Bebek Beslenmesi Anne sütü verenlerde Ek gıdaya başlama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim 5 gün sonra 5 aylık olacak. Emziren anneler acaba ek gıdaya siz ne zaman başladınız? Ve de ilk nelerle başladınız? Verme sıklığı ve artımını nasıl yaptınız?
Bir de yediklerinizden tattırdınız mı? Herşeyin tadına alışsın diye tattırıyorlarmış. Ben sadece bikaç meyveyi yalattırdım. Yediğimiz çorba vs tarzı şeyleri de tattırmak gerekiyor mu tadlara alışması açısından? Doktorlarınızın önerilerini de söyleyebilirmisiniz.
Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben 6 ay sadece anne sütü verdim, tıp dünyasınında önerdiği bu zaten, sütün yetiyorsa 6. aya kadar bekle, tatlara alıştırma, anne sütünü bir daha alamıycak çocuk ama ek gıdayı acıkınca mecbur yiyecek, işdahsız olur gibi laflara kulak asma yalan. arkadaşımda 6 ay bişey vermedi, benimkide onunkide maşallah işdahlı. Yiyen çocuk yiyor, yemeyen erkende başlasa geçde başlasa yemiyor.

Son ay kaç kilo almıştı? Belki bizim kilo alımımız yavaşladı ondan doktor önermiştir ek gıda bize. Ek gıda sadece elma,havuç suyu, bir de muz önerdi zaten.

Evet bazen diyorlar, tadlarına alışsın sonra zor olur alışması diye merak ettim tecrübelerinizden.

Bir de ek gıda tablosu olan varsa gönderebilirse sevinirim. Gün gün yazıyormuş sanırım bazısında.

canım seninle aynı bebeklerimiz.ben de vermiyordum , sütüm de yetiyor.ama emdikten sonra aranıyor sanki.ben de sadece tatlarına bakması açısından, dün başladım 1 kaşık yoğurt verdim , suyuyla sulandırıp, bir de dün de bugünde muz suyu verdim , bir çay kaşığı. bu kadar. tattırdım yani ek gıdalara geçtim sayılmaz.yavaşta böyle yaptım.doğumun 18 mi aralık, benim 17 aralık

6 ay sadece anne sütü verdim.
Hiçbirşey tattırmadım. Israrlara rağmen su bile vermedim.
Çok şükür iştahlı bir bebeğim var.
Bebeğinizin yemek yemesi sizin ek gıda dönemi davranışlarınıza bağlı.
Önce meyve püresiyle başlayın. Sulu bir püre olsun. Çok az verin. Mesela havuç yada elma püresi olur.
Cam rende kullanın.
Mutlaka açken deneyin yeni ek gıdaları.
Verdikten sonra bebein vücudunu kontrol edin reaksiyon yoksa ertesi gün de daha fazla verin.
3. gün havuç ve elma karışık yapın verin. Böylelikle bir öğün yapmış oldunuz.
Meyve öğünü kahvaltıdan sonraki ara olabilir mesela.
Sonra çorba başlayın. Sebze çorbası olmalı havuç ve patates mesela.
Bunu da az az deneyin. Sonra öğlen öğünü olarak çorba oturur.
Çorba ve meyve ye alışınca kahvaltı başlarsınız.
Yumurta mesela iyice haşlanmış çay kaışığının ucuyla başlayın.
HEr seferinde yazmıyorum ama her yeni gıdada reaksiyon varmı vücutta kontrol edin.
sonra labne peynir deneyin ertesi gün.
Ve sonraki gün yine azıcık yumurta ve peynir bir arada.
Sonrasında kahvaltı maması içine peynir ve yumurta.
Buyrun kahvaötı öğününüz oturdu bile.
Bu durumda kahvaltı-meyve-çorba sonrasında emzirme gibi devam etmiş oluyorsunuz.
Yoğurda başlayın. Az az verin yine. Öğlen çorbadan sonraki ara öğün olabilir mesela yoğurt.
7 ayda çorbalarına 5-6 kez çekilmiş kıyma ekleyin. Yada tavuk 8-9 ayda balık verin.
1 yaşında aile sofrasında sizinle yemeli. Ve sizin yediklerimnizden yemeli. Tuzsuz ve az yağlı ve salçalı olarak.
Aile sofrasında oturmasını sofra adabı açısından yapmalısınız.
Öğün saatlerine de sadık kalın. Yemediyse bir sonraki öğüne kdr bişiy vermeeyin.
Umarım kolayca aşarsınız.
Kolaylıklar dilerim.

