Anne sütünü ne yaglandirir.bebis nasil kilo alir.

Yağlı süt, süt besleyiciliği filan diye bir şey yok. Her annenin sütü kendi bebesine özel olur zaten. Yeme içme süt yapmaz. Rezenenin de zararlı olduğu söyleniyor. Bol bol emzirin saat filan tutmadan.

Bebeginiz normal sınırlar içerisinde neyi dert ettiniz anlamadım..
Ve doktor niye gaza geldi?
Doğum kilosunun iki katına 5 değil 6. Ayda ulaşması gerekiyor diye biliyorum.
Hiç umursamadım böyle şeyleri.
Kızım 8 aylık 3400 dogdu, 7400 falan sanirim su an. Bilmiyorum.🤷🏻‍♀️ sağlıklı, gelişimi iyi, varsın kilolu olmasın, abartılı bir durum yoksa aynen devam.
Ve hayır, o Kadar hareketle bir sorun olmaz sütünüzde.
Farz edin ki çarşı pazar yürüdünüz, evi temizlediniz . Süt veriyorsunuz diye bunun gün yatmıyorsunuz sonuçta.

Benimde bebeğim 3 aylık, 2 aylık olana kadar sütüm yetmiyordu. Bu ay düzelttik. Bebeğin toplam kilosu değil her ay aldığı kilo önemli. Mesela benimde bebeğim 3 bçk doğdu. 1 aylık olduğunda 4 bçk olmalıydı. Diyelim 2 kilo doğan var. Onların 3 kilo olması lazım. Yani yetişkin insanlar gibi 50 kilo iyiymiş 40 az değil. Her ay 1 kilo alması lazım. 6 aylık olana kadar. 700-800 olunca da dert etmiyor kimi doktorlar ama 300 çok çok az. Bebek resmen aç kalmış.

Vallahi ben hiçbiryerden duymadıgım halde zeytinyağını bol bol kullanıyordum herşeyde abartıyorduö biraz hatta. Yağlı olsun diye sütüm.tereyagını da aynı şekilde hiç çekinmeden tüketiyordum Sütümü de sağdığımda görüyordum ki yağlı oluyordu. Deneyin isterseniz sizde

Anne çayını ebebekten aldım. Bira mayasını ise eczaneden. Brewer’s yeast with b12 diye geçer. Bir buçuk yıl önce 85e almıştım. Günde toplam 6 tablet kullanıyorsun, 250 tane var. Neredeyse 1.5 ay yapıyor. Oğlum ayda 1300-1500 gr arası alıyordu kiloyu :) tabii ben iki saatte bir 40 dk emziriyordum. Uyusa da çekmiyordum memeyi. O dinlenip dinlenip gene emiyordu.

Bir de soğan pidesi yap, o da güzel süt yapıyor :)
Iste sıkıntı orda hicbir zaman 40 dakika emmedi. Gece uyaninca maksimum 15 - 20 dakika gündüz 10 dakikayi geçmez. Karnı doydumu hemen kendini geri çekip oyuna başlıyor.
Ve gün aşırı kakasini yapıyor. Ebe dedi ki bazı çocuklar 10 gün tuvalete çıkmıyor onlar çok kilo alıyor. Ne yapayım çocuğun poposuna tıkaç mi kapatayim yahu 😊

Benimde bebeğim 3 aylık, 2 aylık olana kadar sütüm yetmiyordu. Bu ay düzelttik. Bebeğin toplam kilosu değil her ay aldığı kilo önemli. Mesela benimde bebeğim 3 bçk doğdu. 1 aylık olduğunda 4 bçk olmalıydı. Diyelim 2 kilo doğan var. Onların 3 kilo olması lazım. Yani yetişkin insanlar gibi 50 kilo iyiymiş 40 az değil. Her ay 1 kilo alması lazım. 6 aylık olana kadar. 700-800 olunca da dert etmiyor kimi doktorlar ama 300 çok çok az. Bebek resmen aç kalmış.

