- Konu Sahibi Dumadumadum
-
Pcpcpa tesekkur ederim önerin icin. Onan ben de aglayarak emziriyorum. Her gun duş alıyorum, krem sürüyorum hatta silikon uçla emziriyorum ama fena halde canım yanıyor.
Cocuk uyanıp ta meme verme zamanım gelince kabusa giriyorumama asla mama verme gibi bir düşüncem yok 6 aydan önce.
Haklisin; baska hic bir sey icin taviz vermeyeceğim seyleri bebeğim icin yapıyorum yaparım da:)
Narmik , arada yapıyorum. Hatta bgn bir kürsüm vardı sağmak zorunda kaldım.
Annem de avent in biberonuyla verdi sütü. Ama kaygiliydim acaba memeyi bırakır mı diye. Tesekkur ederim , birakmayacgini bilmem iyi oldu çünkü yakında ise basliycam. Mecbur sagacam.
Ya sütümün kesilmeyecegink bilsem hep saglar veririm ama bebek emmesinde kesilir diyorlar.
Narmik , arada yapıyorum. Hatta bgn bir kürsüm vardı sağmak zorunda kaldım.
Annem de avent in biberonuyla verdi sütü. Ama kaygiliydim acaba memeyi bırakır mı diye. Tesekkur ederim , birakmayacgini bilmem iyi oldu çünkü yakında ise basliycam. Mecbur sagacam.
Ya sütümün kesilmeyecegink bilsem hep saglar veririm ama bebek emmesinde kesilir diyorlar.
ben de yeni doğum yaptığım zmn laf söyleyenlere çok sinir olurdum anneme bile...Ben de yeni dogum yaptım. Annem bile olsa sutum konusunda akıl vermesine laf söylemesine gicik oluyorum. Her kadın kaldıramaz o psikolojide müdahale edilmesini. Ben de öyleyim kimseyi dinlemiyorum .
Ve herkese guzel gelemeyebilir de emzirmek.
Ben de cok sevemedim açıkcası canım cok yaniyo alışamadım. 6 aydan sonra emzirmeyecm diyorum bana da kızıyorlar ama bu bana kalmış
Pcpcpa tesekkur ederim önerin icin. Onan ben de aglayarak emziriyorum. Her gun duş alıyorum, krem sürüyorum hatta silikon uçla emziriyorum ama fena halde canım yanıyor.
Cocuk uyanıp ta meme verme zamanım gelince kabusa giriyorumama asla mama verme gibi bir düşüncem yok 6 aydan önce.
Haklisin; baska hic bir sey icin taviz vermeyeceğim seyleri bebeğim icin yapıyorum yaparım da:)
Mumu85 ; 23 gun oldu bugün. Valla pek değişmedi ama insallah dediğin gibi 1 aydan sonra geçer. Maşallah bebeğim iyi emiyo, sık sık besleniyor ama ben mahvoluyorum
Yine de sabır diyip devam ediyorum her seye rağmen :)
ben de yeni doğum yaptığım zmn laf söyleyenlere çok sinir olurdum anneme bile...
ama gerçekten düşününce söylediklerinin birçoğu doğru fakat yeni anneler artık sürekli söylendiğinden midir nedir
her söylenen batıyor doğru bile olsa sinirden neredyse doğruluğunu kabul etmek ya da inanmak istemiyor
şu işaretlediğim cümleniz içimi nasıl burktu anlatamam
kararlarınızı yargılamıyorum ama bana göre bebeğini gereksiz yere sütten kesmek bencillikten başka birşey değil
benim kararım diyerek sebepsiz yere sütten ayıran anneler bebeklerin hakkına girdiklerinin farkındalar mı acaba!!!
sizin de kendinize göre sebepleriniz vardır elbet bilemiyorum
bak cnm ben oğlum yeni doğduğunda daha hastanede başladı göğsüm acımaya
eve geldim ağlayarak emzirdim uyanma ve acıkma saati yaklaştıkça ben ağlamaya başlıyordum
annem bebeğimi tutuyordu ben tepinerek emziriyordum
her duyduğum şeyi uyguladım ama geçmiyordu
silikon uçlarla da oğlum emmiyordu,sağdığım zmn da dayanamıyordum
38 günlüktü bir gece yine tepinerek emzirdim yatırdım 10 dk geçti kan kustu oğluşum
hemen hastaneye götürdük kan kustuğunu söyleyince midesine bakıcaz mide kanaması mı diye dediler
yavrumun midesine hortum saldılar nasıl çırpındı o çırpındıkça ben daha çok ağladım
çok şükür ki mide kanaması değilmiş göğsümden kan emmiş
onu kusmuş o dr bana 4 tane kremi karıştırarak sürmemi söyledi
2 gün boyunca da kanayan göğsünü sağarak ver dedi
ben yine fayda etmeyeceği inancıyla da olsa kremleri aldım sürmeye başladım
2 gün içinde kremlerin etkisini görmeye başladım
kremleri kullnamya başladıktan sonra da hafif acısı vardı ama daha kötülerini yaşadığım için bunlar sinek ısırığı gibiydi benim için
ve toplamda 2-2,5 ay ben bu sıkıntılarla emzirdim bebeğimi
benim için doğumdan bin beter bir acıydı bu
yani 5 doğum sancısı çekmeyi tercih ederdim yaşadığım göğüs acısına
ay uzun olmuş biraz ama kremlerin isimlerini özelden yazarım eğer istersen
Estalmus kremlerin isimlerini yazarsan sevinirim:) özelden mj bekliyorum .
