- 9 Nisan 2012
- 6.374
- 15.696
- 448
- Konu Sahibi Dumadumadum
-
Kutu sütü derken inek sütü mü yoksa anne sütüne yakın olan ayına uygun biberon sütlerinden mi ?
Eğer annenin stresli bir hamileliği ve lohusalığı geçmişse,lohusalık döneminde yeterince dinlenememiş ,uyuyamamışsa,yardım eden bir büyüğü olmamışsa istediği kadar emzirsin sütü öyle dolup taşmıyor....Yetmiyor malesef yani......
Bebek susmuyor ağlıyorda ağlıyor sallıyor uyumuyor.
Emdiği zaman sustu .
Açtı çünkü çocuk.
emzirme konusunda bişey diyemicem de, kutu süt neden veriyor ki? arkadaşınız çok mu cahil bir insan? 1 yaş yaşına kadar inek sütü vermeyin deniyor. emzirmiyosa mama versin en azından. maddi anlamda mı sıkıntısı var acaba? ya da belki de bebeği benimseyememe gibi bi sorun yaşıyordur. bazı kadınlar gerçekten garip. geçen gün bi haber okudum. ünlü bi modacı, doğuma full makyajlı girmiş, bebek doğduğuna ''aman makyajım bozulur '' diye bebeği kucağına almayı reddetmiş..
Yani kutu sutun savunulur yanı yok onda haklısınız , ama dgr konu ına kalmış.
Benimde göğüs çatlaklarım var krem de kullanıyorum iyileşmiyoemzirmek benim icin ızdırap
Bir arkadaşımın arkadaşı var .Yeni doğum yaptı.Bebiş 4aylık henüz.
Sütüm az diyerekten emzirmek istemiyor zorla emziriyor çocuğu .
Süt emzirdikçe çoğalır diyoruz anlamıyor.
Bide ne öğrendik dersiniz.
Kutu sütlerden içirmiş bebeğine.
Şok oldum kızdım arkadaşlarda kızdı.
Umursamadı alerji olmadı vs olmadı diyor.
Olmadysa olmayacağı anlamına gelmez.
Kansızlık yapar faydası yok dokunur daha çok minik dedik ama...
Bi kulağından girdi diğerinden çıkıp gitti.
Sinir oldum
Siz siz olun bebeğinizi sakın anne sütünden mahrum bırakmayın.
Ne varsa anne sütünde var.
Azda gelse çokta gelse anne sütünün önemi çoktur hafife alıp küçümsemeyin .
Benim oğluşum 9 ay emdi sadece buna şükür dedim hep.
Bıraktığında hüngür hüngür ağladım.
Anne sütü varken kutu sütlere yönelmek çok mantıksız.
Çocuğa yazık.
Haksızmıyım kızlar sizce?
Yani kutu sutun savunulur yanı yok onda haklısınız , ama dgr konu ına kalmış.
Benimde göğüs çatlaklarım var krem de kullanıyorum iyileşmiyoemzirmek benim icin ızdırap
Yeni moda oldu bu şimdi, formül süt kolayına geliyor annelerin, e tabi hem hazırlaması kolay, hem daha uzun süre tok tutuyor hem de anne sütünden daha iyi kilo aldırıyor. Kimsenin anneliğini yargılayacak değilim ama çok üzülüyorum o bebeklere, sadece anne sütünden değil o kokudan, sarılmaktan da mahrum kalıyorlar.
Sütü olmayanlar emziremedim diye ağlar, sütü olanlar kıymet bilmez, çok yazık...
Ben de gece emzirmelerini kesmeye çalışıyorum şu sıralar, öyle bir bağ oluşmuş ki aramızda, o bile zor geliyor. nasıl kesiyorlar minicik bebekleri memeden, hem de keyfi nedenlerle, aklım almıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?