• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütünü ne yaglandirir.bebis nasil kilo alir.

Canim o biraz da bebisin bunyesiyle alakali..

Oglum 2980gr dogdu, 2 aylikken 6 kilo idi. Bir yasinda 12 kiloydu. Ilk 6 ay sadece anne sutu, sonrasinda ek gida anne sutu devam etti. Calistigim icin sagdigim sut yetmeyince 10 aylik olduktan sonra bir ogun de mama eklendi bu tabloya.

Kizim ise 2940 gr dogdu. Ara kilolarini hatirlamiyorum ama su an 16 aylik olmak uzere. 8950gr. Ayni anne, ayni sut.. hersey ayni. Tek farki oglum kadar istahli degil. Normal yemegi oglum kadar buyuk porsiyinlarda yemiyor.

Onemli olan kilo kaybetmemesi ( dis, hastalik donemleri haric). 100 gr dahi aliyorsa sorun yok bence.

Is
Şu parklarda falan satılan süt mısırlar acaip süt yapardı bende
Ayrıca bebegi memede uzun süre tutmak gerekiyo,yaglı olanı biraz gec geldigi için memeye
Işte o mumkun değil. Kızım 45 dakika 1 saat emerdi bazen. Hakikaten memeyle aşk yaşıyordu. Ama oğlum doydumu kendini çekiyor. 10 dakika filan emiyor. Ve emmek için kurallari var. Mesela uykusu varsa emmez. Önce uyur sonra emer öyle memede uyumak gibi bi aliskanligi yok

yogurt tuketirmisiniz?
birde emziren anneler icin vitaminler var
et suyu kullanin corbalariniza ama ilikli kemikten kaynamis olacak
dut kurusu yiyin

Bence çocuğunuzun kilosu sandığınız kadar az değil 2ye katlanmaya bir şey de kalmamış daha 4.5 aylıkken 6600 gr gayet iyi benim oğlum 6 aylıkken 5800 dü hem de 3400 doğmasına rağmen.. İlk ay 1.5 kg aldığı için 2.ay az almıştır. Çünkü ilk ay 800-1000 gr arası alıyorlar 3 aydan sonra ise 400 500 gr.. Kilolarınızı da takmayın 9 ayda çoğumuz eriyoruz hareketlenince peşinden koşturacaksınız..

Maşallah size.
Benim kızım da böyle değildi her ay 1 kilonun üstünde kilo alırdı ama oglanda böyle oldu bende anlamadim bunyeden mi yediğimiz ictigimizden mi nedir.
Yok arkadaşım inan hiç maşallah denecek bir durum değil. Sütün çok değildi ama yağlıydı, bir saat emziremesem hemen katılaşıp tıkanıyordu. Ağrıdan sızıdan, mastit olmaktab hiç keyifle emziremedim ve bu böyle 18aya kadar devam etti. Gittiğim doktorun sayısını bilmiyorum, ama hiçbiri çözüm bulamadı emzirme ilaçla sütü keselim demekten başka. Sütteki yağı parçalayıcı tabletler alıyordum günde altı tane.
Ama hepsi geçip gidiyor işte
Sen de üzülme bebeğin sağlıklıysa, kilo alımı alt sınırda ama alıyor sonuçta.
Ve dediğim gibi alerjiyi değerlendirin.
Sağlıklı güzel günler diliyorum❤️

Is

Işte o mumkun değil. Kızım 45 dakika 1 saat emerdi bazen. Hakikaten memeyle aşk yaşıyordu. Ama oğlum doydumu kendini çekiyor. 10 dakika filan emiyor. Ve emmek için kurallari var. Mesela uykusu varsa emmez. Önce uyur sonra emer öyle memede uyumak gibi bi aliskanligi yok
Kuzuya bak sen,kendi kendine kurallar koymuş:))

Bi arkadasta yazmış ,bende yazayım unutmusum onu yazmayı.tam mevsimiyken incir bol bol tüketin.cok iyi süt yapıyor

spor emzirenlerde ilk 6 ayda doktorlar önermiyor laktik asit birikimi sütun azalmasına sebep oluyor mus.bende o aylarda ne bulsam kim ne dediyse yedim içtim ama bana kilo olarak döndü.olsun bebeğinin kilo alımları iyi gitsinde önemli degil veriyorum şuan yavaş yavaş.sizinde bebeğin kilo alımı çok kötü değil bence.5.ayın sonunda kilosunu ikiye katlaması lazim ozamana kadar ucundan kıyısından yakayacaganizini düşünüyorum.rabbim sağlık versin tüm evlatlara

Dert etmemin sebebi aylık kontrolünü takip eden ebenin çocuk doktoruna gitmemi istemesi ve gittiğim doktorun söyledikleri. Yoksa çok şükür sağlıklı bir bebek verdiği tepkiler yaptığı hareketler ayiyla uyumlu. Gün ve gün yaptığı hareketlerle hem bizi sasirtip hem gülme krizine sokuyor. Onda sıkıntı yok.
Ne bileyim annelik işte.

