• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi anneler bebegini ayakda gezdirerek emziren var mi?acil yardim istiyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
tam hatırlamıyorum ama çok uzun sürmemişti. büyüme ataklarının olduğu dönemler varmış bebeklerin, o aralar huy değiştiriyolar:(( geçer ama sıkma canını

benimki cok uzun suruyo ama nerdeyse 4 aydir boyleyiz gece bari otursa ama yok yok yok.emmedigi butun zaman zaten kucagimda geziyo.canimi sikmiyorumda cok yoruldum artikk hemde cok.

:26:

teskur ederimmtavsiyenis icin denicem mutlaka.bnm ki okdadar intki baska turlu asla kabul etmiyo.en zor kizmida ziplatmmak.hep onun istedigini yapmama ragmen yarim saat tutsun diye ugresiyorum bi mama veriyim diyorum 1 ogunluk mamada icmiyo sadece kasik mamasi yiyo.sizinki nasil ve nezman gecdi acaba?

Aslında 6. aydan sonra geçti diyebiliriz ama o tarihten sonra sadece uykuda emmeyi kabul etti. böylelikle ayakta emzirmek bitmekle kalmadı yavaş yavaş gündüz emzirmek de bitti. çok iyi bir örnek değil yani. gece uyurken zaten yatarak emiyordu. ben de gündüzleri sağdım, sağdım. sağmaktan nefret eder hale geldim.
1 öğün Formül mama vermek istiyorsan ama almıyorsa, onun içine bir bebe bisküvisi ufalayıp yoğun sıvılar için özel biberon ağızlıklarıyla veya yine kaşıkla verebilirsin. onun tadını seviyorlar genelde. gerçi emen bebek bırakır diye mamayı vermeyin derler hep. ama şöyle de bir gerçek var ki, bence, adam gibi emecek olan bebek hiç böyle oyundu, hoplatmaydı, yok ayağa kalk , amuda kalk falan yapmıyor, cuk cuk emiyor yıllarca. maalesef bizimkini ben zorla getirdim 9 aya ite kaka. böyle göz göze baka baka uzun uzun emziren kadınlara hep imrenirim.

bende ayakta emzirenlerdendim.
bilirim çok zor özellikle de zıplatmak
ben önce yine zıplatarak koltuk başına oturmayı denedim ama yine zıplatıp sağa sola dönerek sanki yürüyormuş gibi.
sonra yavaş yavaş koltuğa oturur gibi yapıp denedim kalktım oturdum
en sonunda başardım
inş. sende başarırsın..

bende ayakta emzirenlerdendim.
bilirim çok zor özellikle de zıplatmak
ben önce yine zıplatarak koltuk başına oturmayı denedim ama yine zıplatıp sağa sola dönerek sanki yürüyormuş gibi.
sonra yavaş yavaş koltuğa oturur gibi yapıp denedim kalktım oturdum
en sonunda başardım
inş. sende başarırsın..

insallah basaririm 6 aylik olcak nerdeyse agirlasyo artik.her emzirme sonrasi savasdan cikmis gibi hissediyorum kendimi cok ama cok yoruldum 4 aydir boyleyiz:5::5::5:

gecede oyleyz zaten gunduz uykumuz hic yok emmedigi zamanda hep kucagimda ayakda geziyorz zaten sizin ki nezamn oturarak emmeye basladi?kac ay ayakda emdiiiiii?

Aslında 6. aydan sonra geçti diyebiliriz ama o tarihten sonra sadece uykuda emmeyi kabul etti. böylelikle ayakta emzirmek bitmekle kalmadı yavaş yavaş gündüz emzirmek de bitti. çok iyi bir örnek değil yani. gece uyurken zaten yatarak emiyordu. ben de gündüzleri sağdım, sağdım. sağmaktan nefret eder hale geldim.
1 öğün Formül mama vermek istiyorsan ama almıyorsa, onun içine bir bebe bisküvisi ufalayıp yoğun sıvılar için özel biberon ağızlıklarıyla veya yine kaşıkla verebilirsin. onun tadını seviyorlar genelde. gerçi emen bebek bırakır diye mamayı vermeyin derler hep. ama şöyle de bir gerçek var ki, bence, adam gibi emecek olan bebek hiç böyle oyundu, hoplatmaydı, yok ayağa kalk , amuda kalk falan yapmıyor, cuk cuk emiyor yıllarca. maalesef bizimkini ben zorla getirdim 9 aya ite kaka. böyle göz göze baka baka uzun uzun emziren kadınlara hep imrenirim.

