• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler , hatta fikri olan herkes bakabilir mi? (Kızımın yemek yememesi)

Bir de lütfen salam vermeyin. Pastırma falan deneyebilirsiniz salama benzer olarak ama o da güvendiğiniz bir kasaptan olsun.

Ayrıca damak tadı değişen bir şey; ben küçükken hiçbir şey yemezdim annem zorladıkça da inat ederdim ama lisede düzeldim. Şu an yemediğim hiçbir şey yok. Sebzeyi de eti de çok severim.

annemin söylemesine göre 4 yaşımdan 13 yaşıma kadar zorla yemek yemişim hatta ben de hatırlıyorum yedirmek için kuzenimle yarıştırırdı beni yemezsem de tehdit ederdi :işsiz: ama sonra bir iştah açıldı ki hala durduramıyorum:kk77: sanırım bazı çocuklarda oluyor canım öyle şu an yeğenimde aynı şekilde ablam iştah açıcı veriyor diye biliyorum doktor vermiş :)

Herkese merhaba.Yakında 3 yaşına girecek bir kızım var. İlk 1,5 sene çok iyi yemek yerdi. Yani çeşitli ve yeterli beslenirdi. Ama 2 yaş dönemi ve şimdiye dek ne yapsam da asla yemiyor. Sevdiği birkaç şeyi dönüşümlü yapıyordum yiyordu. Artık onu da yemiyor. Aç kalmasın diye peynir, zeytin, salam, tatlı biber, havuç, ceviz, badem gibi şeyler veriyorum. Ama kızlar mahvoldum ben artık. Ona akşam yemeklerini nasıl yediriceğimi sevdireceğimi hiç bilmiyorum. Gerçekten çok çaresizim. Lütfen bana bir yol söyleyin yapayım. Aç uyumasını istemiyorum yavrumun😔
Eger her hangi bir saglik sorunu yoksa yapacagini ve ise yarayan tek cozum kendi yemek isteyene kadar yedirmeye zorlamamak. Belli oğunlerde yemek teklif edin hayir derse hic orali olmayin karsisinda guzelce siz yiyin. Bu ara ogunlerde atistirmalikta vermeyin birseyler. Teklif edin reddetdikce sen bilirsin diyip siz istahli istahli yiyin. Hic orali olmayin. Atalarimizin bu hususta guzel bir sozu var. Aç olan taşı yer .

annemin söylemesine göre 4 yaşımdan 13 yaşıma kadar zorla yemek yemişim hatta ben de hatırlıyorum yedirmek için kuzenimle yarıştırırdı beni yemezsem de tehdit ederdi :işsiz: ama sonra bir iştah açıldı ki hala durduramıyorum:kk77: sanırım bazı çocuklarda oluyor canım öyle şu an yeğenimde aynı şekilde ablam iştah açıcı veriyor diye biliyorum doktor vermiş :)
Ay inşallah ben de çocuğumun yaptığım yemekleri yemesini görürüm🤗

Eger her hangi bir saglik sorunu yoksa yapacagini ve ise yarayan tek cozum kendi yemek isteyene kadar yedirmeye zorlamamak. Belli oğunlerde yemek teklif edin hayir derse hic orali olmayin karsisinda guzelce siz yiyin. Bu ara ogunlerde atistirmalikta vermeyin birseyler. Teklif edin reddetdikce sen bilirsin diyip siz istahli istahli yiyin. Hic orali olmayin. Atalarimizin bu hususta guzel bir sozu var. Aç olan taşı yer .
Deneyeceğim🤗

Bu arada salam demişken şu gerçek etten yapılan dilimlerden yiyor. O da sağlıksız ama yapacak bir şey yok canı isterse hayır diyemiyorum buna 🤔

Balik yagi şuruplarını denediniz mi bilmiyorum ama benim oglumun 2 yasina kadar emzirmem sebebiyle istahi yoktu hep meme seklindeydi. Anne sutunden sonra biraz açıldı ama tam degildi o balik yagi surubu istahini açtı benim oğlumun ama her cocukta ise yarar mi bilmiyorum 🤷‍♀️

Bence hiç gerek yok dediğim gibi sağlıksız her şeye öyle bir iştahı var ki. Önüne geçmesem neler neler yer. İşte sağlıklı şeyleri Nasıl yemeli napmalıyım😕
Ben çok iştahsız bir çocuktum o yüzden sordum bunu. Annem ağladığını söyler bir keresinde. Yaklaşık beş yıl önce iştahım bir açıldı pir açıldı. Ama tabi keske ufak yaşlarda yemem gerekenleri yeseydim.

