Bebek Beslenmesi Anne sütünden mahrum bırakılan bebiş :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Pcpcpa tesekkur ederim önerin icin. Onan ben de aglayarak emziriyorum. Her gun duş alıyorum, krem sürüyorum hatta silikon uçla emziriyorum ama fena halde canım yanıyor.
Cocuk uyanıp ta meme verme zamanım gelince kabusa giriyorum ama asla mama verme gibi bir düşüncem yok 6 aydan önce.
Haklisin; baska hic bir sey icin taviz vermeyeceğim seyleri bebeğim icin yapıyorum yaparım da:)

Mumu85 ; 23 gun oldu bugün. Valla pek değişmedi ama insallah dediğin gibi 1 aydan sonra geçer. Maşallah bebeğim iyi emiyo, sık sık besleniyor ama ben mahvoluyorum
Yine de sabır diyip devam ediyorum her seye rağmen :)

Arada elektrikli pompa ile sağıp o şekilde de verebilirsin sütünü...Dinlendirmiş olursun göğüslerini...Avent marka biberonu öneririm...Bebek memeyi bırakmaz endişe etme...Hem emzirdim hem de yeri geldi sağarak verdim ben....

Narmik , arada yapıyorum. Hatta bgn bir kürsüm vardı sağmak zorunda kaldım.
Annem de avent in biberonuyla verdi sütü. Ama kaygiliydim acaba memeyi bırakır mı diye. Tesekkur ederim , birakmayacgini bilmem iyi oldu çünkü yakında ise basliycam. Mecbur sagacam.
Ya sütümün kesilmeyecegink bilsem hep saglar veririm ama bebek emmesinde kesilir diyorlar.

canım tahının uzerınde bırıken yagı sur catlaklarına bebek emmeden oncede sur cok ıse yarıyo hıcbırsey ıyı etmemıstı benımkılerı ama tahının yagı bırebır

Valla sütünü sadece sağarak veren tanıdıklarım var canım...Bebek emmeyince mecbur kendi sütlerini sağdılar...Ben 11 ay sağdım.Öyleki günde anca 10 cc sağdığım bile oldu..5cc 5 cc bölüştürdüm ikizlerime...4,5 aylığa kadar emzirebildim..Prematüre ve sezeryan doğum olduğu için sütüm yetersizdi,yeni doğan dr.umuz prematüre mamasını önerdi..Hep mama desteği yapmak zorunda kaldım...Yani biberon maması...Ayrıca benim kuzuların dişleri de erken çıktı...4-4,5 aylıkken yani...Oğlum bir gün hart diye dişini göğüsme geçirip can acısından hafiften fenalık geçirince memeyi kesmek durumunda kaldım..Şu 11 aydan daha fazla sağacaktım bana kalsa ama eşim artık ikizlere de kendine de eziyet etme,sen elinden geleni yaptın deyince bıraktım sağmayı da...Zaten ek gıdalara geçmiştik çoktan....

Son düzenleyen: Moderatör:
İşe başlayınca bebeğim memeyi kesti. Sadece 3,5 ay emebildi. Onun verdiği vicdan azabını hala yaşıyorum..
Emmediği için kendimi suçluyorum..Ama şu varki o beni bıraktı...Azda olsa damla damlada gelse emseydi kesinlikle emzirirdim...Anne sütü bu yaaaa yazık arkadaşının bebeğine.