benm oglum beni emmeyi koly koly birakmaz bnce keyif onun keyfi cunku ama zorlarsam oturarak em diye ozamn birakir.aslinda diyodumki biraz ac biraksam aglatsam sonra pasa pasa emer ama kiyamiyodum tabi sonra 5 bucuk saatlik araba yolculugna cikinca anladimki zaten ac birakmann faydasi yokmus benm oglum meger ne cok inatciymis.bbebe biskuvisni yiyince kusuyo benim oglum niye bilmiyorum bebe biskuvisnn ustunde 4..aydan itibaren verileblir yaziyo kendi internet sitesinden de 6.ayda itibaren diyo bende 6.ayi bekliyorum belki duzelir.ama sade formul mama icmiyo zaten ne biberon nede emzik agzina surmedi.

size aynen katiliyorm emecek bebek her sekilde emiyo ama emmicekse kendini helak etsende ememiyo isde biz bu emmeyi red etmeye 2.ayda basladik cok zor devam ediyoruz benmki ne mama seviyo ne de emmek ne istiyo bilmiyorum neyseki 6.aya cok az kaldi ek besinler tek kurtulusum tavssiyeniz icin cok teskkur ederim

Birde şunu deneyin isterseniz. Kafasına taktığını şapkayla gözlerini kapatıp geziyormuş gibi yerinizden hareket edin. Belki işe yarar. Ben kızımda öyle yapıyordum. İşe de yarıyordu.

Birde şunu deneyin isterseniz. Kafasına taktığını şapkayla gözlerini kapatıp geziyormuş gibi yerinizden hareket edin. Belki işe yarar. Ben kızımda öyle yapıyordum. İşe de yarıyordu.

denedim ama nafile habire boyle kandirma yontemleri denedigimden heralde ayakda gezerken bile bazen basiyo cigligi zaten emerekn genelde uyur.ama surekli bni kontrol ediyo.nasil anliyo ya hayret yani yine cok tesekkur ederim tavsiyen icin

insallah basaririm 6 aylik olcak nerdeyse agirlasyo artik.her emzirme sonrasi savasdan cikmis gibi hissediyorum kendimi cok ama cok yoruldum 4 aydir boyleyiz:5::5::5:

gecede oyleyz zaten gunduz uykumuz hic yok emmedigi zamanda hep kucagimda ayakda geziyorz zaten sizin ki nezamn oturarak emmeye basladi?kac ay ayakda emdiiiiii?

6 ay boyunca kızımla savaş halindeydim
ilk günden beri emmedi
göğüs uçlarım çok fena yara oldu
biberon verildi hastanede ilk günden beri
hastane sonrası evde biberon emmek istemedi
beni de emmiyordu
saatlerce ağlıyordu
aç bırakırsan emer fasa fiso yanii
uyku esnasında kandırıp biberon verdim içti ama beni uykuda da emmiyordu
sonra slikon meme başı kullandım
zar zor alıştırdım biraz biraz emdi
sonra kendi memem sanırım çok yumuşak geldiği için istemiyordu
tabi bu esnalarda sütümü sürekli sağıyodum kaşıkla falan vermeye çalışıyodum
en sonunda ayakta emzirmeyi denedim kısa sürede olsa emdi
bende yeterki emsin diye ayakta dolaştım
oturduğum an emmeyi bırakıp basıyodu çığlığı
zaman içinde ayaktayken biraz dalınca koltuk başına oturur gibi yapıyodum çok yavaş bir şekilde
sonra oturuyodum
ya kısacası benim kızım otursamda ayakta da emzirsem sadece 5 dk emiyordu
yaklaşık 6,5 aylık olduğunda hep aynı tekerlemeyi söyledim emzirdiğimde ve en sonunda hem kucağımda emmeyi öğrettim hemde emmeyi
şimdilerde süt olsa hiç bırakmayacak mememi
kısacası benimki bile emmeyi öğrendiyse herkes öğrenir
ama sanırım seninki zaten emmeyi çok seviyor da ayakta emiyor
çok fazla sabrederek başaracaksın emin ol.
bu bebekler çok takıntılı oluyorlar:34:

