- 23 Eylül 2007
- 109
- 0
merhaba,
benim sorunum 3 aylık oğlumun doğduğundan beri sürekli emmek istemesi. kilo alışı normal. bu yüzden sütümün az geldiğini sanmıyorum. gündüzleri hemen hiç uyumadan sürekli süt istiyor. anne sütünden başka hiç bir şey vermedim ve sütümün artması için bol bol su ve rezene, melisa vs. çayı içiyorum. 4 aylık olmadan da mamaya başlamayı istemiyorum. ancak gündüzleri uyumaksızın ve hiç aralıksız emmesi, sürekli açmış gibi meme istemesi beni zor durumda bırakyor. çok fazla emdiğinden 2-3 haftadır kusamaya da başladı. yalancı memeyi vermeyi denedim ama almadı.benzer sorun yaşayıp da çözen anneler varsa yardımlarını rica ediyorum.
herkesi bünyesi farklı.ne kadar düzenli besleniyorum,3 lt den fazlaa su içiyorum.1 lt ye yakın süt içiyorum.ısırgan otu ve malt hapı içiyorum.vitamalt içiyorum.aktardan özel çay aldım onu içiyorum.milupa ve humananın still teasini ve milupanın rezene çayını içiyorum.kaymaklı bisküvi yiyorum.meyve olarak ayva yiyorum.yemeklere bol soğan koyuyorum.gayet stressizim,mutluyum..bunlara rağmen mama takviyesi yapıyorumdelikafadulden yetiremiyorum kızıma sütsempatiksalakcinni
komşum ise ymek yememiş düzenli,sigara biçmiş sütü fışkırıyomuş.varın siz düşününsempatiksalakcinni
merhabalar,
benim de 28 günlük bir kızım var. kızım ilk 23 gün boyunca gece gündüz sürekli ağladı. gece doktora bile gittik. gaz sancısı dedi. biz de inandık. nihayet 23. günde doktorumuzu değiştirip başka bir doktora gittik. kızım 23 günde sadece 200 gr almış. doktor 20 günde en az 600-700 gr alması gerekirdi diyor. yani sütüm yetmiyormuş. hemen mamaya başladık. 4 satte bir 60 cc mama veriyorum. ama kızımı sütümle besleyemiyorum diye de çok üzülüyorum. günde 4 lt su içiyorum. her sabah tahin helvası yiyorum. her yemeğin yanında taze soğan yiyorum. still tea içiyorum. rezene çayı da çabası. artık siyah çay içmiyorum hiç. rezene, papatya içiyorum. ama yok yok yok
çok moralim bozuluyor. kendimi çok yetersiz ve kötü bir anne gibi hissediyorum. kızıma süt bile veremiyorum diyorum. psikoloji önemli biliyorum ama elimde değil. kafayı yicem. napacam bilmiyorum. sütümün artmasını istiyorum artık