Bebek Beslenmesi Anne sütünden mahrum bırakılan bebiş :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Estalmus kremlerin isimlerini yazarsan sevinirim:) özelden mj bekliyorum .
Ya 6 aydan sonra emzimiycem diyorum ama biliyorum ben de dayanamam Kıyamam bebeğime. Ama aglayarak sokularak emzirmek de beni cok üzüyor, sanki bebeğime de o kotu enerjim gidiyormuş gibi hissediyorum daha da üzülüyorum.
evet gerçekten çok yıpratıcı inşallah sorunsuz emzirebilirsin
göğüs uçlarını karbonatlı suyla sil canım.üstelik bu bebeğin ağzının pamukçuk olmasını da engeller:34:

evet gul_koc çok doğru

her zaman emzirmeden önce karbonatlı suyla silerek emzirirsen daha iyi olur

bir de bebeğin ağzına sadece göğüs ucunu değil de kahverengi bölümün tamamını vermeye çalış

çatlakların büyük çoğunluğunun sebebi de sadece göğüs ucunun verilmesiymiş

sağlık ocağındaki hemşireler öyle demişti bana:31:

Son düzenleme:
Ahkam kesen ben değilim....Sizsiniz.... Sanki emzirmenin ne olduğunu ne şekilde olduğunu bilmiyoruz,hiç emzirmedik....:1: Konu sahibinin arkadaşının veya başka emzirmeyen kadınların neden hangi sebeple emzirmediğini tam olarak bilemeyiz.....

Göğsünüz acır,buna rağmen emzirirsiniz o başka...Sütü olmayıp biberon maması vermek durumunda kalanları da küçümsememeli diyorum......

Prematüre ikiz bebeklerini tek başına büyütmüş bir anneyim ben de... Tek değil iki bebek..İkisi de gazlı vs .. vs.....

ne yazdım da küçümsedim acaba sütü olmayıp biberon maması verenleri? ne derdim olabilir ki bu insanlarla?
ne yapsın sütü yoksa acılı adana mı söylesin bebeğe tabi ki biberon verecek.
ama nedense siz emzirmeyi küçümsüyorsunuz....

nerden bılıyosunuz keyfı emzırmedıgını sartlarını sordum konu sahıbı cevap vermedı ben bıberonla doyuruyorum oyle memeyı ac agzına tık doysundan daha zor emın olun

memeyi aç ağzına tık doysun, küçümsemek budur işte, okumadan cevap veriyorsunuz!!!

Son düzenleme:
ne yazdım da küçümsedim acaba sütü olmayıp biberon maması verenleri? ne derdim olabilir ki bu insanlarla?

memeyi aç ağzına tık doysun, küçümsemek budur işte, okumadan cevap veriyorsunuz!!!

Ben emzirmeyi küçümsemedim...Saçmalamayın lütfen...Ne kadar alakasız anlamlar çıkarıyorsunuz yazdıklarımdan...:53: Benim düşündüklerimle ilgisi yok bu yazdıklarınızın..Bana emzirmenin zorluğundan bahsetmeniz gereksiz..Ben de bir anneyim..... Hem emzirmiş hem de biberon maması vermek zorunda kalmış bir anne olarak biberon maması vermenin de öyle daha kolay bir şey olmadığını söyledim hepsi bu.... Genel bir düşüncemi söyledim,kişisel algıladınız...Zıplatarak mı verdiniz,hoplayarak mı verdiniz bunu kurcalamadım,ne şekilde emzirdiğinizle ilgili bir şey demedim......:19:

nıye kucumsemmek olsun sızın bıberonla besleyenlere soyledıgınız soze cevaben yazdım ve kesınlıkle kucumseme gıbı bı nıyetım yoktu
ayrıca gogsunuzden az sut geldıgı ıcın cocugunuz reddedıyor doymuyor ve bu sızın saglıgınızıda etkılemıs bosuna hem cocugunuza hem kendınıze ezıyet edıyrsunuz ek gıdaya yada bıberona sızde gecsenız fena olmaz

Bence konu sahıbı arkadasının annelıgıne emzırmesıne karısacak kadar yakınsan eger bı sure arkadasında kalıp ona yardımcı ol boylece bebekte sutten mahrum kalmaz annesının dınlenme fırsatı olur sutu arttar

arkadaşınızın anne sütünün önemi konusunda eğitime ihtiyacı var, bilinçlenmemiş demek ki,
az bile olsa süt olduğu kadar emzirmeli, bir damla bile olsa kar, hem emdikçe çoğalır,
emzirmek istemiyorsa yapacak birşey yok, sütüde olmaz zaten,
süt gelme olayı beyinde bitiyor, ilk önce emzirmeyi isteyeceksin ki sütün gelsin...

