Bebek Beslenmesi anne sütü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
arkadaşlar gunde 500 ml vermek gerekıor ya sütü ...8.5 aylıkken sadece anne sutu yetersızmıdır ek gıdayla bırlıkte ??? sen kendın bılırsın anlarsın dıyeceksınz ama:))) hiç aglamıor kızım emerken göğsümde çok pörsümüş olmuor ek gıdayla arası şükür ii ama süt için endişeleniyorum gelişime olumsuz etki etmesin dıe şu reklamlarda sürekli gördükçe 500 ml kesin vermek gerek diye şüphe duymaya başladım kendimden.. sizlerin durum nasıl bu aylarda

selamun aleykum.benim de kizim 10.5 aylik daha ek gidaya gecirmedim annesutu veriyorum sadece.geli$meler oldukca normal kilo,boy,aktivlik iyi.kayinvalidem ek gida vermek istiyor ama ben 1yashindan sonra ek gidaya gecirmeyi dushunuyorum inshallah.ama bana cok zor kayinvalidemle hergun bi yalan uyduruyorum ishale cok gidiyor ek gida yiyince falan ki ek gida verilmesin diye =)) zaten kizimda ek gida meraklisi diil

umarım daha sonra bir yeme problemi yaşamazsın. (çevremde bu şekilde yapıp sonrasında çok sızlanan anne gördüm de çocuğum hiç bir şey yemiyor diye")

Aleykümselam. Amaaaaaaaan! Bebişiniz 10.5 aylık ve ek gıda vermiyorsunuz ha! Bildiğim kadarıyla 6 aydan sonra tek başına anne sütü çocuğun gereksinimlerini %100 karşılayamıyor, mutlaka ek besinlerden verilmesi gerekiyor, doktorunuz mu ek gıda vermeyin dedi çok merak ettim?

arkadşlar bugün devam sütü aldım hero baby 6.5 lira aptamil 21 LİRA inanamadım neden bu kadAr fiyat fark

bende anne sütü değilde 10 aylık kızıma günde 500 aptamil vermeye çalışıyordum ama artık biberonu bıraktı nerdeyse ay walla bende bilmiyorum her kafadan bir ses çıkıyor herkes birşey söylüyor.

Anneler Görev Başına du sanırım böyle bir site vardı burdaki testle bebeğin yeterli demir alıp almadığına bakıyorsunuz. bana diyorki günde 4 biberon daha devam sütü içmesi gerek yok artık çatlatıyımmı çocuğu

arkadşlar bugün devam sütü aldım hero baby 6.5 lira aptamil 21 LİRA inanamadım neden bu kadAr fiyat fark

fiyat konusunu bilmiyorum amaben 1 kez hero denedim , kızım hero babyi daha çok sevdiği halde sırf içinde imminofortis var bağışıklığı güçlendiriyor diye aptamil alıyoruz. fiyat farkı bundan olabilir

Nedeni,
aptamilin anne sütündeki prebiyotik lif karışımı baz alınarak hazırlanmış olması ve
içerisinde bulunan ımmunofortis sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor olmasından dolayı.
diğer mamalarda bu yok. :80:

arkadaslar bu devam sütleri felan hep hikaye..500 ml içmesi gerekiyo falanda hikaye..eger sütünüz varsa bebişiniz kilosunu normal alıyosa mamaya gerek bile yok.tamamen ticari seyler. ben diyetisyen takibiyle kızımı büyütüyorum ve şükür herseyi normal ve sükür hic mama yemedi..inek sütü içebilecek zamana gelene kadar anne sütüne devam..süte basladıktan sonra da anne sütüyle süt devam..2 yasından sonra da sadece inek sütü..bazen;anne sütü olsada bebişe yetmeyebiliyo yada içerik olarak besleyiciligi az olabiliyo o zamanda bebiş kilo almıyo o zaman mama verebilirsiniz ama sütünüz bebişinize yetiyosa mamaya gerek yok. ve yine dr.un dediği 500 ml diye bişey yok kimi anne sütü 50 ml çıkar ama cok faydalıdır kimi anne 1000 ml cıkar ama gram faydası yoktur..anne sütünde bağışıklık sistemi için gereken hersey zaten var..

