anne ve babalarımız

O halde size soru sorup zamanınızı bana cevap yazarak harcadığım için özür dilerim sayın üye :).
Cevap yazarken genelde konuya odaklanırım da eski konuları taramiyorum.
Maglum değişmeyen tek şey değişimdir
bunlar sürekli insanların eski konularına bakıp nerden tas atarım dediklieri icin

Eski konularına bakıp bişey bulamazsınız çünkü üye parayı sever ama istiflemez yer, benim cebimden çıkmadığına göre helali hoş olsun yediği içtiği biriktirdiği

cnm zaten ben mumkun oldugunca onla aynı ortama bile girmek istemiyorum cünkü kendi acıyo kendi söylüyo bende susan birisi hic degilim yani istiyoki ben calısmıyorum diye aynı annem gibi pasif oluyum gezmiyim tozmıyım kocamın sözünü dinliyim istiyo ona göre biri da olmadıgıma göre kendi kendine sürekli geziyosun neden para harcıyosun ama sürekli yani her gun hergun anneme bu yuzden kızıyorum demiyosun diyorum sen kocana sus seni yuzunden cocugum gelmicek yada seni 1 hafta bırakıcaım bak kızların yanına gidicem yeter bıktım senden diye hala annem cok asık bana kocam bu kadar bagarsa kendimi atarım be sinirden
Bence annene ne yapacağı hakkında herhangi bir fikir verme kadın sonuçta oyle alışmış ve durumu kabulleniyor.
Tamam bu durum seni rahatsiz ediyor ama burnunu sokunca annenle babanın arasını bozarsan nolur ? Kendini kötü hissetmezmisin?
Babanda bunu yapacak potansiyel var bence !
bu durumu fazla ustelemen kadının psikolojisi daha da bozulmasın

O halde size soru sorup zamanınızı bana cevap yazarak harcadığım için özür dilerim sayın üye :).
Cevap yazarken genelde konuya odaklanırım da eski konuları taramiyorum.
Maglum değişmeyen tek şey değişimdir
Bana soru sormaktan ziyade,bunu da nerden çıkarıyorsun muhabbetine girdiniz yoksa daha makul cevaplayabilirdim.
Eski konularla pek bağlantılı değil,bi ara arabayla kimseyi (kardeş,görünce,elti) bi yere birakamam (bir yer ev) benzin parami onlar mi ödüyor her gün 10 liradan ayda 100 lira yapar mesajı vardı. 2 3 hafta önce yani yeni,artik siz hesap edin.

Harcadığım paraya babam niye karışsın ki ? Japonyaya gidicez dedik singapur ve malezyayıda mutlaka görün dedi. Teşvikçidir yani :)
gecen burda okudum mesela kız ev alsak mı demis daha 1 yıllık evliler babası gezin daha simdi gezmicenizde ne zaman gezceniz eve girerseniz en az 10 sene borc ödersiniz yasayın hayatınızı demis ne güzell yaa

Bana soru sormaktan ziyade,bunu da nerden çıkarıyorsun muhabbetine girdiniz yoksa daha makul cevaplayabilirdim.
Eski konularla pek bağlantılı değil,bi ara arabayla kimseyi (kardeş,görünce,elti) bi yere birakamam (bir yer ev) benzin parami onlar mi ödüyor her gün 10 liradan ayda 100 lira yapar mesajı vardı. 2 3 hafta önce yani yeni,artik siz hesap edin.
iyide dedigin konuda alem i neden bırakıyım kendime para harcamak baska aleme ayda 100 lira vermek baska giderim gunu birlik uludag turu yaparım 100 liraya aleme neden bırakıyım ki haaaaa senin cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk paran vardır verirsin o ayrı benim param kendime ve keyfime kadar

Babam para konusunda böyle değil ama başka konularda anneme de bana da çektirmişliği var. Lafları çok ağırdı. 7 yaşında da derdi, 35 oldum evlendim 2 çocuk sahibi oldum halaaa da lafları ağır. Hep birşey der. Zaten aramızda sevgi bağı hiç olmadı. Önceden çok takardım ama yıllar geçince takmıyorum. Yani üzülmüyorum ama içten içe çok kızıyorum.

Herkezin kisiligi farklıdır hanım efendi.
Herkes istediği gibi parasını harcar veya biriktirir ailesiyle paylaşır yada paylaşmaz bu kişinin kendi kararıdır. Bu konuda yargı yapmak bana düşmez. Ayrıca hergün birilerini bi yere bırakmak bence hiç hoş bir şey degil ben olsam kullanıldığını hissederdim durum boyleyse eğer!
İnanın bende ayni tepkiyi verirdim araba benzin konusunda bu işler için zaten taksiler var...

Rahmetli babam yedirmeyi gezdirmeyi giydirmeyi severdi, kısıtlamazdı da bizi şunu yapalım baba yapın bunu alalım baba alın, anneme de bize de, ama kendi garipti, ömrü ana babasına bakmakla geçti, ölümüne dair kabullenemedigim tek şey bu, babam öldü ama yaşamadı da, tamam ömrü 53 seneymiş ona eyvallah ama o 53 seneyi doya doya yaşasa yeminle bu kadar yanmazdım, çok özledim bak gene, baba başka limoncu kızsan da küssen de yokluğu bir başka