Bahsi geçen annenin keyfi çocuğunu emzirip emzirmediğini bilemiyorum,ama bunu keyfi yapan insanlar olduğunu biliyorum.Bir bebeğin şartlar uygunsa 18 aylık olana kadar kesinlikle emmesi gerektiğini bütün doktorlar söylüyor artık.Bu zaten üzerine tartışılacak bir konu değil.
Ama emzirmek kolay diye arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum.Oğlum doğduğunda sütüm çok azdı,ve hiçbir şekilde doymuyordu.Ama doktorumuz emzirme konusunda çok katı konuştuğu ve emzireceksin ki sütün gelecek dediği için emzirmeyi hiç kesmedim.6 ay boyunca oğlum kucağımda emdi.Doymadığı için sürekli emiyordu.Ne gündüz uyku uyudum,ne gece.Sadece gece 2,5 saat uyabilirdim.Bir kaç gece dayanamayıp mama verdim ve ilk kez uyku uyudum.Çocuğun karnı bir anda doyduğu için güzelce uykuya daldı ve gece sadece 2 kez uyandı.Ben emzirirken hergece 5 bazen 6 kez uyanırdım çocuk doysun diye.
Mama hazırlamanın bir rahatlığıda ,anne dışında birilerininde hazırlayabilmesi.Anne yorgun olur,kalkar baba hazırlar.O yüzden emzirmek daha kolay lafını asla kabul etmiyorum.

Ben emzirmeyi küçümsemedim...Saçmalamayın lütfen...Ne kadar alakasız anlamlar çıkarıyorsunuz yazdıklarımdan...:53: Benim düşündüklerimle ilgisi yok bu yazdıklarınızın..Bana emzirmenin zorluğundan bahsetmeniz gereksiz..Ben de bir anneyim..... Hem emzirmiş hem de biberon maması vermek zorunda kalmış bir anne olarak biberon maması vermenin de öyle daha kolay bir şey olmadığını söyledim hepsi bu.... Genel bir düşüncemi söyledim,kişisel algıladınız...Zıplatarak mı verdiniz,hoplayarak mı verdiniz bunu kurcalamadım,ne şekilde emzirdiğinizle ilgili bir şey demedim......:19:

peki siz neye dayanarak benim biberon vermek zorunda kalanları küçümsediğimi söylediniz? kişisel alırım tabi, ne demişim de küçümsemişim bilmek istiyorum, çok ağır bir itham bu!

nıye kucumsemmek olsun sızın bıberonla besleyenlere soyledıgınız soze cevaben yazdım ve kesınlıkle kucumseme gıbı bı nıyetım yoktu
ayrıca gogsunuzden az sut geldıgı ıcın cocugunuz reddedıyor doymuyor ve bu sızın saglıgınızıda etkılemıs bosuna hem cocugunuza hem kendınıze ezıyet edıyrsunuz ek gıdaya yada bıberona sızde gecsenız fena olmaz

bak işte, tipik kadın davranışı, şurda 2 dk. da sütümün yetmediğine karar verdiniz, valla bravo!
sütüm yetmese de mama versem, hatta herkes mama verse ne güzel olur dimi :27:
sütüm yetmese 11 aydır doyuramazdım, ayrıca kızımın memeyi reddettiğini ya da eziyet gördüğünü de nerden çıkardınız, aksine aşırı meme düşkünü olduğu için ek gıdayı reddediyor. bir şikayeti olsa oturur yemek yerdi heralde, sağdığım sütü biberondan içmeyecek kadar meme hastası bir kızım var, ayakta emmek onun zevki, ben de anne sütü gibi bir mucizeden mahrum kalmasın diye bu kadarcığını yapacak kadar anneyim çok şükür, emsin de amuda kalkarak da emzirirm ben, onun sağlığı her şeyden önce gelir çünkü
çok sağolun sağlığımı düşündüğünüz için.