Eski ekol bu şekilde.
Güncel olan da çocuğun açlıktan yana uykusuzlugu ağlaması yoksa, onun normali o kabul edilir..
Bol bol emzirilir.
Herkes kendi bebeğini az çok bilir, bu konuda o doğru bu yanlış diye doktorların bile ayrımı yok :)

Iste sıkıntı orda hicbir zaman 40 dakika emmedi. Gece uyaninca maksimum 15 - 20 dakika gündüz 10 dakikayi geçmez. Karnı doydumu hemen kendini geri çekip oyuna başlıyor.
Ve gün aşırı kakasini yapıyor. Ebe dedi ki bazı çocuklar 10 gün tuvalete çıkmıyor onlar çok kilo alıyor. Ne yapayım çocuğun poposuna tıkaç mi kapatayim yahu 😊
Karni doyunca cek memeni zaten gereksiz gaz olur cocukta. Bence sutu yaglandirmak diye bisey yok. Herkesin sutu farkli. Benim sutum cok yagliydi mesela. Cunku genelde cocugumun agzinda silsem de pamukcuk oluyordu. Ya da konaklari kaslarinda kulak arkasinda bile vardi. Bana o zaman dr biz genelde bu durumu sutu yagli olan annelerin bebeklerinde goruyoruz demisti. Ben o zaman ogrendim aa yagliymis diye. Ama hicbisey yapmamistim. Yeri geliyor dengesiz besleniyorum. Hic de etkilenmedi sutum. Bence ekstra bisey yapma. Yagini bosver sık sık emzir mesela sutun artsin. 5. Ayina gelince zaten yine sutun yetersiz gelirse dr ek gidaya baslatir. Yogurt meyve puresi falan verirsin desteklersin.

Yağlı süt, süt besleyiciliği filan diye bir şey yok. Her annenin sütü kendi bebesine özel olur zaten. Yeme içme süt yapmaz. Rezenenin de zararlı olduğu söyleniyor. Bol bol emzirin saat filan tutmadan.
Emzirme araligini saatli belirleyenlerden değilim fakat eğer herşey normalse bebegin bir daha kaçta acikacagini artık tahmin edebiliyorum. Yani o saatlerdeki aglamasinin açlıktan olduğunu biliyorum ve emiyor. Mesela uykusu varsa asla emmeez.

Bizim insanlarimiz kafayi fazla bozuyor kilo ve boya. Sanki anne olmanin tek amaci çocuga kilo aldirmak, yada sağliğin tek belirtisi.

Bende kizim doğduğunda bunu çok kafaya takiyordum fakat şimdi üzülüyorum kafaya taktiğimi. Kizim 2.5 yasinda ve 13 kilo. Cabuk kilo almiyor fakat çok sağlikli. Mutlu, aktif ve cok zeki bir cocuk.

Cocuklarda önemli olan persantil ve grafik. Cocugun neticede kilo aliyor. Ac değilse, bezini iyi dolduruyorsa, yeterici kadar idrahal bezleri varsa sorun edecek birşey yok.

Hepimizin bünyesi farkli. Bazelarimiz bir ekmekten 1 kilo alirken, bazelarimiz 5 ekmek ile hiç kilo almiyor. Cocuklarda böyledir.

İlk altı ay sporu çokta önermiyor doktorlar özellikle doğum öncesinde spor yapmayan bir anneyse söz konusu olan . Ama yapılacaksa spor öncesi emzirip spor belli bir süre sonra emzirmek gerekiyor, doktorum öyle söylemişti

Ayrıca kiloya bu kadar takılmayın, bebeğiniz sağlıklı ve gelişimi normalse çokta dert edilecek birşey yok. Doktor niye telaşa sokmuş sizi anlamadım.