bana ebe hergun yenı bır gıda denemenın sakıncalı oldugunu soyledı verılen bır ek gıdanın bır hafta boyunca verılmesı gerektıgını dıger bır gıdanında bır hafta daha verılerek devam edılmesını soyledı ancak reaksıyon yapıp yapmadıgı o zaman anlasılırmıs hemde verılen ek gıdanın tadlarını unutmazmıs bebek

Muz nasıl önerir, ek gıdaya başlayan bir çok anne kabızlık sorunu yaşar, muzu 1 yaşına kadar verdirmiyor bir çok doktor.
Kilosunu hatırlamıyorum ama benim sütüm yarıyordu. Seninkide son ayda 700 gr almışsa devam et, 500 gr dan az almışsa ek gıdaya başla.

Benimki de 17 aralık doğumu. Ben de elma suyu ile başladım. 2-3 kaşık veriyorum hergün. 5 gün vermeyi düşünüyorum sonrası havuç suyunu deniycem. Yoğurda 1 ay başlamayı düşünmüyorum. Zaten bizimki laktozsuz süt ile mayalanarak verilmesi gerekecek. Bu meyve sularıyla bir ay geçer zaten.
Muzun suyu oluyor mu ? Bizimki sürekli ishal belki ishaline iyi gelir muz. Ama sanki muzun suyu çıkmaz gibime geldi o yüzden ona başlamadım. Suyu çıkıyorsa ikinci olarak onu deniyeyim de bari ishaline iyi gelir inşallah.

Muzun suyu çıkmaz bencede, pirinç ver bence, ek gıdaya başlamada pirinç ilk önerilen bakliyat, az suda kaynatıp blendırdan çekersen az miktarda ver, ishale iyi gelir yada patates.

Bizimki sürekli ishal olduğundan önermiştir belki. Hatta elma suyu da iyi gelebilir dedi. 10 günde 160/170 gram almış sanırım. Zaten sadece elma, havuç ve muz suyuna başlıycam. Pürelerini 1 ay sonra veririm.

ben bugun aptamılın pırınclı mamasını aldım onu vercem bızımkıde sureklı kakasını cıvık yapıyor ıshal gıbı

benim kizima 4 aylikken ek gidlara baslatti doktor. kilo alimi cok yavasladi diye. Elma ve havucun suyundan basladik, sonra puresini verdim. oglen de pirinc havuc patatesi haslayip anne sutuyle karistirip verdim, once birkac kasik, sonra yarim cay bardagi. bizim kiz ozellikle elma puresini ve sebze corbasini cok sevdi ama cok vermek istemiyorum. vermeyince de agliyor. doktor, istedigi kadar ver dedi ama 4.5 aylik bebege fazla degil mi sizce? sutu de az emmeye basladi..

Aylık kilo alımı ne kadardı canım? Baya erken olmuş. Bazısı da kesinlikle 6 aydan önce başlamayın sindirim sistemi ona göredir diyor. Biz de yavaştan elma suyu ile başladık ama anne sütünü az alacağını düşünüyorum ben. İstediği kadar verilmesi de yanlış gibime geliyor ama tabi ama bu konuda benim de çok bilgim yok.

benim iki doktorumda 4 aylıkken günlük mayalanmış yoğurt ve meyva sularıyla başlamamı söyledi kilo alımıda gayet iyiydi senin gibi tatlarına alışsın die başladım açıkcası yoğurt sevmedi deman etmedim ama meyva sularına bayılıyor oğlumun kabızlık problemi olduğu için sürekli kayısı suyu ve püresi yapıyorum bunun harici ufak ufak kavonoz mamamlarınada başaladım şu an ne verirsem yiyo:)
(cnm burdan yazmak zorundayım çünkü sana özel msj.atamıyorum msj.sayısı 50 olmalıymış sen bana mail adresini özel mesajla yaz ordan konuşalım ok)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…