arkadaşlar benim bebeğim de yatarak emmek istemiyor...yani kucağımda emmek istemiyor ne ben ayaktayken ne otururken.babası kucağında dik pozisyonda tutuyor o zaman emiyor dakikalarca.uyanık olduğu zamanlarda sırtı yere gelsin istemiyor,uyurken çok güzel emiyor.ama uyandığında kesinlikle sırtını yere kondurmak istemiyor emmi bile reddediyor.nasıl bir çözüm yolu bulacam bilmiyorum.sütüm az diye devam sütü veriyordum günde 3-4 defa,şimdi neredeyse her uyandığında vermeye başladım emmiyor bir türlü,kucağıma yatırınca çığlığı basıyor...

6 ay boyunca kızımla savaş halindeydim
ilk günden beri emmedi
göğüs uçlarım çok fena yara oldu
biberon verildi hastanede ilk günden beri
hastane sonrası evde biberon emmek istemedi
beni de emmiyordu
saatlerce ağlıyordu
aç bırakırsan emer fasa fiso yanii
uyku esnasında kandırıp biberon verdim içti ama beni uykuda da emmiyordu
sonra slikon meme başı kullandım
zar zor alıştırdım biraz biraz emdi
sonra kendi memem sanırım çok yumuşak geldiği için istemiyordu
tabi bu esnalarda sütümü sürekli sağıyodum kaşıkla falan vermeye çalışıyodum
en sonunda ayakta emzirmeyi denedim kısa sürede olsa emdi
bende yeterki emsin diye ayakta dolaştım
oturduğum an emmeyi bırakıp basıyodu çığlığı
zaman içinde ayaktayken biraz dalınca koltuk başına oturur gibi yapıyodum çok yavaş bir şekilde
sonra oturuyodum
ya kısacası benim kızım otursamda ayakta da emzirsem sadece 5 dk emiyordu
yaklaşık 6,5 aylık olduğunda hep aynı tekerlemeyi söyledim emzirdiğimde ve en sonunda hem kucağımda emmeyi öğrettim hemde emmeyi
şimdilerde süt olsa hiç bırakmayacak mememi
kısacası benimki bile emmeyi öğrendiyse herkes öğrenir
ama sanırım seninki zaten emmeyi çok seviyor da ayakta emiyor
çok fazla sabrederek başaracaksın emin ol.
bu bebekler çok takıntılı oluyorlar:34:

sanki hic bitmicekmis gibi geliyo cok yoruldum artik ve ek gidaya basladim zaten bir hafta sonra 6 aylik olcak insallh.emmeyi seviyo bnmki ama ayakda aslinda emmiyo ya saddece emzik gibi agzinda tutuyo biliyorum bigun gecicek bu huyu ama ne zaman insallh bir an once gece uyuyo resmen oturarak veriyim diyorum kendini oyle bi geriye atiyoki sanki zehir veriyorum emzik vermedgimi okadar pismanimki bitane daha beeebis yaparsam ki hic sanmiyorum ama ilk isim agzina emzik tikmak olcak

arkadaşlar benim bebeğim de yatarak emmek istemiyor...yani kucağımda emmek istemiyor ne ben ayaktayken ne otururken.babası kucağında dik pozisyonda tutuyor o zaman emiyor dakikalarca.uyanık olduğu zamanlarda sırtı yere gelsin istemiyor,uyurken çok güzel emiyor.ama uyandığında kesinlikle sırtını yere kondurmak istemiyor emmi bile reddediyor.nasıl bir çözüm yolu bulacam bilmiyorum.sütüm az diye devam sütü veriyordum günde 3-4 defa,şimdi neredeyse her uyandığında vermeye başladım emmiyor bir türlü,kucağıma yatırınca çığlığı basıyor...

