Bu arada bebeğe yediği bir şey dokundu da sancı yapıyorsa bebeği sürekli lavmanla rahatlatmanizi tavsiye ederim. Alerjik gıda bedenden atılana kadar sancı çekecek çünkü. Benim kızım yediğim alerjik besinden sonra 4 gün kıvranırdı, beşinci gün düzeldi hep. Bu süre her bebekte farklı. En az 4 kakadan sonra düzeliyor bebekler alerjene maruz kaldıktan sonra. Siz bebeğinizi gece uyutmadan once, çok sancilandigi zamanlar mutlaka lavman yapın. Daha once yazmıştım kar zarar hesabı. Ne kadar acı çektiğini bilmiyorsunuz, hem onu hem kendinizi rahatlatmak için lavmandan geleceğini düşündüğünüz zararı göz ardı edebilirsiniz. Lavmani kaynamis ilimis suyla, serum fizyolojikle yapabilirsiniz. Makatini sıkar sancısı olduğu için, makat çatlağı çok olur lavman sırasında. Libalaks kullanırsanız ucunu mutlaka yağlayın, pişik kremi sürün kolay girsin. Kendiniz başka bir şeyle lavman yapacaksanız cam damlalikla yapabilirsiniz. Ben cam damlaligi ignesiz enjektore bantlamistim, onunla veriyordum sıvıyı. Zor zamanlar Allah yardımcınız olsun