• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi anneler bebegini ayakda gezdirerek emziren var mi?acil yardim istiyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

azusena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
733
24
118
sevgili anneler oglum 2 aylik olunca beni emmek istemedi ne yaptim sa olmadi en son biberon denedim bieronuda tutmadi.zaten biberona alsikin bi cocuk degil icine sutumu sagdim koydum yok 4 cesit mama denedim yok yok yok biturlu icmedi.
en sonnda aykada emziriyim dedim ve sonuc su an 5 bucuk aylik hala ayakda emmek istiyo.okadar yorucu anlatamam.hemde oyle yarim saat filan da degil tam 2saat emiyo. ustelik gecede cok uyaniyo ve ayaga kalakmazsam emmiyo.hic enerjim kalmadi.oturdugum an oyle bi agliyoki sanarsiniz dayak yiyo.gitgide agirlasiyo da:14:
aslinda buna emmek de denmez beni emzik yerine kullaniyo denemedigim emzik kalmadi hic birini tutmadi.annler acil yardimlariniz bekliiyorum bana ne tavsiye edersiniz artik cok ama cok yoruldum. 24 saat ayakdayiz artik oturmak bile luks benim icin
bebegi benim bebegim gibi olan annler illaki vardir.bana yardimci olun lutfennn:14::14::14:

cok ılgınc canım.ılk defa duydum boyle bırsye.uyuklamıyormu emerken?o anda otursan ? az kalmıs 6 aylık olsun ek gıdalara gecınce rahatlarsın

canim uyuya kaliyo ama oturunca okadar kotu agliyoki anlatmam.bide emzirieken onu ziplatmami isityo gorsen kan ter icinde kaliyorum.oturmama asla izin vermiyo. az kaldida dogru soyluyosun ama bende de hal kalmdi pes emtedim hep anne sutuyle besliyorum sadec gunde 1 ogun kasik mamasi veriyorum okadar ins duzelir baska tavsiyeleriniz varsa bekliyorum yardimci oldugun icin teskkur ederim

yatarak emdırmeyı denedınızmı yanına uzanarak uykuluyken tam uyanmamışken mesela

denedim ama sonuc malesef basarisiz.oglum okadar inatci ki hayret edersiniz:44: soyle soyliyim mecburi bi araba yolculugu yapmamiz gerek di hic istemiyodum cunku oglumun huyunu biliyorum 5 bucuk saatt surdu bu yoluculuk oturuyorum die emmedi ac ac durdu.tabi aglaya aglaya burnumdan gtirdi.once ayagimda saallayip uykuya geciriyorum sonra alip emziriyorum en fazla 5 daka otrtuyo beni sonra kopariyo kiyameti:5::5::5:
tabi bu yontemde herzaman ise yaramiyo.hatta ayakda emzirmeyi gecdim bide onu ziplatinca dahada yoruluyorum mesela ayakda bi yere yaslaniyim sadece sallayarak emziriyim desm onada izin vermiyo oturdum zannediyo sonra yine ciglik kiyamet:2::2::2:

bilirim ayakta emzirmenin zorluğunu:((( bende bi dönem ayakta gezine gezine emzirmiştim, yoksa almıyodu memeyi:((sonra sonra düzeldi ama bende öyle bi bel ağrısı yer etmişti ki, yaşına doğru ancak geçti.. biraz sabredin yapacak bişey yok.. her ay yeni bi huy ediniyorlar, bunu da unutur inşallah.

