selamun aleykum.benim de kizim 10.5 aylik daha ek gidaya gecirmedim annesutu veriyorum sadece.geli$meler oldukca normal kilo,boy,aktivlik iyi.kayinvalidem ek gida vermek istiyor ama ben 1yashindan sonra ek gidaya gecirmeyi dushunuyorum inshallah.ama bana cok zor kayinvalidemle hergun bi yalan uyduruyorum ishale cok gidiyor ek gida yiyince falan ki ek gida verilmesin diye =)) zaten kizimda ek gida meraklisi diil
selamun aleykum.benim de kizim 10.5 aylik daha ek gidaya gecirmedim annesutu veriyorum sadece.geli$meler oldukca normal kilo,boy,aktivlik iyi.kayinvalidem ek gida vermek istiyor ama ben 1yashindan sonra ek gidaya gecirmeyi dushunuyorum inshallah.ama bana cok zor kayinvalidemle hergun bi yalan uyduruyorum ishale cok gidiyor ek gida yiyince falan ki ek gida verilmesin diye =)) zaten kizimda ek gida meraklisi diil
arkadşlar bugün devam sütü aldım hero baby 6.5 lira aptamil 21 LİRA inanamadım neden bu kadAr fiyat fark
arkadşlar bugün devam sütü aldım hero baby 6.5 lira aptamil 21 LİRA inanamadım neden bu kadAr fiyat fark
arkadaslar bu devam sütleri felan hep hikaye..500 ml içmesi gerekiyo falanda hikaye..eger sütünüz varsa bebişiniz kilosunu normal alıyosa mamaya gerek bile yok.tamamen ticari seyler. ben diyetisyen takibiyle kızımı büyütüyorum ve şükür herseyi normal ve sükür hic mama yemedi..inek sütü içebilecek zamana gelene kadar anne sütüne devam..süte basladıktan sonra da anne sütüyle süt devam..2 yasından sonra da sadece inek sütü..bazen;anne sütü olsada bebişe yetmeyebiliyo yada içerik olarak besleyiciligi az olabiliyo o zamanda bebiş kilo almıyo o zaman mama verebilirsiniz ama sütünüz bebişinize yetiyosa mamaya gerek yok. ve yine dr.un dediği 500 ml diye bişey yok kimi anne sütü 50 ml çıkar ama cok faydalıdır kimi anne 1000 ml cıkar ama gram faydası yoktur..anne sütünde bağışıklık sistemi için gereken hersey zaten var..
maşallah canım ya yoğurt falan da mı vermiorsun
aslinda su an ek gidaya gecersem yer cunku masa basinda oturdugumuzda agzini acip kapatiyorumarım daha sonra bir yeme problemi yaşamazsın. (çevremde bu şekilde yapıp sonrasında çok sızlanan anne gördüm de çocuğum hiç bir şey yemiyor diye")
Aleykümselam. Amaaaaaaaan! Bebişiniz 10.5 aylık ve ek gıda vermiyorsunuz ha! Bildiğim kadarıyla 6 aydan sonra tek başına anne sütü çocuğun gereksinimlerini %100 karşılayamıyor, mutlaka ek besinlerden verilmesi gerekiyor, doktorunuz mu ek gıda vermeyin dedi çok merak ettim?
doktoruma sormadim ki hic hem ben asilarini da yaptirmadim bir kere yeni doguldugunda yapilmisti birde insallah onumuzdeki ay 1yasinda yaptircam doktora goturduyumde her sey iyi dedi gelismesi falan daha bir rahat oldum .sadece kafama koymustum bir kere sadece anne sutu vercem 1yasina kadar ama diyorum ya bi sorun gormediyim icin gelismesinde ondan ek gidaya gecirmiyorum ama insallah 1 yasindan sonra ek gida da vercem[/QUOTE
Cevabınız için teşekkürler.
doktoruma sormadim ki hic hem ben asilarini da yaptirmadim bir kere yeni doguldugunda yapilmisti birde insallah onumuzdeki ay 1yasinda yaptircam doktora goturduyumde her sey iyi dedi gelismesi falan daha bir rahat oldum .sadece kafama koymustum bir kere sadece anne sutu vercem 1yasina kadar ama diyorum ya bi sorun gormediyim icin gelismesinde ondan ek gidaya gecirmiyorum ama insallah 1 yasindan sonra ek gida da vercem
doktoruma sormadim ki hic hem ben asilarini da yaptirmadim bir kere yeni doguldugunda yapilmisti birde insallah onumuzdeki ay 1yasinda yaptircam doktora goturduyumde her sey iyi dedi gelismesi falan daha bir rahat oldum .sadece kafama koymustum bir kere sadece anne sutu vercem 1yasina kadar ama diyorum ya bi sorun gormediyim icin gelismesinde ondan ek gidaya gecirmiyorum ama insallah 1 yasindan sonra ek gida da vercem
biliyorum ama benim bi akrabam var o asisini yaptirmis doktor dozumu fazla kacirmis ne su an cocugu beyin paralizi gecirdiyinden sakat yuruyemiyor ondan cok korkyum acikcasi yaptirmam dedimneeeeeee aşılarınıda mı yaptırmadınız
inanmıyorum size.
allah aşkına siz nerde yaşıyorsunuz
siz buna nasıl karar veriyorsunuz.
çocuğun ileriki hayatını etkiliceksiniz.
bide ek gıda konusuna gelince 6 aydan snra şarttır vermek.
çocuk çiğnemeyi öğrenicek.
6 aydan snra sadece anne sütü yetersizdir.
kilo alımı normal olabilir ama diğer vitaminlerden minerallerdende almalı bebeğiniz.
bunu ben diil dünya alem biliyor.
biliyorum ama benim bi akrabam var o asisini yaptirmis doktor dozumu fazla kacirmis ne su an cocugu beyin paralizi gecirdiyinden sakat yuruyemiyor ondan cok korkyum acikcasi yaptirmam dedimek gidaya gelince bir problemi yok ki ama vitamin eksikliyi mutlaka kendini bildirir hele hele rasitizim hastaligindan cok korkuyordum ya gec yurur emekler dis cikarir falan cok sukur raslamadik boyle seylere ondan bol bol kalsiyum kabul ediyorum ki fistigimada faydasi olsun.acikcasi bu ek gida konusunda ben baya zorluk cekiyorum herkes ver bebeye yazik falan ama nebileyim zaten 1ay sonra ne gerekse vercem insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?