Son düzenleme:
Bahsi geçen annenin keyfi çocuğunu emzirip emzirmediğini bilemiyorum,ama bunu keyfi yapan insanlar olduğunu biliyorum.Bir bebeğin şartlar uygunsa 18 aylık olana kadar kesinlikle emmesi gerektiğini bütün doktorlar söylüyor artık.Bu zaten üzerine tartışılacak bir konu değil.
Ama emzirmek kolay diye arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum.Oğlum doğduğunda sütüm çok azdı,ve hiçbir şekilde doymuyordu.Ama doktorumuz emzirme konusunda çok katı konuştuğu ve emzireceksin ki sütün gelecek dediği için emzirmeyi hiç kesmedim.6 ay boyunca oğlum kucağımda emdi.Doymadığı için sürekli emiyordu.Ne gündüz uyku uyudum,ne gece.Sadece gece 2,5 saat uyabilirdim.Bir kaç gece dayanamayıp mama verdim ve ilk kez uyku uyudum.Çocuğun karnı bir anda doyduğu için güzelce uykuya daldı ve gece sadece 2 kez uyandı.Ben emzirirken hergece 5 bazen 6 kez uyanırdım çocuk doysun diye.
Mama hazırlamanın bir rahatlığıda ,anne dışında birilerininde hazırlayabilmesi.Anne yorgun olur,kalkar baba hazırlar.O yüzden emzirmek daha kolay lafını asla kabul etmiyorum.

cnm keşke bu kadar kasmasaydın kendini,
benim ilk bebeğimde çok kasdım, elimden pompa düşmezdi,
sürekli sağardım ne kadar çıktı diye,
sağmayı ve bunun için üzülmeyi bıraktım, doymadığı yerde mama verdim böylelikle dinlenip uykumuda alıyodum sütüm birden çoğaldı,
ilk 8 ay sadece anne sütü verdim:)
ikinci bebekte hiç kasmadım onda hemen geldi sütüm şimdi 7 aylık sadece anne sütü alıyor::)

Bu bahsettiğiniz şeyi ben yaşadım,çocuğa sütüm yetmiyoerdu,başta sizin gibi düşündüm,hem çocuğa eziyet ediyorum hem kendi sağlığımdan oluyorum diye.Doktorum asla kabul etmedi.Anne sütü asla kesilmemesi gereken bir besin,sadece geceleri mama vermenzi bile yanlış olur ,çünkü çocuk mamaya alışır ve anne sütü almaz bir süre sonra dedi.Çocuk doymuyorsa sık emzireceksiniz,çocuğunuz için bu kadar fedakarlık yapamıyacakmısınız dedi.O günden sonra bir daha mama da vermedim.

Son düzenleme:
Bu bahsettiğiniz şeyi ben yaşadım,çocuğa sütüm yetmiyoerdu,başta sizin gibi düşündüm,hem çocuğa eziyet ediyorum hem kendi sağlığımdan oluyorum diye.Doktorum asla kabul etmedi.Anne sütü asla kesilmemesi gereken bir besin,sadece geceleri mama vermenzi bile yanlış olur ,çünkü çocuk mamaya alışır ve anne sütü almaz bir süre sonra dedi.Çocuk doymuyorsa sık emzireceksiniz,çocuğunuz için bu kadar fedakarlık yapamıyacaksınız dedi.O günden sonra bir daha mama da vermedim.

Benim babam 35 senelik çocuk doktoru, hep söylediği eksiden 100 anneden birinin sütü azdı, şimdi 50 sinin az, ya da az sanıyorlar...
Çocuk doymadı gibi geliyor mama verelim, sık uyanıyor mama verelim v.s. derken sütü azalıyor yeni neslin...

Bu arada benim kızım hep ayakta emdi, çünkü aşırı gazlıydı, iki çeker başını arkaya atıp katıla katıla ağlardı, herkes sütün yetmiyor dedi ama sağdığımda görüyordum ki sütüm fazla fazla var, her göğsümden 250 cc sağdığımı bilirim. çareyi ayakta sıçratarak emzirmekte buldum, sonra alışkanlık oldu hala öyle emiyor. bazen bütün günüm emzirerek geçiyor, özellikle regl dönemlerimde, ama ne kızım şikayetçi ne de ben.

peki siz neye dayanarak benim biberon vermek zorunda kalanları küçümsediğimi söylediniz? kişisel alırım tabi, ne demişim de küçümsemişim bilmek istiyorum, çok ağır bir itham bu!