Sağlıksız şeyleri ortadan kaldırmadiginiz sürece yemeye devam edecek. Ne kadar dirense de aç kaldığı noktada az da olsa yiyecek yani. Ya bu yolu deneyeceksiniz ya da ödül yolunu. Pirasani yersen makarna da yiyebilirsin gibi. İkinci yol daha az yıpratıcı bence ikiniz için de.

Onceden yerken neden yememeye basladi acaba? Sınırlı cesit yedigi icin sıkılmış olabilir mi? Hic mi sevdigi yedigi bir sey yok?
Bi doktora goturun bence

Ayni model bende de var. 3,5 yaşında. 1 yıldır durum aynı. Yediği şeylerden de vazgeçti. Süt ve meyve ile yaşiyor. Sade pilav, patates kızartması ve sade makarna diğer yedikleri ki bunları da reddettiği oluyor. Sütü de biberonda olmazsa kabul etmiyor. Bir ara kilo verdi. Doktor boyu kilosu ortalamanın üstü bence yapacak birşey yok diyor. Konuyu takipteyim.
Sanki ben yazmışım bunları birebir aynı şeyler oğlum 2,5 yaşında ama durum aynı sizin ki gibi ha bu arada kızımda 9 yaşında onunda diğerinden aşağı kalır yanı yok yemek yedirmek benim en büyük yaram valla etrafta iştahlı çocuk gördükçe içim kavruluyor kahroluyorum haa diğer çocuklara maşallah suphanallah ama insan imreniyor işte keşke yeseler diye😢😢

Yok tırnaklarının kenarı soyulmuyor. Yok sınırlı değildi ilk menülerinde her türlü sebze meyve et ürünleri vardı. Yiyordu. Nolduysa yemiyor artık. Şu anda acıkmış pizza istiyor benden😳

Balik yagi şuruplarını denediniz mi bilmiyorum ama benim oglumun 2 yasina kadar emzirmem sebebiyle istahi yoktu hep meme seklindeydi. Anne sutunden sonra biraz açıldı ama tam degildi o balik yagi surubu istahini açtı benim oğlumun ama her cocukta ise yarar mi bilmiyorum 🤷‍♀️
Balığa alerjisi var artık balığa yanaşamıyoruz maalesef.

3 yaş çocuğum var.
Kurallarla gittim hep. O gün ne piştiyse onu verdim, ek yemek vermediğim için de bir süre aç kalınca o gün yediklerini yemek zorunda kaldı.
Bir de masaya cidden aç oturtturum hep. Ara öğün, abur cubur yada çerez meyve çok vermem. Eni konu aç oturunca taş versen kemirecek kıvamda oluyordu. Yani yemekten önce ceviz yerse, muz yerse çikolata kurabiye yerse yemekte de sevmediğini yemiyor. Ama çok açsa yiyor.
Diğer yolum da çocuğu gözlemlemek. Köfte sevmez ama ekşili köfte yer. Sebze yemezdi ama portakallı pişince yerdiz fark ettimki çocuk salça sevmiyor. Şimdi salçasız çözümler buldum genelde red etmiyor. Çocuğun damak tadını da gözlemlemek gerek.
Ama genelde biz anneler çocuğu hiç yemiyor derken bile yediriyoruz. Mesela ara öğünde çok atıştırmalık yiyorsa masada çok yemek yemez. Yada beklentinize de bakmalısınız. Ben bazen iki üç adet makarna yarım köfte biraz ayran yese aç diyordum. Halbuki mide kapasitesi belli. Artık bakmıyorum yediğine. Tabağına koyup kendi yemeğimi yiyorum. Yemezse de ısrar etmiyorum. Bir kaç gafta içinde şunu anladı. Yiyecekse kendine yiyecek, yemezse de aç kalkacak. Bunu anlayınca yemeye başladı

