Bebek Beslenmesi Anne sütünden mahrum bırakılan bebiş :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kutu sütü derken inek sütü mü yoksa anne sütüne yakın olan ayına uygun biberon sütlerinden mi ?

Eğer annenin stresli bir hamileliği ve lohusalığı geçmişse,lohusalık döneminde yeterince dinlenememiş ,uyuyamamışsa,yardım eden bir büyüğü olmamışsa istediği kadar emzirsin sütü öyle dolup taşmıyor....Yetmiyor malesef yani......:50:

evet katiiyorum kendim yasadim cünkü, ilk oglum 9 ay emdi ve kendi birakti hatta 6 aylikken ayak parmagimdaki iltihap sebeiyle antibiyotik almam gerekti ama emzirmeyi birakmak istemedigim icin cektirdim tirnagimi agir agri kesicilrde alamadigim icn yasadigim aciyi bir Allah bir ben bilyiorum ama 9 aydan sonra oglum emmek istemedi..

2.oglumda ilk oglulmun kücük olmasindan ve yalniz olmamadan dolayi cok zorluklar yasadim ufaklik geceelri sürekli uyniyordu yarim satte bir kalktigni bilirim 6 aylik olunca artik dayanamiycam emzirmeyi birakicam diye düsündüm ama vicdanim el vermedi sonucta yine 7.5 ayina kadar dayanabildim emzirmeyi biraktim ve devam sütü verdim ,devam sütünü vermemle gece uyanmalrni kesti,demekki doymuyormus yavrum,ama aklima geldikce vicdanim rahatsiz oluyor hala keske diyorum en az 9 aya kadar emzirebilseydimde haksizlik olmasaydi..

anne sütü emmesi o kadar önemli değil, başka besinlerle de gelişimi tam şekilde tamamlayabilir bebek. doktorlarına gidip durumu anlatırlar, doktorları da bebeğin tüketebileceği besinlerin listesini verir. ancak bir başkasının emzirmiyor niye emzirmiyor gibi karışma hakkı olmadığını düşünüyorum. arkadaşısınız sadece, annesi, kocası değilsiniz.

Ben de yeni dogum yaptım. Annem bile olsa sutum konusunda akıl vermesine laf söylemesine gicik oluyorum. Her kadın kaldıramaz o psikolojide müdahale edilmesini. Ben de öyleyim kimseyi dinlemiyorum .
Ve herkese guzel gelemeyebilir de emzirmek.
Ben de cok sevemedim açıkcası canım cok yaniyo alışamadım. 6 aydan sonra emzirmeyecm diyorum bana da kızıyorlar ama bu bana kalmış

Yani kutu sutun savunulur yanı yok onda haklısınız , ama dgr konu ına kalmış.
Benimde göğüs çatlaklarım var krem de kullanıyorum iyileşmiyo:( emzirmek benim icin ızdırap :(

cok hassas bir konu,kimse bilemez o annein neler yasadigini ne hissettigini,disardan görünmese bile icinden nelerle mücadele ettigini kendim yasadigim icn biliyorum cok vicdanim sizladi ama dayanamdim daha fazla ,kim bilr neler yasiyodur oda ama bende inek sütünü kesinlikle dogru bulmuyorum tabi bilemiyoruz nedir sebebp maddi imkansizliklarmi..

emzirme konusunda bişey diyemicem de, kutu süt neden veriyor ki? arkadaşınız çok mu cahil bir insan? 1 yaş yaşına kadar inek sütü vermeyin deniyor. emzirmiyosa mama versin en azından. maddi anlamda mı sıkıntısı var acaba? ya da belki de bebeği benimseyememe gibi bi sorun yaşıyordur. bazı kadınlar gerçekten garip. geçen gün bi haber okudum. ünlü bi modacı, doğuma full makyajlı girmiş, bebek doğduğuna ''aman makyajım bozulur '' diye bebeği kucağına almayı reddetmiş..

Vay be...Diyebiliyorum sadece....:26: Garip....Tuhaf...

Bebek eve geldiğinde de sadece uzaktan bakmıştır o zaman..Kusuğu,kakası ,vs si olunca da iğrenmiştir Allah bilir.......:19:

Benimde göğüs çatlaklarım var krem de kullanıyorum iyileşmiyo:( emzirmek benim icin ızdırap :(

ne kadarlik bebeginiz bilmyorum ama 1 ay SIKIN disinizi ondan sonrasi cok daha kolay olacaktir,herkeisn yasadigi bir SIKINTI bu malesef alinlar önlemlerde ise yaramiyor ama en fazla 1 ay sonra azalarak iylesiyor

Bazı kadınlar '' anne '' olmayı hak etmiyorlar..