nasil bebek bunlar valla anlamiyorum ya ben benm bebegimi doktoruma anlatiyorum da diyoki senn bebek cok tuaf bebek dediin emer emer uyur falan dio sakasina.ama gercekden biraz oyle olmali ilk zamn benim bebegimde beni emmek istemiyodu babasiyla cekilden cekile giriyoduk emsin en sonunda babasi bizimkinide dik tuttu benmkki hemen yapisdi..

ay zaten olmusuz yorgunlukdan benm bebis ac agliyo agliyo biturlu emmiyo tutuverince bi bana bi babasina bakiyo esimle sinirlerimz bozuldu gul gul gul ayyyyy.devam sutunu kasikla ver istersen canim valla kelin ilci olsa kendi basina surer demisler bu bebisler ne kdar takintili

allah sabir versin

sanki hic bitmicekmis gibi geliyo cok yoruldum artik ve ek gidaya basladim zaten bir hafta sonra 6 aylik olcak insallh.emmeyi seviyo bnmki ama ayakda aslinda emmiyo ya saddece emzik gibi agzinda tutuyo biliyorum bigun gecicek bu huyu ama ne zaman insallh bir an once gece uyuyo resmen oturarak veriyim diyorum kendini oyle bi geriye atiyoki sanki zehir veriyorum emzik vermedgimi okadar pismanimki bitane daha beeebis yaparsam ki hic sanmiyorum ama ilk isim agzina emzik tikmak olcak

evet seninki sütü bitirdikten sonra emzik niyetine emiyo anlaşıldı
şu emzik olayına gelince
ben hamileyken demiştim ki emziğe alıştırmayacam diş çene yapısı bozukluğu olmasın diye
ama yine de bir emzik almıştım :1:
neyse ısrarla vermiyorum
çevremdekiler veriyor ama bebiş almıyor
sonra bizimki kolikli çıkmasın mı
mecburen emzik verdik alıştırmaya çalıştık
sonra emzik aldı ama çok sürmedi bıraktı
sonra ne yaptıysam almadı bir daha

bir ara da biberonu bir yaşına doğru bırakmasını hayal etmiştim çünkü bir yaşından sonra bardağa alışması zor oluyormuş ve de biberon çürüğü olmasın diye düşünmüştüm ki
benim kızım biberonu tamamen reddetti
dün son kez denedim hatta kendi sütümü içine koyup denedim ağzına damlattım önce süt olduğunu anlasın diye ama nafile içmedi reddetti cadı
kısacası bizim emzik ve de biberon hikayemiz sonlandı tıpkı benim(önceden) istediğim gibi
tabi şimdi çok zor gece beslemesi
sonuç olarak hakikaten parmaklarında oynatılıp ayakta uyutuluyoruz vesselam

benimkini de emziremedim hiç
doktora gittiğimde '' bi emzir bakalım niye emmiyormuş'' dedi doktorumuz
orada ilk denememde emdi şok oldum resmen yalancı çıktım
ama sonra farkettim ki
orada sedyenin üstüne oturup emzirmiştim yani yüksekteydim ve kızımın ayakları aşağı sallanıyordu kucağımdan yarı otuur pozisyonda
sonra anladımki oturarak emmek istiyor bi müddet öyle denedim
biberonu da oturtarak ancak içirebildim

evet seninki sütü bitirdikten sonra emzik niyetine emiyo anlaşıldı
şu emzik olayına gelince
ben hamileyken demiştim ki emziğe alıştırmayacam diş çene yapısı bozukluğu olmasın diye
ama yine de bir emzik almıştım :1:
neyse ısrarla vermiyorum
çevremdekiler veriyor ama bebiş almıyor
sonra bizimki kolikli çıkmasın mı
mecburen emzik verdik alıştırmaya çalıştık
sonra emzik aldı ama çok sürmedi bıraktı
sonra ne yaptıysam almadı bir daha

bir ara da biberonu bir yaşına doğru bırakmasını hayal etmiştim çünkü bir yaşından sonra bardağa alışması zor oluyormuş ve de biberon çürüğü olmasın diye düşünmüştüm ki
benim kızım biberonu tamamen reddetti
dün son kez denedim hatta kendi sütümü içine koyup denedim ağzına damlattım önce süt olduğunu anlasın diye ama nafile içmedi reddetti cadı
kısacası bizim emzik ve de biberon hikayemiz sonlandı tıpkı benim(önceden) istediğim gibi
tabi şimdi çok zor gece beslemesi
sonuç olarak hakikaten parmaklarında oynatılıp ayakta uyutuluyoruz vesselam