Gelişim için asıl önemli olan boy bence. Kiloyu en alt sınırdan alsa bile boy güzel uzuyorsa sıkıntı yoktur güzel besleniyordur. Yani bir de artık bebeğin hareketlenmiştir dönmeye başlamıştır bunlar da etkiler. Benim kızım da 7 aydır 1 gr almadı niye çünkü kuduruk yerinde durmuyor boyu uzuyor mu ona bakıyorum.
Bende sizin gibi düşünüyordum büyük oglum kilo almıyordu boyu uzuyordu sordum doktoruna afrikada ki cocuklari düşün boy uzun ama.kilo yok, boyun uzamasinin önemi yok demisti. Oglum hala ayni boyu uzun asiri asiri zayif 8 yasinda 21 kilo olmuştur belki hic tartmiyorum artik sinirlerim bozuluyor. Buna da şükür tabi.

Buyuk oglumda hem sutum azdi hem de su gibiydi. Sagdigimda da dolapta bariz belli oluyordu yag tabakasi ipinceydi. Sabahları tereyag falan yemekten midem bulaniyordu. Baya da kilo almistim emzirme doneminde. Annem yapisal diyordu cunku biz de emme doneminde hep zayifmisiz. Oglumda cok zayif bir bebekti. Doktor mamaya baslatti. Ek gida doneminde kilo aldi.

Kucuk oglumda sut sorunu yasamadim. Hem fazla hem yagliydi. Yine sagip dolaba koydugumda yag tabakasi baya fazlaydi gozle goruyordum. Oglumda tombikti. Ilk defa bacaklarda bogum gordum emzirerek :) ama o da ek gida doneminde zayifladi. Cok istahli olmadi. Digeri de ek gida doneminde baya istahliydi.

Yok arkadaşım inan hiç maşallah denecek bir durum değil. Sütün çok değildi ama yağlıydı, bir saat emziremesem hemen katılaşıp tıkanıyordu. Ağrıdan sızıdan, mastit olmaktab hiç keyifle emziremedim ve bu böyle 18aya kadar devam etti. Gittiğim doktorun sayısını bilmiyorum, ama hiçbiri çözüm bulamadı emzirme ilaçla sütü keselim demekten başka. Sütteki yağı parçalayıcı tabletler alıyordum günde altı tane.
Ama hepsi geçip gidiyor işte
Sen de üzülme bebeğin sağlıklıysa, kilo alımı alt sınırda ama alıyor sonuçta.
Ve dediğim gibi alerjiyi değerlendirin.
Sağlıklı güzel günler diliyorum❤️

Canim merhaba yazini görünce bende yazmak.istedim çünkü birebir ayni seyleri yasiyoruz benimde.kizim.20aylik ve dogudugundan beri mastit birakmadi yakami kac doktra gittim yok sag sık emzir memeyi bosalt demekten baska.elime.birsey gecmedi bende yag parcalayici kullandım lesitin onun sayesinde biraz rahatlasamda antibiyotik ve lesitinsiz ve dedigin gibi bir kac saat emmesin hemen sizliyo mastite.ceviriyo artik cok bunaldim hic bir aninda.keyifle.emziremedim artik.kesicem memeden diyorim.ama kizim memeye cok.duskun kiyamiyorjm sana yazmamin sebebi bana belki tavsiyen olur canim hangi doktora gideyim kesmek icin memeden ne ilaci kullanmam gerek

Spor sonrasi emzirirsen sütunde laktik asit bırikiyormus ve bebis kilo alimi duruyor canim ayni hatayi ben ilk bebegimde yaptim ben kilo verdim ama bebegim kilo alimi durdu yani kisaca spordan sonra dus banyo ve dinlenme sutun tazelenmesi gerek ben 2.bebegimde 6 aydan sonra spora basladim ek gida takviyesi ile sütümu dinlendiriyorum.

Spor sonrasi emzirirsen sütunde laktik asit bırikiyormus ve bebis kilo alimi duruyor canim ayni hatayi ben ilk bebegimde yaptim ben kilo verdim ama bebegim kilo alimi durdu yani kisaca spordan sonra dus banyo ve dinlenme sutun tazelenmesi gerek ben 2.bebegimde 6 aydan sonra spora basladim ek gida takviyesi ile sütümu dinlendiriyorum.
Önemli değil bırakırım sporu. Zaten öyle aman aman birşey yaptığım da yoktu. Basit hareketler ve yürüyüş. Yürüyüşe bebek arabasıyla çıkıyorum zaten öyle çok aşırı tempolu değil. Oğluma da iyi geliyor yürümek.
Peki 6 aydan sonra sporun yani sıra yediklarinize dikkat ettiniz mi. Nasıl besleniyordunuz.

