Geçmiş olsun omuz takılması olabiliyor maalesef öngürülebilecek bir şey değil. Şimdi iyidir inşallah.Hersey yolunda giderken son anda takilmis omuz soylenen bu dr cok ugrasti cikarmak icin ama sonuc bu oldu bunada sukur yoksa kaybedicktim oglumu..
Aksam 7 bucuk gece yatmadan mama olmuyot yaklasik 13 saatlik acliktan bahsediyrm ve ac oldugu icin butun hece donuyor uyuyamiyr buna ragmen sut icmek istemiyr biberondan kasikla verdigim an nefessiz yiyor ve dgr kasigi beklerken bile agliyot yani yeterince ac oluyr her ogun oncesi sutu teklif ediyrm ama israrla istemiyr dedigim gibi o icmesede ebn sagmak zorundaym ki sutum cok bana extra kulfet sagip dokmek ziyan oldugunu gormek millet bi damlasini ararken bizde heba olmasi ama iciremiyrm iki cekio istemio siringayla verince icio kasikla iciyor soru. Biberon alistirma bardagida denedim onuda istemedi bu konuda yardim oneri istiyrm gece siringayla kasikla besleyemedigimdenyanlış düşünüyorsunuz,
6 aylık bir bebek tüm gece aç kalabilir, hatta sabah acıkmamış olup sabah öğününü az bir şeyle geçiştirebilir.
ben bu tarz konularda genelde fark ediyorum, aç bıraktım ama yine de yemedi diye,
ama okuduğumda aç bırakmış olmuyorlar.
şimdi bir yetişkin bile gece yatmadan karnını doyurup yatsa sabah o kadar da aç kalkmaz, bebek neden farklı olsun.
öğün aralarını en az 4 saat yapın, muhakkak açken önce süt teklif edin, eğer sorun yaşarsanız diğer ek gıdayı teklif edin.
şimdi siz konuyu açarken çorba ve kahvaltı dediniz, şimdide gece yatmadan önce mama dediniz, bu şekilde elbette ki sütü reddedecektir.
13 gun oldu ameliyat olali ve boyun fitiklarindaki gibi boyunluk var kafasi oynamamsi icin tum govde sargida o yuzden beslenmede sikintili kasik anca girio agzina o yuzdn smdi pipet bardak denemem munkun dgl daha 1.5 ay bu sekilde durmak zorunda. Sonrasi fizik tedavi ins kolda hareket gorcez toparliczGeçmiş olsun omuz takılması olabiliyor maalesef öngürülebilecek bir şey değil. Şimdi iyidir inşallah.
Inanin deniyorum sadece oynuyor emme refleksi bile gostermiyor yada yuzunu burusturup istemiyor
Suanki durumumda biberon harici bisey vermem mumkun dgl sargidayiz cnku kasik anca girio agzayanlış alıntıladınız galiba ben pipetli suluk önermiştim. ya da direk minik bardakla da verebilirsiniz oturabiliyorsa.
Biberona yogun bakimda alisti yalanci memeyi dogdugundan beri tutuyr. Memeden sutu istediginde iciyordu cnku biberon daha kolayina geliyordu birde yasananlardan dolayi zorlayamadm. Hersy yolundayken birden biberondn sut icmeyi kesti ne yaptiysam icmiyor. Su iciyor sut icmiyorDaha once soyleyen olduysa pas gec canim. Bebeginde emme refleksi olusmamissa yalanci memeyi bir dene ama iyi ayarla ki bagimli hale gelmesin. Bazi bebekler yalanci meme sayesinde emmeye alisabiliyor. Diger yontemler de kasik, siringa ve pipet. Yalniz pipet şu sut paketlerinden falan cikan ince pipetlerden olsun. Hic biri olmassa da sutunden yogurt yaparsin.