bak işte, tipik kadın davranışı, şurda 2 dk. da sütümün yetmediğine karar verdiniz, valla bravo!
sütüm yetmese 11 aydır doyuramazdım, ayrıca kızımın memeyi reddettiğini ya da eziyet gördüğünü de nerden çıkardınız, aksine aşırı meme düşkünü olduğu için ek gıdayı reddediyor. bir şikayeti olsa oturur yemek yerdi heralde, sağdığım sütü biberondan içmeyecek kadar meme hastası bir kızım var, ayakta emmek onun zevki, ben de anne sütü gibi bir mucizeden mahrum kalmasın diye bu kadarcığını yapacak kadar anneyim çok şükür, emsin de amuda kalkarak da emzirirm ben, onun sağlığı her şeyden önce gelir çünkü

tıpık kadın pardon ! Ya sız demedınız mı sutum az 45 dk emıyor boyun fıtıgı oldum ayakta olmazsa emmıyor emzıremeyen anneler degılde emzırenlerın daha agresıf oldugunu dusunuyorum artık
benım oglanın sıkayetı oldugundan herhallde acılı adanayı dahı yer
herkes mama versın de demedık cocuk ac kalacagına mama verılsın dedık
haklısınız sız annesınız nacızane bı tavsıyeydı kopurmenıze gerek yoktu zıra bende bır anneyım ahh pardon emzırmeyen anne olamıyordu degıl mı ben kımım sımdı :27:

tıpık kadın pardon ! Ya sız demedınız mı sutum az 45 dk emıyor boyun fıtıgı oldum ayakta olmazsa emmıyor emzıremeyen anneler degılde emzırenlerın daha agresıf oldugunu dusunuyorum artık
haklısınız sız annesınız nacızane bı tavsıyeydı kopurmenıze gerek yoktu zıra bende bır anneyım ahh pardon emzırmeyen anne olamıyordu degıl mı ben kımım sımdı :27:

Neyi nasıl algıladığınıza bağlı.... İstediği kadar sütüm gelecek desin ,kendini hazırlasın bir anne süt olmuyorsa olmuyor..İstediği kadar süt arttırıcılar kullansın...Dinlenemiyorsa istediği kadar uğraşsın olmuyor..Kayınvalidem ebe hemşireydi..Çok uğraşmasına rağmen hiç sütü olmamış..Hoş eşim de emmemiş..Mecbur biberon maması vermek zorunda kalmışlar..Ama 2.çocuğu olduğunda sütü olmuş ve emzirebilmiş...Baba da her zaman mama hazırlayacak durumda olmayabiliyor...Evet tüm dr.lar anne sütünün önemini söyler ama başka çare kalmadığında biberon mamasına yönelten de yine dr. oluyor....Bu yüzden,karnı doymadığı için küvezde sarılık geçiren bebekler var..Tekil çoğul ayrımı yapmak istemiyorum ama şöyle bir gerçek de var ki tek bebeğin olunca istersen 24 saat göğsünde yapışık gez...Çoğul olduğunda bir sıradaki sıradaki olayı var.... Ve öyle istediğin ya da bebeğin her istediğinde gönlünce emzirebilme ihtimalin azalıyor....

Biberonla beslemek daha kolay dediniz ya oradan..Ben de biberon hazırlamak da o kadar kolay değil dedim..Bebek biberon ucunu beğenmeyebiliyor,mamanın markasını beğenmeyebiliyor,bir iki yudum alıp bırakabiliyor ki biberon mamaları da daima taze hazırlanması gereken gıdalar..Bebek yarım saat içinde içti içmedi..Değilse dökmek zorundasınız...İki şekilde beslemenin de zorluklarını bir yana bırakırsak emen bebekse açarsın göğsünü emer bebecik..Ama yine mama vermek zorundaysan bir sürü iş...Ayrıca mama içen bebekler anne sütünü de bırakmaz öyle hemen....Annenin sütünün tadında sorun olabilir belki bu sebeple ....

Bu bahsettiğiniz şeyi ben yaşadım,çocuğa sütüm yetmiyoerdu,başta sizin gibi düşündüm,hem çocuğa eziyet ediyorum hem kendi sağlığımdan oluyorum diye.Doktorum asla kabul etmedi.Anne sütü asla kesilmemesi gereken bir besin,sadece geceleri mama vermenzi bile yanlış olur ,çünkü çocuk mamaya alışır ve anne sütü almaz bir süre sonra dedi.Çocuk doymuyorsa sık emzireceksiniz,çocuğunuz için bu kadar fedakarlık yapamıyacaksınız dedi.O günden sonra bir daha mama da vermedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim babam 35 senelik çocuk doktoru, hep söylediği eksiden 100 anneden birinin sütü azdı, şimdi 50 sinin az, ya da az sanıyorlar...
Çocuk doymadı gibi geliyor mama verelim, sık uyanıyor mama verelim v.s. derken sütü azalıyor yeni neslin...

