Bebek Beslenmesi Anne sütünden mahrum bırakılan bebiş :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Bir arkadaşımın arkadaşı var .Yeni doğum yaptı.Bebiş 4aylık henüz.
Sütüm az diyerekten emzirmek istemiyor zorla emziriyor çocuğu .
Süt emzirdikçe çoğalır diyoruz anlamıyor.

Bide ne öğrendik dersiniz.
Kutu sütlerden içirmiş bebeğine.
Şok oldum kızdım arkadaşlarda kızdı.
Umursamadı alerji olmadı vs olmadı diyor.

Olmadysa olmayacağı anlamına gelmez.
Kansızlık yapar faydası yok dokunur daha çok minik dedik ama...
Bi kulağından girdi diğerinden çıkıp gitti.
Sinir oldum

Siz siz olun bebeğinizi sakın anne sütünden mahrum bırakmayın.
Ne varsa anne sütünde var.
Azda gelse çokta gelse anne sütünün önemi çoktur hafife alıp küçümsemeyin .

Benim oğluşum 9 ay emdi sadece buna şükür dedim hep.
Bıraktığında hüngür hüngür ağladım.

Anne sütü varken kutu sütlere yönelmek çok mantıksız.
Çocuğa yazık.
Haksızmıyım kızlar sizce?

iyi de size ne arkadaşım? ister emzirir ister emzirmez kendine kalmış.

verdikçe çoğalır falan çok sinir oluyorum yeni annelerin her işine karışanlara..

ancak, normal süt vermesi konusunda uyarabilirsiniz. emzirip emzirmemesi kişinin kendi tercihidir.

verdikçe çoğalır falan çok sinir oluyorum yeni annelerin her işine karışanlara..

ancak, normal süt vermesi konusunda uyarabilirsiniz. emzirip emzirmemesi kişinin kendi tercihidir.

O bizim arkadaşımız neden düşüncemizi söylemeyelimki.
Siz arkadaşlarınıza düşüncelerini söylemiosanız o sizin sorununuz.

Içtiği kutu sütler dolayısıyla bağarsak kanaması geçirebilir.acaba gösüslerim sarkar korkusumu yaşıyor.ne kadarda bencil bir kadın dünyanın en muhteşem anını yani emzirme anını kaybediyor.

O bizim arkadaşımız neden düşüncemizi söylemeyelimki.
Siz arkadaşlarınıza düşüncelerini söylemiosanız o sizin sorununuz.

bir kez dersin, cahildir bilmiyordur öğrensin dersin ancak ısrarla bunu yapmaya gerek yok, ki zorla da olsa emziriyormuş.

Annesi sütü içmeyen bebekleri beyin ve kemik gelişimi yavaş ilerler, kolay hastalık kaparlar... anne sütü bebek için bir nevi kalkan görevi görür zaten 4 aylık bebeğe inek sütü verilmeyeceğini her anne bilir madem bilgi eksiklikleri var sizin uyarmanız yerinde olmuş.

Neden emzirmiyor? göğüs ucu çatlakları mı var acaba? doktordan krem alabilir.

Ama kafasına göre el kadar bebeğe kutu süt içirmek de neyin nesi :53: lohusalık depresyonunda falan mı? sen arkadaşısın, neden böyle davrandığını sormalısın.

Ve bebeğine kutu süt vermenin zararlarını ve bebeği için en güzel en gerekli besinin anne sütü olduğunu anlat ona...

bende emziremedim çok istedim..

Çocuk emiyor değil mi red etmiyor .. Benim bebeğim red etmişti memeyi ben zorladım .. Birde küçük doğdu ememiyordu bir türlü..

Ah elinde imkanım olsa emziririm :/:/:/

O anne ile bebek arasındaki bağı kimse çözememiş.. Emin olun bebeğim beni emmediği için kendimi yarım eksik kadın gibi hissediyorum.. Belki onun eksikliğini hissedicem ama bebeğime hissetirmeyeceğim...

beni sütüm 34. haftada geldi o heyecanı anlatabilmem imkansızdır.. Anne sütünün faydalarını anlatmakla bitmez sanırım.. Allahın bir lutfu inancı olan herkes eminim ki arkadaşını vss.. uyarır uyarmalıdırda...