ben de yeni doğum yaptığım zmn laf söyleyenlere çok sinir olurdum anneme bile...
ama gerçekten düşününce söylediklerinin birçoğu doğru fakat yeni anneler artık sürekli söylendiğinden midir nedir
her söylenen batıyor doğru bile olsa sinirden neredyse doğruluğunu kabul etmek ya da inanmak istemiyor
şu işaretlediğim cümleniz içimi nasıl burktu anlatamam
kararlarınızı yargılamıyorum ama bana göre bebeğini gereksiz yere sütten kesmek bencillikten başka birşey değil
benim kararım diyerek sebepsiz yere sütten ayıran anneler bebeklerin hakkına girdiklerinin farkındalar mı acaba!!!
sizin de kendinize göre sebepleriniz vardır elbet bilemiyorum

bak cnm ben oğlum yeni doğduğunda daha hastanede başladı göğsüm acımaya
eve geldim ağlayarak emzirdim uyanma ve acıkma saati yaklaştıkça ben ağlamaya başlıyordum
annem bebeğimi tutuyordu ben tepinerek emziriyordum
her duyduğum şeyi uyguladım ama geçmiyordu
silikon uçlarla da oğlum emmiyordu,sağdığım zmn da dayanamıyordum
38 günlüktü bir gece yine tepinerek emzirdim yatırdım 10 dk geçti kan kustu oğluşum
hemen hastaneye götürdük kan kustuğunu söyleyince midesine bakıcaz mide kanaması mı diye dediler
yavrumun midesine hortum saldılar nasıl çırpındı o çırpındıkça ben daha çok ağladım
çok şükür ki mide kanaması değilmiş göğsümden kan emmiş
onu kusmuş o dr bana 4 tane kremi karıştırarak sürmemi söyledi
2 gün boyunca da kanayan göğsünü sağarak ver dedi
ben yine fayda etmeyeceği inancıyla da olsa kremleri aldım sürmeye başladım
2 gün içinde kremlerin etkisini görmeye başladım
kremleri kullnamya başladıktan sonra da hafif acısı vardı ama daha kötülerini yaşadığım için bunlar sinek ısırığı gibiydi benim için
ve toplamda 2-2,5 ay ben bu sıkıntılarla emzirdim bebeğimi

benim için doğumdan bin beter bir acıydı bu
yani 5 doğum sancısı çekmeyi tercih ederdim yaşadığım göğüs acısına

ay uzun olmuş biraz ama kremlerin isimlerini özelden yazarım eğer istersen

kızlar emzirirken meme uçlarınızın çatlamaması için memeyi bebeğin ağzına kuru vermeyin.ıslatın göğüs ucunuzu

Uff, bu gögüs acısı ne böyle yahu?

yengem daha yeni doğum yaptı elhamdülillah sütüde var.çocuk bir iki gün ememedi mama verdik ,oturdu ağladı çocuğumu doyuramadım diye.aynı zamanda yakın arkadaşı doğum yaptı onunda göğüs ucu yara oldu gözümle gördüm emzirirken ağzına mendil alıp mendili ısırıyordu o ağlıyor annesi ağlıyordu ama emzirmeyi hiç bırakmadı.yine görümcem aynı şekilde ağlaya ağlaya emzirdi felaketti.şimdi düşündüm bunlarda anne oda anne.demekki herkes anne olamazmış ,doğuştan felan değil yürekten olunur anne
!

günaydın arkadaşlar biz iki kardeşiz ama ikimizde annemin çok istemesine ragmen anne sütü görmedik hep redetmisiz memeyi annem her yolu denemiş ama nafile yok en son çare doktora götürüyor doktor anneme sütün tuzlu olabilir demiş kimi durumlarda bebekler rededer demiş ve gerçekten te annemin sütü tuzluymuş bunun nedeni bilemiyoruz bizde mama ile büyüdük çok şükür hiç bir sorunumuz yok anneme demişler hep çocukların diger çocuklardan geri kalacaklar fiziksel olarak mama verdigi için beyinleri gelişemiyecek bir sürü şeyler söylemişler ama annemin bir sucu yok ne yapsın oda isterdi emzirmeyi ama olmadı maalesef

Estalmus kremlerin isimlerini yazarsan sevinirim:) özelden mj bekliyorum .
Ya 6 aydan sonra emzimiycem diyorum ama biliyorum ben de dayanamam Kıyamam bebeğime. Ama aglayarak sokularak emzirmek de beni cok üzüyor, sanki bebeğime de o kotu enerjim gidiyormuş gibi hissediyorum daha da üzülüyorum.