Ya 6 aydan sonra emzimiycem diyorum ama biliyorum ben de dayanamam Kıyamam bebeğime. Ama aglayarak sokularak emzirmek de beni cok üzüyor, sanki bebeğime de o kotu enerjim gidiyormuş gibi hissediyorum daha da üzülüyorum.
Emzirmek daha kolay aslında...O formül mamayı hazırlaması daha meşakkatli...Biberonu,emziğini her defasında yıka,dezenfekte et,kaynamış suyun ılınmasını bekle,mamayı karıştır,hazırla....Bebeğe içir..Sonra götür yıka vs vs...Ama emzirmek daha kolay..Aç göğsünü bebeğin ağzına daya,sütün varsa içsin,doyursun kendini bebecik...
Bence bilip bilmeden uzaktan anneliğe dair dil uzatmamalıyız..Sonuçta atmamış,eziyet etmemiş bebeğine..Belki çok istedi de emziremedi bazı nedenlerden dolayı...Belki kadın ilaç kullanmak zorunda ,mecburen kesti memeyi...Uzaktan anneliğe dil uzatmak hiç hoş değil...Kimin ne şartlar altında olduğunu bilmeden ahkam kesmek............
Pardon ama burda konu bebeğini emziremeyen bir anne değil, emzirmeyen bir anne, ikisi arasında çok büyük fark var.
Anne sütü gibi büyük bir nimeti tamamen keyfi bir nedenle bebeğine vermeyen birinden sözediyoruz, mecburen kestiyse kim ne diyebilir ki...
Zaten bu forumda da kendi anne grubumda da şunu çok görüyorum, bebeğini emziremeyen bazı anneler, hepsi değil tabi, bu konuda çok agresif davranıyorlar. Emzirememek annenin elinde olan bişey değildir, kimse emziremedi diye bir kadını suçlayamaz, bu konuda bu kadar hassas olmaya gerek yok.
Ayrıca emzirmek her anne için o kadar da kolay değil, Benim de 11 aylık bir bebeğim var, sadece ayakta emiyor, 11 aydır ayakta ve sıçratarak emziriyorum, boyun fıtığı oldum, kollarım hareket etmiyor artık, sütüm az olduğu ve ek gıdaları reddettiği için saat başı emiyor, bazen 45 dk sürüyor emmesi, 45 dk boyunca 11 aylık bir bebeği ayakta gezdirerek emzirin bakalım, ağzına biberonu dayayıp doyurmak mı kolay bu mu? üstelik 8 keskin dişle her ısırdığında oluk oluk kanatan bir bebekle... yani siz de kimin ne şartlar altında olduğunu bilmeden ahkam kesiyorsunuz.
Pardon ama burda konu bebeğini emziremeyen bir anne değil, emzirmeyen bir anne, ikisi arasında çok büyük fark var.
Anne sütü gibi büyük bir nimeti tamamen keyfi bir nedenle bebeğine vermeyen birinden sözediyoruz, mecburen kestiyse kim ne diyebilir ki...
Zaten bu forumda da kendi anne grubumda da şunu çok görüyorum, bebeğini emziremeyen bazı anneler, hepsi değil tabi, bu konuda çok agresif davranıyorlar. Emzirememek annenin elinde olan bişey değildir, kimse emziremedi diye bir kadını suçlayamaz, bu konuda bu kadar hassas olmaya gerek yok.
Ayrıca emzirmek her anne için o kadar da kolay değil, Benim de 11 aylık bir bebeğim var, sadece ayakta emiyor, 11 aydır ayakta ve sıçratarak emziriyorum, boyun fıtığı oldum, kollarım hareket etmiyor artık, sütüm az olduğu ve ek gıdaları reddettiği için saat başı emiyor, bazen 45 dk sürüyor emmesi, 45 dk boyunca 11 aylık bir bebeği ayakta gezdirerek emzirin bakalım, ağzına biberonu dayayıp doyurmak mı kolay bu mu? üstelik 8 keskin dişle her ısırdığında oluk oluk kanatan bir bebekle... yani siz de kimin ne şartlar altında olduğunu bilmeden ahkam kesiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?