Evet süt bebek emdiği sürece çoğalıyor emin ol ki... Ben pompa yollu göğüslerimi boşalttım ve sonunda sütüm yavaş yavaş kesildi.. yakında bebek sahibi olacaksınız.. İnşaallah bu eksikliği yaşamazsınız..

Başkasının anne sütünü vermek zorunda kalmazsınız....

İnek sütü değilde devam mamalarından vermekten başka çaresi yok açıkçası...

Son düzenleme:
emzirmek harika bi$ey , ke$ke o mutlulugun huzurun tadini alabilse ..ama bu ogretilmezki iç gudusel bi$ey..

4 ay bittiyse inek sutunun zarari olmaz ..ama emzirmesi en iyisi vede çocugun hakki o ayri konu ..

beni sütüm 34. haftada geldi o heyecanı anlatabilmem imkansızdır.. Anne sütünün faydalarını anlatmakla bitmez sanırım.. Allahın bir lutfu inancı olan herkes eminim ki arkadaşını vss.. uyarır uyarmalıdırda...

Evet süt bebek emmediği sürece çoğalıyor emin ol ki... Ben pompa yollu göğüslerimi boşalttım ve sonunda sütüm yavaş yavaş kesildi.. yakında bebek sahibi olacaksınız.. İnşaallah bu eksikliği yaşamazsınız..

Başkasının anne sütünü vermek zorunda kalmazsınız....

İnek sütü değilde devam mamalarından vermekten başka çaresi yok açıkçası...

ben bebeğimi allah izin verirse 2 yaşına kadar bile emzirmeyi düşünüyorum ancak bir şekilde bunu yapmak istemeyen, rahatsız olan insanların da üstüne gidilmesini doğru bulmuyorum. inek sütü tabii ki verilmemeli onu belirttim, devam sütü verilebilir ancak toplumumuzda o kadar çok baskı yapıyorlar ki yeni annelere, o kadar çok akıl veriyorlar ki, sırf bu sebepten insanın sütü kesilir! ben daha doğurmadığım halde aldığım akıllardan bıktım, belki o yüzden patladım konu sahibine.

ben bebeğimi allah izin verirse 2 yaşına kadar bile emzirmeyi düşünüyorum ancak bir şekilde bunu yapmak istemeyen, rahatsız olan insanların da üstüne gidilmesini doğru bulmuyorum. inek sütü tabii ki verilmemeli onu belirttim, devam sütü verilebilir ancak toplumumuzda o kadar çok baskı yapıyorlar ki yeni annelere, o kadar çok akıl veriyorlar ki, sırf bu sebepten insanın sütü kesilir! ben daha doğurmadığım halde aldığım akıllardan bıktım, belki o yüzden patladım konu sahibine.

Ben seni anlıyorum doğum yaptıktan sonra bile duyacaksın bu sözleri emin olki .. Heleki sağlık ocağına gittiğinde hemşirelere defalarca anlatıyorsun... Cahil olana milyonlarca kez anlatılmalı aslında... ki ona hazır mamaların getirdiği ek külfetleride anlatmak lazım.. Birde bebeğinize sürekli taze hazırlamak zorunda kaldığınızda...

bir kez dersin, cahildir bilmiyordur öğrensin dersin ancak ısrarla bunu yapmaya gerek yok, ki zorla da olsa emziriyormuş.

Bebek susmuyor ağlıyorda ağlıyor sallıyor uyumuyor.
Emdiği zaman sustu .
Açtı çünkü çocuk.

Neden emzirmiyor? göğüs ucu çatlakları mı var acaba? doktordan krem alabilir.

Ama kafasına göre el kadar bebeğe kutu süt içirmek de neyin nesi :53: lohusalık depresyonunda falan mı? sen arkadaşısın, neden böyle davrandığını sormalısın.

Ve bebeğine kutu süt vermenin zararlarını ve bebeği için en güzel en gerekli besinin anne sütü olduğunu anlat ona...

Canım anlamak istemiyor.
Kutu sütleri yasak bir yaşa kadar.
Yarardan çok zararı var bi yaş öncesi.
En erken 9 ayda başlanır.

