• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler , hatta fikri olan herkes bakabilir mi? (Kızımın yemek yememesi)

yoyoeffectli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2019
142
359
53
Herkese merhaba.Yakında 3 yaşına girecek bir kızım var. İlk 1,5 sene çok iyi yemek yerdi. Yani çeşitli ve yeterli beslenirdi. Ama 2 yaş dönemi ve şimdiye dek ne yapsam da asla yemiyor. Sevdiği birkaç şeyi dönüşümlü yapıyordum yiyordu. Artık onu da yemiyor. Aç kalmasın diye peynir, zeytin, salam, tatlı biber, havuç, ceviz, badem gibi şeyler veriyorum. Ama kızlar mahvoldum ben artık. Ona akşam yemeklerini nasıl yediriceğimi sevdireceğimi hiç bilmiyorum. Gerçekten çok çaresizim. Lütfen bana bir yol söyleyin yapayım. Aç uyumasını istemiyorum yavrumun😔

Salamın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum o nedenle yedirmeyin derim .

Tatlı biber için de şu an zaten mevsimi değil.

Bir rahatsizligi filan olanilir mi ? O nedenle yemiyor olabilir .Mesela anemi?

Salamın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum o nedenle yedirmeyin derim .

Tatlı biber için de şu an zaten mevsimi değil.

Bir rahatsizligi filan olanilir mi ? O nedenle yemiyor olabilir .Mesela anemi?
Ocak ayında kontrolü var doktorda. Kesinlikle söyleyeceğim. Sanmıyorum herhangi bir rahatsızlık olduğunu. Sevdiği şeyleri çok güzel yiyordu. Tencere yemeği çorba sulu karışık şeyleri hayatta yemiyor. Zorla ya da isteyerek asla 1 lokma koymaz ağzına. Çok da inatçı. Ev yapımı sadece peynirli pizza, sade haşlama makarna, tavuk, pilav. Yediği nadir şeylerden. Artık bunları da yemiyor 😔

Demir eksikliği direkt iştahsızlık yapiyor. Oğlumda yaşadık demir takviyesiyle iştahı yeniden normale dönmüştü

Herkese merhaba.Yakında 3 yaşına girecek bir kızım var. İlk 1,5 sene çok iyi yemek yerdi. Yani çeşitli ve yeterli beslenirdi. Ama 2 yaş dönemi ve şimdiye dek ne yapsam da asla yemiyor. Sevdiği birkaç şeyi dönüşümlü yapıyordum yiyordu. Artık onu da yemiyor. Aç kalmasın diye peynir, zeytin, salam, tatlı biber, havuç, ceviz, badem gibi şeyler veriyorum. Ama kızlar mahvoldum ben artık. Ona akşam yemeklerini nasıl yediriceğimi sevdireceğimi hiç bilmiyorum. Gerçekten çok çaresizim. Lütfen bana bir yol söyleyin yapayım. Aç uyumasını istemiyorum yavrumun😔
Benim 2 buçuk yasinda oğlumda tıpatıp aynı.Yediklero sadece makarna, pilav ,patatesli yumurta ,patates kızartması,çorba ve hamsi.dediginiz gibi nazende köfte ve lahmacun.Asla başka bişey yediremiyorum.Daha gecen hafta kan testi verdim herşey normal.Anlayamiyorum 🤷

Dediğim gibi bir sonraki kontrolde soracağım doktora gerekli testi de yapar muhakkak. Valla çok zor biz annelerin işi ya bir sendrom bitmeden diğeri başlıyor😳😓

Şansım varsa bazen köfte yer. Yoksa o da yok. Bir tek kahvaltısı iyi maalesef. Sizlerin de çocukları böyle mi?

Dönem dönem iştahsız olduğu anlar oldu ama onda da zorlamadim hiç .Uzun saatler aç kaldigini biliyorum ama sonunda anne galip geldi ve kendi isteğiyle yemek istedi :) :)

Ayni model bende de var. 3,5 yaşında. 1 yıldır durum aynı. Yediği şeylerden de vazgeçti. Süt ve meyve ile yaşiyor. Sade pilav, patates kızartması ve sade makarna diğer yedikleri ki bunları da reddettiği oluyor. Sütü de biberonda olmazsa kabul etmiyor. Bir ara kilo verdi. Doktor boyu kilosu ortalamanın üstü bence yapacak birşey yok diyor. Konuyu takipteyim.