O kadin bebegini sizden daha cok dusunuyordur emin ol. Dunyada anne sutunun tercih edildigini bilmeyen yoktur herhalde. Ben de sinir oluyorum her yeni anneye akil veren, emzirmeyen annelere bu kadar baski yapan, kinayan zihniyeti. Bu konunu acilis sebebini de anlayamadim. Didisinin didisi boyle boyle besliyor cocugunu. Haksiz miyim? Dusuncende haklisin, ama davranis olarak haksizsin, eee? Bu konuyu haklisin diyelim diye mi actin arkadasim? Evet, emzirmek en saglikli yoldur, doktorlar, hastaneler anneleri bu konuda egitir. Ben de emzirmek yandasiyim. Ama kanuni olarak emzirme mecburiyeti yok, isteyen emzirmeyi tercih etmez, buna sadece bebegin annesi karar verir.

Ayrica sen de demissin, zorla emziriyor, sutu az oldugu icin az emziriyor diye. Baska ne yapabilir? Gogsunu kesip sut mu akitsin? Garip buldum.

Inek sutu mu veriyor bilmiyorum, ama o kadinin yapabilecegi sey bu konuda egitilmek. Bunu da guvendigi doktoru yapabilir. Lutfen kadini doktoruna yoneltin ve artik yorumlarinizi kendinize saklayin. O kadinin neler dusundugunu, neler yaptigini, neler hissettigini bilemezsiniz. Kadin cocuguna inek sutu vermek zorunda kaldiysa kimbilir ne haldedir. Sizden daha cok uzuluyordur o duruma. Kadina bu konuda daha fazla konusup sIkIntI vermeye gerek yok.

Kızımı 2 yaşına kadar emzireceğim diye direttim hep,ama 18.ayında kestim sütten...Sürekli emmek istiyordu,bir şey yemiyordu,gece 8 9 kez kalkıyordu...Baya zorlanmaya,yıpranmaya başlamıştım...Doğru bir karar verdim.Ama yine de 2 yaşına kadar emzirmek isterdim,eğer ek gıda alıyor olsaydı çünkü hep reddetti....

Arkadaşınıza ne kadar söylerseniz söyleyin o yine bildiğini yapacak...Gün gelince o da anlayacak hatasını...Herkes yaşayıp görmeli...

Bir arkadaşımın arkadaşı var .Yeni doğum yaptı.Bebiş 4aylık henüz.
Sütüm az diyerekten emzirmek istemiyor zorla emziriyor çocuğu .
Süt emzirdikçe çoğalır diyoruz anlamıyor.

Bide ne öğrendik dersiniz.
Kutu sütlerden içirmiş bebeğine.
Şok oldum kızdım arkadaşlarda kızdı.
Umursamadı alerji olmadı vs olmadı diyor.

Olmadysa olmayacağı anlamına gelmez.
Kansızlık yapar faydası yok dokunur daha çok minik dedik ama...
Bi kulağından girdi diğerinden çıkıp gitti.
Sinir oldum

Siz siz olun bebeğinizi sakın anne sütünden mahrum bırakmayın.
Ne varsa anne sütünde var.
Azda gelse çokta gelse anne sütünün önemi çoktur hafife alıp küçümsemeyin .

Benim oğluşum 9 ay emdi sadece buna şükür dedim hep.
Bıraktığında hüngür hüngür ağladım.

Anne sütü varken kutu sütlere yönelmek çok mantıksız.
Çocuğa yazık.
Haksızmıyım kızlar sizce?

kuzenımın eşii sıgara içtiği için bebegını emzırmedı cıcıbebe verdı :50: neymişte sigara içmeden duramaış ne anneler var canım ya ben kızımı tam 23.5 ay emzırdımmm

her emzirmeden sonra krem kullanın ve o bölgeyi temiz tutun sık sık duşta ii geliyor ama pes etmeyim sütünüz varsa.ben kaç kere ağlayarak emzirdiğimi bilirim ama geçiyor.tabi size karışmaya hakkım yok ama annelik zaten sabır işi değilmi.biraz sabır sadece.

sütü olduğu halde emzirmeyen annelere inanamıyorum yazıkkkk bir damla süt bile faydalı.tabi kimsenin bu duruma karışma hakkı yok.o kişinin vicdanına kalmış. sadece o savunmasız,muhtaç yavrular için üzülüyorum.

Allah'ım sen insanlara hidayet nasip et..:14: Neden senin bebekler için göndermiş olduğun rızkı en güzel şekilde değerlendiremiyoruz?:50:
Ben bebeğim emsin aç kalmasın.. Aman sütüm kesilmesin... Aman o, aman bu diyorum...kendimi paralıyorum..
:43: Şu "anneyim" diye geçinen insanların yaptığına bak..:19::53:
Haa sütün gelmemiştir, yada azdır anlarım.. ama keyfi olarak bebeklerini emzirmeyen annelere(!) hayret ediyorum.. Yazık değil mi o bebeğe?
:14::14: Ben anne grubumdaki hanımlardan biliyorum.. Bebeğe vermediği halde kendisi süt yoğurt yiyip içtiği için bebekleri inek sütü alerjisi oluyor.. O bebeğin bünyesi o "KUTU SÜT" için programlanmamış ki...:19::20:

Yeni moda oldu bu şimdi, formül süt kolayına geliyor annelerin, e tabi hem hazırlaması kolay, hem daha uzun süre tok tutuyor hem de anne sütünden daha iyi kilo aldırıyor. Kimsenin anneliğini yargılayacak değilim ama çok üzülüyorum o bebeklere, sadece anne sütünden değil o kokudan, sarılmaktan da mahrum kalıyorlar.
Sütü olmayanlar emziremedim diye ağlar, sütü olanlar kıymet bilmez, çok yazık...

