• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütüm yetersiz

Adasu uzar

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2017
17
2
6
37
Merhaba lütfen ama lütfen bu konuda bana bilgi verebilir misiniz çok kötüyüm. Sütüm sürekli sızıyor hatta fışkırıyor ama bebeğim içmeye başlayınca bitiyor doymuyor mama veriyorum sütüm yetersiz ama neden akıyor sürekli. Pompa kiraladım medela nin sağıyorum 30 cc çıkıyor anlamadım akıntı sebebi ne neden ilk emdiginde fışkırıyor sonra gelmiyor. Akması bi göğüs hastalığımı

Nasıl bitiyor, bittiğini nasıl anlıyorsunuz?
Bebeğiniz daha çok küçükse ön sütü alıp bırakıyordur, kuvvetli çekmiyordur bitti sanıyorsunuz.
Pompa kullanmışsınız ama cihazda sıkıntı olabilir.
Düzenli olarak emzirin ve sağın ki tekrar üretime geçsin süt bezleri.
Gece yatmadan sütlaç yediğimde, sabah süt sağardım 2 biberon çıkardı.
Benim bünyemde sütlaç inanılmaz işe yarıyordu ama yatmadan hemen önce yenecek.
Ayrıca mama öcü değil, sütünüzü arttırmak için elinizden geleni yaparsınız olmuyorsa mamayla büyür.
Benim ilk oğlum hiç emmedi 40 gün sağdım süt bitti, ikincisi 3 ay emdi 1 ay da sağdım 4 ay.
Gayet mama çocukları, ne yapalım başka çare mi var?

Merhaba lütfen ama lütfen bu konuda bana bilgi verebilir misiniz çok kötüyüm. Sütüm sürekli sızıyor hatta fışkırıyor ama bebeğim içmeye başlayınca bitiyor doymuyor mama veriyorum sütüm yetersiz ama neden akıyor sürekli. Pompa kiraladım medela nin sağıyorum 30 cc çıkıyor anlamadım akıntı sebebi ne neden ilk emdiginde fışkırıyor sonra gelmiyor. Akması bi göğüs hastalığımı
Sütün akması kanallar ile alakalıymış. Sütün bol olduğunu göstermezmiş. Ben de ilk 2 ay mama takviyesi yapıp, bu kadar sütüm sızarken bebek nasıl doymaz diye düşünüyordum. Araştırınca süt kanallarımın geniş olduğunu öğrendim. Ama süt bitse bile bebeğim bırakmadıysa ben de göğsümü bıraktırmadım. Bol bol su içtim, şuanda 7 ayı bitirdik hala emiyor ve sütüm de arttı. Pes etmeden emzirin bence doysa da doymasa da.. Sağlıkla büyüsün inşallah 🙏

Memeden süt akması gayet normal. oglum bir bucuk yasında emziriyorum, oğlum emerken diğerinde akıyor süt diğer memede uyarılmış oluyo çünkü. Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama yeni doğum yaptığım zamanlar doymadı, aç kaldı, sütüm yetmedi endişesi oluyodu bende de. Kilo alımı normal olunca bıraktım endişelenmeyi ve hala emziriyorum. ayrıca mama verirseniz sütünüz azabilir, bebek ne kadar cok emerse o kadar bol sütünüz olur ve ayrıca sağdığınız sütle asla kıyaslama yapmayın bebeğiniz çok daha fazlasını emer :)

Nasıl bitiyor, bittiğini nasıl anlıyorsunuz?
Bebeğiniz daha çok küçükse ön sütü alıp bırakıyordur, kuvvetli çekmiyordur bitti sanıyorsunuz.
Pompa kullanmışsınız ama cihazda sıkıntı olabilir.
Düzenli olarak emzirin ve sağın ki tekrar üretime geçsin süt bezleri.
Gece yatmadan sütlaç yediğimde, sabah süt sağardım 2 biberon çıkardı.
Benim bünyemde sütlaç inanılmaz işe yarıyordu ama yatmadan hemen önce yenecek.
Ayrıca mama öcü değil, sütünüzü arttırmak için elinizden geleni yaparsınız olmuyorsa mamayla büyür.
Benim ilk oğlum hiç emmedi 40 gün sağdım süt bitti, ikincisi 3 ay emdi 1 ay da sağdım 4 ay.
Gayet mama çocukları, ne yapalım başka çare mi var?
Çocuk doymuyor çünkü doktor mama takviyesi yap dedi kilo almıyor du memeyi veriyorum bir iki dk rahat içiyor sonra çığlık çığlığa ağlıyor redediyor

Çocuk doymuyor çünkü doktor mama takviyesi yap dedi kilo almıyor du memeyi veriyorum bir iki dk rahat içiyor sonra çığlık çığlığa ağlıyor redediyor
İşte ön sütü alıp bırakıyor. 15 dk bir göğsü emzirmek lazım ki doysun.
Kendi gücü bittiği anda bırakıyor istiyor ki şarıl şarıl gelsin güç harcamasın.
Mama öcü değil ama pes etmeyin.
Hem mama hem anne sütü yapıp sonradan anne sütüyle devam eden çok arkadaşım var.

A Adasu uzar , doktorumun zamanında bana dediklerini size aktarayım
1. Bol bol emzirin. Her fırsatta. Pompa yerine bebeğinizi emzirin. Bebeğiniz emdikçe sütünüz artacak.
2. Sütünüzün artması için de bol su için. Başka hiçbirşey etkili degil su kadar. Gerekiyorsa 4 litre. Besin olarak protein ağırlıklı beslenin.
3. Olabildiğince dinlenmeye çalışın
Evet bunları yaparsanız hersey yoluna girer. Tecrubeyle sabittir. Gerçi ben dinlenme kısmını yapamamıştım.

Sütünüz var ve bence gayette yeterli emzirmeye devam edin lütfen emzirdikçe artacak cunku. Bebeginizin kilo alımı güzelse mama da vermemenizi tavsiye ederim benimde sızıyor sütüm hep ilk başlarda daha da çok akıyordu hele emziriyorsam sağdan emziriyorum soldan akıyordu ama bu sütü bitirmez. Pompaya gelince aynı sorunu yaşadım 30 cc bile zor cikiyordu sütün olmadığından değil emin olabilirsin gogusune masaj yaparak sagma yap elinle sık sagarken ve benim göğüsüm doluyken bile 10 cc çıktığı günler oldu sanırım sütümün kıvamı yoğun ve ancak bebeğim çekebiliyordu şimdi göğüsüm dolduğu zaman sagdigimda 150 cc den fazla çıkıyor çok şükür sağ ara ara pes etme

Back