Bu arada benim kızım hep ayakta emdi, çünkü aşırı gazlıydı, iki çeker başını arkaya atıp katıla katıla ağlardı, herkes sütün yetmiyor dedi ama sağdığımda görüyordum ki sütüm fazla fazla var, her göğsümden 250 cc sağdığımı bilirim. çareyi ayakta sıçratarak emzirmekte buldum, sonra alışkanlık oldu hala öyle emiyor. bazen bütün günüm emzirerek geçiyor, özellikle regl dönemlerimde, ama ne kızım şikayetçi ne de ben.

Benim babam da çocuk dr.u ne tesadüf............

Benim zar zor tüm uğraşıma rağmen en fazla geldiği zamanda iki göğsümden de toplam 150 cc zar zor gelmiştir......O da biriktire biriktire..........

benım oglum 17 gunlukken hastaneye yattı mekonyum bulasmıs dogumda taburcu edılırken anne sutune ek olarak mam ve suda vermem gerektıgını soyledı drlar oylece basladım ama emzırdımde 4. Ay doldugunda kesıldı sutum elımde olan bır durum degıl a,ma eksıgı yok fazlası var 3300 gr dogdu sımdı 8 kgyu gectı 58 gunluk dıs cıkarmaya basladı ne versen yer desteksız oturabılıyor dıkelttıgınızde 7-8 aylık cocuk gıbı zıplıyor emekleme calısmalarına bıle 2. Ayında gecmıstı :9:

şu sıralar sütüm az 45 dk. da doyuyor, çok olsa 15 dk da doyardı, şimdi çocuğu doyurmak için 45 dk uğraşıyorum diye memeden mi keseyim? 45 dk emzirmeye sabrım olmasa anne olmazdım zaten.
siz acılı adanayla besleyin ben anne sütüyle beslemeye devam edeyim, bakın ben size el kadar bebeğe adana verilmez midesine eziyet ediyorsunuz demiyorum, siz de bana bebeğine eziyet etme emzirme diyemezsiniz. çocuğum aç mı tok mu benden iyi kimse bilemez. nacizane tavsiyelerinizi kendinize saklayın lütfen.
yazı dilinden duygularımı anlayamazsınız köpürmedim merak etmeyin, o kadar sinirlensem çarpıya basar çıkarım cevap yazmam. emzirmeyen anne olmuyordu da sizin görüşünüz heralde, ama buna da katılmıyorum, annelik emzirmekle olmuyor, öyle olsa 7-8 eniğini emzirdiği için en iyi anneler kediler olurdu.

Bu bahsettiğiniz şeyi ben yaşadım,çocuğa sütüm yetmiyoerdu,başta sizin gibi düşündüm,hem çocuğa eziyet ediyorum hem kendi sağlığımdan oluyorum diye.Doktorum asla kabul etmedi.Anne sütü asla kesilmemesi gereken bir besin,sadece geceleri mama vermenzi bile yanlış olur ,çünkü çocuk mamaya alışır ve anne sütü almaz bir süre sonra dedi.Çocuk doymuyorsa sık emzireceksiniz,çocuğunuz için bu kadar fedakarlık yapamıyacakmısınız dedi.O günden sonra bir daha mama da vermedim.

Narmik ikiz bebekler için sütün yetmemesi durumuna çok rastladım,lafım sana değil zaten.Sadece emzirmek öyle dışardan göründüğü gibi kolay değil diyorum.Çocuğa mama verdiğinde kesintisiz bir 3-4 saat uyurken ,anne sütü alan bebek yarım saatte bir bile uyanabiliyor.İkiz,üçüz bebekler için yukarda söylediğim çok geçerli değil ama doktorum yenidoğan uzmanıydı ve söylediği bu.Emzirdikçe de sütüm arttı zaten.Sütüm az deyip doktoru dinlemeseydim ve bende mama verseydim,muhtemelen oğlum mamaya alışacak ve meme almıyacaktı,sütümde kesilecekti.Bunu yapan annelerde çok.

Back