Ben de gece emzirmelerini kesmeye çalışıyorum şu sıralar, öyle bir bağ oluşmuş ki aramızda, o bile zor geliyor. nasıl kesiyorlar minicik bebekleri memeden, hem de keyfi nedenlerle, aklım almıyor...

Tek söyleyeceğim, ben anne sütü içmemişim, 10 gün zorla içirmişler, daha da içmemişim.
25 yaşındayım, dünyada virüs oluşsa ilk bana gelir.
İnsanlar mevsim dolayısıyla yeni grip oluyor ben taa ağustosta grip olurum ve bir aydan önce de geçmez.:1:
Salgınlar benim bulaştırdıklarımla zincirler halinde dağılıyor, öyle diyeyim.:9:
Bağışıklık sistemimin çok zayıf olduğunu ve bunu hazır süt ve mamalardan kaynaklanabileceğini doktor söylemişti.
Elbette yanlış, her annenin kendi tercihidir ama 9 ay karnında taşımayı biliyorsa bir hanım, gelecekteki sağlığını da enine boyuna düşünerek bu kararı vermeli diyorum.

emzirmenin bebeğin yanında anne içinde yararlı oldğunu biliyorum kızlar yanlış mı biliyorum?
eğer dediğim gibiyse bunları da anlatabilirsiniz..

Yeni moda oldu bu şimdi, formül süt kolayına geliyor annelerin, e tabi hem hazırlaması kolay, hem daha uzun süre tok tutuyor hem de anne sütünden daha iyi kilo aldırıyor. Kimsenin anneliğini yargılayacak değilim ama çok üzülüyorum o bebeklere, sadece anne sütünden değil o kokudan, sarılmaktan da mahrum kalıyorlar.
Sütü olmayanlar emziremedim diye ağlar, sütü olanlar kıymet bilmez, çok yazık...

Ben de gece emzirmelerini kesmeye çalışıyorum şu sıralar, öyle bir bağ oluşmuş ki aramızda, o bile zor geliyor. nasıl kesiyorlar minicik bebekleri memeden, hem de keyfi nedenlerle, aklım almıyor...

Emzirmek daha kolay aslında...O formül mamayı hazırlaması daha meşakkatli...Biberonu,emziğini her defasında yıka,dezenfekte et,kaynamış suyun ılınmasını bekle,mamayı karıştır,hazırla....Bebeğe içir..Sonra götür yıka vs vs...Ama emzirmek daha kolay..Aç göğsünü bebeğin ağzına daya,sütün varsa içsin,doyursun kendini bebecik...

Bence bilip bilmeden uzaktan anneliğe dair dil uzatmamalıyız..Sonuçta atmamış,eziyet etmemiş bebeğine..Belki çok istedi de emziremedi bazı nedenlerden dolayı...Belki kadın ilaç kullanmak zorunda ,mecburen kesti memeyi...Uzaktan anneliğe dil uzatmak hiç hoş değil...Kimin ne şartlar altında olduğunu bilmeden ahkam kesmek............:50:

Cok yazık arkadaslar o kadının annelıgıne dıl uzatarak hakkına gırmeyın annelık emzırmekle mı oldu sımdıde :20:
konu sahıbı arkadasında bahset bıde bıze bı elı yagda bır elı balda mı yasıyo suan eetrafında emır erı gıbı bekleeyen yardım eden yakınları var mı hanı kendı karnını doyurabılıyo mu

bende emzırmeyı kestım sutum yok 2 damla her gogusten gelen sut ne anne degılmıyım sımdı

dogum yaptım kımse yoktu yanımda sezeryandan 12 saat sonra evıme geldım cok gazlı kucaktan ınmeyen oglumla hep bır basımaydım sabah 8.30dan gece 4e kadar cıse gıdemedıgım gunler oldu buna ek olarak her gelen ye sutun artsın emzır sutun gelsın emzırmekten tıksınmıstım bu sozler yuzunden sonunda bayramın 1. Gunu sutum tamamen cekıldı bıttı

ha ınek sutu en fazla kansızlık yapar eskıden formul mama mı vardı zaten herkes ınek sutu ıcerdı kı bırıde benım kocam 3 gunlukken dr annesıne emzırmeyıı bıraktırmıs sutun zehırlıyo dıye ınek sutu vermısler 1.5 senede 1 kere hasta oldu usutmustu o kadar
kımsenın annelıgını yargılamayın acısını ceken bılır evladın kusura bakmayın ıstısnalar harıc tabı

Back