- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- 823
- Konu Sahibi Dumadumadum
-
benım oglum 17 gunlukken hastaneye yattı mekonyum bulasmıs dogumda taburcu edılırken anne sutune ek olarak mam ve suda vermem gerektıgını soyledı drlar oylece basladım ama emzırdımde 4. Ay doldugunda kesıldı sutum elımde olan bır durum degıl a,ma eksıgı yok fazlası var 3300 gr dogdu sımdı 8 kgyu gectı 58 gunluk dıs cıkarmaya basladı ne versen yer desteksız oturabılıyor dıkelttıgınızde 7-8 aylık cocuk gıbı zıplıyor emekleme calısmalarına bıle 2. Ayında gecmıstı
Benim babam da çocuk dr.u ne tesadüf............
Benim zar zor tüm uğraşıma rağmen en fazla geldiği zamanda iki göğsümden de toplam 150 cc zar zor gelmiştir......O da biriktire biriktire..........
Narmik ikiz bebekler için sütün yetmemesi durumuna çok rastladım,lafım sana değil zaten.Sadece emzirmek öyle dışardan göründüğü gibi kolay değil diyorum.Çocuğa mama verdiğinde kesintisiz bir 3-4 saat uyurken ,anne sütü alan bebek yarım saatte bir bile uyanabiliyor.İkiz,üçüz bebekler için yukarda söylediğim çok geçerli değil ama doktorum yenidoğan uzmanıydı ve söylediği bu.Emzirdikçe de sütüm arttı zaten.Sütüm az deyip doktoru dinlemeseydim ve bende mama verseydim,muhtemelen oğlum mamaya alışacak ve meme almıyacaktı,sütümde kesilecekti.Bunu yapan annelerde çok.
şu sıralar sütüm az 45 dk. da doyuyor, çok olsa 15 dk da doyardı, şimdi çocuğu doyurmak için 45 dk uğraşıyorum diye memeden mi keseyim? 45 dk emzirmeye sabrım olmasa anne olmazdım zaten.
siz acılı adanayla besleyin ben anne sütüyle beslemeye devam edeyim, bakın ben size el kadar bebeğe adana verilmez midesine eziyet ediyorsunuz demiyorum, siz de bana bebeğine eziyet etme emzirme diyemezsiniz. çocuğum aç mı tok mu benden iyi kimse bilemez. nacizane tavsiyelerinizi kendinize saklayın lütfen.
yazı dilinden duygularımı anlayamazsınız köpürmedim merak etmeyin, o kadar sinirlensem çarpıya basar çıkarım cevap yazmam. emzirmeyen anne olmuyordu da sizin görüşünüz heralde, ama buna da katılmıyorum, annelik emzirmekle olmuyor, öyle olsa 7-8 eniğini emzirdiği için en iyi anneler kediler olurdu.
sıze emzırmeyın mı dedım tebrıkler bunu mu cıkardınız cıddı olarak ıyı nıyetle soyledıgım bırseyı boyle anlamanıza uzuldum
ben nacızane tavsıyelerımı kendıme saklarken sızde ahkam kesmeyı bıraksanız ne ıyı olur sevgıler sutunuzle kalın...
şu durumda yapacak bişey yok, benim anlam veremediklerim sütü olduğu halde keyfi nedenlerle emzirmeyenler.
bir de herhangi bir nedenle emziremeyip, sonra da anne sütüne çamur atanlar.... mama anne sütünden iyidir, mama içenler daha sağlıklı diyen bile var bu forumda, baksanıza bebeğimi emzirdiğim için eziyet etmekle bile suçlandım...
bu emzirmeyin demek olmuyor mu:
mrs.who kullanıcısından alıntı
nıye kucumsemmek olsun sızın bıberonla besleyenlere soyledıgınız soze cevaben yazdım ve kesınlıkle kucumseme gıbı bı nıyetım yoktu
ayrıca gogsunuzden az sut geldıgı ıcın cocugunuz reddedıyor doymuyor ve bu sızın saglıgınızıda etkılemıs bosuna hem cocugunuza hem kendınıze ezıyet edıyrsunuz ek gıdaya yada bıberona sızde gecsenız fena olmaz
şu durumda yapacak bişey yok, benim anlam veremediklerim sütü olduğu halde keyfi nedenlerle emzirmeyenler.
bir de herhangi bir nedenle emziremeyip, sonra da anne sütüne çamur atanlar.... mama anne sütünden iyidir, mama içenler daha sağlıklı diyen bile var bu forumda, baksanıza bebeğimi emzirdiğim için eziyet etmekle bile suçlandım...
Anne sütüne çamur atana hiç rastlamadım şimdiye dek açıkçası...Emzirmek isteyip emziremediği için hayıflananlara ve mama vermek zorunda kaldığı için üzülenlere ve çocuğu mamayı içince buna da şükür ,çocuğumu doyurabildim diye düşünenlere rastladım genelde...Ya da benim karşıma çıkmadı,bilemiyorum...
Arkadaş kötü niyetle demedi bunu size bence.......Kötüye yormayın o kadar....
anne sutune camur atanlar sızı ezıyet etmekle suclayanlar cogul knousmayın ıkılı tartısmaya gırdıgınız kısı benım umarım beynınızın algılama kısmı sutunuzden bebegınıze akıp gıtmıstır o yuzden boyle anlamıssınızdır yazdıklarımı tekrar okuyun ıstersenız
algılamanıza baglı demek oluyor bu ben destek olarak bunlarıda kullanınkı ıkınızde harab olmayın demek ıstemıstım kı sız konuyu emzırmeyıne cekmıssınız
ne kadar da seviyelisiniz, üzgünüm ama bu seviyeye inemicem
baştan da demiştim, nedense agresifleşiyorsunuz, verecek cevap bulamayınca beynime hakaret edecek kadar alaçalabildiniz. keşke medeni bir insan gibi konuşabilseydik, neyse bu seviyedeki bir insana cevap vermeyi kendime yakıştıramıyorum. siz de iyi ki emzirememişsiniz, bu asabiyetiniz bebeğinize de yansırdı, yazık olurdu.
Narmik ikiz bebekler için sütün yetmemesi durumuna çok rastladım,lafım sana değil zaten.Sadece emzirmek öyle dışardan göründüğü gibi kolay değil diyorum.Çocuğa mama verdiğinde kesintisiz bir 3-4 saat uyurken ,anne sütü alan bebek yarım saatte bir bile uyanabiliyor.İkiz,üçüz bebekler için yukarda söylediğim çok geçerli değil ama doktorum yenidoğan uzmanıydı ve söylediği bu.Emzirdikçe de sütüm arttı zaten.Sütüm az deyip doktoru dinlemeseydim ve bende mama verseydim,muhtemelen oğlum mamaya alışacak ve meme almıyacaktı,sütümde kesilecekti.Bunu yapan annelerde çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?