• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri anneanne gelinlikleri

sumuklukiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2014
380
258
53
Merhabalar hepinize
benim gelinlik konusunda merak ettiğim bir durum var
acaba evlenirken anneanne/babaanne ya da annesinin gelinliğini giyen oldu mu ?
ben şu anda evlilik aşamasında değilim ama ilerde böyle bişey yapsam çok mu tuhaf olur sizce ?
mesela internetten araştırıp bulduğum bazı fotoğraflar var bence çok hoş

$1.jpg
$2.jpg $3.jpg

ayrıca günümüz gelinliklerini çok abartı buluyorum eski gelinlikler çok daha zarif görünümlü
$4.jpg

neden olmasın canım üzerine göre tadilat yaptırırsın belki bir iki ufak detay eklettirirsin çok ta güzel olur...hayırlı olsun...:123:

hiçde tuhaf olmaz hatta çok da hoş olur..:21::31:
bencede eski gelinlikler daha güzel..:ssz: şimdikiler hep aynı üst askısız-straplez alt kabarık

Vintage bir esinti. Neden olmasın?

Modern gelinliği de seviyorum aslında, ama dediğiniz gibi straples altı prenses etek modeli olacağına bunlar daha klas duruyor bence.

Hani belki Pronovias'ta o tarz gelinlik beğensem bile, bizim kısa boylu, esmer, balık etli kızlarımızda o mankenlerde durduğu gibi durmuyor ki straples gelinlikler....

Hiç gerek yok bence. :31:
O zamanlarda kullanılan kumaşlar kesimler vs... Dışarıdan aldıklarımız,yaptırdıklarımız bile tam üzerimize oturmazken bir sorun çıkarken böyle bir riske girmek ne diye? :31:

hiçde tuhaf olmaz hatta çok da hoş olur..:21::31:
bencede eski gelinlikler daha güzel..:ssz: şimdikiler hep aynı üst askısız-straplez alt kabarık

evet ya şimdiki gelinlikler çok abartı geliyor bana da
en sadesinde bile o kadar incik boncuk oluyor ki bitürlü sevemiyorum
ne varsa eskilerde varmış zaten :ssz:

Vintage bir esinti. Neden olmasın?

Modern gelinliği de seviyorum aslında, ama dediğiniz gibi straples altı prenses etek modeli olacağına bunlar daha klas duruyor bence.

Hani belki Pronovias'ta o tarz gelinlik beğensem bile, bizim kısa boylu, esmer, balık etli kızlarımızda o mankenlerde durduğu gibi durmuyor ki straples gelinlikler....

straplez bence giyeni de rahatsız eden bişey gibi duruyor ki en rahat olmamız gereken günde o tarz bir gelinlik pek iyi bir fikir değil bana göre de.
aynen dediğiniz gibi balık etliyiz yahu sıfır beden mankenlerde durduğu gibi durmaz ama işte insanlar kimlerin hangi modeli taşıyabileceğini bilemiyor bazen :ssz:

Hiç gerek yok bence. :31:
O zamanlarda kullanılan kumaşlar kesimler vs... Dışarıdan aldıklarımız,yaptırdıklarımız bile tam üzerimize oturmazken bir sorun çıkarken böyle bir riske girmek ne diye? :31:

tadilat yapmak gerekiyor ama olduğu gibi alıp giyemeyiz ki bayağı bir elden geçirildikten sonra belki olabilir mi acaba :14:
o kadar uğraştıktan sonra kumaş elimizde kalmazsa iyidir.:1:

tadilat yapmak gerekiyor ama olduğu gibi alıp giyemeyiz ki bayağı bir elden geçirildikten sonra belki olabilir mi acaba :14:
o kadar uğraştıktan sonra kumaş elimizde kalmazsa iyidir.:1:

Yaptırsan bile ne derece ağır olacak?
Bilemiyorum... Buna değer mi?
Sen bilirsin gene de. :34:
Kına gecesinde giyebilirsin ön kıyafet olarak?
Bu da bir seçenek :34:

neden olmasın canım üzerine göre tadilat yaptırırsın belki bir iki ufak detay eklettirirsin çok ta güzel olur...hayırlı olsun...:123:

aslında ortada henüz bişey yok ama ben şimdiden düşünmeye başladım :1:
hem benim için çok anlamlı olursa manevi açıdan ama ya çok eskiyse diye korkuyorum :44:

Çok güzelmiş gelinlikler.. anneannenin gelinliği var mı ki:31:

Benimkine günah diye giydirtmemiş kaynanası. Evden gelinlikle çıkmış ki kaynana görünce kıyametler kopmuş nikaha giderken üstüne pardesü geçirip başını bağlamışlar. Sonra da gelinliği atmışlar. Ne zalimmiş eski kadınlar ya :31:

Yaptırsan bile ne derece ağır olacak?
Bilemiyorum... Buna değer mi?
Sen bilirsin gene de. :34:
Kına gecesinde giyebilirsin ön kıyafet olarak?
Bu da bir seçenek :34:

ben ağır olmasını istemiyorum aslında
düğünde gelinler hep ağır oluyor nedense ama benim tuhafıma gidiyor nedense
en azından kendi düğünümde bu alışkanlığı yıkmak istiyorum
aslında kına gecesinde de olabilir bilemedim şimdi :44:

Bende abartıdan hoşlanmam. Hani eski bir gelinlik giymektense vintage modelde yeni bir gelinlik diktirebilirsiniz. Bu da bir alternatif:34:

Çok güzelmiş gelinlikler.. anneannenin gelinliği var mı ki:31:

Benimkine günah diye giydirtmemiş kaynanası. Evden gelinlikle çıkmış ki kaynana görünce kıyametler kopmuş nikaha giderken üstüne pardesü geçirip başını bağlamışlar. Sonra da gelinliği atmışlar. Ne zalimmiş eski kadınlar ya :31:

gelinliği var ama nasıl desem böyle elbise gibi bişey
yani günümüz gelinlikleriyle boy ölçüşemez :1:
ama yine de eğer içine girebilirsem biraz da tadilatla en mutlu günümde giymek isterim tontişim de çok sevinir ölmeden görür allahı m ona ömür verir inşallah:16:

Bende abartıdan hoşlanmam. Hani eski bir gelinlik giymektense vintage modelde yeni bir gelinlik diktirebilirsiniz. Bu da bir alternatif:34:

evet o da bir alternatif artık olmazsa vintage tarzında bir adet diktirir miyim yoksa hazır mı alırım hiç bilmiyorum orasını

gelinliği var ama nasıl desem böyle elbise gibi bişey
yani günümüz gelinlikleriyle boy ölçüşemez :1:
ama yine de eğer içine girebilirsem biraz da tadilatla en mutlu günümde giymek isterim tontişim de çok sevinir ölmeden görür allahı m ona ömür verir inşallah:16:

Bence zerafeti yeter. Çok gösterişli olmasına gerek yok. Güzel bir saç güzel bir çiçek. Harika olur. İçine giremeyecek gibiysen kilo vermeye de başla :1:

Bence zerafeti yeter. Çok gösterişli olmasına gerek yok. Güzel bir saç güzel bir çiçek. Harika olur. İçine giremeyecek gibiysen kilo vermeye de başla :1:

yarama tuz basma ağlarım:43:
girerim inşallah gidince denemem lazım
saç olarak da topuz sevmiyorum mesela salık olacak ferah ferah kafada taç olabilir ya da papatya vs.
bunlar benim zevkim tabi ki ilerde ne olur kim bilir

annemle olçulerimiz aynı olsaydı annemın gelinliğini giymek cok isterdim. hatta benım gelinliğimi almadan 1 gun önce cıkartıp gelinliğe bakmıstık ama... :(

Back