• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne ve hamileler lütfen bakın

Mavi mavi1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
344
141
103
36
Öncelikle herkese merhaba uzun yıllardır takip ediyordum fakat üye olmak şimdiye kısmetmiş.
Ben şu an 14 haftalık hamileyim kızlar. Fakat çok evhamlı birisi oldum çıktım bu hamilelik sürecinde. 6. Haftanın başlarındayken grip oldum ve ateşim çıktı sadece bir akşamdı. Öyle alevler içinde yanmıyodum fakat yine de gözlerimde, ağzımın içinde, alnımda o ateşi hissediyodum. Eşim de bakmıştı ateşim fazla ateşin yok demişti Ama ne yazık kı önemsemedim. Şimdi ise içim içimi yiyor ya bebeğime bişey olduysa, olursa diye. Sizden ricam böyle buna benzer bir durum yaşayan var mı varsa deneyimini benimle paylaşabilir mi? Aklıma takıldığından beri tlf elimden düşmüyor sürekli araştıtorum bakıyorum Dr ma da sordum sonradan. Eğer krizli bir ateş değilse bişi olmaz dedi ama içim çok huzursuz kendimi çok suçlu hissediyorum. Lütfen sizler bişi söyleyin de içim rahatlasın ikna olayım artık.

Bir sey olmaz ya rahat ol. Ben yurtdisina falan geldim gittim. Yeni ortam yeni bakteri virus florasi. Tabi cok hastalandim. Bebegim dogdu kocaman oldu. Rahat ol. Yedigine ictigine dikkat et. Sarimsak sogan, mevsimlik meyve sebze ye.

Rahat ol bişey olmaz hafif ateşliyken. 6.haftada grip başlangıcı oldu ateşin yuksekti bayram vakti acile gidip serum almıştım onda da su varmış sadece bol sıvı ile ateş düştü yani .hafif ateşlerde bişey olmaz ki bebekler çocuklar da birkaç gün hafif ateşli halde durabiliyor allah a emanet ateş hastalık değil savunma mekanizması gibi düşün .içini ferahlat daha yolun basindasin takma okadar

İnşaallah ya o kadar korkuyorum ki bebeğime benim ihmalin yüzünden bişi olursa diye. Bide ilk hamileliğim bilmiyorum belki de bu yüzden bu kadar çok evham yapıyorum.

ihma siz konusu deilki herkes ateslebilir bunun için elinden gelen bisey yok
dr bisey olmaz demisse olmaz
havale seklindeki atesi kastetmistir kriz derken oda olmadiginda gore stres yapip kafana takma asil bu zarar bebege

Canım yazmışlar ama rahat ol hiç bir şey olmaz bende çok evhamliyimdir doğuma bir ay kalasi ateş grip öksürük ve son olarak bronşit oldum
Bu yüzden( ilki sezeryan olduğu için )
Spinal anestezi ile sezeryan oldum belden asagisini uyusturdular
Kızım şuan 14aylik

Evet onu kastetti doktor. Hatta ben söylediğimde halime hareketime bakıp(haftasonu sabah erkenden koşa koşa gitmiştim resmen muayenehanesi panik halde) gülmüştü herkes ateşlenir. Her ateşi çıkan sağlıklı bebek dünyaya getiremez o zaman dedi. Ama uff ne bileyim hormonların bir oyunu mu bu bilmiyorum

İlk üç ay hele ki 6. Hafta bebeğin organ gelişimi açısından çok önemliymiş beni tedirgin eden de bu yoksa hiç bu kadar endişelenmezdim

Ben hamileyken 3 kere Grip oldum. Bir kere çok yüksek ateşli hastalık geçirdim. Bebeğim çok sağlıklı doğdu.

Dediğim gibi beni asıl tedirgin eden 6. Haftada bunu yaşamış olmam
Korkma Allah in izniyle birsey olmaz.Bütün hamileliklerimi hastalıkla öğrendim.Birinde grip oldum,birinde böbreklerim de iltihap falan.Hiç olmadığım şeyler hamile iken oldu.Çok şükür evlatlarimin hepsi sağlıkla gelişip sağlıkla doğdu.

Senin geçirmiş olduğun o hafif ateşli durumu bebeğin hissetmemiştir bile. O şimdi annesinin karnında tatlış tatlış uyuyordur. Rahat ol canım bende hamileliğimde 3 kere o kadar dikkat etmeme rağmen hafif ateş geçirdim. Bu konuyu bugün aklımda kapat bitir. Yoksa takıntıya dönüşür. Ben de senin gibi beni ihmalim yüzünden ,benim yüzümden bebeğime bir şey olursa diye her şeyi taka taka ruh hastası gibi birşey olmuştum.

Çok haklısınız gerçekten... Bebeğime bişi olmuş mudur diye düşünmekten kendimi alamıyorum suçluluk duyuyorum

O sırada ateş ölçer de olmadığı için bilmiyorum ateşim kaç dereceydi. Bşde internette o kadar kötü şeyler yazıyor ki yüksek ateşle ilgili. İçim kararıyo resmen

merhaba.
bende 14.haftalık hamileyim.
bundan yaklasik 3 hafta önce çok hastalandim, ateşim çikti eklemlerim agriyordu. çenem bile titredi o derece.

eczaneyi aradim saat cok gecti. eczacı bana evdeki agri kesici/ates dusurucuyu tavsiye etmedi. eger dayanabilirim diyorsan ve baska sikayetin yksa islak bezle en sicak yerlerine kompres yap dedi bende uyguladım ve uyuya kaldım öyle.

ama hic evham yapmadim yani kusma/ishal/hic ayaga kalkamama/asiri okusuruk filan yoktu?kontrole gittim sorun cikmadi bence evham yapmayin ben ilk hamileligimde de boyle hastalanmistim bogaz filan iptaldi o derece:)

Hiç bişeycik olmaz annesi merak etme sen hamileyken zatüree olanda var şeker hastası olanda var ta
Tansiyon kalp böyle hasta olanlarda var Rabbim herkese yardım etsin içini ferah tut bol bol dua et.herzor şeylerin arkasından mutluluk geliyo emin ol.

Çok çok çok teşekkür ederim kızlar içime az da olsa su serpiyorsunuz her mesajınızla. Anne olmak gerçekten bambaşka bir şeymiş. Annem hep söylerdi anne olunca anlarsın beni diye. Şu an kucağıma almadım ama şimdiden onun için deli gibi endişeleniyorum :)

geçmiş olsun ve hayırlı olsun öncelikle:)
merak etmeyin bisey olmaz insallh.
iyi düşünün iyi olsun hersey.hamileliktede nette fazla gezinmeyin bu tür konularda.
kafanız karışıp daha çok huzursuz olabilirsiniz.
sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim..

Back