Göğüsleri yara değil olmamış maşallah..
Kendi sağmış az çıkmış nasılsa az dye emzirmiyor.
Kutu süt vermiş.
Devam sütü ver bari onun yerine dedik.
Kutu süt daha iyi diyor.
Doktorunun haberi bile yokmuş kafasına göre başlamış süte.

Evet patladın valla hemde gereksiz yere..

Ben arkadaşımıza öneride bulundum bin kere söyleyip başının etini yemedimki..
Çocuk için önemsiyorum sonuçta.

oğlum 5 aya kadar zorla emdi sütüm hiç bizaman çok olmadı oda az gediğinden hiç doymuyorduu 2 saat memede kaldığını bılırım sonra formül mama verınce memeyı taamen bıraktı hala çekipte vermeye çalışıyorrumm emzirmek harıka bı duygu bu duygunun tadına varamamışş ama kutu sütü kendımız bile içerken tereddüt ediyoruz ben oğluma yoğurt yapıyorum onu bıle cam şişelerdeki gunluk sütlerden alıyorum bu nasıl bır davranış gerçekten anlamadımm psikolojik sorunumu var nedir

Kutu sütü derken inek sütü mü yoksa anne sütüne yakın olan ayına uygun biberon sütlerinden mi ?

Eğer annenin stresli bir hamileliği ve lohusalığı geçmişse,lohusalık döneminde yeterince dinlenememiş ,uyuyamamışsa,yardım eden bir büyüğü olmamışsa istediği kadar emzirsin sütü öyle dolup taşmıyor....Yetmiyor malesef yani......:50:

anne sütü denilince çoook üzülüyorum ilk çocuğumda sütüm çok az olduğu halde tam 32 gün mücadele ettik oğlum açlıktan 32 gün boyunca 3- 5 dakikalık uyudu tabi bende. Etrafımdaki herkes hazır süt takviyesi yapmam gerektiğini söyledi bense inatla sütümün geleceğini ve çocuğuma yeteceğini söyledim. Sütümün gelmesi için yediğim içtiğimi anlatmam içinse şunu söyleyebilirim doğum sonrası bir ay sonrasında doğuma girdiğim kilomdan 6 kilo fazlaydım. Özel karışım otları, litrelerce süt, tencerelerle bulgur pilavları, kuru soğanlar, tatlılar, kompostolar, litrelerce su...... yani ne süt yapar deniyorsa herşey....... sürekli yiyen içen bir anne ama damla damla süt...... insan kendinden nefret ediyor açlıktan sürekli ağlayan küçücük yavrun sen yiyor içiyorsun ama oğluşun açççç..... Bu anlatılamaz bir işkence Rabbim kimseye yaşatmasın.... Sonunda 32. günün gecesi pes eden ve hazır mama sütlerden bebeğine veren ve biricik yavrusu İLK DEFA ÜÇ SAAT UYUYAN bir anne olarak şunu biliyorum anneni sütü varsa vardır yoksa yoktur bir kaç gün beklenir ama daha fazla beklemek bebeğinize haksızlık ve eziyettir. İkinci yavrumu sadece üç gün aç bıraktım daha fazla bekletmedim iyiki de bekletmedim. İnşallah hiç kimsenin yavrusu benim yavrumun yaşadığı açlık sınavını yaşamaz :5:

Bizim ikizlerimize de yetmiyor halamın sütü ve mama içmiyorlar, değiştirmediğimiz mama da kalmadı.
Mecburen doymadıkları için süt verdi dr.
Keşke kendi kafasına göre vermeseydi hiç olmadı devam sütü versin bari.
Ya da dr ile görüşsün mamaya devam etsin
Yazık küçücük yavruya..

emzirme konusunda bişey diyemicem de, kutu süt neden veriyor ki? arkadaşınız çok mu cahil bir insan? 1 yaş yaşına kadar inek sütü vermeyin deniyor. emzirmiyosa mama versin en azından. maddi anlamda mı sıkıntısı var acaba? ya da belki de bebeği benimseyememe gibi bi sorun yaşıyordur. bazı kadınlar gerçekten garip. geçen gün bi haber okudum. ünlü bi modacı, doğuma full makyajlı girmiş, bebek doğduğuna ''aman makyajım bozulur '' diye bebeği kucağına almayı reddetmiş..

Back