- 16 Şubat 2019
- 150
- 244
- 53
- 47
- Konu Sahibi yoyoeffectli
Kızım 13 yaşında ve 13 senedir bu problemle savaşıyorum.Hic kendini üzmeye yıpratmaya değmiyor inan bana.ve kızım 34 kilo şuan.olmuyor yemiyor iştahsız ve ben artik bunu kabullendim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle çok zor. Hiç peşinden yemekle koşmadım her daim kendi kendine yedi ne yediyse. Ama yemeyince kendimi kötü hissedip yediği şeylerden veriyorum illa ki. Alıştı buna heralde artık. Nasıl olsa başka şeyler verir annem kafasına girdi. Birkaç gün öğün saatleri dışında hiçbir şey vermemeye çalışacağım. Umarım bu küçük inat savaşını ben kazanırım.Meyve suyu besleyici degil. Tam aksine seker deposu. Cocuk yemiyor diye, illa seker deposuda verilmesine gerek yok. Ve o salçayi, bolonez sosuna dönüstür bence. Yani içine kiyma, havuc, sogan, kabak,.. birçok sebze içine at. Makarna ve azicik üstüne peynir koyarsan, o sebzelerin farkina bile varmaz :)
Ve Y yoyoeffectli Bence en önemli unsur takmamak. Ben hiç tabak ile kizimin pesine kosmadim mesela. Yemiyorsa doymustur diyorum yada cani çekmiyordur. Cok baskilarsan artik is güç savasina döner ve çoçukta tiksinme olur. Artik hiç yemek istemez. Ayni sekilde banada küçükken meyve böyle dayatiliyordu. Halen nefret ederim meyveden. Yiyemem. Adeta bir travma gibi birsey oldu.
Tabi bunu doktorunuz ile iyi takip etmeniz gerekir. Yani boyu, kilosu saglikli olmasi lazim. Ara ara kontrola gidin, ondanda tavsiye alin.
Ancak dedigim gibi bence takma. Cocgun saglikli ise, mutlu ise en önemlisi o zaten. Ki evet yapilmasi çok zor birsey. Bende anne olarak "acaba yeterici kadar yedimi" "acaba aciktimi" diye düsünürüm. Cocugum yemeseydi bende huzursuz olurdum. Yani duygularini anliyorum fakat huzursuzlik ilede kisir döngü olur sizin için.
Ne diyeyim, sabir, güç, küvvet diliyorum sana. Cocuk yetistirmek zor iste![]()
Of off sizi öyle iyi anlıyorum ki. Keşke böyle olmasaydı.Kızım 13 yaşında ve 13 senedir bu problemle savaşıyorum.Hic kendini üzmeye yıpratmaya değmiyor inan bana.ve kızım 34 kilo şuan.olmuyor yemiyor iştahsız ve ben artik bunu kabullendim.
Benim kızım bu saydıklarını da yemiyor. 2 yaşında.hep öyleydi her zaman iştahsız seçici. Artık aksına bıraktım çünkü ne yapsam olmadı.Şansım varsa bazen köfte yer. Yoksa o da yok. Bir tek kahvaltısı iyi maalesef. Sizlerin de çocukları böyle mi?
Kesinlikle çok zor. Hiç peşinden yemekle koşmadım her daim kendi kendine yedi ne yediyse. Ama yemeyince kendimi kötü hissedip yediği şeylerden veriyorum illa ki. Alıştı buna heralde artık. Nasıl olsa başka şeyler verir annem kafasına girdi. Birkaç gün öğün saatleri dışında hiçbir şey vermemeye çalışacağım. Umarım bu küçük inat savaşını ben kazanırım.![]()
İnşallah canım en kısa zamanda az da olsa her şeyden yer çocuklarımız.Benim kızım bu saydıklarını da yemiyor. 2 yaşında.hep öyleydi her zaman iştahsız seçici. Artık aksına bıraktım çünkü ne yapsam olmadı.
Öyle tam da söylediğin gibiIçin yaniyor, kesinlikle anliyorum. Anne olarak herseyi abartiyoruz. Yani sanki o yemege yemezse çok kötü bir hastaligi olacakmis gibi. En çokta kendimizi elestiriyoruz, "iyi annelik" yapamadik ve ondan yemiyor gibisine.
Ki alakasi bile yok. Iyi bir annesin Anneligin kistasi yedirmek degil. Inat savasini kazanirsin umarim ancak püf noktasi, bu savasin var oldugunu belli etme :) Ben eger ögünü yemez ise, en fazla yogurt veriyorum. Baska birsey hazirlamiyorum. Pozitif ol! Basaracaksin!! Bol sanslar diliyorum!!
