- Konu Sahibi esenruzgar
-
Ben 6 ay sadece anne sütü verdim, tıp dünyasınında önerdiği bu zaten, sütün yetiyorsa 6. aya kadar bekle, tatlara alıştırma, anne sütünü bir daha alamıycak çocuk ama ek gıdayı acıkınca mecbur yiyecek, işdahsız olur gibi laflara kulak asma yalan. arkadaşımda 6 ay bişey vermedi, benimkide onunkide maşallah işdahlı. Yiyen çocuk yiyor, yemeyen erkende başlasa geçde başlasa yemiyor.
Son ay kaç kilo almıştı? Belki bizim kilo alımımız yavaşladı ondan doktor önermiştir ek gıda bize. Ek gıda sadece elma,havuç suyu, bir de muz önerdi zaten.
Evet bazen diyorlar, tadlarına alışsın sonra zor olur alışması diye merak ettim tecrübelerinizden.
Bir de ek gıda tablosu olan varsa gönderebilirse sevinirim. Gün gün yazıyormuş sanırım bazısında.
canım seninle aynı bebeklerimiz.ben de vermiyordum , sütüm de yetiyor.ama emdikten sonra aranıyor sanki.ben de sadece tatlarına bakması açısından, dün başladım 1 kaşık yoğurt verdim , suyuyla sulandırıp, bir de dün de bugünde muz suyu verdim , bir çay kaşığı. bu kadar. tattırdım yani ek gıdalara geçtim sayılmaz.yavaşta böyle yaptım.doğumun 18 mi aralık, benim 17 aralık
Benimki de 17 aralık doğumu. Ben de elma suyu ile başladım. 2-3 kaşık veriyorum hergün. 5 gün vermeyi düşünüyorum sonrası havuç suyunu deniycem. Yoğurda 1 ay başlamayı düşünmüyorum. Zaten bizimki laktozsuz süt ile mayalanarak verilmesi gerekecek. Bu meyve sularıyla bir ay geçer zaten.
Muzun suyu oluyor mu ? Bizimki sürekli ishal belki ishaline iyi gelir muz. Ama sanki muzun suyu çıkmaz gibime geldi o yüzden ona başlamadım. Suyu çıkıyorsa ikinci olarak onu deniyeyim de bari ishaline iyi gelir inşallah.
Muz nasıl önerir, ek gıdaya başlayan bir çok anne kabızlık sorunu yaşar, muzu 1 yaşına kadar verdirmiyor bir çok doktor.
Kilosunu hatırlamıyorum ama benim sütüm yarıyordu. Seninkide son ayda 700 gr almışsa devam et, 500 gr dan az almışsa ek gıdaya başla.
Bizimki sürekli ishal olduğundan önermiştir belki. Hatta elma suyu da iyi gelebilir dedi. 10 günde 160/170 gram almış sanırım. Zaten sadece elma, havuç ve muz suyuna başlıycam. Pürelerini 1 ay sonra veririm.
havuç ,ishale iyi gelmiyor bilgin olsun.
benim kizima 4 aylikken ek gidlara baslatti doktor. kilo alimi cok yavasladi diye. Elma ve havucun suyundan basladik, sonra puresini verdim. oglen de pirinc havuc patatesi haslayip anne sutuyle karistirip verdim, once birkac kasik, sonra yarim cay bardagi. bizim kiz ozellikle elma puresini ve sebze corbasini cok sevdi ama cok vermek istemiyorum. vermeyince de agliyor. doktor, istedigi kadar ver dedi ama 4.5 aylik bebege fazla degil mi sizce? sutu de az emmeye basladi..
canım seninle aynı bebeklerimiz.ben de vermiyordum , sütüm de yetiyor.ama emdikten sonra aranıyor sanki.ben de sadece tatlarına bakması açısından, dün başladım 1 kaşık yoğurt verdim , suyuyla sulandırıp, bir de dün de bugünde muz suyu verdim , bir çay kaşığı. bu kadar. tattırdım yani ek gıdalara geçtim sayılmaz.yavaşta böyle yaptım.doğumun 18 mi aralık, benim 17 aralık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?