ben biberonla ilgili bisey dusunmemistim ama emzik tutmasini cok istiyodum ama doktoru dediki benm oglum dogunca yogun n bakimda kaldi 20 gun hijyen cok onemli bebegin icin emzigi temiz tutmak hic kolay degil demisdi bende vermemisdim
a
biberona gelince ben 2-3 yasima kadar biberon tutmusum ama tabi sadece aksam yatmadan once ne bibern curugm oldu nede dis damak bozukulugu ayrica inci gibide duzgundur dislerim ama herkez bir olmaz elbette.

emzigi biratik ama biberon verdim onuda almadi hala da almaz suyu cok seviyo biberona koyunca icmez ama,

neysseki bide emzik ve biberonu biraksin diye ugrasmicam

benim oğlum 26 aylık daha bikaç aydır düzgün emiyor hep ayakta dönerek dolanarak emerdi..
hatırası bel ağrısı kaldı işte..

benim oğlum 26 aylık daha bikaç aydır düzgün emiyor hep ayakta dönerek dolanarak emerdi..
hatırası bel ağrısı kaldı işte..

ay inanmiyorum sok geciriyorum sunanda ins benimki oyle olmaz olursa en fazla 1 yasina kadar emzirim ben sizin gibi dayanamam.kac ay ayakda emzirdiniz

canım benim çocuk yetiştirirken öğrendiğin en büyük şeylerden biri sabrını dağıtmayacaksın:)
insan öyle düşününce mümkün değil yapamam diyor..
mesela ben mümkün değil 2 yaşına kadar emziremem diyordum şimdi eşim tutturdu 2 buçuk olsun diye mümkün değil diyordum ama oluyor..

sen benim oğlumu hiç baz alma çünkü benimki bi garip ayakta dönerek herşekil emdi..
bi öyle tutturdu bi böyle..
ama şu aralar hiç istemiyor ayakta..

canım benim çocuk yetiştirirken öğrendiğin en büyük şeylerden biri sabrını dağıtmayacaksın:)
insan öyle düşününce mümkün değil yapamam diyor..
mesela ben mümkün değil 2 yaşına kadar emziremem diyordum şimdi eşim tutturdu 2 buçuk olsun diye mümkün değil diyordum ama oluyor..

sen benim oğlumu hiç baz alma çünkü benimki bi garip ayakta dönerek herşekil emdi
bi öyle tutturdu bi böyle..
ama şu aralar hiç istemiyor ayakta..

ben oglumu 2 yasina kadar emzimek isityorum ama ayakda degil tabi.ek besinlere gecince duzelcek die dusunuyorum ama yaniliyomuyum duzelmiyo.?hic degilse bi gece emer yada ara ogunlerde 5er 10ar daka emse yeter.ek besine gecince nasil oldu?beni cok korkuttunuz:5::5:

hay allah üzüldüm şimdi..
amacım gözünü korkutmak değildi..
ek besinlere geçince çok çok daha iyi oluyor tabi..
ben hata yaptım ve emzirme işini düzene koymadım her gık dediğinde memeyi gösterdiğinde verdim..
zaten ek besine geçene kadar onun geçtikten sonra yavaş yavaş sizin düzeniniz oturuyor..

hay allah üzüldüm şimdi..
amacım gözünü korkutmak değildi..
ek besinlere geçince çok çok daha iyi oluyor tabi..
ben hata yaptım ve emzirme işini düzene koymadım her gık dediğinde memeyi gösterdiğinde verdim..
zaten ek besine geçene kadar onun geçtikten sonra yavaş yavaş sizin düzeniniz oturuyor..

bende oyle yaptim herzaman verdim memeyi simdi meme manyAGI oldu sadece emzik gibi tutcam die helk ediyo bni.insallh kisa zamnda duzene girer cunku cok yoruldum.uzulmyin canim bu olasiligida dusunup kendimi hazirlamamm gerek.

ama hazir deglim olcagimida sanmiyorm

Back