Anne sütü...

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar.
bugün aylık kontrolümüzü olduk
bebeğim ayda 740 gr almış, boyu uzun.
bebeğim sarılık olduğu için 1-2 saatte bir ve ağladıkça emziriyordum.
sarılığımız geçti tamamen bu ay, çok şükür...
doktorumuzun demesine göre; karnı tamamen açıkmadığı için daha çok besleyici olan son süte ulaşamadan memeyi bırakıyor ve kilo alamıyor. ayrıca benim de sütüm az olabilirmiş, bitkisel çaylardan iç dedi.
10 gün sonra kilo kontrolüne gideceğiz.
süt yapıcı gıdalar nelerdir?
irmik helvası, incir, beyaz üzüm tüketiyorum.humananın emziren anneler için olan çayından almıştım, bitti.

hastane dönüşü rezene aldım, onu deneyeceğim...

canım ben hergün meyvesuyu içiyorum doğumdanberi alışkanlıkoldu ayrıca kurusoğan çok süt yapıyo bnde cok farkedıyo makarnanın yanına dılıyorum kuru kuru yıyorum sende oyle yapabılırsn.
bulgur,helva,muz,sütlü tatlılar,ayrıca tavukta sütün kalıtesını arttırır dıe bılıorum tavuklu şehrıye corbası içebılırsın içinde yumurta yoğurt tavukherşey var nede olsa.bıraz uzun yazdım ama bnmde arastrdığım bunlar canım ama tavuk ve soğan kesınlıkle tuket derım..
sütünle kalzemuszemus

Tahin helvasının da süt yaptığı söyleniyor..Meyve sularının da öyle..Rezene çayı süt yapıyor ama,üstelik çocuğun gazı içinde iyi oluyormuş..
Sütünü artırmak için bulgur pilavı yeme sakın,en azından 1 ay daha,çok gaz yapıyor,doktorum da yasakladı bana..
Arkadaşım bende sütümün yetmediğini düşünüyorum Çünkü ben neredeyse tek göğüs emziriyorum..bakalım haftaya bende göreceğim ne olduğunu..

canım iki evladım var 2 sene emzirdim.keçi boynuzu seversen çerez gibi ye.bolsu iç.eğer yiyemiyorsan keçiboynuzu pekmezi al.bol yeşillik ye hem kilo aldırmaz hem bol süt olur.meyve suyu iç.sütlü tatlılar ye sen kendine iyi bak .bebeğin azdahi emse inşaallah kilo alır.çokda onların dediğine takılma emdikce sütün çoğalır.emzirmekden vazgeçme uğraş

kızlar bugün gittiğimiz doktor kendi doktorumuz değildi, nöbette olduğu için kendi doktorumuza gösteremedik.
dayanamadı bebeğim 3 saatten fazla açlığa, çok ağladı.
az önce aradım doktorunu, anlattım olanları.
aldığı kilo az değil, ağlatma annesi bebeğini, istediğinde emzir, zamana bakma dedi.
içim rahat etti.
siz siz olun doktorunuzdan başka doktora göstermeyin.
ayrıca ikisi de doktor bu ne çelişki....
sütüm var çok şükür, emziriyorum ik göğsü, bu kez de fazlasını çıkarıyor.
sağdım, 120 ml çıktı iki göğsümden.
sütümüzle kalalım arkadaşımızın dediği gibi :)))
yine de 10 gün sonra kendi doktoruma götüreceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…