Siringa ile iciyor ama 5ml 5ml cok zaman aliyor gun ici bi sekilde ama gece uyurken beslemek sikinti.. Yasadigimi ben bildigim.icin niye biberon diyenlere kizamiyrm herkese sagmak zor gelirken emzir gec varken ben 7 aydir bir fiil sagiyrm yeterki icsin diye hemde ozellikli durumumz varkenbebeginiz biraz buyuk ama bir de siringa ile denediniz mi? bir d oyle deneyin. internetten siringa ile annesutu verme diye aratin cikacaktir. agzinin kenarindan yavas yavaasikarak verin ben o sekilde 200 ml sutu veriyordum. bir de aaa niy biberon diyenleri de bir zahmet kulak arkasi edin. evladiniza sifa diliyorum.
Bazi bebekler biberonu anneden kabul etmeyip baskasindan kabul edebiliyor. Bunu bir dene derim. Bebek emmeden memeyi agzina dayayip sutu elinle sagmayi denemediysen bir de bunu denemeni tavsiye ederim.Biberona yogun bakimda alisti yalanci memeyi dogdugundan beri tutuyr. Memeden sutu istediginde iciyordu cnku biberon daha kolayina geliyordu birde yasananlardan dolayi zorlayamadm. Hersy yolundayken birden biberondn sut icmeyi kesti ne yaptiysam icmiyor. Su iciyor sut icmiyor
evet uzun suruyor. en buyuk siringayla yarim saatte iciriyordum ben de. aklima badka birsey gelmiyor. onkoloji hastaneleribile bir gorus istersen yazik en buyuk nimet dokme. benim arkadasim sagip tanidigi kanserli hastaya veriyordu.Siringa ile iciyor ama 5ml 5ml cok zaman aliyor gun ici bi sekilde ama gece uyurken beslemek sikinti.. Yasadigimi ben bildigim.icin niye biberon diyenlere kizamiyrm herkese sagmak zor gelirken emzir gec varken ben 7 aydir bir fiil sagiyrm yeterki icsin diye hemde ozellikli durumumz varken
Suanki durumumda biberon harici bisey vermem mumkun dgl sargidayiz cnku kasik anca girio agza
konuyla alakasız belki de ama nırmal dogum muydu yani zor dogumsa niçin zorladılar kıyamam sizeBende meme tutsun isterdim hergun saatlerimi sagmaya ayirmaktan ve sikinti cekmektense ama zor bir dogum gcirdim ev buna bagli cocugumun bir kolun sinirleri koptu(brakial pelksus) yeni ameliyat olduk yaklasik 11 saat surdu.. Bu sebeplerden dolayi memeye zorlayamadm sarilik mevcuttu aman icsin toparlansn derdi deydm o yuzden sagip biberonla verdm cok guzel ve istahliydi ise donunce beslenmeyo reddetti neyse sonra ek gidaya yavas yabas gecince bu durumda ortadan kalkmsti ama bi anda biberonu da kesti biberondan su iciyor ama sut icmek istemiyor anca kasikla verirsem iciyor oda cok zor 180 cc sutu o sekilde icirmek..
Bazi bebekler biberonu anneden kabul etmeyip baskasindan kabul edebiliyor. Bunu bir dene derim. Bebek emmeden memeyi agzina dayayip sutu elinle sagmayi denemediysen bir de bunu denemeni tavsiye ederim.
Cok saolun ama denilen herseyi denedim yigurt yapmayida denedim sadece su oldu olmadi
Nasil besleniyor peki?Arkadaslar oglum suan 7 aylik zor bir dogum yogun bakim vs vs derken birde cocuk hirpalanmis mosmor dogmusken meme tutsun diye zorlamadim istediginde verdim istemediginde sagip hep biberonla verdim.. Hala daha sagiyorum ama mesele su ki yaklasik 20 gundur biberondan sut icmiyor.. Ee benm sutumde bol sagip sagip dokuyorum ne yapabikirim. Corbasina kahvaltisina koysamda az bisey kullabiliyorum. Stok yap demeyin cnku 2 mini dondurucu sutu atmak zorunda kaldm.. Hala biriktirsem dondurucu dolar. Yardim edin lutfen