• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütüne Gaz yapan şeyler neler

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
Keşkek yemiştim bugday gaz yapıyormuş hiç aklıma gelmedi çok gazı oldu kıvrandı kuzum 😔baktım şimdi ne gaz yapar diye ama ucu açık yazıları da var çay kahveye de gaz yapar yazılmış mesela öyle mi ? sizde gaz yapan bildiğiniz şeyler neler

Bugday gaz yaptığı için de gaz oluşmuş olabilir, gluteni haliyle fazla miktarda aldığınız için gluten alerjisi sebebiyle de gaz oluşmuş olabilir.

Bakliyatlar, çiğ sarımsak, sogan, pismis de olsa çok miktarda soğan, kış sebzeleri, karpuz, kavun gibi soğuk yendiği için karnı üsüten sebze meyveler gaz yapabilir. Esasen size ne gaz yapıyorsa bebeğe de gaz yapar çünkü aynı florayi taşıyorsunuz.

Keşkek yemiştim bugday gaz yapıyormuş hiç aklıma gelmedi çok gazı oldu kıvrandı kuzum 😔baktım şimdi ne gaz yapar diye ama ucu açık yazıları da var çay kahveye de gaz yapar yazılmış mesela öyle mi ? sizde gaz yapan bildiğiniz şeyler neler
Gazlı bebek gazlıdııııırrr. Çok bariz gaz yapan şeyler hariç gereksiz diyet yapmak doğru değiiiill. Ne yersem yiyim 2 aya yakın kıvrandı yavrum şuan 3 aylık yavaş yavaş geçiyor çok şükür.

Bugday gaz yaptığı için de gaz oluşmuş olabilir, gluteni haliyle fazla miktarda aldığınız için gluten alerjisi sebebiyle de gaz oluşmuş olabilir.

Bakliyatlar, çiğ sarımsak, sogan, pismis de olsa çok miktarda soğan, kış sebzeleri, karpuz, kavun gibi soğuk yendiği için karnı üsüten sebze meyveler gaz yapabilir. Esasen size ne gaz yapıyorsa bebeğe de gaz yapar çünkü aynı florayi taşıyorsunuz.
Evet ya çok gaz yaptı çok kötü kıvranıyor dünden beri çok üzülüyorum atamadı hala. Karpuz da mı yapıyor çoğu şey gaz yapıyor o zaman 🤦🏼‍♀️

Artik anne sutunden bebege gaz falan keçer teorisi çürudu. Bebege alerji vermeyen herseyi yiyip içe bilirsiniz. Doktorun bana soyledigi buydu

E neden kıvranıyor yavrum dünden beri 😐 gazı oluyordu ama böyle olmuyordu çok var hiç bu kadar olmamıştı ıkınıp ağlamaktan mahvoldu dünden beri
HEr bebek gazli donem yaşar. Benim bebegim de bir hafta gazdan uyuyamaz olmuşdu. Tabi haliyle en son yedigimiz şeye bagliyoruz. Alakasi olmasa bile farkli ne yediysek kesin ondandir diyoruz. Bilemiyorum. Yillardir gelen bilgi de yanilmiş olamaz aslinda ama artik kaç doktordan duydum yediklerimizle alakasiz oldugunu

Çoğu şey gaz yapar, kimyon çayı öneririm yemeklerine de atabilirsin

Aynı problem Ben de de vardı her ne kadar mesajımı görüp cevaplamasanız da yine de rahatlamanız için yazıyorum boşu boşuna diyet yapmayın benim doktorum bağırsak gelişimini tamamlanmadığı için olur demişti. Gaz masajı. Duş bizi rahatlatan şeyler.
Ne yazmıştınız ki cevapsız bırakmam genelde mesaj kutumda mesaj da yok

HEr bebek gazli donem yaşar. Benim bebegim de bir hafta gazdan uyuyamaz olmuşdu. Tabi haliyle en son yedigimiz şeye bagliyoruz. Alakasi olmasa bile farkli ne yediysek kesin ondandir diyoruz. Bilemiyorum. Yillardir gelen bilgi de yanilmiş olamaz aslinda ama artik kaç doktordan duydum yediklerimizle alakasiz oldugunu
Bilemiyorum ki gazı vardı ama şimdiye kadar böyle olmamıştı hiç 😐