Son düzenleme:
çok ilginç. ben de ayakta emzirdim bazen başka türlü emmiyordu. odada dolaşa dolaşa emzirdim. ama arada yatarken de kabul ediyordu. zıplatma falan da istemezdi.
mothercare'in (başka markalarda da olabilir) emzirme pozisyonunda da kullanılabilen kangurusu var. normal bağlıyorsun sonra bir omzu düşürüp bebeğin başını yana kaydırıyorsun, emzirme pozisyonuna geçiyor. bununla emzirirebilirsen ayakta hem hoplatmak hem de genel olarak o ağırlığı taşımak daha kolay olabilir.

bilirim ayakta emzirmenin zorluğunu:((( bende bi dönem ayakta gezine gezine emzirmiştim, yoksa almıyodu memeyi:((sonra sonra düzeldi ama bende öyle bi bel ağrısı yer etmişti ki, yaşına doğru ancak geçti.. biraz sabredin yapacak bişey yok.. her ay yeni bi huy ediniyorlar, bunu da unutur inşallah.

aynen benimde belim okadar agriyoki yatamiyorum artik.sizin ki nzaman duzeldi acaba?bu aralar ayakda emmek de istemiyo.amudami kalkmami istiyo nedir annlamadimki?ama yok bu sefer taklaya gelmem.:3:

:26:
çok ilginç. ben de ayakta emzirdim bazen başka türlü emmiyordu. odada dolaşa dolaşa emzirdim. ama arada yatarken de kabul ediyordu. zıplatma falan da istemezdi.
mothercare'in (başka markalarda da olabilir) emzirme pozisyonunda da kullanılabilen kangurusu var. normal bağlıyorsun sonra bir omzu düşürüp bebeğin başını yana kaydırıyorsun, emzirme pozisyonuna geçiyor. bununla emzirirebilirsen ayakta hem hoplatmak hem de genel olarak o ağırlığı taşımak daha kolay olabilir.

teskur ederimmtavsiyenis icin denicem mutlaka.bnm ki okdadar intki baska turlu asla kabul etmiyo.en zor kizmida ziplatmmak.hep onun istedigini yapmama ragmen yarim saat tutsun diye ugresiyorum bi mama veriyim diyorum 1 ogunluk mamada icmiyo sadece kasik mamasi yiyo.sizinki nasil ve nezman gecdi acaba?

aynen benimde belim okadar agriyoki yatamiyorum artik.sizin ki nzaman duzeldi acaba?bu aralar ayakda emmek de istemiyo.amudami kalkmami istiyo nedir annlamadimki?ama yok bu sefer taklaya gelmem.:3:

:60: çok hoşsun, güldüğüme bakma bende ayakta çok emzirdim oğlum şuan 5,5 aylık arada hala öyle emer. bizimkisi emmeden geziyr kucakta, oturdummu başlıyor kıyamet, oda oda dolaşıyrm evde...

benim oğlumda ayakta emiyo .benimki biberona alışkın olduğu için 3.aydan sonra gündüzleri emmemeye başladı geceleri emiyodu gündüzleri sağıp biberonla verdim.5.ayında zar zor yeterki emsin diye ayakta bi denedim emmeye başladı çok sevindim sağmaktan iyi dedim şimdi ayakta dolaşarak emiyo hala yani emmeye çok hevesli bi çocuk değil en fazla 5 dk neyseki ek gıdalara geçtik 7 .aydayız

bende 2-3 aylıkken ınat ettıgınde ayakta verıordum ama sonra yavs yavs oturuordum sukur bırsey demıyordu.. 1 ay oncede kucakta almadı yatarken emıordu... sımdıde arada almıor yatınca alıor sonra kucaga alıorum .. yenı dogunca 2 aylık olsada yatrk emdırsem derdım sımdıde bır yerde sorun yaprsa ayıplıga yatıp nasıl emzırırım dıyorum.... uzun surmus sızınkı ama ınsallh gecer ya

anneler ne zamn biticek buayakda emmek isetyisi gercekden her ay bihuy cikardi hepsini unutuu ama bunu hala unutmadi biturlu.gundz uykusu zaten hic yok bazen yarim saat bir saatayagmda sallaya sallay zor uyutuyorum.bi huyu daha var emzimeye baslicgim zaman biturlu agzina almiyo hala hemen tutmayi ogrenemedi en az 15 dkadebleniyoruz kiyametler kopyo sanki zehir veriyorum.ilk 15 daka okadar cok ziplatmami isitiyo tavana kafa aticam okadar yani:5:
yani bazen kesiyim sutten diyede dusunmuyo degilim ama tabi yapmamda oyle bisey aklimdan da gecmiyodegilde yazik gunah daha cok kucuk die veriyorum ama beni cok yoruyo ya gercekten napcami bilemiyorum.sizin bebisleriniz ne zman tekrar oturdu?

