Çocuk Hastalıkları Anneler, lenf bezleri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim oğlumda 1 yaşında lenf bezleri hastalıktan dolayı şişti sonra inmedi sürekli testler tahliller yapıldı arastirildi kanı yurtdışına kadar gitti sonra 1 sene enfeksiyon servisinde takibi yapıldı enfeksiyon bişey bulamayınca onkolojiye yolladı 8 ayda onkolojiye test ler tahliller yapıldı 2 tarafında da vardı şişlik ve gözle farkediliyordu ama enteresan bi şekilde benim oğlum hiç hasta olmuyor gayet saglikliydi neden bu kadar test tahlil yapıldı inanin şuan şaşıyorum istanbula gittim cerrah paşaya orda da testler tahliller her doktor başka bir tahlil istiyordu 2 sene sürekli gittim geldim profesör bi doktor tanıdığım vardı durumu ona anlattım benim oğlumda da var ergenlikte geçer dedi oğlum şuan 8 yaşında hala lenf bezleri şiş duruyor ama hiç bir sıkıntımız yok içinizi ferah tutun çocukta genel bi rahatsızlık hastalık yoksa sorun etmeyin

Yasayan var mi.baska coxugunda

Sizin nie 2 haftada.cikti sonuc ne yaptilar ki benim bir ultrasonla
Antibiyotik tedavisi yapildi küçülme var mı diye tedaviden sonra tekrar ultrasonla baktilar kan tahlilleri vs. iki hafta sürdü en sonunda enfeksiyon dediler ve ben cok rahatlamistim.

Sizin yavrunuzunda cesitli yerlerindemiydi acaba.gecmis.olsun buarada

Merhaba,suan TLC kanalında lenf bezleri şişen 2 yasındaki bir cocugu anlatıyor.İnanın hiçbir bilgim yok ama aklıma geldi konunuz yazmak istedim

Reaktif dedilerse korkmayın.cocuklarda çok sık olurmuş.benim geçen haftalarda oldu hissettiğim 1 sislik.kbb ye gittim Dr 2 tane dedi tam ceneçaltinda.boyun ultrasonu çekildi reaktif dendi. Tedavi ve takip gerektirecek ya da patolojik bir şey değilmiş.20 lik dişlerimle ilişkilendiriler.yani vücut bir sebepten savaş halindeyken lenf bezleri şisermiş. Can tatlı ben de çok korktum ama evlat da başka sizi çok iyi anlıyorum .hiç endiselenmeyin

Canim tahliller temiz ciktiysa bi sorun yoktur zaten doktorunuzda soylemis kafana takma belki zamanla kaybolur. Bizlerinde sisiyor bi enfeksiyon olunca. Takilma bence

Soğuk algınlığı.. diş iltihabı..gibi bir rahatsızlık geçirip tam tedavi olmadıysa lenfler reaksiyon gösteriyor.. bende olmuştu.. çok zaman almıştı geçmesi.. sabredin geçer.. takmayın üzülmeyin..ins

Despera Ne hissettiginizi o kadar iyi anlıyorum ki. Korkma demesi çok kolay bilirim, ben de kendi olayımızı anlatayım size, inanıyorum ki biraz rahatlayacaksınız. Geçen sene kışın enfeksiyon başladı, beta dedi doktor deposilin iğne yaptırdı. O güne kadar iki günden fazla ateşini görmediğim 6 yaşındaki oğlumun, depo iğneye rağmen ateşi düşmedi. 5 gün olduğunda, ben biyokimyada doktora yapıyorum, kuzenim de çocuk onkolojide doçent, aldım götürdüm kuzene. Nasıl korkuyorum, lenf düğümleri olmuş kocaman, günlerdir 1 saat uyumamışım, taramadigim literatür kalmamış, ingilizce almanca dahil. Dedim napiyorsan yap, ben aklımı kaçıracağım çok korkuyorum. Periferik yayma, ultrason hepsini yaptık. Sonuç:reaktif. Ateş 7. Gün düştü. Neden sonra anladım ki, penisilin yeterli değil, ağızdan antibiyotikle desteklemek gerekir bazen, ileri olgularda. Lenf nodülü mü? Hala hissedilir durumda, ama küçüldü.
Bak çok endişelesin, ama reaktif denmisse korkma bu bir. Endişemi yenemiyorum, çocuğa yansıtıyorum diyorsan, çocuk hematolojiye bir götür. Ve şunun bilgisini vereyim,lenf nodülü olan her 100 çocuktan sadece 3 tanesine biyopsi gerekir. Ve biyopsi sonucu kötü çıkan da bu üç tanenin yüzde üçüdür. Gereğini yap ve korkma tamam mı canım.