Kesinlikle kilosu iyi aç kalmasın diye neler neler yiyor yemek dışında. Bu yüzden bizim doktor da çok önemsemeyecektir. Sebze et çorba türevlerini yediğini görmeden ölmek istemiyorum ya😳

Bu yemek işi genetik olabilir diye düşünüyorum ben.
Oğlumla hiç sorun yasamadigim bir konu.
Ne desem boş konuşmak olur.
Ben bir sürü tavsiye verebilirim ama, yemiyorsa, ağzını açmıyorsa yapacak hicbir şeyiniz yoktur diye düşünüyorum 😕

Zira benim de oğlum çok uykusuz bir bebekti, bana da ne deseler boş gelirdi, yani uyumayan çocuğu uyutamazsin, yemeyen çocuğu yediremezsin.
Annelikten anladığım bu oldu diyerek, yine de acaba oyunla yada tabak süsleyerek yada, yemek yapma sürecine kizinizi da dahil ederek mi yapsanız...
Yemeyen çocukların hasta ve sağlıksız olacağından, sağlıklı beslenenlerin ne kadar güçlü akıllı ve sağlıklı olacağından mutlaka bahsetmissinizdir..

Ben mesela sevdiği bir yemeğin yanına bir de sebze koyuyorum.
Sadece ikisini bir yiyebileceğini söylüyorum.
Yada yemeğin üstüne tatlısını yemesi de özendirici olabilir..

Muhtemelen hepsini yapmissinizdir diye de düşünüyorum..
Yine de hiçbiri ise yaramadiysa tek diyeceğim salam vermeyin 😊
Yediği sayılı gıda olsun ama en azından sağlıklı olsun..

Değerleri iyi olduktan sonra problem yok.
Bizimkinin boyu kısa bence beslenememekten ama doktor normal deyip duruyor.
Çocuk sağlıksız olmadıktan sonra şu iştah meselesine takılmak normal gelmiyor bana.

Sırf yesin diye sağlıksız besinlere yüklenmeyin.
Asıl az yediği için vermemeye çalışın onları ki midesine gidecek 3 lokma bari sağlıklı olsun.

Benim kizim 3.5 oglum 2 yasinda tursu salata patlican fasulye hepsini yer ama bazen istahsiz oluyolar mesela bu hafta cok secerek yiyolar hic ustlerine dusmuyorum normale doner diye dusunuyorum cunku ne kadar ustune dusersek o kadar inatlasiyolar ve devam ettiriyolar bu durumu.

İştah açıcı takviyeler denediniz mi?

Aynı şeyleri yaşıyorum. Benimki 5 yaşına girecek. Çözümü kafaya takmamakta buldum. Bir de kreşe gidince biraz biraz yemeye başladı. Akşam yemeğini beğenmedi mi haşlıyorum bi makarna salça yoğurt falan koyuyorum meyve suyuyla azıcık besleyici olsun diye oturup onu yiyor. Yemezsen başka yemek yok diyorum. Haftada bir gün mutlaka tavuk pilav bayılıyor. Ben de küçükken yemek yemezmişim bana çekmiş malesef. Hatırlıyorum 5. Sınıfta annem zorla eliyle yedirirdi. 20 kiloydum ergenliğime kadar. Boşverin düzelir düzelmezse de kendi bilir. Stres yaptıkça inat ediyorlar.

Ah be canım an itibariyle sabahtan beri bişey yemeyen çocuğun karşısında sinir krizi geçirmenek için foruma girdim şimdi gece aç olduğu için 35 milyon kez uyanıcak

Benim kızımda bazen direniyor. Ben çözümü öğünlerde verdiğim porsiyonları azaltarak buldum. Çünkü benim kızım yemek yerken sıkılıyor onu farkettim. Akşam da çok acıkırsa ballı süt veriyorum o zaten tutuyor.

Back