bebeğin sanırım eğlenmek istiyor:)düşünsene hayat onlar için nekadar sıkıcı.benimkide bi ara ayakta emmek istiyordu.dediğin gibi hoplatmamıda istemeye başladı...ben avuç içlerini ayklarını öpünce çok hoşuna giderdi.bende onun dikkatini böyle çekerek kucağımda emzirmeye alıştırdım.şimdi 9 aylık ve her pozisyonda emer...bebeğinin hoşlanacağı bi oyun ,şarkı nebiliyim bişey bulmaya çalışabilirsin.yani emmeyi eğlenceli hale getirmek aslında yapman gereken bence.

bebeğin sanırım eğlenmek istiyor:)düşünsene hayat onlar için nekadar sıkıcı.benimkide bi ara ayakta emmek istiyordu.dediğin gibi hoplatmamıda istemeye başladı...ben avuç içlerini ayklarını öpünce çok hoşuna giderdi.bende onun dikkatini böyle çekerek kucağımda emzirmeye alıştırdım.şimdi 9 aylık ve her pozisyonda emer...bebeğinin hoşlanacağı bi oyun ,şarkı nebiliyim bişey bulmaya çalışabilirsin.yani emmeyi eğlenceli hale getirmek aslında yapman gereken bence.

b enim oglumda avuc icini opunce cok hosuna gidiyo ama yemiyo bnmki bu numaralari en fazla 2 -3 daka sarki soyluyorum boynuma iskili oyuncaklar takiyorum ama en fazla 2-3 daka sonra tekrar kalk ayaga diyo inanirmisinz sag sola ziplamkdan canim cikiyo zaten bide getiriyo elini agzima sokuyo op diye gulermisin aglarmisn.

:))ne komik oluyolar.benimki hala bile ayaklarını sokar ağzıma.çok uykusu varsa burnuma parmaklarını sokmak ister.sabrımı deniyor sanki:)...anne olmak zor ve çok sabır istiyor.ama sonunda büyüdüğünü görmek,senin olduğunu bilmek,öpüp koklamak herşeye bedel...

benimki yeni yeni ellerini sokuyor ağzıma, ben de ham ham yapıyorum gülüyor.. henüz ayak sokma aşamasına gelmedik...

tam hatırlamıyorum ama çok uzun sürmemişti. büyüme ataklarının olduğu dönemler varmış bebeklerin, o aralar huy değiştiriyolar:(( geçer ama sıkma canını

benimki yeni yeni ellerini sokuyor ağzıma, ben de ham ham yapıyorum gülüyor.. henüz ayak sokma aşamasına gelmedik...

gelirsiniz yakinda merak etmeyin.hatta kafasini bile agziniza sokmaya yeltenebilir.ben bekliyorum bnmkinden boyle enteresan seyler cok ilginc bi cocuk cunku bnmki.bide bi huy daaha cikardik ben kan ter ince ordan oraya kosarkn bide beyfendinin yuzune bakicakmisim bakmazsam aciyo gozlerini kaldiyo kafasini hiiiiiii hiiiiiii diyo yani resmen bana bak diyoo:1:

Allahim iki karis boyu var ama bbeni parmaginda firil firil donderiyo:14::14:beni kontool ediyo tam kapatiyo gozlerini bir anda aciveriyo ona bakiyomuyum diye bana bakiyo.bakmazsam uyniyo bakaiyoam eger hemen tekrar kaptiyo gozleini.

Back