- Konu Sahibi Dumadumadum
-
iyi de size ne arkadaşım? ister emzirir ister emzirmez kendine kalmış.
verdikçe çoğalır falan çok sinir oluyorum yeni annelerin her işine karışanlara..
ancak, normal süt vermesi konusunda uyarabilirsiniz. emzirip emzirmemesi kişinin kendi tercihidir.
O bizim arkadaşımız neden düşüncemizi söylemeyelimki.
Siz arkadaşlarınıza düşüncelerini söylemiosanız o sizin sorununuz.
iyi de size ne arkadaşım? ister emzirir ister emzirmez kendine kalmış.
verdikçe çoğalır falan çok sinir oluyorum yeni annelerin her işine karışanlara..
ancak, normal süt vermesi konusunda uyarabilirsiniz. emzirip emzirmemesi kişinin kendi tercihidir.
beni sütüm 34. haftada geldi o heyecanı anlatabilmem imkansızdır.. Anne sütünün faydalarını anlatmakla bitmez sanırım.. Allahın bir lutfu inancı olan herkes eminim ki arkadaşını vss.. uyarır uyarmalıdırda...
Evet süt bebek emmediği sürece çoğalıyor emin ol ki... Ben pompa yollu göğüslerimi boşalttım ve sonunda sütüm yavaş yavaş kesildi.. yakında bebek sahibi olacaksınız.. İnşaallah bu eksikliği yaşamazsınız..
Başkasının anne sütünü vermek zorunda kalmazsınız....
İnek sütü değilde devam mamalarından vermekten başka çaresi yok açıkçası...
ben bebeğimi allah izin verirse 2 yaşına kadar bile emzirmeyi düşünüyorum ancak bir şekilde bunu yapmak istemeyen, rahatsız olan insanların da üstüne gidilmesini doğru bulmuyorum. inek sütü tabii ki verilmemeli onu belirttim, devam sütü verilebilir ancak toplumumuzda o kadar çok baskı yapıyorlar ki yeni annelere, o kadar çok akıl veriyorlar ki, sırf bu sebepten insanın sütü kesilir! ben daha doğurmadığım halde aldığım akıllardan bıktım, belki o yüzden patladım konu sahibine.
bir kez dersin, cahildir bilmiyordur öğrensin dersin ancak ısrarla bunu yapmaya gerek yok, ki zorla da olsa emziriyormuş.
Neden emzirmiyor? göğüs ucu çatlakları mı var acaba? doktordan krem alabilir.
Ama kafasına göre el kadar bebeğe kutu süt içirmek de neyin nesilohusalık depresyonunda falan mı? sen arkadaşısın, neden böyle davrandığını sormalısın.
Ve bebeğine kutu süt vermenin zararlarını ve bebeği için en güzel en gerekli besinin anne sütü olduğunu anlat ona...
ben bebeğimi allah izin verirse 2 yaşına kadar bile emzirmeyi düşünüyorum ancak bir şekilde bunu yapmak istemeyen, rahatsız olan insanların da üstüne gidilmesini doğru bulmuyorum. inek sütü tabii ki verilmemeli onu belirttim, devam sütü verilebilir ancak toplumumuzda o kadar çok baskı yapıyorlar ki yeni annelere, o kadar çok akıl veriyorlar ki, sırf bu sebepten insanın sütü kesilir! ben daha doğurmadığım halde aldığım akıllardan bıktım, belki o yüzden patladım konu sahibine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?