• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneciğim, vicdan azabım :((

inanın çat çat söylüyorum, çok sık hemde. en son bu hafta sonu gelmeyeceğiz işimiz var dediğinizde annenizi ambulansla acil servise götürülmüş, tansiyonu bilmem kaçı geçmiş kolunda serumla bulsaydınız, benden farklı düşünmezdiniz diye düşünüyorum.
psikolojik hastalıklar maalesef insanı bu denli zora sokuyor..fakat annenizi durumu bu denli abartabiliyorsa bence bir de yatırmayı deneyin hastaneye..inanın bana iyileşmese bile beni hastaneye yatıracaklar korkusundan hareketlerine dikkat eder..inanın.test edildi onaylandı;)

Anneniz cocukmu yasini almis bir bayan, evlatlar zamani gelince yuvadan uçar bunun bilincinde degimi? Onun geçmiste olan birikintisi var , kendini üzme terapi icin cok beklemis , yuvaniza esinize sahip çikin terapisini ödüyormus simdiki zamanda kim yapar bunu , anneniz kendi annesi icin ne yapmis, annenizi yanliz birakmiyorsun daha ney

anneniz bence vicdan azabı çeksin,siz boşansanız mutsuz olsanız demek anneniz sevinecek hiçte normal degilbunlar

ayrıca sizde kendiniz suçlu hissederek eşinizle aranızı açabilirsiniz

anne kız hiçnormal değilsiniz evlenmişiniz ve artık yuvanız var bunun daha ötesi sizi mutlu eden biri var

yazık değil mi o adama annenin benciliğinden başka bir şey değil.

en çok da ona yazık zaten. haketmediği şeyler yaşıyor idrak edemediğiniz şey bunun hastalıkla yapılıyor olması.

Umarım annenizin bakış açısını değiştirmeye yardımcı olur, neden böyle yapar ki. Sonsuza kadar onunla kalamazsınız, sizinde anne olmak hakkınız. Ömrünüzü tek başınıza mı geçirecekmişsiniz.

inanın çat çat söylüyorum, çok sık hemde. en son bu hafta sonu gelmeyeceğiz işimiz var dediğinizde annenizi ambulansla acil servise götürülmüş, tansiyonu bilmem kaçı geçmiş kolunda serumla bulsaydınız, benden farklı düşünmezdiniz diye düşünüyorum.
Yok ya bence hiç normal değil, terapileri kesinlikle aksatmasın, sizin de vicdan azabı çekecek bir durumunuz yok boşuna kendinizi yıpratmayın

ama sizin annenizde terapilik degil kusura bakmayin klinik vaka olmus, acilen yatir biyere..oyle seymi olur daha neler kizi gelemiyo diye acile kaldirilan..kocanizda bi ceker iki ceker ucuncude bu ne be der..ayni seyi kaynananizin yaptigini farzedin ve kendinizi kocanizin yerine koyup ne hissedebilecegini bi dusunun..

Bende kronik hastayim , büssürü ilac kullaniyorum asla bunu cocuklarima yansitmam onlari huzursuz etmem zaman zaman , hastaligimdan deprosyona girdigim de olmustur sükür elim ayagim tutuyor benden kötü insanlarda var deyip sükür diyorum YAnneniz kusura bakma egoyist davraniyor evlatlarimin mutluluģu herseyden önemli annenizin terapiyi devam etmesi lazim sizler için

Annen de ne tuhafmış tabiki evleneceksin senin turşunu kuracak değil hayatında sadece siz olunca dengesi bozulmuş hiç mi samimi arkadaşı yok veya hobisi, herkes dengede olması gerek , arkadaşları olması şart hayat eş ve çocuklarla geçmez , abartmış , umarım terapi iyi gelir benim mesela bekarlıktan samimi arkadaşım var başka arkadaşlarımda var arkadaşsız veya akrabasız hayat mı olur?
selamlar,

annemle ilgili evlendiğimizden beri sıkıntılar yaşıyoruz, daha önce de bununla ilgili konu açmıştım. evliliğimi eşimi kabullenememesi beni paylaşamaması hat safhada. 50 dk lık mesafeli ayrı iki şehirdeyiz, çok sık gidip geliyoruz, eşim anlayışlı biri ama annem kabullenemiyor, hasta oluyor alışamıyor. derdim sizsiniz yanımda olsanız iyi olurum diyor. psikolojik sıkıntılar yaşıyor hepimiz biliyoruz kendi dahil olmak üzere.