Biz de 3 kardeşiz dgr 2 kardeşim 3 ay emmiş, ben sadece 50 gun emmiştim inat etmisiz emmemisiz.
Mecburen mamaya donmuş annem. Cok şükür bizim 3 ümüzde de herhangi bir sıkıntı yok. oyle kolay hastalanmayiz da . Fiziksel olarak ta iyiz.
Ben ne akilsa ben de meme ucu çatlağı olmaz diyordum ama âlâsını yasıyorum:) benim bebeğim de 1 gun kuvozde kaldı o gun mamaya beslemişler icim gitti cok üzüldüm simdi de canım acıya acıya emziriyorum yine de dusunmeedim mamayı. Ama bu böyle devam etmez umarım

göğüs uçlarını karbonatlı suyla sil canım.üstelik bu bebeğin ağzının pamukçuk olmasını da engeller

Pardon ama burda konu bebeğini emziremeyen bir anne değil, emzirmeyen bir anne, ikisi arasında çok büyük fark var.

Anne sütü gibi büyük bir nimeti tamamen keyfi bir nedenle bebeğine vermeyen birinden sözediyoruz, mecburen kestiyse kim ne diyebilir ki...

Zaten bu forumda da kendi anne grubumda da şunu çok görüyorum, bebeğini emziremeyen bazı anneler, hepsi değil tabi, bu konuda çok agresif davranıyorlar. Emzirememek annenin elinde olan bişey değildir, kimse emziremedi diye bir kadını suçlayamaz, bu konuda bu kadar hassas olmaya gerek yok.

Ayrıca emzirmek her anne için o kadar da kolay değil, Benim de 11 aylık bir bebeğim var, sadece ayakta emiyor, 11 aydır ayakta ve sıçratarak emziriyorum, boyun fıtığı oldum, kollarım hareket etmiyor artık, sütüm az olduğu ve ek gıdaları reddettiği için saat başı emiyor, bazen 45 dk sürüyor emmesi, 45 dk boyunca 11 aylık bir bebeği ayakta gezdirerek emzirin bakalım, ağzına biberonu dayayıp doyurmak mı kolay bu mu? üstelik 8 keskin dişle her ısırdığında oluk oluk kanatan bir bebekle... yani siz de kimin ne şartlar altında olduğunu bilmeden ahkam kesiyorsunuz.

Ahkam kesen ben değilim....Sizsiniz.... Sanki emzirmenin ne olduğunu ne şekilde olduğunu bilmiyoruz,hiç emzirmedik.... Konu sahibinin arkadaşının veya başka emzirmeyen kadınların neden hangi sebeple emzirmediğini tam olarak bilemeyiz.....

Göğsünüz acır,buna rağmen emzirirsiniz o başka...Sütü olmayıp biberon maması vermek durumunda kalanları da küçümsememeli diyorum......

Prematüre ikiz bebeklerini tek başına büyütmüş bir anneyim ben de... Tek değil iki bebek..İkisi de gazlı vs .. vs.....

Son düzenleyen: Moderatör:

nerden bılıyosunuz keyfı emzırmedıgını sartlarını sordum konu sahıbı cevap vermedı ben bıberonla doyuruyorum oyle memeyı ac agzına tık doysundan daha zor emın olun

annem bizi emziremedigi için çok üzülmüş ama yapılacak bişey yok çünkü sorun sütünden kaynaklanıyordu hazır mamalar kullandık saati saatine hazır olmak zorunda mamalar erkek kardeşimin maması 5 dk gecikse kıyameti koparırdı belkide kadının bilmedigimiz sorunları vardır bilemeyiz her sorun herkesle paylaşılmaz çünkü belkide gerçekten kadın çok zor durumda kalabilir biz bunu bilemeyiz çünkü onunla yaşamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…