Oğlumun da geçen yazdan beri çene ile kulak arasında boynunda var. Ara ara ensesinde de de çıkıyor. Ama boynunda ki kaybolmuyor hiç. Doktor gece yatak ıslanacak kadar terleme, şiddetli karın ağrısı, baş ağrısı, geçmeyen ateş, aşırı kusma, gibi belirtilerden olmadığı sürece meraklanmamam gerektiğini böyle bir durum ile birlikte olursa ileri tetkik yapacağını söyledi. Ben de çok kafaya takmıştım.

Benim kızlarımda da var doğuştan hemde.
Korkulacak bişey değil.

bnm çocugumda da ocak ayında ateşlenmesi ve boğaz enfeksiyonu sonucu çıktı çok panik oldum netten okuyunca insan zaten neye uğradığını şaşırıyor. kan temiiz çıktı kbb ye gittim ultrason reaktif çıktı kenarları normal Allaha şükür anca öyle rahatladım. gözle görünür şekilde fındık gibi duruyordu 3 ayda küçüldü görülmüyordu ama elleyince azcık ele geliyordu şimdi ise gene hasta oldu ve gene çıktı gözle görülüyor ben gene düşünüyorum şimdi... anlıyorum sizi ben de kaygılı bir insanım çok Allah bize kolaylık versin. sürekli düşünüyor insan keşke biraz rahat olabilsek ..

Bu konuyu takipte kalmak istiyorum. inanın ne yalan söyleyim böyle bi konu bulmak için girdim buraya ve yazılanları okuyunca mutlu olup rahatladım. çünkü bu konu şuan hayatımın problemi diyebilirim.
oğlumda 2 yıl önce boyunda her iki tarafta lenf bezlerinin şiştiğini gördüm, tabi hemen doktora...
onkoloji, hematoloji... kan testleri, yama, ultrason, röntgen , iyice bi tarandı.
çok şükür bişey çıkmadı. antibiyotik verdiler kullandık ama 2 yıl geçmesine rağmen onlar orada sabit duruyor.
Her 3 ayda bir düzenli kontröle götürüyoruz. Şimdi soğuk algınlığı geçiriyor ve o lenf nodlarından biri kocaman olmuş durumda, büyük ihtimal enfeksiyona bağlı.
Ama gelgelelim ki bu durum beni aşırı endişelendiyor. Sürekli gözüm, aklım çocuğun boynunda. Her şeyi ona bağlıyorum, aklıma hep en kötüsü geliyor. Nefret ediyorum o nodlardan. Onlar kaybolmadan rahatlayamayacağım.
Allahım evlatlarımızı korusun, bizi korktuklarımızla karşılaştırmasın.

Merhaba. Benim çocuğum da aynı durumda şimdi ve gerçekten çok korkuyorum. Sizin çocuğunuza nasıl testler yaptılar. Antibiyotik tedavisi uyguladılar mı. Şişlikleri indi mi nolur beni bilgilendirin

Yavrunuzun şişlikleri hala gözle görülüyor mü

Cumartesi günü doktor kontrolü var. Doktor lenflerde küçülme olmazsa patalojiye gönderecekmiş. Sizde küçülme goruldu mü peki sizi de gonderdiler mi patolojiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…