Eski ekol bu şekilde.
Güncel olan da çocuğun açlıktan yana uykusuzlugu ağlaması yoksa, onun normali o kabul edilir..
Bol bol emzirilir.
Herkes kendi bebeğini az çok bilir, bu konuda o doğru bu yanlış diye doktorların bile ayrımı yok :)
Benim daha bebeğim 3 aylık. Yani gayet güncel bilgi. Ben doktorların bana söylediğini söylüyorum, üstelik ben çeşitli nedenlerle hem ssk da hem özelde kaç doktor ile konuştum. Aynı sorunu yaşadım. Üstelik her bebekte ağlamıyor. Arkadaşımın bebeği kızımdan küçük. Onunda sütğ yetmiyor bebek kuş kdar kaldı doktoru azarlamış. Neredeydin sen diye. Bebek uyuyormuş sürekli hiç ağlamyormuş. Ama çocuk kilo veriyormuş. 20 cc geliyormuş sütü sağınca. Ayda 300 gr aşırı az bir rakam. 500-600 gr olsa bunu tartışalım hadi. Önemli olan bebek. Anne 2 saatte bir emzirmeye devam edip üzerine mama vermeli. Biz öyle yaptık. Sonra süt arttıkça mamayı azalttık. 1 aydır sadece anne sütü veriyırorum çok şükür. Bebek süt gelene kadar aç kalmasına ne gerek var. Mama da zehir değil. Benim tavsiyem Takviye alması yönünde

Benim daha bebeğim 3 aylık. Yani gayet güncel bilgi. Ben doktorların bana söylediğini söylüyorum, üstelik ben çeşitli nedenlerle hem ssk da hem özelde kaç doktor ile konuştum. Aynı sorunu yaşadım. Üstelik her bebekte ağlamıyor. Arkadaşımın bebeği kızımdan küçük. Onunda sütğ yetmiyor bebek kuş kdar kaldı doktoru azarlamış. Neredeydin sen diye. Bebek uyuyormuş sürekli hiç ağlamyormuş. Ama çocuk kilo veriyormuş. 20 cc geliyormuş sütü sağınca. Ayda 300 gr aşırı az bir rakam. 500-600 gr olsa bunu tartışalım hadi. Önemli olan bebek. Anne 2 saatte bir emzirmeye devam edip üzerine mama vermeli. Biz öyle yaptık. Sonra süt arttıkça mamayı azalttık. 1 aydır sadece anne sütü veriyırorum çok şükür. Bebek süt gelene kadar aç kalmasına ne gerek var. Mama da zehir değil. Benim tavsiyem Takviye alması yönünde
Doktora özellikle takviye almamız gerekiyor mu diye sordum suan gerek yok dedi. Eğer mama alın deseydi de karşı çıkmazdim zaten. 15 gün sonra durum daha da netleşecek. Zaten ek gıdaya da az bir zaman kaldı.

Ilk dogdunda evet 10 gün icind tekrar dogum kilosuna olmasi bekleniyor (dogumdan sonra kilo verdigi icin) Ve evet ondan sonra ilk ayda 1 kiko almasi bekleniyor fakat sonraki aylar bu kadar cok mühim degil. Senin arkadasina sorun cocugun kilo vermesi.

Cocukta en cok dikkat edilen sey bezdir. Bezleri dolu ise, kakasinida yapiyorsa ve cocuk sürekli aglamiyorsa, o cocukta bir sorun yoktur. Benim kizimda ayni sekilde cook yavas kilo aliyordu. Ve halen zayif bir cocuk fakat dedigim gibi aktif ve zeki bir cocuktur.

X