Evet ya çok gaz yaptı çok kötü kıvranıyor dünden beri çok üzülüyorum atamadı hala. Karpuz da mı yapıyor çoğu şey gaz yapıyor o zaman 🤦🏼‍♀️
Evet malesef çoğu şey gaz yapıyor. Yemekleri kimyonla yiyip içmek sorun gerçekten besinin gaz yapmasıyla ilgiliyse çok etkili oluyor. Ama alerjiden gaz oluyorsa kimyon çayı da fayda etmiyor. Hani gluten hassasiyeti olan insanların karnı hep şiş olur, mide bagirsak gazı çok olur, ya ishal ya kabız olurlar ya bu glutenin gaz yapmasından değil o insanın sindirim sistemini alt üst etmesinden kaynaklanır. Konularınızı hatırlıyorum, sizinkisi de bana kalırsa benzer bir hassasiyetten kaynaklanıyor. Bakın gluteni ne güzel yakaladınız. Bir süre glutensiz beslenmeyi deneyin, bakalım bebeğiniz daha iyi olacak mi

Evet malesef çoğu şey gaz yapıyor. Yemekleri kimyonla yiyip içmek sorun gerçekten besinin gaz yapmasıyla ilgiliyse çok etkili oluyor. Ama alerjiden gaz oluyorsa kimyon çayı da fayda etmiyor. Hani gluten hassasiyeti olan insanların karnı hep şiş olur, mide bagirsak gazı çok olur, ya ishal ya kabız olurlar ya bu glutenin gaz yapmasından değil o insanın sindirim sistemini alt üst etmesinden kaynaklanır. Konularınızı hatırlıyorum, sizinkisi de bana kalırsa benzer bir hassasiyetten kaynaklanıyor. Bakın gluteni ne güzel yakaladınız. Bir süre glutensiz beslenmeyi deneyin, bakalım bebeğiniz daha iyi olacak mi
Aslnda düne kadar çok fazla değildi gaz vardı ama bu kadar kıvranmamıştı yine de öyle midir acaba yarın doktora gidicem yaptırmam gereken bir test var mı

Bu arada bebeğe yediği bir şey dokundu da sancı yapıyorsa bebeği sürekli lavmanla rahatlatmanizi tavsiye ederim. Alerjik gıda bedenden atılana kadar sancı çekecek çünkü. Benim kızım yediğim alerjik besinden sonra 4 gün kıvranırdı, beşinci gün düzeldi hep. Bu süre her bebekte farklı. En az 4 kakadan sonra düzeliyor bebekler alerjene maruz kaldıktan sonra. Siz bebeğinizi gece uyutmadan once, çok sancilandigi zamanlar mutlaka lavman yapın. Daha once yazmıştım kar zarar hesabı. Ne kadar acı çektiğini bilmiyorsunuz, hem onu hem kendinizi rahatlatmak için lavmandan geleceğini düşündüğünüz zararı göz ardı edebilirsiniz. Lavmani kaynamis ilimis suyla, serum fizyolojikle yapabilirsiniz. Makatini sıkar sancısı olduğu için, makat çatlağı çok olur lavman sırasında. Libalaks kullanırsanız ucunu mutlaka yağlayın, pişik kremi sürün kolay girsin. Kendiniz başka bir şeyle lavman yapacaksanız cam damlalikla yapabilirsiniz. Ben cam damlaligi ignesiz enjektore bantlamistim, onunla veriyordum sıvıyı. Zor zamanlar Allah yardımcınız olsun

Aslnda düne kadar çok fazla değildi gaz vardı ama bu kadar kıvranmamıştı yine de öyle midir acaba yarın doktora gidicem yaptırmam gereken bir test var mı
Deri yama testi ve kanda ige testleri yapılıyor alerji için ama malesef bagirsak tepkili alerjileri testle tespit etmek çok zor oluyor. Benim kizima iki test de yapıldı ama hiçbir şey çıkmadı. Böyle durumlarda alerji tanısı eliminasyon diyetiyle konuyor. Yine de deri yama testi yaptırmak isterseniz bebeğin sırtını tıraş edin mutlaka. Kocaman bant yapistiriyorlar, tekrar çıkarırken bebeğim kendinden geçmişti ağlamaktan. Hala kalbim acıyor hatırladıkça.

Masaj öğrenebilirsiniz sakin bilinçsizce birsey uygulamayın iyi olayım derken daha kötü olur bagirsak gelişimi dışarıda tamamlanıyor o zaman geçmeden rahatlamayacak gıda çok az etki edermiş rahat olun doktorunuza rahatlatacak masaj hareketleri sorabilirsiniz

Her bebek her bünye farklı ben hiç perhiz yapmadım emzirme döneminden önce ne yiyorsam yedim hiç haz sorunu yasamadik ama, kuru bakliyalatlar kırmızı yeşil mercimek bulgur vs gaz yapar yediklerinize kimyon ekleyin

Back