• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneannem ve görücü usülü konusu

Anneanne sonuçta kim bilir kaç yaşında ama genç değildir,eskiler böyle görmüş,böyle yaşamış he deyip geçin nolacak.
Sevgilinize de söyleyin ailem bu konuda biraz mutaassıp diye anlayış gösterecektir.

herşeyi böyle kafaya takarsan ohoo...zamanı gelince herşey hallolur şimdilik bişey deme kimseye. benim babam da dünyanın en katı insanıydı bana göre. benim evlenme fikrime hiç sıcak bakmazi, hep daha o çok küçük derdi. bir düğünde nişanda toplulukta bana hadi darısı senin başına filan diyenleri terslerdi yani o derece düşün :KK70: ben de kendi istediğim adamla evlendim. şu anda damadına bayılıyor :KK70: su akar yolunu bulur üzülme...
heh aynen böyle işte benim babamda.senin yaşında geldi derse biri ona kin tutar bir dahakonuşmaz.komuşlar babanı biryere bağlamamız lazım sen evlenirken diyorlar.iş ciddiye binip sevdiğim karşılarına çıkınca bu fikirleri yumuşar mı sizce

arkadaşlar ailem çok katı diye burda defalarca konu içinde söyledim bilenler bilir.şu sıralar anneannem bizde misafir sürekli konuyu evliliğe getirip görücü usulü evlilik en iyisi deyip duruyor.benim sevgilim oldğunu duydu önceden ailem vermedi .sürekli sevgilisi olan kızlara namussuzmuş damgası vuruyor.ille de görücü usulü olacakmış.nişanlıyken ancak kardeşi olursa yanlarında görüşebilirlermiş.konuşup duruyo delirmek üzereyim.işin kötüsü de babam da böyle görücü usulü evliliği savunuyor.benim de 4 yıldır görüştüğüm evlililk düşündüğüm bi sevgilim var. nasıl sindirebilirim ben bu konuşmaları.bezdim artık.umutsuzluğa kapılıyorum sevdiğimle evlenemeyeceğim diye.

çocuğu gördüler mi yada ailesini ?

herşeyi böyle kafaya takarsan ohoo...zamanı gelince herşey hallolur şimdilik bişey deme kimseye. benim babam da dünyanın en katı insanıydı bana göre. benim evlenme fikrime hiç sıcak bakmazi, hep daha o çok küçük derdi. bir düğünde nişanda toplulukta bana hadi darısı senin başına filan diyenleri terslerdi yani o derece düşün :KK70: ben de kendi istediğim adamla evlendim. şu anda damadına bayılıyor :KK70: su akar yolunu bulur üzülme...
zaten kesin obsesif compulsif oldum ben bizimkilerin içinde.

Aklima teyzem geldi. Zavalli Teyzem pilot birine aşık olmus, öyle seviyorlarmis ki birbirlerini herkes biliyormus. Fakat teyzemi baskasina zorla vermisler. Pilot olan adam eger bosanirsa alirim gidin soyleyin falan demis. Hastalanmis.
Ee şimdi ne oldu? Teyzem coktan bosandi. Cektigi cileler de cabasi. Bari sevdigiyle evlenseydi ne olacakti ki.
Bosver takmayin anaanneyi falan. Hayirlisi olsun insallah. Siz de elinizi cabuk tutun.

tanıyorlar.maddi durumu yerinde olmadığı için ve yaşımız daha o zaman 19 old için olmaz demişlerdi.annem ümidini kes sonrada olmayacak dedi

ee sende 19 yaşında maddi durumu yerinde olmayan (büyük ihtimal işi yoktu dimi) biriyle seviyorum evleneceğim dersen hayır derler tabi.

şartlar yerinde olsun. ve güzel bir işe girsin sonra tekrar çıksın karşılarına...

bu arada okul ne alemde... meslekler?.

sizin sandığınız gibi toz pembe dünya yok...

