ama lütfen tavsiyelerinizi yazın,oğluma uyku düzenini tekrardan nasıl sağlayabilirim,şimdiden teşekkür ederim kızlar...

gecmis olsunmu denir ne denir bilemedim. sicak bir banyo yaptirsan bebegine. yagla masaj falan yapsan. sicak tut. gaz icin damla kullaniyorsan onu dene. birde kotu gelin ol yani senin bebeginin huzurundan daha kiymetli degil. doktor kiziyor sonra vermeyin de. esinle konussan o uyarsa anne kucucuk bebege yapilirmi dur dese mesela

canım benim kızım da 2 ayını doldurmak üzere ve onun da bir günü diğerini tutmuyo. mesela dün çok güzel uyudu saat gece 1 den sabah 9 a kadar sadece bir kez kalktı emzirdim. ama bi önceki gün de sadece gece 2 den sabah 5 buçuğa kadar uyudu gündüz de pek uyumadı diyebilirim.
bebeklerde melatonin denen hormon 4 aylıkken salgılanmaya başlıyo ve bu hormon gece karanlıkta salgılanabiliyo. uyku yapma etkisi var dolayısıyla bebekler 4 aya adar gece ve gündüz uyku ayrımı yapamıyo. o yüzden bazen gece bazen gündüz uyuyolar yani 4. aya kadar uyku düzeni beklememek lazım.
sanırım olayın kayınvalidenle pek alakası yok sen yine iyi gelin ol bence sabırla,elbet düzene girecek uykuları da yemeleri de yeter ki sağlık olsun hepimiz ve bebişlerimiz için:emir_bebek:

kayınvalide faktöründen dolayı siz stres yapıyor bebekte bunu hissettiği için huzursuzlanıyor olabilir. Anne sıkıntılı ve huzursuz olduğunda bebeğin kakası bile farklı oluyor ki kaldı ki uykusu mutlaka değişir. inş yanılıyorumdur da siz stresli değilsinizdir:)

Allah bebeğinizi analı babalı büyütsün. Bebeklerin yoğun gaz sancıları genelde 20. günden sonra başlıyor 80. günden itibaren azalarak bitiyor, bu ayda zaten tüm bebeklerde az yada çok gaz sancısı olur ancak sizin kayınvalideniz bir de tadımlıkta olsa ek gıda veriyormuş arada, küçücük bebek üzüm suyu gibi ek gıdaları hazmetmekte zorlanabilir, bu da gazını ve karın ağrısını artırabilir, büyük ihtimalle bu sebepten uyumuyordur. Bebeklerin uyku saatleri yemek saatleriyle doğrudan ilişkilidir, hep aynı saatte beslerseniz hep aynı saatte uyurlar genelde, o aylarda zaten her 2 saatte bir 40 dk lık uykuları olacaktır zamanla ara açılıp uyku süreleri uzuyor, merak etmeyin tüm anneler üç aşağı beş yukarı aynı sorunu o zamanlarda yaşamıştır. Kayınvalidenizle konuşun dr lar bu aylarda önermiyor tadımlıkta olsa ek gıdayı diye, aile hek. ile tel. da konuştum falan diyin, ısrarlı bir şekilde takip edin ve yedirmeyin bişiler, görün bakın işiniz daha kolay olacak

Back