Rahmetli babam yedirmeyi gezdirmeyi giydirmeyi severdi, kısıtlamazdı da bizi şunu yapalım baba yapın bunu alalım baba alın, anneme de bize de, ama kendi garipti, ömrü ana babasına bakmakla geçti, ölümüne dair kabullenemedigim tek şey bu, babam öldü ama yaşamadı da, tamam ömrü 53 seneymiş ona eyvallah ama o 53 seneyi doya doya yaşasa yeminle bu kadar yanmazdım, çok özledim bak gene, baba başka limoncu kızsan da küssen de yokluğu bir başka
ne mutlu sana baban olup arkanı yaslayamamak ne sinir bozucu bisey anlayamazsın altı para yapmam da hep bu yuzden yarın ayrılırsam acıkta kalmıyım diye cunku bunlarla yasayamazsın beni burdan biliyosun normal kadın es statusune göre cok rahatımdır tabi baska sorunlar var ama annem babama göre istedigini yapıyon kocan karısmıyo neden ayrılıyosun deyıp yanımda olmazlar mesela babamdan nefretim bizi tutmuyo deselerki aninen banan bi ucurumda kim dussun eminim ki onları tutar ben yine bisey görmüyorum tabi annem bakan eden babannem 5 sene bizde kaldı mesela gelen giden hizmet bosnakları bilirsin ikram ikram ikram her gelen yatılıda gelir annem hala mutfaktan cıkmıs degil mesela annemin neneleri makedonyada gelmis sabah ta o konu oldu biraz

nisan ayında annemin akrabalarının oldugu dernek te makedonra turu varmıs annemde dedi görmek isterim hani nenelerimiz ordan gelmis diye babam oooooo carladıda carladı ya bu kadın 30 senedir sana hizmet ediyo 17 yasında evlenmis gözünü sende acmıs hala ögre arası yogurdunu müslini aksam üstü elmalı hazır tutan bi kadın insan biraz vicdanlı olur aleme vicdan gerekmez diyorum babama allah sorucak alemi gezdirdin arabanla karını kac kere gezdirdin araba hala 0 km de gibi bize cıkarmaz milleti gezdirir offff

bilmiyorum annemlere gittim mi babam gelince tipi degisiyo artık saklayamıyroum

Tasası düştü demek istedi herhalde
aldıgın yuzugun tası düscekmis hemen kötü niyet babamda zaten gecen seferde biliezk yapmıstım gule gule kullan dicene insallah bozarsın demisti adamı anlamıyorum bosan gel mi demek istiyo esimi sevmiyo diye bosanıp gelsen 1 hafta bir arada kalamayız kendisini kanuni zannettigi icin sagolsun annemin sayesinde

iyide dedigin konuda alem i neden bırakıyım kendime para harcamak baska aleme ayda 100 lira vermek baska giderim gunu birlik uludag turu yaparım 100 liraya aleme neden bırakıyım ki haaaaa senin cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk paran vardır verirsin o ayrı benim param kendime ve keyfime kadar

o konuyu çok iyi hatırlıyorum alem değil kardeşimi bırakamam benzin parası vs demiştin baban gibisin aslında bilinçaltında işte ..
belki o şekilde büyüdüğün babandan öyle gördüğün için öylesin ama sonuç olarak bir farkınız yok .. babanın gezmeye harcanan parayı müsriflik olarak görüyor olması sana nasıl tuhaf ve anlamsız geliyorsa, senin kardeşini hastaneye götürmek için harcayacağın benzin parasını bile aşıp arabanın yıpranma parasını hesaplaman bana tuhaf ve anlamsız gelmişti..

dinime küfreden müslüman olsa deyip çekiliyorum konundan..

aldıgın yuzugun tası düscekmis hemen kötü niyet babamda zaten gecen seferde biliezk yapmıstım gule gule kullan dicene insallah bozarsın demisti adamı anlamıyorum bosan gel mi demek istiyo esimi sevmiyo diye bosanıp gelsen 1 hafta bir arada kalamayız kendisini kanuni zannettigi icin sagolsun annemin sayesinde

Babanı öyle kabul et limoncu, çok sorgulama.
O da kimbilir nasıl bir çocukluk yaşadı, ailesinden neler öğrendi, neleri "normal" zannetti. Bilemiyoruz.

Ben babanın yaşına gelip "sevebilmeyi" bilmeyen, beceremeyen insanlar gördüm. Sevilmemişler çünkü.

Sen kendi hayatını yaşamaya bak. Boşver.
Senin değiştirebileceğin tek şey kendi hayatın.

o konuyu çok iyi hatırlıyorum alem değil kardeşimi bırakamam benzin parası vs demiştin baban gibisin aslında bilinçaltında işte ..
belki o şekilde büyüdüğün babandan öyle gördüğün için öylesin ama sonuç olarak bir farkınız yok .. babanın gezmeye harcanan parayı müsriflik olarak görüyor olması sana nasıl tuhaf ve anlamsız geliyorsa, senin kardeşini hastaneye götürmek için harcayacağın benzin parasını bile aşıp arabanın yıpranma parasını hesaplaman bana tuhaf ve anlamsız gelmişti..

dinime küfreden müslüman olsa deyip çekiliyorum konundan..
o konuyı bende cok iyi hatırluyorum keske yazan kisi görsede yazza kız illallah etmisti sadece doktıra degi her seye kocamı cagrıyo diyodu insanın kardesi esssek bası degil süreki ayda 10 kere cagrılmaz hatta konuda millet yazmıstı bi kere doktora cagırdı neden böyle diyosun diyo oda sadece doktor degil her seyine sürekli esimi cagrıyo dedi kız illlet etmis kardesinde olsa ayda 10 kere arabayla gidip alınıp getirlmez uyanıklık denir buna kimse bedavaya calısmıyo kocam calıscak kardesi yicek sence adalet mi

Keşke babam sağ olsaydı da varsın kocamın aldığı pırlantaya hayırlı olsun demeseydi...

Eşinle yapacağın ya da yaptığın şeyleri baban nerden biliyor ki? Sen de söyleme olsun bitsin. Neden eşimin yüzük aldığımı gideyim babama anneme diyeyim? Çok saçma. Tam olarak neyi taktığınızı anlamadım?

X