- 19 Nisan 2019
- 213
- 46
- 98
- 35
Evet gözle görülüyor. doktor önermediği sürece patoloji düşünmüyorum. 2 yıldır var malesefSedhak,dışarıdan gözle görülüyor mu lenf bezleri. Benim oğlunun boynunda olan görülüyor. Patolojiye sokmayı düşünüyor musunuz. Benim bazen aklımdan geçmiyor değil. Belirsizlik beni daha da çok korkutuyor çünkü. Bi de sizin ne kadar süredir bu sıkıntınız var. Bilgilendirirseniz sevinirim
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. bazen benimde nefesim kesilecek gibi oluyor. benimki de daha 2,5 yaşında. tüm tetkikleri yapıldıysa içini rahat tut derim. ama kontrollerini ihmal etme. 3 ay süre ile mutlaka ultrasonda baktır büyüme var mı diye. birde rutin kan tahlili yaptırırsın arada. rabbim evlatlarımızı korusun.sedhak, iki yıldır sorun yaratmıyorsa birşeyi yoktur çoçuğunuzun. Benim de oğlumun gözü ikinci kez kanlandı, beyazı kısmı kızardı. Ve ilk tarafı değil de boynunun diğer tarafında kafasını çevirdiği zaman şişlik fark ettim. Antibiyotik şurup da kullanıyoruz hala ona rağmen fark ettim ama ilk tarafta ki kısmı tamamen sönmese de çok küçüldü. Ne yapayım ne edeyim bilmiyorum gerçekten çok korkuyorum. Herkes bana aklımı kaybedecekmısım gibi bakıyor ama o daha çok küçük 3,5 yasında ve ben gerçekten çok korkuyorum
Canım benim yaaaSedhak, herhangi bir enfeksiyon geçirdiğinde şişiyor mu bebeğinin lenf bezleri. Bugün doktora gittik çaplarını ölçtü küçülmüş görünüyor dedi. İki gün önce çıkan yer için de bir yorum da bulunmadı. Kan tahlili yaptı kan temiz. Periferik yayma testi yapıldı o da yarın çıkacak. Doktor sorun yok görünüyor diyor ama içimde ki korkuyu bi Türlü atamıyorum. Bu korku o kadar içime işledi ki anlatamam. İnşallah periferik yayma testimiz de temiz gelir. Kan alacaklar diye ellerini morarttılar yavrumun
Benim de oğlum da var. Boynunda yaklaşık bir sene oldu. Küçülmüyor da büyümüyor da. Ara da da ensesinde çıkıp tekrar kayboluyor. Doktor test yapma gereği dahi duymadı. Şiddetli karın ağrısı, uykudan uyandıracak kadar şiddetli baş ağrısı, yatağı ıslatacak kadar terleme, sürekli ateş, olmadığı sürece sıkıntı değil dedi. Sizdd boşa telaşlanmayın bence. Erkek kardeşimin göğüs kafesinin orda vardı küçükken. Yıllarca durmuş öyle.Sedhak,oğlum 3 buçuk yaşında. İlk olan taraf yaklaşık bir aydın var, ikinci olan tarafı 4 gündür falan var. Prof bi doktora götürdüm dedim bu ikinci niye oldu, bir açıklama yapamadı. Tüm ilaçları da kestirdi. Pereferik yayma sonucu da temiz geldi çok şükür ama hala korkuyorum. Sonuçta çocuk bunlar su çiçeği geçirecek kızamık falan her hastalık geçirdiklerinde bu lenf bezleri sağında solunda artacakmı. Bu endişe beni çok korkutuyor. Çoçuğumu dışarı bile çıkartmıyorum evime misafir almıyorum korkumdan. HErkes pereferik yayma da temiz çıktı niye korkuyorsun diyorlar. Ama her hastalıkta yenisi mi çıkacak
3 yaşlarındaydı farkettigimde. Zaten nezle, grip de büyür demişti doktor. Bizim ki diş çıkarırken çıktı. Şimdi 4 yaşında. Arada bakıyorum sadece. Sürekli takmak kötüyü çağırmak gibi geliyor bana. Bayağı stres yapmıştım başta. Doktor kan almayı dahi istemedi, elimize gelme şeklinden bile belli olur az çok, çocuğu yormanın anlamı yok demişti. Ek şikayetler olursa önemli demişti. Allaha şükür sıkıntımız olmadı. Tekrar da gitmedim doktora bu konudaParolaben,sizin çoçuğunuz kaç yasında. Sizin ki de enfeksiyon sonucu mu oluştu boynunda ki şişlik. Nezle, grip tarzı birşey olduğunda o şişlik büyüyor mu hiç
Reaktif lenf bezi korkulacak bi şey değildir. Enfeksiyondan sonra kalır zamanla küçülür. Boyutları neydi acaba ?Hepinize merhaba..beni cok endiselendiren uykumu kaciran bir sorunum vr...