Aferin güzel kızımıza, uzatmadan rahatlatmış anneciğini, darısı bizim minik inatçı keçilerimizeBu model bir çocuk bendede vardı şuan 7 yaşında mantı ve sulu köfte harici pek bişey yemezdi 2yaşına kadar güzel yerdi birden değişti meyvede sadece muz yiyordu ama okula başladı buyıl hayretler içindeyim brokoli yiyorum ondan istiyor karnı bahar yapıyorum bende yiyecem diyor meyve portakal mandalina hayatta yemezdi şimdi okula bile götürüyor zaman diyorum kendinizi yıpratmayın
Gidiyor zaten ama henüz pek bir işe yaramadı. Gerçi bir anda büyük bir değişim beklemiyorum. Ama pozitif bir şeyler görmek istiyorum artık. Yaprak sarmasını çok severdi. Geçen gün koca tencere sardık kaynanamla. Yemedi 1 tane bile yemedi yaDört buçuk yaşındaki oğlum katı gıdaya yeni yeni başladı. Yani başladı dediysem meyve falan değil patates yumurta makarna pilav ayran mercimek çorba sadece bunları yiyor. Okula başladığımdan beri. Yani bir kaç aydık. Porsiyonları da minicik. Devam sütü içti sadece. Onu da içti sayılmaz 120 ml içtiği zaman sevinirdim. O derece yeme sorunu vardı. Çevremde eşi benzer yok böyle yemeyen görmedim. Sana tavsiye olarak sadece kreşe ver diyebilirim. Belki faydası olur. Bana oldu çünkü.
Zaman verin biraz. Anlıyorum üzüntünüzü ama inanın benim oğlum dört yıl tamamen aç gezdi. Gören herkes gözlerinin altına ne oldu diye sorardı. Öyle mordu ki vitamin takviyesi verdiğim halde düzeltemedim. Üstüne gittikçe kötüye gitti sanki. Israrcı sakın olmayın. Öğretmeniyle mutlaka görüşün bu konuyu.Gidiyor zaten ama henüz pek bir işe yaramadı. Gerçi bir anda büyük bir değişim beklemiyorum. Ama pozitif bir şeyler görmek istiyorum artık. Yaprak sarmasını çok severdi. Geçen gün koca tencere sardık kaynanamla. Yemedi 1 tane bile yemedi ya![]()
Meyve suyu derken kendi sıktığım meyvesuyu. Yemeyen çocuğunuzun olmadığı çok belli. Çünkü makarna sosuna sebze veya peynir koyarsam çocuğun mutfağa bile girmeyeceğini bütün iştahsız çocuk anneleri bilir. Bu dediğinizi belki 1 yaşındaki çocuğa yapabilirsiniz anlamayabilir. Ama 2 yaş ve üzeri çocuklara hiçbişey yutturamazsınız benimki yutmuyo en azındanMeyve suyu besleyici degil. Tam aksine seker deposu. Cocuk yemiyor diye, illa seker deposuda verilmesine gerek yok. Ve o salçayi, bolonez sosuna dönüstür bence. Yani içine kiyma, havuc, sogan, kabak,.. birçok sebze içine at. Makarna ve azicik üstüne peynir koyarsan, o sebzelerin farkina bile varmaz :)
Ve Y yoyoeffectli Bence en önemli unsur takmamak. Ben hiç tabak ile kizimin pesine kosmadim mesela. Yemiyorsa doymustur diyorum yada cani çekmiyordur. Cok baskilarsan artik is güç savasina döner ve çoçukta tiksinme olur. Artik hiç yemek istemez. Ayni sekilde banada küçükken meyve böyle dayatiliyordu. Halen nefret ederim meyveden. Yiyemem. Adeta bir travma gibi birsey oldu.
Tabi bunu doktorunuz ile iyi takip etmeniz gerekir. Yani boyu, kilosu saglikli olmasi lazim. Ara ara kontrola gidin, ondanda tavsiye alin.
Ancak dedigim gibi bence takma. Cocgun saglikli ise, mutlu ise en önemlisi o zaten. Ki evet yapilmasi çok zor birsey. Bende anne olarak "acaba yeterici kadar yedimi" "acaba aciktimi" diye düsünürüm. Cocugum yemeseydi bende huzursuz olurdum. Yani duygularini anliyorum fakat huzursuzlik ilede kisir döngü olur sizin için.
Ne diyeyim, sabir, güç, küvvet diliyorum sana. Cocuk yetistirmek zor iste![]()