Her doktorun yaklaşımı farkli oluyor.
Bizimki hic umursamadı. Ayiyla gelisimi aşırı uyumsuz değilse her çocuk kendi bildiği gibi buyur diyip geçti.
Ben de öyle düşünüyorum. Kilolarini bilmiyorum bile cocuklarin :)
Özellikle oğlanlar 7-8-9-10 aylarında aşırı zayıftı. Cünkü çok hareketlendiler.
Şimdi biri 2 biri 4 yaşında, ikisi de yaşıtlarından buyuk gorunuyor.
Normal bir beslenme düzenleri var.
Abur cubur çok nadir.
Merak etmeyin, buyuyorlar :)

sütün yağlı olması bünyeyle ilgili sanırım. benim sütüm yağlı ama benim bebegimde alerji vardi. beşinci ayda teşhis kondu sekiz dokuz aylıkken de tedavi bitti.

o zamana kadar hep sınırda veya sınırın altında kilo aldi. ki benim sütüm de cok fazlaydı. biraz takip edin bebegi. kabizlik ishal karin ağrısı döküntü vs var mi. mesela benim oğlum kolikti. kolik olma sebebi de alerjiymis...

kafaniza takmayin sağlıklı olsun da kilosu az olsun inşallah düzene girer.
Çok şükür dediğiniz belirtiler yok. Oğlum da gaz sancısı çoktu ama cok sukur 3 aylikken gecti. Simdi baya duzene girdi herseyi. Kacta yatar kacta kalkar kac saatte bir emer artik biliyorum.

Çok şükür dediğiniz belirtiler yok. Oğlum da gaz sancısı çoktu ama cok sukur 3 aylikken gecti. Simdi baya duzene girdi herseyi. Kacta yatar kacta kalkar kac saatte bir emer artik biliyorum.

maşallah o zaman bünyesi böyle. hızlı yakiyo olabilir. var mi ailede zayif yediğini aninda yakan tipler :) belki onlara çekmiştir

Sporu başlarda pek onaylamıyor doktorlar.

Bi emzirme danışmanından yulafın sütü yağlandırdığını duymuştum, biraz yulafı haşlayıp, hurma muz gibi meyvelerle tatlandırıp yiyebilirsiniz. İnsta kullanıyorsanız emzirme danışmanlarını takip edin derim..

E- Bebekte filan var onlardan mi

Anne çayını ebebekten aldım. Bira mayasını ise eczaneden. Brewer’s yeast with b12 diye geçer. Bir buçuk yıl önce 85e almıştım. Günde toplam 6 tablet kullanıyorsun, 250 tane var. Neredeyse 1.5 ay yapıyor. Oğlum ayda 1300-1500 gr arası alıyordu kiloyu :) tabii ben iki saatte bir 40 dk emziriyordum. Uyusa da çekmiyordum memeyi. O dinlenip dinlenip gene emiyordu.

Bir de soğan pidesi yap, o da güzel süt yapıyor :)

Şu parklarda falan satılan süt mısırlar acaip süt yapardı bende
Ayrıca bebegi memede uzun süre tutmak gerekiyo,yaglı olanı biraz gec geldigi için memeye

Bir de bu var evet. Her öğünde yani her emişinde tek memeyi bitirsin. Bir de benim doktorum derdi ki bir saat sonra mesela yine emmek istediğinde önce son emzirdiğin memeyi ver biraz emsin sonra yeni memeye geç derdi. Sık meme değiştirirseniz çocuk habire önsütü içer asış yağlı sütr ulaşamaz

Gelişim için asıl önemli olan boy bence. Kiloyu en alt sınırdan alsa bile boy güzel uzuyorsa sıkıntı yoktur güzel besleniyordur. Yani bir de artık bebeğin hareketlenmiştir dönmeye başlamıştır bunlar da etkiler. Benim kızım da 7 aydır 1 gr almadı niye çünkü kuduruk yerinde durmuyor boyu uzuyor mu ona bakıyorum.

Back