annecim terapiye başladı, maddi olarak biz karşılıyoruz ondan iyi olması dışında hiçbir beklentimiz yok. ama içim içimi yiyor bizim yüzümüzden bu hale geldi diyorum hep, sırf ben mutlu olayım diye terapiye başladı gibi hissediyorum. onu üzdüğüm için çok vicdan azabı çekiyorum, evlenmeseydim bunlar olmayacaktı diyorum. dün götürdüm anneciğimi ellerimle terapiste, bekledim. içerde çok ağladı. sonra işe geldim bütün gün ağladı tansiyonu yükseldi. çok üzülüyorum haline.:KK43: onu oraya götürürken bile kendimi çok bencil hissettim, sanki bu durumu bana ağır geliyormuş da bana yük olmasını istemediğim için zorluyormuşum iyileştirmeye çalışıyormuşu gibi geldi.

kızlar nolur anneme dua edin iyi olsun iç huzuru yerine gelsin. yoksa benim huzurum bozulacak (gerçi bozldu zaten) annemin mutsuzluğu üzerinde bir evlilik sürdürüyormuşum gibi geliyo, canım yanıyor ...

bencede terapiyi aksatmayın esinizede yazık bence onu hic uzmeyin siz vicdan azabı cektiginizi yazmıssınız ama ortda vicdan azabı cekecek bir durum yokki ..kendinizi niye boyle sartladırdınız siz boyle dusunurseniz yakında bosanma kararı alırsınız gibime geldi

Annenizi tenkid etmek istemem lutfen yanlis anlamayin ama kizdim sizi bu kadar uzdugu icin...

en çok da ona yazık zaten. haketmediği şeyler yaşıyor idrak edemediğiniz şey bunun hastalıkla yapılıyor olması.

bence annenizin terapistine bunları söyleyin anneniz duymadan çünkü anneniz bunu kendi idrak şekliyle anlatıcak doğru olanı siz söyleyin ki oda ona göre tedavisini sürdürsün

evet diyor aslında, sizi de üzüyorum diye ama elimde değil diyor. bir anda içim içimi yiyor kendimi kaybediyorum diyor. mutlu değil halinden, terapiyi kabullendi gitmek istiyor. inşallah iyi gelecek iyi olacak

sizinki ne güzel terapiye gidiyor benim annem onu da istemiyor. bi gün iyi iki gün kötü... siz de çok takıldığınızı belli etmeyin bakalım nasıl olacak .

Bence annenize karşı çok hassas davraniyorsunuz boyle yaptıkça o da toparlanamaz,başlık bile "anneciğim.." seklinde bu kadar hassas olmayın lütfen. Ekstrem bi durum olsa anlayacagim ama hepimiz evlendik gittik bi yerlere hem babaniz da varmış sonuçta tamamen yalniz bi insan değil.siz gittikten sonra boşluğa düşmüş olabilir sözlerimi acımasızlık olarak algılamayin ama ne yapalım yani sonuçta mesela o da ailesini bırakıp babanizla evlenmiş siz hayatınızı annenize adayıp kendinizinkini hiçe sayicak değilsiniz ya. Bence belediyenin filan açtığı kurslar oluyor iste el işleridir takıdır filan hem orda yaşı olgun bayanlar oluyor anneniz hem arkadaş edinir hem de bi uğraşı olur...
Kendinizi suçlu hissetmeyin herkesin aile kurmaya hakki var belki de bu şekilde düşünerek sürekli evliliginizi layiigyla yasayamiyorsuniz bu yaslariniz bu yillariniz geri gelmeyecek annenizin de buna alışıp fedakarlık yapması gerekecek.Eşiniz de bir yere kadar müsamaha gösterir bu konulara diye düşünüyorum Eşiniz Nasil bir insan bilmiyorum ama bazı gerçekler de var değişmiyor maalesef.

Annen senle ablanın yuvasını bozar, alır yanına sizi o mutlu olur ama siz hayat boyu olamazsınız.
Hatırlıyorum çünkü eski konunu
Annen her defasında o kadar güzel oyuna getiriyor ki sizi

Back
X