Kızım 3.5 yasinda...ve kulak arkasinda, kafa arkasinda,boyunda,kasığında ele gelen sisik lenf bezleri var. 3 doktora goturdum elle.bakip patalojik deil cocujlarda cok olur dediler..en son da ultrason yaptirdim.reaktif cikti lenf bezleri..sorun yok dedi doktor..enfeksiyon kaynakli yani..ama.ben durunamiyorum.kafam.rahatlamio..surekli bakiorum sizin cocuklarda var mi?
canım endişeni anlıyorum ama lütfen o kadar abartma yani dışarı çıkarmayacak, eve misafir kabul etmeyecek kadar. yazık o çocuğa. hayatını kısıtlama. bir şey olsaydı mutlaka testlerde çıkardı. doktorlar bazı kişilerde hiç kaybolmadığını, yıllarca orada durduğunu ve bi zararı olmadığını söylüyor. ben çocuk hastanesinde çalışıyorum. kötü huylu bir şey olsa o kadar çabuk ilerliyor ki. o lenf nodları kocaman oluyor, boynu kaplıyor resmen ve mutlaka yan belirtiler veriyor, kusma, ateş, kilo kaybı karın ve baş ağrısı gibiSedhak,oğlum 3 buçuk yaşında. İlk olan taraf yaklaşık bir aydın var, ikinci olan tarafı 4 gündür falan var. Prof bi doktora götürdüm dedim bu ikinci niye oldu, bir açıklama yapamadı. Tüm ilaçları da kestirdi. Pereferik yayma sonucu da temiz geldi çok şükür ama hala korkuyorum. Sonuçta çocuk bunlar su çiçeği geçirecek kızamık falan her hastalık geçirdiklerinde bu lenf bezleri sağında solunda artacakmı. Bu endişe beni çok korkutuyor. Çoçuğumu dışarı bile çıkartmıyorum evime misafir almıyorum korkumdan. HErkes pereferik yayma da temiz çıktı niye korkuyorsun diyorlar. Ama her hastalıkta yenisi mi çıkacak
tamamen kaybolmuyor, sadece enfeksiyon geçirirken büyüyor sonra biraz küçülüyor. ben onkolojiye götürdümseneler sonra enfeksiyondan kaynaklı olan lenf şişlikleri çoçuğunda tamamen küçülüp kaybolan varmı. Bir ömür boynunda kalacak mı yoksa bu şişlikler çocuğumun. Bi de sizler hangi bölüme götürdünüz çocuklarınızı. Ben çocuk hastalıkları doktoru ile çocuk enfeksiyon bölümüne götürdüm
Bir düşünün, kaç yaşında insanlarız bizim bile boğazımıza kızarınca bezelerimiz şişiyor aynı mantık işte. Zaten lenfler vücudun savunma mekanizması, boğazı kızardığı için şişmişti şu anda. Mikrop kaynaklıdır. Kendi kafanıza göre antibiyotik kullanmayın, doktorun verdiklerini kullanın. Doktor vermeden sürekli antibiyotik kullanımı sonucu bağışıklık kazanır vücudu, işe yaramaz olur antibiyotiklermerhaba sevgili anneler. Benim oğlumun hem boynunda hemde diğer tarafında çenesinin altında lenf bezi şişmişti. Çaplarını ölçtürdük 1,2cm ikisi de. Pereferik yayma da yapıldı temiz çıktı sonuç ama yeni bir derdim var. Oğlum iki gün önce 39derece ateşlendi ve acile götürdüm Boğaz’ı çok kızarmış dediler. Bi ateş düşürücü şurup verdiler. Boğaz kültürü aldılar sonucu yarın cıkacak. Çenesinin altında ki lenf bezi ateş çıktıktan sonra gözüme daha büyümüş gibi geliyor ve gerçekten çok korkuyorum. Ateş durumunda şişmesi normal mi,kendiliğinden şişi iner mi, antibiyotik tedavisi gerekir mi indirmek için. Eşime diyorum ama çok panik biri olduğumu söylüyor. On gün önce çocuğun tüm tahlillerini yaptırdık hala niye korkuyorsun diyor ve onun bu rahatlığı beni iyice yıpratıyor. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan anne var mı. Gerçekten çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?