Yok tırnaklarının kenarı soyulmuyor. Yok sınırlı değildi ilk menülerinde her türlü sebze meyve et ürünleri vardı. Yiyordu. Nolduysa yemiyor artık. Şu anda acıkmış pizza istiyor benden😳

Hah işte gece bu saatte verneyin. Bırakın bir gece aç yatsın. Sabah kahvaltıda hüzel yer. Bir iki aç yatmadan sonra öyle bir yiyorlar ki.
Ben en azından mutfak kapandı oğlum, masada yemen lazım diyorum. Evin kurallarını bildiği için başının çaresine bakıyoe ve mecbur yiyor

Evet galiba benim de çok suçum var. Çok şey yiyor akşama kadar. Anladığım kadarıyla birkaç gün aç kalması sorun olmaz. Ben de öyle yapayım biz ne zaman ne yersek yer yoksa hiçbir şey yok içecekten başka ay inşallah şu duygusallığımı aşarım😭

Çocuklarda alışılagelmiş şeyler bunlar deyip geçiyorum. Ebeveyn için yıpratıcı tabii. Ben çareyi zorla ağzına yemek tıkmakta buldum. Tabii buna çözüm denirse. Çünkü bunun da zararları var

Aynı şeyleri yaşıyorum. Benimki 5 yaşına girecek. Çözümü kafaya takmamakta buldum. Bir de kreşe gidince biraz biraz yemeye başladı. Akşam yemeğini beğenmedi mi haşlıyorum bi makarna salça yoğurt falan koyuyorum meyve suyuyla azıcık besleyici olsun diye oturup onu yiyor. Yemezsen başka yemek yok diyorum. Haftada bir gün mutlaka tavuk pilav bayılıyor. Ben de küçükken yemek yemezmişim bana çekmiş malesef. Hatırlıyorum 5. Sınıfta annem zorla eliyle yedirirdi. 20 kiloydum ergenliğime kadar. Boşverin düzelir düzelmezse de kendi bilir. Stres yaptıkça inat ediyorlar.

Meyve suyu besleyici degil. Tam aksine seker deposu. Cocuk yemiyor diye, illa seker deposuda verilmesine gerek yok. Ve o salçayi, bolonez sosuna dönüstür bence. Yani içine kiyma, havuc, sogan, kabak,.. birçok sebze içine at. Makarna ve azicik üstüne peynir koyarsan, o sebzelerin farkina bile varmaz :)

Ve Y yoyoeffectli Bence en önemli unsur takmamak. Ben hiç tabak ile kizimin pesine kosmadim mesela. Yemiyorsa doymustur diyorum yada cani çekmiyordur. Cok baskilarsan artik is güç savasina döner ve çoçukta tiksinme olur. Artik hiç yemek istemez. Ayni sekilde banada küçükken meyve böyle dayatiliyordu. Halen nefret ederim meyveden. Yiyemem. Adeta bir travma gibi birsey oldu.

Tabi bunu doktorunuz ile iyi takip etmeniz gerekir. Yani boyu, kilosu saglikli olmasi lazim. Ara ara kontrola gidin, ondanda tavsiye alin.

Ancak dedigim gibi bence takma. Cocgun saglikli ise, mutlu ise en önemlisi o zaten. Ki evet yapilmasi çok zor birsey. Bende anne olarak "acaba yeterici kadar yedimi" "acaba aciktimi" diye düsünürüm. Cocugum yemeseydi bende huzursuz olurdum. Yani duygularini anliyorum fakat huzursuzlik ilede kisir döngü olur sizin için.

Ne diyeyim, sabir, güç, küvvet diliyorum sana. Cocuk yetistirmek zor iste :(

Back