Aklima teyzem geldi. Zavalli Teyzem pilot birine aşık olmus, öyle seviyorlarmis ki birbirlerini herkes biliyormus. Fakat teyzemi baskasina zorla vermisler. Pilot olan adam eger bosanirsa alirim gidin soyleyin falan demis. Hastalanmis.
Ee şimdi ne oldu? Teyzem coktan bosandi. Cektigi cileler de cabasi. Bari sevdigiyle evlenseydi ne olacakti ki.
Bosver takmayin anaanneyi falan. Hayirlisi olsun insallah. Siz de elinizi cabuk tutun.
sadece anne anne değil ki.babamla annemde görücü usülü istiyor.adamlar herşeye karşı nişanlıyken görüşmye bile.bazen heh diyorum beni anladılar ama yanılıyorum .babam isterlerse geri kafalı fdesinler ben sevgili olaylarına karşıym diyor

sadece anne anne değil ki.babamla annemde görücü usülü istiyor.adamlar herşeye karşı nişanlıyken görüşmye bile.bazen heh diyorum beni anladılar ama yanılıyorum .babam isterlerse geri kafalı fdesinler ben sevgili olaylarına karşıym diyor

E o zaman suc sende. Neden sevgilini soyledin? Madem.bu kadar karsilar niye gidip anlatiyorsun ki? Bazen insan ne yapıyorsa kendi kendine yapiyor.
Zamani gelince verir merak etme sen

ee sende 19 yaşında maddi durumu yerinde olmayan (büyük ihtimal işi yoktu dimi) biriyle seviyorum evleneceğim dersen hayır derler tabi.

şartlar yerinde olsun. ve güzel bir işe girsin sonra tekrar çıksın karşılarına...

bu arada okul ne alemde... meslekler?.

sizin sandığınız gibi toz pembe dünya yok...
evet o zaman söylemem büyük bi salaklıktı.ama ben korktğm için babam başkasından duymasın ben söyleyeym istedim söz yapılsın iş güç oturunca evlenrz diye düşndk.yanılmışz tabi.tekrar çıktığında karşılarına önceden bildikleri şeyler engel olur diye korkuyorum.maddi durumları falan düzeldi ama.

Az evvel baktım da yaşın çok genç, çalışmıyorsun. Henüz işe yeni Başlamış bir sevgilin var. Maaşı da oldukça az.
Nasıl evleneceksin, ev geçindireceksin?
Ayaklarının üstünde durursan bu kadar karışamaz ailen.

E o zaman suc sende. Neden sevgilini soyledin? Madem.bu kadar karsilar niye gidip anlatiyorsun ki? Bazen insan ne yapıyorsa kendi kendine yapiyor.
Zamani gelince verir merak etme sen
tabi ben de ne acelen varsa 19 yaşında.şu an 22yim hala erken diye düşnüyorum.insan bazen gaflete düşüyor işte.gençlik şeyiyle bi salaklık yaptım

Az evvel baktım da yaşın çok genç, çalışmıyorsun. Henüz işe yeni Başlamış bir sevgilin var. Maaşı da oldukça az.
Nasıl evleneceksin, ev geçindireceksin?
Ayaklarının üstünde durursan bu kadar karışamaz ailen.
şu an evleneyim demiyorum ki ben.işsiz güçsüz tabiki ev geçindirilmez toz pembe bakmıyorum hayata.

Benim arkadaşlarım vardı böyle. Kızın ailesi biraz geleneklerine bağlı, yapacakları her şeyin dini yönden uygun olmasını isterlerdi. Ona da görücü usulu tanışırsın yanında aileden biriyle en fazla 3 defa görüşürsün. Nişanla beraber dini nikah yaparız diye sıralamışlar. Ama gel gelelim bu kızla çocuk 2 senedir sevgililerdi. Zamanı gelince işler oturdu, birikim yapıldı evliliğe tamam dediklerinde, çocuğun annesi kız tarafından bir teyze ile ortak tanıdık buldu. İşte bir oğlum var sizinde kızınızı çok övdüler diyerek görücü gelme talebinde bulundu. Sonra bu arkadaşlar kızın tarafından biri ile 2 defa görüşüp nişanlandılar hemen. Şimdi evliler kızın ailesi hala bak kısmetinde bu çocuk varmış nasıl sevdiniz birbirinizi diye söylüyor.

Sizin bence görücü usulüne takılmadan önce iş, güç konularını halletmeniz yerinde olacaktır. Mutluluklar...

Back
X