buna ben de sonuna kadar katılıyorum. mesela bir mama firmasının anketini yapıyorum. sorularda ne cevap verirsem vereyim (sabah, öğle, akşam, gece ve aralarda 20 dk emiyor diyorum)300-400 ml alıyor eksiğini devam sütüyle tamamlayın diyor. daha ne kadar içecek bu çocuk anlamadım :)

maşallah canım ya yoğurt falan da mı vermiorsun

bi tek su veriyorum valla onu da fazla icmiyor.ama cok sukur kilo 11.100.boy 78 bide acaip hareketli bu zamana kadar da bi hastalik problemi yashamadik cok sukur.gunde 1defa ishale cikiyor sabah sattlerinde 11bucukta bu konuda daha rahatim.bide ben dogdugu gunden itibaren hergun banyo yaptiriyorum uyutmadan once haftada 1defa kisin kafasiyla beraber yikardim ama yazin 2defa.:82:

umarım daha sonra bir yeme problemi yaşamazsın. (çevremde bu şekilde yapıp sonrasında çok sızlanan anne gördüm de çocuğum hiç bir şey yemiyor diye")
aslinda su an ek gidaya gecersem yer cunku masa basinda oturdugumuzda agzini acip kapatiyor bi kere denemek icin patates puresi verdim mizildanmadan yedi ama insallah senin dedigin gibi ilerde sorun yasamam

doktoruma sormadim ki hic hem ben asilarini da yaptirmadim bir kere yeni doguldugunda yapilmisti birde insallah onumuzdeki ay 1yasinda yaptircam doktora goturduyumde her sey iyi dedi gelismesi falan daha bir rahat oldum .sadece kafama koymustum bir kere sadece anne sutu vercem 1yasina kadar ama diyorum ya bi sorun gormediyim icin gelismesinde ondan ek gidaya gecirmiyorum ama insallah 1 yasindan sonra ek gida da vercem

Cevabınız için teşekkürler.

neeeeeee aşılarınıda mı yaptırmadınız
inanmıyorum size.
allah aşkına siz nerde yaşıyorsunuz
siz buna nasıl karar veriyorsunuz.
çocuğun ileriki hayatını etkiliceksiniz.

bide ek gıda konusuna gelince 6 aydan snra şarttır vermek.
çocuk çiğnemeyi öğrenicek.
6 aydan snra sadece anne sütü yetersizdir.
kilo alımı normal olabilir ama diğer vitaminlerden minerallerdende almalı bebeğiniz.
bunu ben diil dünya alem biliyor.

biliyorum ama benim bi akrabam var o asisini yaptirmis doktor dozumu fazla kacirmis ne su an cocugu beyin paralizi gecirdiyinden sakat yuruyemiyor ondan cok korkyum acikcasi yaptirmam dedim ek gidaya gelince bir problemi yok ki ama vitamin eksikliyi mutlaka kendini bildirir hele hele rasitizim hastaligindan cok korkuyordum ya gec yurur emekler dis cikarir falan cok sukur raslamadik boyle seylere ondan bol bol kalsiyum kabul ediyorum ki fistigimada faydasi olsun.acikcasi bu ek gida konusunda ben baya zorluk cekiyorum herkes ver bebeye yazik falan ama nebileyim zaten 1ay sonra ne gerekse vercem insallah

canım bazı vitamin eksiklikleri hemen çıkmıyor, o yüzden şimdiden hiç bir problem yaşamadık demen çok doğru değil.(illa da bir şey çıkacak diye de bir şey yok umarım ömür boyu çok sağlıklı bir çocuk olur)
ek gıda konusuna gelince ek gıdaya öyle pat diye geçilmiyor. ben de yaklaşık 1buçuk aydır uğraşıyorum. bugün başlayacağım dediğinde hemen öğün öğün yemiyorlar malesef. yukarıda bir arkadaş demiş çiğnemeyi öğrenecekler diye. evet zaten doyumluk değil tadımlık yiyorlar, oğlum da hala asıl anne sütü alıyor, diğerleri yanında öğrenmelik. ayrıca bizim yediğimiz her şeye yiyecekmiş gibi bakıyor. ama öyle yapması yiyeceği anlamına gelmiyor. hep anne sütünü arıyor ve seninki daha bilinçli bir çocuk ikna etmek bizimkiler kadar kolay olmaz. sütü tamamen bırakmak zorunda kalabilirsin diğerlerini yemesi için. (bir kitapta okumuştum-yeme, uyku ve tuvalet problemi yaşayan çocuklarla ilgilenen bir uzmanın yazdığı bir kitap- bunu anne süt dışında bir şey verdiği zaman vicdan azabı çekiyor bu yüzden ek gıdayı erteledikçe erteliyor ve çocuk başka bir şey almayı reddediyor ve anne mecburen sütten kesmek zorunda kalıyor)neyse umarım seninki iştahlı bir çocuktur da bir sorun yaşamazsın.
bu arada bir şey daha söylemek istiyorum. ek gıda işi bayağı zahmetli bir iş. şu an çok rahat günlerin. acıkınca ver memeyi o kadar. ama ek gıda sabır işi. geçen bir arkadaşımla konuşuyordum. 'ben ek gıdaya hiç geçmek istemiyorum, çok zor geliyor' dedi. umarım sen de bu yüzden geçmemezlik yapmamışsındır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…